Ιστορικό τέλος: σταματούν την κυκλοφορία τους τα περιοδικά Disney της Τερζόπουλος :(

Πραγματικα ειναι σοκ να γυρνας απο διακοπες και να μαθαινεις τετοια δυσαρεστα νεα... :eek: :(

Δυσαρεστο τελος, το οποιο γινεται ακομα πιο δυσαρεστο με το τροπο που ερχεται.... :(

Ποσα και ποσα καλοκαιρια δεν εχουν περασει με συντροφια τα αγαπημενα κομιξ του Τερζοπουλου... :wub:

Η αναμονη να ερθει η Παρασκευη για να πας στο περιπτερο και να παρεις το νεο τευχος Μικυ Μαους,

Η' να περιμενεις να περασει ο μηνας για να παρεις νεα τευχη απο ΚΟΜΙΞ,Μεγαλο Μικυ,Κλασικα,Αλμανακο...

Η λαχταρα να τα ξεφυλισεις και να τα διαβασεις μονορουφι...ειδικα δε αν ειχε και καμια ιστορια σε συνεχειες...

εκει πια σε ετρωγε η αγωνια και σου φαινοταν οτι εχει σταματησει ο χρονος και δεν κυλαει... :precry:

Ατιμη κριση...μας πεθαινεις λιγο λιγο... :rant:

Ευτυχως που μενουν ανεξιτηλες οι αναμνησεις στην μνημη μας! :)
 
Όσο το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι τόσο πιο πολύ καταλήγω στο συμπέρασμα περί προδιαγεγραμμένης πορείας. Όταν κάποιος φτάνει στο κλείσιμο το παλεύει προτού λάβει τελικές αποφάσεις. Και τέτοιο δεν έγινε με την νέα ακτίνα.
 
επαναλαμβάνω πάντως ότι είμαστε άδικοι σε κάτι. Λόγω νοσταλγίας και θερμών αναμνήσεων δεν βλέπουμε την πραγματικότητα. Πέραν της κρίσης που φυσικά επιτάχυνε την κατάσταση, τα θρυλικά κόμικ δεν αποτελούν πλέον πρώτη προτεραιότητα για τις νέες γενιές παιδιών. Αντιθέτως τα γνωρίζουν μόνο από την οπτικοποποιημένη εικόνα του σύγχρονου τρισδιάστατου μίκυ μάους και ντόναλντ που απευθύνεται σε νήπια και μόνο! Τα κόμικ δεν οπτικοποιούνται πλέον όπως συνέβαινε με το duck tales ώστε να διαιωνίζεται η ύπαρξη τους στο μυαλό των εν δυνάμει αγοραστών.

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα...

Εμείς τότε ταυτίζαμε τα κόμικ με το μικι μάους, όπως γενικότερα ταυτίζουμε τα μαυροζούμια με την κοκα κόλα και τα suv με τα jeep! Οι ήρωες του ντίσνευ ήταν αυτονόητα ο ορισμός του κόμικ...πλέον οι πολυδιαφημισμένοι σούπερήρωες έχουν την πρωτοκαθεδρία στο μυαλό των παιδιών συνεπικουρούμενοι από τις τεράστιες χολιγουντιανές υπερπαραγωγές και το εμπορικό παιχνίδι εκατομμυρίων σε σχολικά είδη και παιχνίδια που ακολουθεί.

Οι αγαπημένοι μας ήρωες του ντίσνευ δεν ακολούθούν ή δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Για τα νέα παιδάκια είναι ξεπερασμένοι όπως αναλογικά ξεπερασμένος ήταν ο καραγκιόζης στα 90'ς ενώ εμείς τα παιδιά των 80'ς βλέπαμε φανατικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι κρίνω ότι έχουν τα πράγματα.
 
Συμφωνώ με τα όσα λέει ο spyros_s. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπερήρωες υπάρχουν από τα τέλη της δεκαετίας του 1930. Οπότε, για πολλές δεκαετίες οι ήρωες του κόσμου του Disney στέκονταν στο ύψος τους απέναντι σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο υπερηρώων, που περιλάμβανε πολλαπλάσιους σε αριθμό χαρακτήρες. Κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, μάλλον είναι η απομάκρυνση από την εποχή της αθωότητας... Αυτό μόνο λυπηρό μπορεί να είναι...
 
ΟΚ, ήξερα ότι σταμάτησε το περιοδικό ΚΟΜΙΞ (που καλά κάνανε καθώς η ποιότητά του εδώ και χρόνια ήταν η χειρότερη) αλλά όχι κι όλα τα περιοδικά της Disney. Πραγματικά ξεφτίλα η κατάσταση. Και τ' ότι ευθύνεται η κρίση γι' αυτό είναι φτηνή δικαιολογία. Και παλιότερα όταν κυκλοφορούσε το Mίκυ Μάους δεν τρώγανε οι έλληνες με χρυσά κουτάλια αλλά αυτό δεν τους εμπόδιζε ν' αγοράζουν ένα τεύχος την βδομάδα για τα παιδιά τους. Την ίδια άποψη συμερίζεται κι ο αρθογράφος του in2life ( http://www.in2life.gr/Obbiter_Article.aspx?amid=293723 ) :

Εδώ οφείλω να θυμίσω πως τα συγκεκριμένα περιοδικά κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1965. Μήπως δεν γνώριζαν τα ʽ60s από φτωχολογιά; Γνώριζαν. Αλλά φρόντιζαν να την διασκεδάζουν, βλέποντας τον Ντόναλντ να παθαίνει χειρότερα. Να την απομυθοποιούν, βλέποντας το θησαυροφυλάκιο του Μακ Ντακ να αδειάζει κάθε τρεις και λίγο. Να την ξεχνούν, με κλεφτές ματιές στα καρέ των πιο αγνών σελίδων της παιδικής ηλικίας και τρέχοντας στα περίπτερα κάθε φορά που έβγαινε ένα καινούριο τεύχος.
Και ναι, τα έντυπα περνάνε μεγάλη κρίση σε όλο τον κόσμο όπως τα έντυπα για video games που έβαλαν λουκέτο μέχρι κι ιστορικά περιοδικά όπως το Gamepro και το Nintendo Power) αλλά άλλο πράγμα τα περιοδικά για video games (όπου μπορείς να ενημερωθείς καλύτερα και γρηγορότερα από το internet) κι άλλο πράγμα τα εικονογραφημένα περιοδικά (κοινώς comic) που ο περισσότερος κόσμος προτιμά να τα διαβάζει σε έντυπη μορφή κι όχι σε ηλεκτρονική. Έχετε δει εκδοτικούς οίκους να σταματάνε να βγάζουν comic και manga σε έντυπη μορφή και να βγάζουν μονάχα σε ηλεκτρονική; Όχι. Τ' αντίθετο μάλιστα: αρκετές δημοφιλές web comic σειρές τις βλέπουμε να βγαίνουν και σε έντυπη μορφή.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι κάποιος άλλος εκδοτικός οίκος θ' αναλάβει να εκδίδει το περιοδικό Μίκυ Μάους ή να βγάλει κάποιο άλλο νέο περιοδικό τέλως πάντων που θα δημοσιεύει ιστορίες της Disney.

mk193 είπε:
Μειωμένο εισόδημα ναι, αλλά και επιδοτήσεις νέας συσκευής, εξ ου και έχουμε γεμίσει smartphones...
Κλασσικά.
tinysmile_hmm_t.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πηγα και πηρα πριν λιγο το τελευταιο τευχος ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ...πραγματικα δεν το πιστευω,οτι ηρθε το τελος ετσι αναπαντεχα... :(

Το βιντεο ομως που ακολουθει,σε προσγειωνει με ατσαλο τροπο στην πραγματικοτητα...:sad:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YUTcMGiG7mY

Ισως ανταμωσουμε στο μελλον, σε καποιο περιπτερο....καποια Παρασκευη!:wink:


Αντιο Μικυ... :thanx2:

 
Επειδή πολλά λέγοντα για την σημερινή γενιά του Facebook και του iPhone ας το πάμε και στην δικιά μας εποχή: την δεκαετία του '80 και του '90 δεν είχαμε τις βιντεοκασέτες και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που ασχολούμασταν μαζί τους μανιακά; Nαι. Μας εμπόδιζαν ν' ασχολουμέ με άλλα πράγματα όπως το να παίζουμε στις αλάνες και να διαβάζουμε comics; Όχι. Και για τις βιντεοκασέτες μάλιστα μερικοί λέγανε ότι θα κλείσουν τους κινηματογράφους. Τώρα έχουμε φτάσει στο ακριβώς αντίθετο: πιο συχνά βλέπουμε τον κόσμο να πηγαίνει κινηματογράφο παρά να νοικάζει ταινίες από video club (που πλέον περνάνε μεγάλη κρίση παγκοσμίως).

Και λέγοντας για video clubs υπάρχει μήπως σχετικό thread για τα video clubs γενικά και την κρίση που περνάνε πλέον; Για να μην ανοίγω καινούριο thread αν υπάρχει ήδη.
 
Off ναι vetus υπάρχει. Για κάνε μια αναζήτηση. Αν δεν βρεις άκρη στο στέλνω εγώ
 
Vetus είπε:
Επειδή πολλά λέγοντα για την σημερινή γενιά του Facebook και του iPhone ας το πάμε και στην δικιά μας εποχή: την δεκαετία του '80 και του '90 δεν είχαμε τις βιντεοκασέτες και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που ασχολούμασταν μαζί τους μανιακά; Nαι. Μας εμπόδιζαν ν' ασχολουμέ με άλλα πράγματα όπως το να παίζουμε στις αλάνες και να διαβάζουμε comics; Όχι. Και για τις βιντεοκασέτες μάλιστα μερικοί λέγανε ότι θα κλείσουν τους κινηματογράφους. Τώρα έχουμε φτάσει στο ακριβώς αντίθετο: πιο συχνά βλέπουμε τον κόσμο να πηγαίνει κινηματογράφο παρά να νοικάζει ταινίες από video club (που πλέον περνάνε μεγάλη κρίση παγκοσμίως).
Φίλε μου δεν ξέρω αν έχεις παιδιά (και σου εύχομαι να κάνεις) αλλά όταν κάνεις παιδιά θα καταλάβεις από πρώτο χέρι την τεράστια διαφορά της εποχής που μεγαλώσαμε εμείς και του σήμερα. Τα παιδιά σήμερα ουσιαστικά δεν έχουν που να πάνε, δεν υπάρχουν αλάνες, δεν υπάρχουν οικόπεδα κενά, δεν μπορούν να παίξουν μπάλα στο δρόμο, δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο, δεν μπορείς να τ'αφήσεις να πάνε να βρουν τους φίλους τους μόνα τους (σε οποιαδήποτε ηλικία) χωρίς να έχεις το άγχος μην γίνει τίποτα. Η κοινωνία έχει αλλάξει, καλώς η κακώς τα παιδιά περνάνε περισσότερη ώρα στο σπίτι, έχουν το pc, το xbox κλπ. ν'ασχοληθούν αλλά και τα nintendo ds, psp κλπ. όταν βγαίνουν έξω. Εμείς είχαμε τους amstrad, τους commodore κλπ. αλλά όχι όλοι. Πηγαίναμε όμως σε φίλους μας που είχαν κι αυτό τελικά βοηθούσε στην κοινωνικοποίηση, κάτι που δεν συμβαίνει π.χ. με ένα xbox συνέχεια. Επίσης είχαμε γονείς πιο αυστηρούς, όταν δεν είχαμε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μας παιχνίδια, έπρεπε με άλλο τρόπο να γεμίσουμε την ημέρα μας κι αυτό οδηγούσε στο να βγαίνουμε περισσότερο, να κάνουμε διαφορετικά πράγματα με την φαντασία μας, να διαβάζουμε comics, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια κλπ. Σήμερα οι γονείς είναι τόσο κουρασμένοι όταν φτάνουν σπίτι που δεν έχουν την διάθεση να τσακωθούν για ένα ds, ε κι αφού απασχολεί τα παιδιά και τα κάνει πιο ήσυχα..

Τα comics αυτά καθαυτά δεν είναι το πρόβλημα. Ο λόγος που τα σημερινά παιδιά δεν ασχολούνται είναι γιατί έχουν μάθει σε πιο interactive πράγματα από πολύ μικρά. To παθητικό διάβασμα για έμενα έχει πεθάνει για τις γενιές του μέλλοντος και καλό είναι αυτό να το καταλάβουμε για να μην μείνουμε στο 1990 όταν ο υπόλοιπος κόσμος θα κινείται στο 2020.. Γενικά, η έντυπη ύλη πεθαίνει σιγά σιγά. Οταν έχεις τα adventures στο κινητό σου, τι να το κάνεις ένα δεκασέλιδο κόμικ; Οταν μπορείς να δεις κινούμενα σχέδια, ταινίες κλπ. οπουδήποτε γιατί ν'ασχοληθείς με κάτι σε έντυπη μορφή; Οταν μπορείς να μάθεις τι έγινε πριν ένα λεπτό στην άλλη άκρη του πλανήτη τι να τα κάνεις τα περιοδικά και τις εφημερίδες;

Αλλη γενιά, άλλη κοινωνία, άλλες ανάγκες - δεν υπάρχει σύγκριση.

Μιχάλης
 
αυτο το σχεδιο του don rossa απο το 1991 τα λεει ολα πιστευω και ταιριαζει με το θεμα hd1991_a.jpg
 
Παιρνότας σήμερα μια βόλτα από το ψιλικατζίδικο του θείου μου και βλέποντας το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους είπα να τ' αγοράσω για ιστορικούς λόγους...μέχρι που είδα την τιμή του: 3 ευρώ. 3 ευρώ για τον αριθμό των σελίδως που είχε ήταν πάρα πολλά. Κι ήταν και εβδομαδιαίο περιοδικό που τα εβδομαδιαία περιοδικά πρέπει να πωλούνται πιο φτηνά για να πουλάει. Πιο παλιά όταν το αγόραζα ήταν από τα πιο φτηνά περιοδικά. Και μετά ο Τερζόπουλος ρίχνει το φταίξιμο στην κρίση; Που αντί να ρίξει την τιμή του λόγω κρίσης το πούλαγε τόσο; Kλασσικό σκεπτικό έλληνα επιχειρηματία που ακόμα κι όταν πάει για κλείσιμο προτιμά να βαράει τις τιμές κι όποιο κορόϊδο τσιμπήσει από το να ρίξει τις τιμές του.

Να δείτε τώρα που σταματάνε τα περιοδικά της Disney στην Ελλάδα πόσος κόσμος θα πάει ν' αγοράσει παλιά τεύχη του που είναι ξεχασμένα σε ψιλικατζίδικα ή στο Μοναστηράκι, να μου το θυμηθείτε. Προσωπικά εδώ και χρόνια ήθελα να μαζέψω όλα τα τεύχη του Αλμανάκο μέχρι το 1996-7 αλλά όλο το παραμελούσα. Μετά η ποιότητά του έπεσε κατακόρυφα. Κι ήταν το αγαπημένο μου περιοδικό της Disney στην Ελλάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υποτίθεται είναι "ενισχυμένο" τεύχος, γι'αυτό και η τιμή είναι σαν ενός κανονικού τεύχους του ΚΟΜΙΞ.

Τα κανονικά Μίκυ Μάους κόστιζαν ?1.50...

Έχει και διπλή αρίθμηση (άλλο αλλόκοτο και αυτό)...
 
Nαι, ήταν πράγματι πιο ενισχυμένο απ' ότι τα κανονικά τεύχη Μίκυ Μάους που θυμάμαι είχαν λιγότερες σελίδες. Αλλά και πάλι δεν ήταν και τόσο πολύ ενισχυμένο ώστε να δικαιολογεί τα 3 ευρώ. Θυμάμαι πιο παλιά, ενισχυμένα τεύχη (που ήταν συνήθως σπέσιαλ τεύχη) του Μίκυ Μάους που ήταν υπερενισχυμένα και δικαιολογούσαν τελείως την μεγαλύτερη τιμή του.

Οπότε παίρνω πίσω τα όσα βιάστηκα να πω στο προηγούμενο post. 1,5 ευρώ για ένα απλό τεύχος είναι μια χαρά. Φτηνότερο κι από ένα σουβλάκι.
 
να απαντησω για την διπλη αριθμηση και την τιμη : εδω και 4 χρονια ο τερζοπουλος καθε χριστουγεννα εκανε το εξης εβγαζε το μικυ μαους για 2 εβδομαδες αντι του εβδομαδιαιου που υπαρχει τον υπολοιπο καιρο ενισχυμενο σαν διπλο τευχος δηλαδη και ειχε την διπλασια τιμη μετα το ιδιο αρχισε να γινεται και στις διακοπες του πασχα και τωρα εγινε και με τα 2 τελευταια τευχη το προτελευταιο βγηκε πριν τον 15αυγουστο και το τελευταιο τωρα στο facebook εχει δημιουργηθει μια σελιδα με τιτλο φιλοι του περιοδικου κομιξ οπως γραφουν τα παιδια εχουν κανονισει να πανε να μιλησουν με τον david τερζοπουλο μεσα στην επομενη εβδομαδα και θα τους δωσει συνεντευξη για το κλεισιμο των περιοδικων την οποια θα μαγνητοσκοπησουν ελπιζω να μας λυθουν και καποιες αποριες ετσι
 
DINO είπε:
Έχει και διπλή αρίθμηση (άλλο αλλόκοτο και αυτό)...
Να διορθώσω μαι διαφαινόμενη παρεξήγηση. Όταν το "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ" κυκλοφορούσε με διπλή αρίθμηση, έβγαινε για περίοδο δύο εβδομάδων. Δηλαδή, μετά από τεύχος με διπλή αρίθμηση, κυκλοφορούσε ξανά δύο εβδομάδες μετά. Η διπλή αρίθμηση είναι έξυπνη εκδοτική ιδέα για να διαφαίνεται, π.χ. σε έναν κατάλογο τευχών, ποια ακριβώς είναι ενισχυμένα, σε σχέση με την κανονική έκδοση, και πότε κυκλοφόρησαν.

Πολύ εύστοχη η καταχώρηση που ανέφερε παραπάνω και ο DINO. Πάντα με την ελπίδα να ξαναδούμε τον Μίκυ, χαρούμενο πλέον, να επιστρέφει στη χώρα μας... Και η όλη ιστορία να ευαισθητοποιήσει και τη νέα γενιά, που δεν ασχολείται πλέον μα τα "μίκυ μάους" (δανείζομαι τον απαξιωτικό όρο που χρησιμοποιείται ενίοτε για τα κόμικς γενικά, χωρίς να τον ενστερνίζομαι), να ρίξει και πάλι τα φώτα της στην Ένατη Τέχνη γενικότερα και στους ήρωες του Disney ειδικότερα, που τόσα έχουν να μας μεταφέρουν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα και εγώ αυτό ακριβώς είπα:

Το τεύχος του PIXEL, που έβγαινε για δύο μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) δεν είχε διπλή αρίθμηση, όπως και όλα τα περιοδικά που έκαναν break για διακοπές.

Έξυπνη ιδέα η όχι, εγώ δεν συμφωνώ με τη διπλή αρίθμηση και τη βρίσκω ακόμα αλλοκοτη.

Δηλαδή ποιό ήταν το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους; Το 2461; Μα και το 2460 είναι το ίδιο!

Δεν μπορεί ένα τεύχος, ακόμα κι αν είναι διπλό ή τριπλό η θα κυκλοφορήσει ξανά σε 3 εβδομάδες να έχει διπλή ή τριπλή αρίθμηση. Καταντάει γελοίο...

Η απάντησή μου δεν έχει να κάνει με σένα ή με το θάνο αγαπητέ mk193, αλλά με την εκδοτική. :)
 
DINO είπε:
Μα και εγώ αυτό ακριβώς είπα:
Το τεύχος του PIXEL, που έβγαινε για δύο μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) δεν είχε διπλή αρίθμηση, όπως και όλα τα περιοδικά που έκαναν break για διακοπές.

Έξυπνη ιδέα η όχι, εγώ δεν συμφωνώ με τη διπλή αρίθμηση και τη βρίσκω ακόμα αλλοκοτη.

Δηλαδή ποιό ήταν το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους; Το 2461; Μα και το 2460 είναι το ίδιο!

Δεν μπορεί ένα τεύχος, ακόμα κι αν είναι διπλό ή τριπλό η θα κυκλοφορήσει ξανά σε 3 εβδομάδες να έχει διπλή ή τριπλή αρίθμηση. Καταντάει γελοίο...

Η απάντησή μου δεν έχει να κάνει με σένα ή με το θάνο αγαπητέ mk193, αλλά με την εκδοτική. :)

σε αυτο συμφωνω και εγω περιμενα το τελευταιο τευχος να ειναι το νο 2460 και επισης στο τελευταιο δεν υπηρχαν και τοσες πολλες ιστοριες για να πει κανεις οτι χρειαζοντουσαν 2 τευχη στα παλιοτερα διπλα του τεραζοπουλου υπηρχαν πανω απο 6-7 ιστοριες εντωμεταξυ πριν διαβαζα το μεγαλυτερο που ειχε βγει το 2006 για τα 40 χρονια του περιδικου αυτο εκανε 9,90 αλλα αξιζε και ειχε δωρο και μια μπλουζα το οποιο μου θυμισε κατι αλλο σε ενα μεγαλο μικυ ειχαν δωσει δωρο μια μπλουζα που ηταν σε στρογγυλη συσκευασια και για να γινει κανονικη επρεπε να την βαλεις σε νερο μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση αυτο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως εγώ έχω καταλήξει ότι μετά την εναλλαγή ιδιοκτήτη, ο τελευταίος ήταν αποφασισμένος να φύγει ακριβώς γιατί σκέφτεται εντελώς ως επιχειρηματίας. Αίτιο μην το ξεχνάμε ποτέ. Είτε ελ Γκρέκο λέγεται μια εταιρεία είτε νέα ακτίνα αν το κέρδος δεν είναι σε επιπεδα παλαιότερων ετών πάνε γι άλλα. Δεν χαμπαριαζουν τίποτα.

Και επίσης το ξαναλέω. Αν θέλεις να μείνεις στον χώρο γιατί είσαι και συναισθηματικά δεμένος φέρνεις τα πάνω κάτω για να το πετύχεις. Περιορίζεις αριθμό εκδόσεων, ρίχνεις την ποιότητα χαρτιού και βιβλιοδεσίας, καλείς τον κόσμο που έχεις δεσμούς συναισθηματικούς να σε στηρίξει κτλ κτλ. Είδατε εσείς και τέτοιο να συμβαίνει;
 
για να πω την αληθεια ξαναβλεποντας το video απο το ρεπορταζ του alpha δεν μου αρεσε καθολου η ψυχρη απαντηση του υιου τερζοπουλου αν δεν εχω να ζησω το πρωτο που θα εκοβα θα ηταν το μικυ μαους δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι σε τοσο χαλια κατασταση αλλα το ξαναλεω οταν περασε στα χερια του η εταιρια και εγινε εκδοτης το ειχα καταλαβει οτι δεν θα μπορουσε να συνεχισει το εργο του πατερα του και του παππου του με τον τροπο που το εκαναν εκεινοι τοσα χρονια προσπαθησε να βαλει καινουργιες ιδεες οι οποιες οπως φαινεται δεν απεδωσαν
 
Πίσω
Μπλουζα