Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.984
Κάτι η Αμερικανομανία, κάτι οι μόδες, κάτι το οτι ακούγεται πιο ψαγμένο "αλλιώς", τα τελευταία χρόνια ακούμε καινούργιες λέξεις, λες και προκειται για πραγματα που εμφανιστηκαν προσφατα. Κι ομως ειναι απλα πιο ψαγμενες λεξεις για πράγματα που τα ξέραμε εδώ και χρόνια.
Οταν ημουν μικρος και οι γονεις μου εβαζαν φρουτα στο μπλέντερ για να μου κάνουν χυμό, δεν ήξερα οτι αυτό δεν λέγεται χυμός, αλλά σμούθι
Δεν ήξερα οτι η γλωσσοφαγιά και το μάτι είναι αρνητική ενέργεια.
Δεν ήξερα οτι αυτό που ο Ηλιόπουλος έλεγε "μια ωραία ατμόσφαιρα" είναι θετική ενέργεια.
Δεν ήξερα οτι ο Φίφης του Παράβα δεν ήταν ντιγκιντάνγκας, αλλά γκέι.
Δεν ήξερα οτι αυτό που λέμε "γραφτό" ειναι το κάρμα.
Δεν ήξερα οτι η Σάσα του Ντόλτσε Βίτα δεν ήταν νυμφομανής αλλά κούγκαρ.
Δεν ήξερα οτι η όμορφη γειτόνισσα δεν ήταν γεροντοκόρη αλλά μιλφ
Δεν ήξερα οτι τα πλαστικά μπιμπελό στολισμένα στο σπίτι της θείας μου ήταν κιτς.
Δεν ήξερα οτι το τζατζίκι είναι σως γιαουρτιού.
Δεν ήξερα οτι το κολατσιο μου λέγεται μπράντς.
Δεν ήξερα οτι το να κάτσω σπίτι μου να σαπίσω στα κόμικς και στο πισί λέγεται κοκούνινγκ.
Δεν ήξερα οτι επειδή σαπίζω στα κόμικς και στο πισί λέγομαι γκικ.
Δεν ήξερα οτι τα παλιόπαιδα στο σχολείο δεν έκαναν νταϊλίκι αλλά μπούλυινγκ ή σχολικό εκφοβισμό.
Δεν ήξερα οτι το ζέσταμα που κάναμε στη γυμναστική λέγεται στρέτσινγκ.
Πάντως θεωρώ οτι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου κάνει καλό στο να συγκεκριμενοποιούμε και να αντιλαμβανομαστε εκ νεου την υπαρξη καποιων εννοιων. Τελευταια ακουγεται ολο και πιο συχνα το προβλημα του bullying λες και ειναι καινουργιο φαινόμενο που "δεν υπήρχε στα χρόνια μου" και εμφανιστηκε στα "σημερινά παιδιά". Κι όμως υπήρχε, μόνο που τότε θεωρουταν κατι φυσιολογικο σαν οποιαδηποτε "αταξία". Το οτι απεκτησε επισημη ορολογία και αρχισε να ευαισθητοποιειται ο κοσμος μόνο καλό μπορει να είναι.
Οι μυστικιστικοι οροι "θετική/αρνητική ενέργεια" δείχνουν μια ταση που εχουμε να εξηγησουμε καποια ανεξήγητα, έστω ψευδοεπιστημονικά.
Επισης προτιμω να λέω "ειμαι γκικ" παρά "είμαι αντικοινωνικός σπασίκλας" ή να λεω "κάνω κοκούνινγκ" αντί "δε γουσταρω να δω κανεναν και προτιμω να σαπισω σπίτι"
Οταν ημουν μικρος και οι γονεις μου εβαζαν φρουτα στο μπλέντερ για να μου κάνουν χυμό, δεν ήξερα οτι αυτό δεν λέγεται χυμός, αλλά σμούθι

Δεν ήξερα οτι η γλωσσοφαγιά και το μάτι είναι αρνητική ενέργεια.
Δεν ήξερα οτι αυτό που ο Ηλιόπουλος έλεγε "μια ωραία ατμόσφαιρα" είναι θετική ενέργεια.
Δεν ήξερα οτι ο Φίφης του Παράβα δεν ήταν ντιγκιντάνγκας, αλλά γκέι.
Δεν ήξερα οτι αυτό που λέμε "γραφτό" ειναι το κάρμα.
Δεν ήξερα οτι η Σάσα του Ντόλτσε Βίτα δεν ήταν νυμφομανής αλλά κούγκαρ.
Δεν ήξερα οτι η όμορφη γειτόνισσα δεν ήταν γεροντοκόρη αλλά μιλφ
Δεν ήξερα οτι τα πλαστικά μπιμπελό στολισμένα στο σπίτι της θείας μου ήταν κιτς.
Δεν ήξερα οτι το τζατζίκι είναι σως γιαουρτιού.
Δεν ήξερα οτι το κολατσιο μου λέγεται μπράντς.
Δεν ήξερα οτι το να κάτσω σπίτι μου να σαπίσω στα κόμικς και στο πισί λέγεται κοκούνινγκ.
Δεν ήξερα οτι επειδή σαπίζω στα κόμικς και στο πισί λέγομαι γκικ.
Δεν ήξερα οτι τα παλιόπαιδα στο σχολείο δεν έκαναν νταϊλίκι αλλά μπούλυινγκ ή σχολικό εκφοβισμό.
Δεν ήξερα οτι το ζέσταμα που κάναμε στη γυμναστική λέγεται στρέτσινγκ.
Πάντως θεωρώ οτι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου κάνει καλό στο να συγκεκριμενοποιούμε και να αντιλαμβανομαστε εκ νεου την υπαρξη καποιων εννοιων. Τελευταια ακουγεται ολο και πιο συχνα το προβλημα του bullying λες και ειναι καινουργιο φαινόμενο που "δεν υπήρχε στα χρόνια μου" και εμφανιστηκε στα "σημερινά παιδιά". Κι όμως υπήρχε, μόνο που τότε θεωρουταν κατι φυσιολογικο σαν οποιαδηποτε "αταξία". Το οτι απεκτησε επισημη ορολογία και αρχισε να ευαισθητοποιειται ο κοσμος μόνο καλό μπορει να είναι.
Οι μυστικιστικοι οροι "θετική/αρνητική ενέργεια" δείχνουν μια ταση που εχουμε να εξηγησουμε καποια ανεξήγητα, έστω ψευδοεπιστημονικά.
Επισης προτιμω να λέω "ειμαι γκικ" παρά "είμαι αντικοινωνικός σπασίκλας" ή να λεω "κάνω κοκούνινγκ" αντί "δε γουσταρω να δω κανεναν και προτιμω να σαπισω σπίτι"

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: