Και αισίως φτάσαμε τους...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αααα σωστός! Ξέρει κανείς πώς φιλτράρεται αυτό το νούμερο; Ποιος αλγόριθμος;

Αν και νομιζα οτι ηταν κατι αλλο, τελικα συμφωνα με την Vbulletin (1, 2) ειναι ο αριθμος των unique registrered χρηστων που εκαναν ποστ (ή login?) τις τελευταιες 30 ημερες (ειναι το default cutoff του vbulletin), μειον τους Banned φυσικα...

Aχα. Θα περίμενα κάτι πιο πολύπλοκο, όπως ίσως κυλιόμενους μέσους όρους posts ή κάτι τέτοιο, αλλά κι αυτό έχει νόημα για τον πολύ κόσμο. Εμένα θα με είχε έξω δηλαδή όταν έμεινα κάπου 5-6 εβδομάδες στο κρεββάτι πριν λίγο καιρό...

Pooky είπε:
Για μερικούς είναι ήδη!
Προσπαθούμε να ζήσουμε σήμερα, όντας στο χτες, τη ζωή μας όπως θα έπρεπε να την είχαμε ζήσει τότε!

(τι λέω ο άτιμος...... )

Καλά όλα αυτά αλλά ελπίζω μετά από 20 χρόνια να μην προσπαθούμε να ζήσουμε το σήμερα όπως θα έπρεπε να το ζούμε τώρα γιατί έτσι θα πηγαίνουμε συνέχεια το χρόνο πίσω ζώντας πάντα στο χθες.

Έτσι κ αλλιώς το μικρόβιο του καταναλωτισμού θα κρατήσει για πάντα.

Είτε σε retro πριν 20 χρόνια, είτε σε gadgets της σημερινής εποχής που θα είναι retro στο μέλλον.

Ο χορός καλά κρατεί και οι 4500 χιλιάδες θα πληθαίνουν συνεχώς.

Το μόνο που θα αλλάζει θα είναι οι αναμνήσεις.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
===> Μέλη: 4.543 και εχει και συνεχεια.....

¨

;)

Οχι φίλε Vangel δεν θα αλάζουν οι αναμνήσεις , τουλάχιστον για μένα.

Αναμνήσεις = δεκαετία 80 ,ελληνικο video, BMX ποδήλατο , παιδικά party ,ουφάδικα(και πολλα πολλα ακομα..)

Απο το σήμερα τι να θημάμαι ? Το πως κινηγάμε το μεροκάματο καθημερινα και το τι αγονίες τραβάμε για τα προς το ζείν ? Που δεν έχουμε ελεύθερο χρονο, ή που έχουμε περιορισμένο και δεν έχουμε διάθεση να βγούμε μια βόλτα ?Που οι περισσοτερες γυνέκες μας κανουν τις κάποιοες οταν τις προσεγγίζουμε , και πρεπει να μαστε απο βαρδινογγιάνης και πανω ?

Νομίζω οτι η δεκαετια του 80 είταν απο κάθε αποψη πιο ''αυθεντική'' ,και σαν παιδί που είμουν τότε θυμάμε τα καλλήτερα!

1ον Stay on topic

2ον Εμενα προσωπικα δε μ'ενδιαφερουν τα 4500+ μελη. Τι να το κανω οταν αρκετοι εγγραφονται για το τιποτα και δε ξαναπατανε το ποδι τους εδω μεσα. Σημασια εχει η συνεχεια και η παρειστικη διαθεση που πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι οπως τοτε.....Αναπολω πραγματικα τις πρωτες εποχες, εχοντας μολις διαβασει τα ποσταρισματα στο thread του insomnia, να περιμενω την εναρξη του retromaniax σε ξεχωριστο χωρο. Λιγοτερα μελη αλλα ΟΛΑ τους παθιασμενα με το αντικειμενο. Ισως αυτη η αισθηση που ειχα και δεν εχω τωρα, και να ειναι ο λογος που δε ποσταρω πλεον συχνα εδω. Απλα μια προσωπικη αισθηση....

Φίλε portarinos78, νομίζω ότι μοιραία όταν κάτι μεγαλώνει χάνει την ιδιαίτερη αίσθηση που είχε για τα πρώτα μέλη του. Και σίγουρα το signal:noise ratio χειροτερεύει.

Αλλά πιστεύω ότι το retromaniax έχει καταφέρει να κρατήσει σε σημαντικό βαθμό την ατμόσφαιρα που είχε, σε σχέση πάντα με τον ρυθμό με τον οποίο μεγάλωσε. Σαφώς και δεν είναι όπως όταν είχε 50 μέλη, αλλά δεν είναι και πολύ χειρότερο... :)

Μη ξεχνάς φίλε portarinos78 όμως ότι:

Α)Eίμαστε forum ειδικής και εν μέρει "κλειστής" θεματολογίας

Β)ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ γράφονται για....να κατεβάσουν copyrighted υλικό !!!

(και...ακόμη περιμένουν !!! :P :P )

Γ)ΠΗΞΑΜΕ στους "efxaristάκηδες" και στους "κομήτες"

Δ)Αρκετοί δε θελήσανε κατά καιρούς να συμμορφωθούν με το κλίμα και τους κανόνες του παρόντος forum.Τι να κάνουμε... :xm:

Ε)Λίγοι και καλοί,παρά πολλοί και φλύαροι,με ουσία μηδέν...

ΣΤ)Δε σβήνονται λογαριασμοί ανενεργών χρηστών

Ζ)Για μετρήστε πόσοι έχουν πάρει μέρος σε σημαντικά,θεμελιώδη projects του GRM ή/και σε ουσιώδεις συζητήσεις ;)

Η)Φυσικό είναι όσο μεγαλώνει το forum να μη μοιάζει με παλιά.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό όμως... :)

Θ)Νομοτελειακά,ο ερχομός μελών εδώ είναι και θα είναι ανεξάντλητος.1 στους 10 να παραμένει και να γουστάρει πραγματικά εδώ,είναι κέρδος...

Ι)Δεν είναι όλοι συνηθισμένοι σε ένα ήρεμο,άνευ flaming,forum και,μη σας παραξενεύει,βαριούνται γρήγορα και την "κανουν".Στο καλό να πάνε... :byebye:

Κ)Ε,μη εξαντλήσω κι όλη την αλφάβητο... :P

Συνεπώς,και 10% ενεργών,επί του συνόλου των εγγεγραμένων,χρηστών,πόσο μάλλον όταν αυτοί ενισχύουν το GRM με ό,τι κι όσο μπορούν κατά καιρούς,είναι σημαντική αναλογία... ;)

Μα φυσικα κατι που μεγαλωνει με το καιρο "χανει" την αρχικη του σπιρταδα. Ειναι ακρως φυσιολογικο. Παντως σε καμια περιπτωση δεν αποτελει η αποψη μου "μομφη" για το τροπο εξελιξης του φορουμ. Υπαρχουν αρκετα αξιολογα ατομα και θεματα ωστε να με κανουν να το επισκεπτομαι σε καθημερινη βαση αλλα χωρις την ιδια ορεξη να ποσταρω συχνα. :) :)

Οπως εμείς σήμερα αναπολούμε τις αναμνήσεις μας απο τα ουφάδικα , τις amiga , τα commodore , day of the tentacle ( :) ) και τα λοιπά , ετσι σε λιγα χρόνια , κάποιοι αλλοι θα θυμούνται τους presscot , τις fx5200 και τις ddr1 ... Ετσι είναι με την τεχνολογία.Γιατι για αυτό ειναι το forum. Για παλιά μεν , τεχνολογία δε. Αντε ενα μεγάλο ποσοστό , γιατι υπάρχουν και καταπληκτικές συζητήσεις για την "ζωή" στην δεκαετία του 80-90. Και οταν εμείς τα κακαρώσουμε , και τα ποστ μας σβηστούν γιατι ειναι παλιά και δεν τα ξέρει κανείς πια τα πράγματα που μιλάμε τώρα , θα υπάρξουν αλλοι ρετρομάνιαξ στην θέση μας. Γι'αυτό , απολαύστε την παρέα μας,τις αναμνήσεις μας,τις εμπειρίες μας και μην το ψάχνετε πόσους χρήστες εχουμε. Εγω ειμαι καινούργιο μέλλος , και βλέπω μόνο 20 αντε 25 χρήστες να ποστάρουν συνέχεια και με θέματα ουσίας (οχι απαγορευμένης!!).

Καλή συνέχεια σύντροφοι !!

Σεβαστη η αποψη σου portarinos αλλα δες και την αλλη πλευρα του νομισματος. :P

Το νουμερο απο μονο του δεν λεει τιποτα, ουτε ειναι καποιος αυτοσκοπος φυσικα! ;)

Οταν ειμασταν 50, ουσιαστικα το φορουμ ηταν σχεδον αποκλειστικα περι retrocomputing. Επειδη τα "vs threads" καποτε θα εφταναν σε κορεσμο λογω πεπερασμενου αριθμου home micros και κονσολων, επειδη η επαναληψη θα ηταν αναποφευκτη, επειδη το αν περιοριζαμε περαιτερω μια ηδη περιορισμενη θεματολογια θα ηταν αυτοκτονικο...εγινε το προφανες.

Πολυ πολυ σιγα και πολυ πολυ προσεκτικα το φορουμ καλυψε ολους τους τομεις που αφορουσαν οι αρχικοι σκοποι του. Φυσικα χωρις να υπαρξει αναπτυξη καποιου κομματιου εις βαρος καποιου αλλου. Το οτι μαζευτηκαν τοσοι φιλοι απλα παει να πει οτι εγινε επιτυχημενα και οπως λεω αποφυγαμε τις συνηθεις λουμπες που πεφτουν τα φορα (βαλτωμα, υπεραναλυση απο την αρχη, κομματια εκτος θεματολογιας, χυμαδιο, βαρεμαρα).

Οσο για το παθος των πρωτων ημερων επετρεψε μου παλι να διαφωνησω. Απλα ενδεικτικα να αναφερω οτι τεραστιες προσπαθειες οπως η RetroDB "τρεχει" απο μελη που δεν ανηκαν στην "πενηνταδα". Στο Phoenix επισης οι συμμετεχοντες επισης δεν ειναι ολοι μελη του αρχικου "cast". Ο εμπλουτισμος (σε βαθμο "αρρωστιας") του φορουμ δεν προηλθε αποκλειστικα απο την αρχικη ομαδα.

Στο θεμα της σπιρταδας επισης εχω επιφυλαξεις. Ας πουμε, οταν εγινε ανακοινωση περι αρθρων για ενα επερχομενο περιοδικακι σε 2 μερες εφτασαν 30+ υποβολες! Oμοιως και για ολες τις δραστηριοτητες. Αν αυτο δεν ειναι σπιρταδα, τοτε δεν ξερω τι ειναι.

Επιπλεον στο οτι "δεν παταν το ποδι τους ξανα" παλι δεν θα με βρεις συμφωνο. Αν εχεις 700 μελη απο τα 4500 συνολικα, να εχουν συμμετασχει τις τελευταιες 30 ημερες στο φορουμ σιγουρα δεν συναδει με την αποψη.

Οταν μονο μεσα στον Μαη εχεις αυτα τα downloads (τα 4 τελευταια Pixel εντελως ενδεικτικα)

pixelmay.jpg

ενισχυει τα παραπανω.

Φυσικα δεν μπορει κανεις να περιμενει ολα τα μελη να ποσταρουν, να συμμετεχουν καθημερινα, να δημιουργουν,να, να, να... Ποσο μαλλον στην ηλικιακη ομαδα στην οποια επευθυνομαστε που ο βιοπορισμος, παιδια, σκυλια καταλαμβανουν σχεδον συνολικα το 24ωρο. Τουλαχιστον μπορουν να αραξουν και να κανουν την "βουτια" τους. Δεν ειναι εργοταξιο το RetroManiaX.

Αυτο που ειπε ο φιλος Μανος περι ανενεργων δεν με βρισκει απολυτα συμφωνο. Καθε μηνα ban-αρονται πανω απο 15 ατομα...αλλα (και ευτυχως) οχι για ευτραπελα αλλα σχεδον αποκλειστικα για πολλαπλα/συνεχη "ευχαριστω". Δεν εχουμε "ευχαριστακηδες" στα μελη μας. Αυτοι πρεπει να απομακρυνονται. Αλλα χρηστες που δεν εχουν ενοχλησει γιατι να διαγραφουν??

Εν κατακλειδι, το RetroManiaX μεγαλωσε χωρις να μπαγιατεψει ή φθαρει ή αποπροσανατολιστει. Η αλληλεγγυη, η βοηθεια και οι σχεσεις μεταξυ χρηστων που συνηθως δεν εχουν καν ιδωθει, το πολιτισμενο επιπεδο, η πολυπραγμοσυνη, το κεφι και η προθυμια ειναι ιδια και αναλοιωτη.

Γουσταρω το RetroManiaX και αισθανομαι τυχερος που συμμετεχω σε μια τετοια παρεα...

Ολα αυτα τα λεω οχι για να υπερασπισω κατι. Δεν υπαρχει αναγκη για κατι τετοιο. Απλα για να στριμωξω και να μοιραστω και εγω τις σκεψεις μου.

Παντως (προσωπικα) ευχαριστως θα συμμετειχα σε μια κουβεντα στο αν και τι παει στραβα οπως και για την επομενη μερα του χωρου. Μαλιστα το επιζητω...

Το GRM είναι μοναδικό σε θεματολογία, μέλη και συμμετοχή.

Θα συμφωνήσω εν μέρη με Μάνο και Πάνο.

Το GRM είναι ένα forum που έχει "ηλικιακό" target group. Εδώ η πλειοψηφία των μελών είναι κλασσικοί αμετανόητοι που στην ουσία παρέμειναν παιδιά. Αν και θα βρούμε συχνά - πυκνά και νέα άτομα, πάντα σε ηλικία, αυτό είναι σπάνιο. Κάποιος που δεν έζησε την δεκαετία του '80, δεν ένοιωσε την πώρωση του να κρατάς έναν zx-spectrum και να προσπαθείς να φορτώσεις τα παιχνίδια με το κασετόφωνο, δεν είναι σε θέση να μας καταλάβει, πόσο μάλιστα να μετέχει.

Το GRM μεγάλωσε και εξελίχθηκε, μαζί με τα μέλη του. Από την παλιά κλασσική ομάδα, έχουν φύγει αρκετοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτε. Έχουν έρθει πολλοί άλλοι που είναι και παθιασμένοι και αξιολογότατοι.

Το έχω πει και παλιότερα, και είναι μέρος ρετρό διαφήμισης. Άλλοι γερνούν και άλλοι ωριμάζουν. Το GRM ανήκει στην κατηγορία αυτών που ωρίμασαν, αλλά παράλληλα συνεχίζουν να εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου.

Όσο για τα μέλη, είμαι εναντίον σε οποιοδήποτε αριθμό, είτε πρόκειται για αριθμό μελών, είτε πρόκειται για "thanks" count, είτε πρόκειται για το παλιό - καλό reputation που έβγαλε μεγάλη καφρίλα εδώ μέσα από πάρα πολλούς πριν αρκετό καιρό. Αν παρέμενε μόνο η ημερομηνία εγγραφής δεν θα με χαλούσε, ακόμα και το post count να έφευγε, μια και πάλι παλιότερα κάποιοι είχαν ξεπεράσει τα όρια επειδή τους σβήστηκε κάποιο post, τη στιγμή που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να αυξήσουν τον αριθμό αυτό, λες και σημαίνει τίποτε στην τελική.

Θα κλέψω την ατάκα του Wally και θα πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι γουστάρω και είμαι πραγματικά τυχερός που μετέχω στο παρών φόρουμ, χωρίς την ύπαρξη του οποίου δεν θα είχα γνωρίσει από κοντά και ηλεκτρονικά τόσα αξιόλογα και τόσο διαφορετικά με εμένα άτομα.

Wally είπε:
Αυτο που ειπε ο φιλος Μανος περι ανενεργων δεν με βρισκει απολυτα συμφωνο. Καθε μηνα ban-αρονται πανω απο 15 ατομα...αλλα (και ευτυχως) οχι για ευτραπελα αλλα σχεδον αποκλειστικα για πολλαπλα/συνεχη "ευχαριστω". Δεν εχουμε "ευχαριστακηδες" στα μελη μας. Αυτοι πρεπει να απομακρυνονται. Αλλα χρηστες που δεν εχουν ενοχλησει γιατι να διαγραφουν??
Mπα,μάλλον δε διαφωνούμε σε τίποτα.Εγώ με το προαναφερθέν ουσιαστικά είπα στον φίλο portarinos78 ότι εδώ δεν γίνεται κάτι που σε άλλα forums συμβαίνει.Δεν εννόησα ότι πρέπει να το κάνουμε κι εμείς.Άλλωστε,όπως είπε κι ο pooky,οι αριθμοί τελικά μάλλον μ' αφήνουν ψιλοαδιάφορο και μόνο για να ικανοποιούν τη...στατιστική μου λόξα τους ρίχνω μια ματιά πού και πού.... ;)

Παιδιά δεν ξέρω εσείς, αλλά και 15.000 μέλη να γίνουμε, θέλω να μπαίνω και να βλέπω μερικά συγκεκριμένα άτομα. Αλλωστε το τελευταίο διάστημα, εξαιρουμένων των εξωφύλλων, δεν έχω προσφέρει τίποτε άλλο από υλικό και μπαίνω αποκλειστικά και μόνο για την παρέα, αυτή την ίδια παρέα που έχω εδώ και 2.5 χρόνια. Εντάξει όχι ίδια όπως τότε, λείπουν καμια 10αριά, αλλά δε μπορώ να τα έχω όλα.

Εγώ ένα έχω να πω!!!

Είστε (είμαστε) το φόρουμ που έψαχνα!!!
grouphug.gif

Νιώθω σα στο σπίτι μου
springsmile.gif
κοντά σε ανθρώπους που νομίζω πως γνωρίζω χρόνια!!!
pillowfight.gif

Ευχαριστώ!!!

Τι;;; :o Θα με :ban: o Wally για το "thanks" ;;;;

Mπραβο Juanita! Tο ποστ σου τα λεει ολα!

RESPECT

ενδιαφερον θα ειχε αν εχει κρατησει κανεις τις μασκες-πως να το πω αλλιως την ρετρο εμφανιση της αρχικης σελιδας του φορουμ ,οπως αλλαζε καθε φορα αυτα τα χρονια και να τις ανεβαζε.

η πρωτη ειδικα ειχε αρκετο ενδιαφερον.

Παρόλο που η αιτία για την οποία αρχικά μπήκα στο φόρουμ ήταν τα πίξελ και η αμίγκα, σύντομα άλλαξα ρότα...μέχρι και στο κάντυ καντυ τόπικ έγραψα. :)

Μπορεί να μην έχω ποτέ συμμετάσχει σε συναντήσεις ή εκδηλώσεις όμως πλέον τρέφω σεβασμό για όλους σας! Είναι τόσες οι αναμνήσεις που ξεθάψατε για μένα εδώ που σας είμαι ευγνώμων! Άρα λοιπόν όχι 4500μέλη αλλά 100000 χιλιάδες θα χαρώ να δω!

Χαρά μου που είμαι μέλος έστω και διαδικτυακά αυτής της παρέας!

Πίσω
Μπλουζα