Σεβαστη η αποψη σου portarinos αλλα δες και την αλλη πλευρα του νομισματος.
Το νουμερο απο μονο του δεν λεει τιποτα, ουτε ειναι καποιος αυτοσκοπος φυσικα!
Οταν ειμασταν 50, ουσιαστικα το φορουμ ηταν σχεδον αποκλειστικα περι retrocomputing. Επειδη τα "vs threads" καποτε θα εφταναν σε κορεσμο λογω πεπερασμενου αριθμου home micros και κονσολων, επειδη η επαναληψη θα ηταν αναποφευκτη, επειδη το αν περιοριζαμε περαιτερω μια ηδη περιορισμενη θεματολογια θα ηταν αυτοκτονικο...εγινε το προφανες.
Πολυ πολυ σιγα και πολυ πολυ προσεκτικα το φορουμ καλυψε ολους τους τομεις που αφορουσαν οι αρχικοι σκοποι του. Φυσικα χωρις να υπαρξει αναπτυξη καποιου κομματιου εις βαρος καποιου αλλου. Το οτι μαζευτηκαν τοσοι φιλοι απλα παει να πει οτι εγινε επιτυχημενα και οπως λεω αποφυγαμε τις συνηθεις λουμπες που πεφτουν τα φορα (βαλτωμα, υπεραναλυση απο την αρχη, κομματια εκτος θεματολογιας, χυμαδιο, βαρεμαρα).
Οσο για το παθος των πρωτων ημερων επετρεψε μου παλι να διαφωνησω. Απλα ενδεικτικα να αναφερω οτι τεραστιες προσπαθειες οπως η RetroDB "τρεχει" απο μελη που δεν ανηκαν στην "πενηνταδα". Στο Phoenix επισης οι συμμετεχοντες επισης δεν ειναι ολοι μελη του αρχικου "cast". Ο εμπλουτισμος (σε βαθμο "αρρωστιας") του φορουμ δεν προηλθε αποκλειστικα απο την αρχικη ομαδα.
Στο θεμα της σπιρταδας επισης εχω επιφυλαξεις. Ας πουμε, οταν εγινε ανακοινωση περι αρθρων για ενα επερχομενο περιοδικακι σε 2 μερες εφτασαν 30+ υποβολες! Oμοιως και για ολες τις δραστηριοτητες. Αν αυτο δεν ειναι σπιρταδα, τοτε δεν ξερω τι ειναι.
Επιπλεον στο οτι "δεν παταν το ποδι τους ξανα" παλι δεν θα με βρεις συμφωνο. Αν εχεις 700 μελη απο τα 4500 συνολικα, να εχουν συμμετασχει τις τελευταιες 30 ημερες στο φορουμ σιγουρα δεν συναδει με την αποψη.
Οταν μονο μεσα στον Μαη εχεις αυτα τα downloads (τα 4 τελευταια Pixel εντελως ενδεικτικα)
ενισχυει τα παραπανω.
Φυσικα δεν μπορει κανεις να περιμενει ολα τα μελη να ποσταρουν, να συμμετεχουν καθημερινα, να δημιουργουν,να, να, να... Ποσο μαλλον στην ηλικιακη ομαδα στην οποια επευθυνομαστε που ο βιοπορισμος, παιδια, σκυλια καταλαμβανουν σχεδον συνολικα το 24ωρο. Τουλαχιστον μπορουν να αραξουν και να κανουν την "βουτια" τους. Δεν ειναι εργοταξιο το RetroManiaX.
Αυτο που ειπε ο φιλος Μανος περι ανενεργων δεν με βρισκει απολυτα συμφωνο. Καθε μηνα ban-αρονται πανω απο 15 ατομα...αλλα (και ευτυχως) οχι για ευτραπελα αλλα σχεδον αποκλειστικα για πολλαπλα/συνεχη "ευχαριστω". Δεν εχουμε "ευχαριστακηδες" στα μελη μας. Αυτοι πρεπει να απομακρυνονται. Αλλα χρηστες που δεν εχουν ενοχλησει γιατι να διαγραφουν??
Εν κατακλειδι, το RetroManiaX μεγαλωσε χωρις να μπαγιατεψει ή φθαρει ή αποπροσανατολιστει. Η αλληλεγγυη, η βοηθεια και οι σχεσεις μεταξυ χρηστων που συνηθως δεν εχουν καν ιδωθει, το πολιτισμενο επιπεδο, η πολυπραγμοσυνη, το κεφι και η προθυμια ειναι ιδια και αναλοιωτη.
Γουσταρω το RetroManiaX και αισθανομαι τυχερος που συμμετεχω σε μια τετοια παρεα...
Ολα αυτα τα λεω οχι για να υπερασπισω κατι. Δεν υπαρχει αναγκη για κατι τετοιο. Απλα για να στριμωξω και να μοιραστω και εγω τις σκεψεις μου.
Παντως (προσωπικα)
ευχαριστως θα συμμετειχα σε μια κουβεντα στο αν και τι παει στραβα οπως και για την επομενη μερα του χωρου. Μαλιστα το επιζητω...