Πάντως ρε παιδιά, αν μου έλεγε κάποιος το 1989, οτι το 2010 θα συμμετέχω σε διαγωνισμό για να κερδίσω το 2ο τεύχος του PIXEL καθώς και δισκέτες για ST, θα τον θεωρούσα τουλάχιστον παλαβό!!!
Πάντως ρε παιδιά, αν μου έλεγε κάποιος το 1989, οτι το 2010 θα συμμετέχω σε διαγωνισμό για να κερδίσω το 2ο τεύχος του PIXEL καθώς και δισκέτες για ST, θα τον θεωρούσα τουλάχιστον παλαβό!!!
Αυριο το πρωι κλεινει ο διαγωνισμος (προλαβαινετε και σημερα να στειλετε απαντησεις) και θα ανεβουν τα σκορ και το αποτελεσμα της επιτοπιας κληρωσης (μην περιμενετε τιποτα φαντεζι a la Alkis21 )
Λοιπόν, να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες (εκτιμώ το ότι συμμετείχαν και "κονσολάδες", όπως ο Imgema ) άσχετα απο το πόσες ερωτήσεις ήξεραν (ή θα μπορούσαν να βρούν ψάχνοντας παραπάνω) ή όχι.
Επίσης ένα ευχαριστώ στον μπάρμπα-Wally (γνωστός στην διαχειριστική ομάδα ως και "Wally ο αμερόληπτος"),
εκτός αν αντιμετωπίζει θέμα με spectrum ή sega, εννοείται !!
ο οποίος διεξήγαγε την κλήρωση.
Να πούμε και μερικά πραγματάκια για τις ερωτήσεις:
Σε ορισμένα θέματα ήμουν πιό ελαστικός - σε άλλα όχι. Π.χ. έπιασα ως σωστές, απαντήσεις όπως "Contra" για την εικόνα 15 - έστω και αν οι ευρωπαϊκές home computer εκδόσεις ονομάζονται "Gryzor" - μιά και ουσιαστικά για το ίδιο παιχνίδι πρόκειται.
Επίσης θεωρήθηκαν σωστές κάποιες απαντήσεις που ήταν ανάποδα (π.χ. Karate International αντί Ιnternational Karate), καθώς και μερικές όπου, για χάρη συντομίας, ο τίτλος ήταν πιό μαζεμένος (π.χ. "Star Trek" αντί "Star Trek - The Rebel Universe". Aλλωστε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, και το ίδιο το Pixel είχε παρουσιάσει το παιχνίδι απλά ως "Star Trek").
Tώρα, κάποιες άλλες απαντήσεις, δυστυχώς δεν μπορούσαν να μετρήσουν ως σωστές - όπως για παράδειγμα "Dune 2" αντί για "Dune", διότι σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι.
(για όσους αναρωτιούνται, oι μόνες ερωτήσεις που "ξέφυγαν" απο τον φίλο Alucard, ήταν οι 13 & 14. )
Στατιστικά μιλώντας, η ερώτηση 13 φαίνεται να ήταν η πιό δύσκολη (ή ίσως και "γρουσούζικη" - λόγω αριθμού ), αφού δεν απαντήθηκε (σωστά) απο κανέναν απο όσους επέλεξαν να συμμετάσχουν.
Ενα προσωπικό σχόλιο πάνω στο παιχνίδι της ερώτησης 13: Πολλές φορές έχουν γίνει συγκρίσεις παιχνιδιών μεταξύ Αmiga & ST, όπου, ειδικά στα γραφικά, βγαίνει κερδισμένη η πρώτη - έστω και για "λίγο" (αρκετές φορές και σε τίτλους που έχουν δουλευτεί καλά στον ST - δεδομένων των δυνατοτήτων του).
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που οι SΤ users δεν επιχείρησαν ποτέ στο GRM μία σύγκριση εκδόσεων στο συγκεκριμένο παιχνίδι (μιά και είναι κάτι όπου πραγματικά μπορούμε να δούμε διαφορές), και σίγουρα θα είχε πολύ ενδιαφέρον !! (αυτό βέβαια είναι θέμα άλλου topic...).
8 σωστες απαντήσεις, οχι και άσχημα για κονσολάς θέλω να πιστεύω (Θα σκόραρα καλύτερα αν δεν έβαζα το "2" μετά το Dune, ασε που μπερδεψα το Black Crypt με το dungeon master, πως να τα ξεχωρίσω?)
Ωστε "Gryzor" λεγόταν το Contra στα Ευρωπαικά home ε? Δεν ειναι και τόσο χάλια όσο στις Ευρωπαικες κονσόλες που λεγόταν "Probotector" και μάλιστα είχαν αντικαταστήσει τους χαρακτήρες με Cyborgs...