Καλως σας βρηκα,νεα καμπινα και απο εμενα

Σου εστειλα ενα link με PM για το Happ.

Οσο για το sanwa αυστηρο 4 way restrictor δεν υπαρχει σαν επισημο προιον, γι' αυτο και ειχα κανει 3dprint μερικα. Στο αρθρο που ειχα δωσει εχω το link για το αρχειο 3dprinting.
 
Καλημερα φιλε freaktmp .Δεν εχω προσβαση σε 3d printer οποτε και παραγγειλα το Suzo Happ Original Ms Pacman 4 way joystick.
Το περιεργο ειναι οτι δεν βρισκω review στο ιντερνετ .Πιστευω οτι θα ειναι οπως το αυθεντικο pac-man το οποιο το βιδωνεις σε μεταλλικη επιφανεια .Εγω εχω ξυλινη οποτε θα κανω και εκει πατεντα.
 
Δεν εχω προσβαση σε 3d printer
Θα σου στειλω PM.


Σχεδον σιγουρα θα χρειαστεις ενα shaft extender για το pacman αν το βαλεις σε ξυλο. Εδω το σχολιαζει καποιος.

Ισως αυτο εδω να κανει; Δεν ειμαι σιγουρος.
 
Shaft extender έχω ήδη από μια παραγγελία που είχα κάνει παλιότερα από Αγγλία ,αν χρειαστεί να το βάλω πιστεύω θα χαλάσει η αίσθηση γιατί θα μεγαλώσει η διαδρομή του μοχλού
 
Shaft extender έχω ήδη από μια παραγγελία που είχα κάνει παλιότερα από Αγγλία ,αν χρειαστεί να το βάλω πιστεύω θα χαλάσει η αίσθηση γιατί θα μεγαλώσει η διαδρομή του μοχλού
Δεν ειναι θεμα αισθησης. Ειναι θεμα οτι θα εισαι τοσο μεσα λογω του ξυλου, που δεν θα μπορεις να κινησεις τον μοχλο χωρις τον extender.

Εδω ειναι η φωτογραφια που ειχε στο thread που ειχα αναφερει:

tXUjzTO.jpeg

Χωρις τον extender η μπιλια θα ηταν ελαχιστα πανω απο την επιφανεια του control panel
 
Προσωπικά,στις καμπίνες που φτιάχνω "τρώω" το ξύλο από την κάτω πλευρά με το ρούτερ ξύλου στην περίμετρο, που βιδώνεται το joystick στην ιδανική θέση.
 
@ikariwths Το Pac-Man ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι ολων των εποχων παιζω φανατικα απο το 1987 μεχρι και σημερα και γνωριζω οτι υπαρχει και δεν υπαρχει πανω στο παιχνιδι (Grouping,free style,patterns,τερματισμος του παιχνιδιου κλπ,κλπ) οποτε σαν ''επαγγελματιας'' παικτης του συγκεκριμενου παιχνιδιου θα σε πω την αποψη μου για το θεμα arcade stick για το Pac-Man.

Καταρχας να πω πως το επαγγελματιας παικτης Pac-Man που εγραψα δεν το εκανα για εξυμνησω τον εαυτο μου αλλα το εκανα γιατι αλλες αναγκες εχει καποιος που απλα θα βαλει να παιξει Pac-Man για καποια ωρα και αλλες αναγκες εχω εγω που η καθε φορα που θα παιξω θα ειναι μεταξυ τεσσερις με πεντε ωρες μεχρι να τερματισω το παιχνιδι αναλογα με το πως θα παιξω φυσικα οποτε μπορει καποιο stick που για την πρωτη περιπτωση gamer που ανεφερα να ειναι ιδανικο για μενα να ειναι πολυ μετριο.

Γιαυτο λοιπον αρχιζοντας την αναφορα μου στα arcade stick για το Pac-Man η λυση ενος sanwa stick με 4 way restrictor plate θα ικανοποιηση ολους τους gamers που οπως ειπα θελουν απλα να βαλουν βρε αδερφε να παιξουν καποια ωρα Pac-Man οποτε τους καπνισει ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ιδανικη λυση για το Pac-Man γιατι πολυ απλα για free style παιχνιδι με grouping η ακομα και με καποια patterns απαιτειται ακριβεια χιλιοστου του δευτερολεπτου και τελειες κινησεις.

To Suzo Happ original Ms-Pac-Man 4 way joystick πραγματικα ειναι ενα αρκετα καλο stick και σε καλη τιμη στο οποιο εχω γραψει ωρες ατελειωτες απλα ειναι λιγο παραπανω σφιχτο για τα γουστα μου με αποτελεσμα να με κουραζει μετα απο τοσες πολλες ωρες παιχνιδιου και αυτος ηταν ο κυριως λογος που το παρατησα.

Mια αλλη αξιολογη περιπτωση σχεδον ιδια με το Suzo Happ ειναι το Tornado Terry's 4 way stick το οποιο οπως ειπα ειναι αρκετα καλο αλλα και αυτο εχει θεματα με το ποσο σφιχτο ειναι αλλα το κυριως προβλημα του ειναι πως καπου καπου μπορει να χασει την διαγωνια κινηση και να κολλησει ο Pac-Man σε καποια γωνια και να χασουμε ζωη.Μπορει να γινετε σπανια ομως το να γινει στην πιστα 200 πχ μετα απο ωρες παιχνιδιου ειναι απιστευτα σπαστικο και σε ενα τελειο Pac-Man stick αυτο απαγορευεται.

Παρα πολυ καλες λυσεις επισης ειναι οι επιλογες stick απο groovygamegear με πρωτο το αρκετα καλο Leaf-Pro stick το οποιο εχει καλη αισθηση οσον αφορα τον μοχλο αλλα και εδω παρατηρουμε καποια θεματακια οπως το Tornado Terry's 4 way stick αν και ποιο σπανια απλα πρεπει στην παραγγελια να επιλεξουμε την 4way επιλογη.Απο κει και περα δευτερο κατα σειρα ειναι το Pac-Pro που το λεει και το ονομα του το οποιο ειναι τριτο κατα σειρα στα ποιο πολυπαιγμενα αποκλειστικα stick για το Pac-Man που εχω με δευτερο να ειναι η κορυφαια επιλογη της groovygamergear για παιχνιδια οπως το Pac-Man η οποια ειναι το Domynux8 το οποιο εχει φοβερη αισθηση και πραγματικα χαιρεσαι να παιζεις Pac-Man.Φυσικα για το παραπανω επιλεγουμε αποκλειστικα true 4 way only οπως και στο leaf pro.Το Pac Pro οπως ειναι λογικο δεν χρειαζεται κατι τετοιο.

Το πρωτο το κορυφαιο για μενα και οτι ποιο κοντα στο original arcade ειναι ενα και αυτο ειναι το 4 way Wico Leaf stick.To κακο ειναι πως ειναι ποιο ακριβο και αρκετα δυσκολο να βρεθει το original και μαλιστα καινουργιο γιατι κατι μεταχειρισμενα που πουλανε στο ebay δεν ειναι και σε τελεια κατασταση και αυτα που ειναι ολοκαινουργια δεν ειναι αυθεντικα Wico οποτε μεγαλη προσοχη σε αυτο.Μοιαζουν σχεδον στα παντα αλλα δεν εχουν καμια σχεση ειναι απλα μια κινεζικη αντιγραφη που κυκλοφορει οποτε μακρια και αγαπημενοι.

Αυτα απο μενα οσον αφορα τα arcade stick αποκλειστικα για το Pac-Man.

 
Ευχαριστω φιλε Metalcandyman ,μου εδωσες πληροφορια για διαβασμα.Εχει φτασει ηδη το Suzo Happ Original Ms Pacman 4 way και δεν μπορω να πω οτι μου γεμιζει το ματι.
Η ποιοτητα ειναι σαφως χαμηλοτερη απο το seimitsu που εχω .
Δεν το εχω εγκαταστησει ακομα γιατι ειδα οτι το shaft extender που εχω δεν κανει μιας και δεν ξεβιδωνει η μπιλια και ετσι παραγγειλα ολοκληρο μακρυτερο μοχλο και περιμενω παλι .
 
Καλησπερα σε ολους,ηρθε ο μοχλος και ειμαι ετοιμος να τον εγκαταστησω.Κανει ομως εναν περιεργο θορυβο και θα ηθελα να μαθω το κατα ποσο ειναι φυσιολογικος
 
Καλησπερα σε ολους,οταν το τοποθετησα ο θορυβος εξαφανίστηκε αρα ειμαστε οκ απο αυτο θεμα.Ο μεταλλικο αξονας (shaft)απο την μανα του ειναι για μεταλλικη βαση αρα σε μενα που εχω ξυλο ειναι πολυ κοντος ενω ο νεος που αγορασα των 45mm ειναι πολυ μεγαλος.Το μαγαζι εχει ακομα εναν στα 34mm .Nα τον αγορασω η θα ειναι ιδιος με τον αυθεντικο?
 
Μπορεις να το μετρησεις ή να βρεις διαγραμμα με τις διαστασεις του μοχλου.
 
Θα το παραγγειλω μιας και γραφει οτι ειναι περιπου ενα εκατοστο χαμηλοτερο απο τον 45mm που αγορασα.Ο αυθεντικος μοχλος του

Suzo Happ Original Ms Pacman ειναι περιπου δυο εκατοστα χαμηλοτερος απο τον 45mm που αγορασα.Την ερωτησαη την εκανα περισσοτερο διοτι στην σελιδα του κατασκευαστη δινει το Suzo Happ Original Ms Pacman στα 57.4mm high ενω στην πραγματικοτητα το μετρησα στα 41mm περιπου.Αρα κατι δεν εχω καταλαβει καλα .Επισης στην ιστοσελιδα του arcadexpress ,4 post πανω δείχνει τους μοχλους να εχουν διαφορετικο μεγεθος και στο πανω ακρο αλλα και στο κατω ,πραγμα που μου φαινεται περιεργο.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημερα σε ολους.Ηρθαν τα πραγματα και μιας και σχεδον τελειωσα με τις αγορες και τους πειραματισμους θα γραψω τα συμπερασματα μου για να υπαρχουν για οσους ενδιαφερθουν στο μελλον.Το joystick της Sanwa μου φαινεται οτι πλησιαζει περισσοτερο απο ολα την ωραια αισθηση που ειχαν τα arcade παλιοτερα.Το seimitsu ειναι πολυ καλο αλλα μαλακο και δεν το προτιμω.Οσον αφορα το 4way το suzo happ 4way pac man δεν ταιριαζε σε ξυλο παρα μονο σε μεταλλο και ηταν σκληρο για τα γουστα μου.Δεν μου αρεσε καθολου η αισθηση και οσο το ειχα πανω δεν με τραβηξε καθολου η καμπινα για να παιξω.Για να ταιριαξει σε ξυλο εκανα παραγγελια τα Shaft Kit for IL Eurojoystick 2.Αγορασα τα Long (45mm) Short (34mm).Το μεγαλο προεξειχε αρκετα και δεν βολευε ενω το μικρο απλα δεν ταιριαζει.Τωρα εβαλα το Sanwa με το δικο του αυθεντικο 4way restrictor και μου αρεσει περισσοτερο απο ολα .Σε λιγες μερες θα δοκιμασω και εναν 3d printed restrictor που εφτιαξε ο φιλος freaktmp και θα επανελθω.
 
Καλημερα σε ολους.Ηρθαν τα πραγματα και μιας και σχεδον τελειωσα με τις αγορες και τους πειραματισμους θα γραψω τα συμπερασματα μου για να υπαρχουν για οσους ενδιαφερθουν στο μελλον.Το joystick της Sanwa μου φαινεται οτι πλησιαζει περισσοτερο απο ολα την ωραια αισθηση που ειχαν τα arcade παλιοτερα.
Kαλημέρα, κάπως λάθος τα θυμάσαι. Τα arcades (τουλάχιστον οι ελληνικές κατασκευές) τότε είχαν leaf switch joysticks και buttons. Δεν είχαν απολύτως καμία αίσθηση στο χέρι και ήταν εντελώς αθόρυβα.
 
Πίσω
Μπλουζα