Καλως σας βρηκα,νεα καμπινα και απο εμενα

Εφόσον θέλεις microswitches θα ακούγεται θόρυβος. Μόνο τα gold leaf δεν παράγουν καθόλου θόρυβο.
 
ok φιλε telonio καταλαβα,θα κανω παραγγελια απο την αρχη καινουργια κουμπια γιατι σε αυτα η αισθηση δεν μου αρεσει καθολου.Γνωριζεις καποιον ευκολο τροπο να αλλαξω τα τερματικα των καλλωδιων απο 4.8 σε 2.8?Αλλιως θα πρεπει να τα λυσω ολα απο την αρχη .
 
Προσωπικά τα κολλάω με κολλητήρι, σίγουρα πράγματα και ποτέ δεν έχουν πρόβλημα.
 
Εχω ερωτηση για το retroarch.

Eχω βαλει το core snes9x για το SNES και παιζω με snes controller που το αναγνωριζει αυτοματα.

Στην arcade κοντρολιερα παιζω τα mame.

Θελω να συνεχισω να παιζω με το snes controller αλλα να κανω και remap το p1 input στο retroarch ετσι ωστε να ταιριαζει με τα κουμπια που εχω στο mame.

Εχω αλλαξει στο Settings > Input > Port 1 Controls ,αλλα δεν λειτουργει .Εχω προσπαθησει με το f1 να αλλαξω το input μονο για αυτο το core χωρις επιτυχια.

Γνωριζει κανεις να βοηθησει?
 
μπορείς να κάνεις και το ανάποδο, να πατήσεις το tab στο mame και να βάλεις τα κουμπιά του snes9x
 
Καλημέρα φίλε petran79 .Εχεις δίκιο είναι καλή ιδέα ,παρόλο όμως που το έχω σκεφτεί δεν το κάνω γιατί χρησιμοποιώ το iPac 4 και έχω δεσμευμένα όλα τα κουμπιά του retroarch καθώς και τα περισσότερα του πληκτρολογίου .Ειναι αρκετά δυσκολο αλλά υπάρχει σαν τελευταία λύση .Επιπλεον με ενδιαφέρει να μάθω το πως αλλάζουν τα κουμπιά στο retroarch για μελλοντικούς πειραματισμόυς .
 
Μακάρι να βρεις άκρη γρήγορα. Εγώ που δοκίμασα ένα raspeberry 3 σε μια arcade καμπίνα ποτέ δεν έπαιξε όπως έπρεπε και το παράτησα.
 
Επιπλεον με ενδιαφέρει να μάθω το πως αλλάζουν τα κουμπιά στο retroarch για μελλοντικούς πειραματισμόυς .

To RetroArch έχει δύο σκέλη που αλλάζεις controls. Πρώτα το ανοίγεις μόνο του χωρίς κάποιο core και πας στα settings/input. Εκεί φτιάχνεις τα "γενικά" κουμπιά που θα είναι η βάση όλων των cores, το RetroArch το ονομάζει "retropad". Μόλις το κάνεις αυτό σώζεις και οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στο γενικό retroarch.cfg.

To δεύτερο σκέλος είναι τα controls των cores. Όλα τα cores ξεκινούν με βάση το retropad που ρύθμισες. Ομως αν θες να αλλάξεις κάτι σε κάποιο core δεν πας από το settings/input. Ανοίγεις το core που θες με ένα παιχνίδι και πας στο quick menu/controls. Εκεί αλλάζεις τις αντιστοιχίες των κουμπιών του core, πχ του SNES με το retropad που έχεις φτιάξει ήδη (δεν πατάς κουμπιά εκεί απλά αλλάζεις τις αντιστοιχίες). Είναι λίγο μπέρδεμα μέχρι να το καταλάβεις ακριβώς πως λειτουργεί από μόνος σου αλλά οταν το κάνεις γίνεται δεύτερη φύση.

Οταν είσαι ΟΚ με τις αντιστοιχίες του core τότε πρέπει να τις σώσεις. Αυτό γίνεται πάλι από το quick menu/controls και σου δίνει την επιλογή να σώσεις τα controls για το όλο το core με όλα τα συστήματα που τρέχεις με αυτό, ή για το directory, δηλαδή τα roms που έχεις στον φάκελο του παιχνιδιού που άνοιξες ή για το συγκεκριμένο game μόνο. Τα αρχεία αυτά σώζονται στον φάκελο config/remaps.

Η ιεραρχία είναι ίδια με όλα τα overrides. Πρώτα διαβάζει τo game remap αν έχεις, μετά το directory και τελευταίο το core remap αν δεν έχεις κάποιο από τα άλλα δύο. Το σύστημα των overrides είναι από τα πιο δυνατά σημεία του RetroArch γιατί σου επιτρέπει να αλλάζεις controls (και όλες τις άλλες ρυθμίσεις), για κάθε core ξεχωριστά και να σώζεις διορθώσεις για συγκεκριμένα games ή ξεχωριστά συστήματα που τρέχουν με το core χωρίς να χαλάς τις γενικές του ρυμθίσεις.

Το MAME έχει και αυτό το δικό του menu που αλλάζεις controls όταν πατάς TAB. Προσωπικά δεν το πειράζω από εκεί γιατί προτιμώ να το έχω default και να αλλάζω τα remap overrides.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φιλε Imgema σε ευχαριστω πολυ,φαινεται να το ξερεις καλα το retroarch .IMG_2445.JPG
Εδω γνωριζεις τι ειναι αυτο το Multitap?Βεβαια ουτε με αυτο καταφερα να κανω την δουλεια μου αλλα περισσοτερο απο ενδιαφερον ρωταω.

Αυτο ειναι το screenshot που με ενδιαφερει περισσοτερο
IMG_2444.JPG
Σε αυτην την εικονα φαινεται οτι το B Button(down) αντιστοιχεί στο γραμμα Ζ του πληκτρολογιου
ενω το A Button(Right) αντιστοιχεί στο γραμμα X του πληκτρολογιου.
Αυτα πως θα τα αλλαξω?
Επισης αλλαζω το MENU TOGGLE απο F1 στο Tab που ειναι και στο Mame αλλα δεν ξερω πως να το σωσω για ολα τα cores.
 
To multitap λογικά είναι εκείνη η συσκευή που συνδέεις περισσότερα από 2 χειριστήρια στο SNES. Δεν σε ενδιαφέρει αυτό εσύ επέλεξε κανονικά το SNES Joypad.

To Menu toggle είναι στο input/hotkeys και το αλλάζεις από εκεί. Να θυμάσαι, όταν θες να αλλάξεις κάτι γενικό που να πιάνει όλα τα cores θα πρέπει να ανοίγεις το RetroArch μόνο του, χωρίς core, έτσι ώστε ότι αλλάζεις να σώζεται στο γενικό retroarch.cfg. Οταν κάνεις τις αλλαγές σου πας στο "configuration file" και επιλέγεις "save current configuration".

Για τα controls ισχύει ότι έγραψα στο προηγούμενο post. Πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις το retropad και μετά να κανεις load το SNES core που βλέπω στις φώτο. Εσύ τώρα είσαι στα control options του SNES core. Πρέπει να ανοίξεις το RetroArch μόνο του, χωρίς core. Η κάνε unload το core ή κάνε close content. Και μετά πήγαινε στο settings/input και φτιάξε τα γενικά controls (retropad). Και όταν τελειώσεις πας πάλι "configuration file" και επιλέγεις "save current configuration".
 
Τελευταία επεξεργασία:
παρατήρησα πως και το dosbox έχει προαποθηκευμενα κουμπιά για κάποια παιχνίδια για το χειριστήριο, αλλά αυτό περισσότερο προβλήματα δημιουργεί μιας και συνήθως δεν ταιριάζουν.
Ετσι αναγκαστικά πρέπει να τα ξαναλλαξω
 
παρατήρησα πως και το dosbox έχει προαποθηκευμενα κουμπιά για κάποια παιχνίδια για το χειριστήριο, αλλά αυτό περισσότερο προβλήματα δημιουργεί μιας και συνήθως δεν ταιριάζουν.
Ετσι αναγκαστικά πρέπει να τα ξαναλλαξω

Eδώ έχει χρήσιμες πληροφορίες για τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στα control settings του DOSBox Pure.

 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά ,το έφτιαξα
 
Ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι όταν είναι ανοιχτή η Dolphin bar δεν μπορώ να συνδέσω κάποιο χειριστήριο στο retroarch .Γνωριζετε αν υπάρχει κάποιος περιορισμός ;
 
Καλημερα σε ολους,θα ηθελα την γνωμη σας για να αγορασω ενα joystick για το Pac-man .Μεχρι στιγμης εχω βαλει ενα seimitsu με 4way restrictor αλλα δεν με ικανοποιει η αισθηση .Γνωριζετε καποιο καλυτερο που να μπορω να φερω Ελλαδα?
 
Υποθέτω αναφέρεσαι σε joystick στυλ pacman του Ανερούση. Δεν υπάρχει ανάλογο γενικά και δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς με ίδια αίσθηση, εκτός και αν βάλεις στην καμπίνα ένα pacman ή tomahawk. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πειραματιστείς προσθέτοντας ένα ελατήριο πιο σκληρό ανάμεσα σε αυτό που υπάρχει μέσα στο joystick που έχεις. Διαφορετικά, πας σε custom ελατήριο αρκετής σκληρότητας από εταιρίες που πουλάνε ελατήρια. Βέβαια δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εδώ διαθέσιμα τόσο μικρά ελατήρια, αλλά γνωρίζω μια εταιρία που κατασκευάζει γενικά ελατήρια και είναι στον Άγιο Δημήτριο. Από αυτούς είχα πάρει ένα ελατήριο για την καμπίνα του Daytona.
 
Οχι εννοει ενα joystick για να παιζει το παιχνιδι Pacman, δηλ. ενα αυστηρα 4-way joystick.

Ειναι ενα θεμα που με απασχολει πολλα χρονια! Πιο προσφατα ειχα αναφερθει σχετικα εδω.

Το sanwa με το αυστηρο 4 way restrictor ειναι για μενα θεϊκό.

Υπαρχει βεβαιως και το Suzo Happ Ms. Pacman 4-way Joystick που πιθανοτατα οσο πιο κοντα στο αυθεντικο γινεται και ειναι ευκολα διαθεσιμο στην EU. Αυτο δεν το εχω πιασει στα χερια μου.
 
Δεν υπάρχουν κάτι κινέζικα πολύ φτηνά που περιστρέφεται η βάση και γίνεται από 8 way σε 4 way; Νομίζω κάπου έχω ένα τέτοιο.
 
Αυτο ειναι το restrictor που αναφερει ο @ikariwths.

Ειναι μεγαλη ιστορια το true 4 way.
 
Καλησπέρα φίλε freaktmp και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις ,μήπως μπορείς να μου στείλεις λινκ από Ευρώπη για το Το sanwa με το αυστηρο 4 way restrictor και το Suzo happ ma Pac-Man 4way?
 
Πίσω
Μπλουζα