Κασσετόφωνα

ε τότε Γουάλη η soundblaster είναι κάρτα ήχου ενώ η project είναι dac, μπουχαχα. φαντάζομαι η διαφορά είναι πολύ λεπτή.

(edit) Γουάλη φοβόμουν να καταπιαστώ με την επισκευή μεταχειρισμένων κασσετοφώνων και τελικά, ως γνωστόν βρήκα ένα ουσιαστικά καινούριο.μιας και ο φίλος μου με το μαγαζί στερεοφωνικών (το τελευταίο στο Ηράκλειο)...αγρόν ηγόρασε. κι αν δεν βρω ανταλλακτικά, κι αν είναι σοβαρή η ζημιά και δεν σηκώνει επισκευή, κι αν δεν τα καταφέρω και το καταστρέψω...προτιμώ πάντα καινούρια. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα καινουργια ειναι λευκοι ελεφαντες. Δυσκολο να τα βρεις και συνηθως θα τα πληρωσεις αδρα (δικαιο)

Το κακο ειναι οτι μετα απο 25 χρονια ακινησιας κατα πασα πιθανοτητα θα αναγκαστεις να βαλεις χερι (τουλαχιστον ιμαντες)

Μαθε τεχνη κι αστηνε :)

Επισης καλη πρακτικη ειναι το - αν εισαι ευχαριστημενος απο το deck σου - να εντοπισεις/τσιμπησεις κανα δυο ιδια ή με τον ιδιο μηχανισμο, ωστε στο μελλον να γινουν "δοτες"

Επισης η αγορα ενος σετ ιμαντων (απο σοβαρο πωλητη) να υπαρχει, ειναι καλη πρακτικη. Για το απολυτο top σε ιμαντες υπαρχει ο MARRS στην Αμερικη που εχει factory ιμαντες (δηλαδη μαμα) αλλα θελει ενα νεφρο για μεταφορικα και μια ζωη για να σου ερθει. Υπαρχει ενας Σλοβενος στο ebay με καλη φημη, καλες τιμες και λιγες μερες αναμονη.

Μην κοιτας στην Ελλαδα που εβαζαν βρακολαστιχα. Επηρεαζουν τελικα πολυ το W&F. Δεν το ηξερα...απο το ιντερνετ τα εμαθα. Ιδιαιτερα τα AIWA (που εχουν απο τα μικροτερα W&F)  αν δεν εχουν μαμα-ιμαντες, αστα βραστα.
 
ναι δεν αμφιβάλλω αλλά ως γνωστόν έπεσα σε ένα Denon DRW-695 (διπλό auto reverse) Ουσιαστικά καινούριο (ζήτημα να είχε παίξει μια κασέτα) και σχετικά φρέσκο (δηλ. μετά το 2000 γιατί είχε url της denon) και παίζει καλά. φυσικά είναι τελείως αδύνατον να βρεις καινούριο πόσο μάλλον κουτάτο οποιοδήποτε ντεκ των '80ς ή των '90ς εκτός κι αν έχεις την τύχη του Γκαστόνε.και όσο περνάνε τα χρόνια χειροτερεύει η κατάσταση. τρικέφαλα και τοιαύτα μόνο μεταχειρισμένα και, συνήθως, χαλασμένα αλλιώς ένα νεφρό. πάντως εγώ έχω μια ανασφάλεια και φοβάμαι να βάλω χέρι σε κάτι τόσο πολύπλοκο και ευαίσθητο.
 
εδώ βλέπετε τον Βλάμη τον σκύλο μου (!) και την μοναδική φώτο από το κασετόφωνο που είχα στα '80ς. Το έφερα λαθραία από τη Γερμανία, κρυμμένο στην βαλίτσα μου!Επάνω δεξιά βλέπετε την μοναδική μου κασετοθήκη! 

vlamis.jpg
 
Δεν ειναι Microcassete ετσι;

Το λεω επειδη μου κανε εντυπωση που δεν το βαλες στα κασσετοφωνα.

Ο σκυλος κορυφη!
 
Τι κανει ,τι κανει;

Τι μπορουμε να κανουμε με αυτο;
 
Αν εχεις ενα κασετόφωνο χωρις dolby b/c και θες να ακουσεις μια κασετα γραμμένη με dolby b/c το συνδεεις στο line in στο pc σου και περνας τον ηχο απο τον decoder και τον ακους απο το line out.

Αν εχεις ενα κασετόφωνο χωρις dolby b/c και θες να γραψεις κασέτες με dolby b/c φορτωνεις τα αρχεια ηχου στον encoder και τα γραφεις απο την εξοδο της καρτας ηχο στο κασετόφωνο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σημερα αποπειραθηκα να κανω τη δυσκολοτερη επισκευη που εχω ποτε επιχειρησει: αλλαγη idler tyre σε μηχανισμο AIWA.

Το αποτελεσμα τελικα ηταν επιτυχες. 

Ο μηχανισμος ολοκληρος και λυμενος

IMG_20181202_083109.jpg

IMG_20181202_083902.jpg
 
Έχω και εγώ ένα Αiwa AD-WX828 που θέλει ιμάντες. 
 
Οσα AIWA εχω δει εχουν παρομοιο μηχανισμο και οι ιμαντες αλλαζονται χωρις καν να βγαλεις το μηχανισμο. Ειναι φατσα καρτα. 3-4 βιδες. Δες

IMG_20181104_165430.jpg
 
Θελω να ελπιζω οτι μετα απο τα τοσα κασσετοφωνα με πρoβληματα που με βασανισαν, βρηκα (cross fingers) ενα deck για να γερασω μαζι του :)

Oι πρωτες δοκιμες στο AIWA ADF 810 με ενθουσιασαν

DSC_3640j.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γουάλη μεγιές ελπίζω όντως να βγει καλό εγώ βρήκα το δικό μου που ελπίζω να γεράσω κι εγώ μαζί του Denon DRW-695 πρακτικά ολοκαίνουριο. και τρικέφαλο και με 2 κάπσταν και σε καλή κατάσταση και Aiwa. και ακουστικά audio technica τα δικά μου μου τα πήρε το ανιψάκι μου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμενα με κυνηγανε οι μαγνητικες ταινιες...δεν εξηγειται αλλιως.

Βρηκα το μπομπινοφωνο του πατερα μου. Ειναι ενα λαμπατο Philips EL3542 του 1960 μαζι με λιγες μπομπινες.

Χωρις να ξερω πολλα (και με βοηθεια απο FB) τελικα το ξεκινησα επιτυχως! Εντοπισα και τα εγχειριδια/service manuals στο internet.

Πολυ μπανικη η πρασινη λυχνια που εκτελει και χρεη recording level!

Δυστυχως μετα απο καμια ωρα αξιοπρεπεστατης ακροασης (το soundtrack του Fun In Acapulco απο Elvis - να ναι καλα το Shazam) ξεκινησε μια παραμορφωση.

Συμφωνα με οτι διαβαζω εδω μαλλον ειναι πυκνωτες ή ακομα πιο πιθανον αντιστασεις.

Θα το ανοιξω ετσι κι αλλιως να του αλλαξω λαστιχακια και το (κατι σαν) idler οποτε θα επανελθω να ζητησω τεχνικες συμβουλες (πχ πως μετραω αν ενας πυκνωτης ή μια αντισταση εχει χαιρετησει)

IMG_20190113_183658.jpg
 
Αντίσταση με πολύμετρο, το ρυθμίζεις στα κατάλληλα ohm. Πυκνωτές με καπασιτόμετρο για να λάβεις τις σωστές τιμές.
 
επίσης τελώνιο για απόλυτη σιγουριά για έλεγχο πυκνωτή χρειάζεται μέτρηση ESR (Equivalent Serial Resistance) αλλά τα όργανα που μετρούν κι αυτό είναι σχετικά ακριβά. επίσης υπάρχουν πολύμετρα με ενσωματωμένο καπασιτόμετρο για ευκολία. έχω ένα μόνιμα στην τσάντα μου με τα εργαλεία (είμαι ηλεκτρολόγος-οι πυκνωτές που συναντώ κατά 99% είναι run capacitors σε μοτέρ οπότε με καλύπτει το καπασιτόμετρο.
 
επίσης τελώνιο για απόλυτη σιγουριά για έλεγχο πυκνωτή χρειάζεται μέτρηση ESR (Equivalent Serial Resistance) αλλά τα όργανα που μετρούν κι αυτό είναι σχετικά ακριβά. επίσης υπάρχουν πολύμετρα με ενσωματωμένο καπασιτόμετρο για ευκολία. έχω ένα μόνιμα στην τσάντα μου με τα εργαλεία (είμαι ηλεκτρολόγος-οι πυκνωτές που συναντώ κατά 99% είναι run capacitors σε μοτέρ οπότε με καλύπτει το καπασιτόμετρο.
Πολύ σωστά. Καπασιτόμετρο δεν έχω και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω ένα. Φαντάζομαι κανένα της προκοπής θα είναι και ιδιαίτερα ακριβό ως συνήθως έτσι;
 
όχι απαραίτητα το δικό μου peaktech 3705 https://www.reichelt.de/kapazitaetsmessgeraet-digital-1999-counts-peaktech-3705-p67402.html?r=1 κάνει 32,30 € + μεταφορικά από γερμανία αλλά μπορείς να το ψάξεις κι αλλού. είναι πολύ καλό μου έχει λύσει τα χέρια και έχει βγάλει τα λεφτά του για οποιοδήποτε κινητήρα που έχει πυκνωτή.από απορροφητήρα μέχρι πλυντήριο μέχρι πιεστικό. κλίμακα από πίκο μέχρι μίλι. ακριβό πολύ αν θες να πας σε αναφοράς fluke και μόνο επαγγελματίες.
 
Ένα από τα τελευταία μονοφωνικά ραδιοκασετόφωνα της αγοράς. Είχε αγορασθεί από τα mediamarkt στα 30 ευρώ. Αχρησιμοποίητο βγήκε από το κουτί του και τοποθετήθηκε εδώ στο γραφείο για λίγη ακρόαση κασετών αλλά και ραδιοφώνου. Δεν έχω απαιτήσεις βέβαια. Είχα πολύ παλαιότερα ένα ίδιο σε μάρκα Sharp. Επίσης έχω στην κατοχή μου αρκετά deck που θέλουν ιμάντες και φορητά επώνυμα.

Επίσης φωτογραφία και από μερικές κασέτες που αγόρασα στο 1 ευρώ εκάστη από κατάστημα της Αθήνας.





Sanyo BIG.jpg

cassettes01.jpg
 

1@mr.Vox[/USER] ειχα τιμησει και εγω το καταστημα (τρελο το που βρηκε ο τυπος το στοκ αυτο) αλλα δεν εχω κανει καποια δοκιμη στις κασσετες περα απο τις CDing2 που δεν μου αφησαν παρα πολυ καλες εντυπωσεις.

Μην αφηνεις τα κασσετοφωνα σου χωρις ιμαντες. Κανε μια προσπαθεια να τους αντικαταστησεις. Στη χειροτερη δεν θα τα καταφερεις. Σου μιλαει ο πλεον ατσαλος σε τετοια οπου μετα απο καποιες προσπαθειες, κατι παω να κανω.

Βλεπω καποιες CDit II. Yπαρχει μια φημη οτι για καποιο αδιευκρινιστο λογο οι συγκεκριμενες κασσετες (ή καποιες εκδοσεις τους) χαρακωνουν τις κεφαλες. Ριξε μια ματια εδω πριν τις χρησιμοποιησεις.

Long live cassetes!!!

 
Πίσω
Μπλουζα