Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

ababapanos

Retro Member
Joined
7 Φεβ 2013
Μηνύματα
139
Αντιδράσεις
3
καλημερα σε ολους.

 


Βρηκα εναν ξυλουργο ο οποιος θα μου αναλαβει να μου κατασκευασει μια arcade καμπίνα ΜΑΜΕ απο , ξυλα mdf και το μονο που χρειαζεται να του δωσω εγω ειναι τα σχεδια και οι διαστασεις.


 


Σε αυτο θα ηθελα σας παρακαλω πολυ την βοηθεια σας. Το γνωριζω οτι το ιντερνετ ειναι γεματο απο τετοια και πραγματικα εψαξα αλλα δεν μπορω να βρω κατι που να με βοηθησει. θελω να εχει θεση για TFT οθονη και οχι για CRT και οι διαστασεις του για τα controls να τετοιες ωστε να υποστηριζει το
X-Arcade Dual Joystick http://www.ebay.co.uk/itm/X-Arcade-Dual-Joystick-Two-Players-Great-for-MAME-and-Classic-Arcade-Games-/151084985887?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item232d5dee1f

 


Με λιγο που εψαξα βρηκα αυτο


 


http://www.koenigs.dk/mame/eng/stepprojectmame.htm

 


που οπως βλεπετε εχει θεση για TFT οθονη και ολα οσα θελω αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη οπως τα γραφει με τις διαστασεις . ουτε εχει ενα σχεδιαγραμμα σωστο. Η εγω δεν ξερω να το βρω.


 


μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος?


 


Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!


κανεις δεν μπορει να βοηθησει?

Αυτο εδω δεν ειναι το σχεδιο? http://www.koenigs.dk/mame/eng/steptaitorama.htm ομως εχει τις διαστασεις μονο στο πλαι για τα πλαινα .... τα αναμεσα ξυλα που θα ενονουν τα 2 μεγαλα πλαινα τι διαστασεις εχουν?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ababapanos το μέγεθος εξαρτάται από τις διαστάσεις τις οθόνης σου. Μετά εξαρτάται αν θες να αφήσεις "αέρα" από τα πλαϊνά ξύλα μεταξύ αυτών και τις οθόνης.

Γίνε πιο συγκεκριμένος στις διαστάσεις. Αλλά δεν είναι και κάτι δύσκολο. Πάρε το σχέδιο και προσάρμοσέ του κάνοντας μετρήσεις σε αυτά που έχεις και θες να βάλεις.
 
ευχαριστω πολυ για τια απαντησεις. να ρωτησω ακομα 2 θεματα που με απασχολουν επισης....

Το ενα ειναι με την οθονη. Θα με βολευε μια 22''αρα TFT για λογους οτι ειναι πιο ευκολο να βρω αλλα και ευκολιας χωρου και βαρους. Αλλα στα περισσοτερα projects βλεπω να χρησιμοποιουν παλιες crt οθονες. Πιστευετε θα εχω προβλημα?

Το αλλο μου θεμα ειναι τελος τα κουμπια και τa joisticks , πολλοι τα περνουν μονοι τους μεμονομενα και τα φτιαχνουν, αν το κανω αυτο ειναι ευκολο με τις συνδεσεις? λογικα δεν θα χρειαστει και καπια πλακετα να ειναι συνδεμενα αυτα και ενας μετατροπεας σε usb για να συνδεοντε με τον υπολογιστη?

ευχαριστω πολυ και παλι
 
Πρόβλημα δε θα έχεις με την TFT.

Οι συνδέσεις δεν είναι δύσκολο πράγμα. Αν θες να το κάνεις μόνος σου ακολούθα τον οδηγό από το Phoenix 8 για την κατασκευή ενός arcade stick (εσύ θα το κάνεις εις διπλούν αφού θες 2 χειριστήρια). Αν πας σε πλακέτα Ipac τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Όπως και να χει θα βάλεις καλύτερα joysticks και κουμπιά από το X-Arcade Dual Joystick

Ρίξε και μια μελέτη στο θέμα Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ. Θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες (είναι λίγο σκόρπιες όμως :( )
 
Σε αυτα τα σχεδια ακριβος , φανταζομαι χρειαζεται να χρησιμοποιησω και την ιδια οθονη? η ενα μοντελο ιδιο σε διαστασεις πραγμα δυσκολο. Μπορειτε να μου πειτε αν ξερετε πιο μοντελο οθονης χρησιμοποιει?
 
Να σε ρωτήσω... πες για τον ξυλουργό που βρήκες...

1) Έχει σχέση με τέτοια;

2) Έχει μηχάνημα (CNC) ή κόβει με το χέρι;

3) Θα συναρμολογήσει κιόλας;

4) Θα βάψει;

5) Πόσο θα σου πάρει;

6) Που βρίσκεται;

7) Εμπιστεύεσαι τη δουλειά του ή απλώς βρήκες κάποιον;
 
NLS είπε:
Να σε ρωτήσω... πες για τον ξυλουργό που βρήκες...
1) Έχει σχέση με τέτοια;

2) Έχει μηχάνημα (CNC) ή κόβει με το χέρι;

3) Θα συναρμολογήσει κιόλας;

4) Θα βάψει;

5) Πόσο θα σου πάρει;

6) Που βρίσκεται;

7) Εμπιστεύεσαι τη δουλειά του ή απλώς βρήκες κάποιον;

1.Αυτος φτιαχνει τα παντα απο ξυλο μεχρι και σπιτια ξυλινα μου εδειξε που εχει φτιαξει

2. κοβει με μηχανημα

3.Ναι θα του πω να τα συναρμολογησει κιολας

4. Οχι δεν θα τα βαψει αυτο θα αγορασω χρωμα μαυρο να το βαψω εγω μολις τελιωσει.

5. Δεν μου εχει πει τιποτα ακομα για τιμη. Δεν νομιζω πολλα, λογικα θα μου παρει οσο κοστιζουν τα mdf ξυλα.

6. κερκυρα

7. ναι εχω δει δουλιες του και ξερω οτι ειναι καλος μαστορας

για οθονη πια λετε οτι πρεπει να χρησιμοποιησω?
 
Ωχ μακριά πέφτεις.

Δεν ξέρω ποια.

Αλλά να χρησιμοποιήσεις σίγουρα με μικρό response time (<5ms), απαραίτητο αφού δεν πας σε CRT.

Επίσης google "scanline generator lcd" για κάτι που θα βελτιώσει το retro feeling.

Για μένα μη σε καίει το απόλυτο δέσιμο σε στενά ξύλινα πλαίσια της οθόνης. Δώσε αέρα ώστε να μπαίνει και άλλη (αν καεί αυτή ή θες καλύτερη) με διαφορετικά πλαστικά περιθώρια. Εξάλλου όλες ISO βίδωμα έχουν πίσω τους.

Το κόλπο είναι το τι θα κάνεις για να καλύψεις τις πιθανές διαφορές.

Οι περισσότεροι (και το πιο retro feeling) βάζουν τζάμι ή plexiglass ΜΠΡΟΣΤΑ από την μπροστινή μεριά της οθόνης, που να πιάνει όλη τη φάτσα και ότι είναι εκτός οθόνης (δηλ. τα πλαστικά γύρω γύρω κλπ.) το κρύβεις με artwork κολλημένο πίσω από το τζάμι.

Αν στο μέλλον αλλάξεις οθόνη (ακόμα και με ίδιες ίντσες θα έχει μικροδιαφορές στη διάσταση του πάνελ και μεγαλύτερες αν περιλλάβεις και το πλαστικό γύρω γύρω), το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ξηλώσεις το artwork και να φτιάξεις ένα ακριβώς για τη νέα.

Εγώ αυτό θα κάνω.
 
Καλύτερα να βαφτούν τα κομμάτια ένα ένα πριν συναρμολογηθούν.

Αυτο με την οθόνη που ρωτάς δεν το κατάλαβα :)
 
Σκουλικαντέρα μου, είδες την τελευταία μου απάντηση προς εσένα στο δικό μου thread;
 
Στα ηλεκτρονικαδια πιο παλια οταν ειμουν πιτσιρικας θυμαμαι ενα παιχνιδι της SEGA αν δεν κανω λαθος που ηταν με πιστολια που πυροβολουσαμε στην οθονη.

Αυτο μπορω αραγε να το συμπεριλαβω στο project? και αν ναι φανταζομαι , εκτος του να βρω το παιχνιδι , θα πρεπει να καταφερω να το κανω να τρεχει και να βρω τα συμβατα GUN? Ειναι εφικτο κατι τετοιο? η να το ξεχασω απο τωρα πριν αρχισω να το ψαχνω?

Αλλη μια ερωτηση τελος πιο πολυ για το εφε του πραγματος και για να θυμιζει τα παλια arcade που παιζαμε πιτσιρικαδες , ποσο δυσκολο ειναι να βρω τον μηχανισμο με τα κερματα που του ριχνεις για να παιξεις?

Αυτες ειναι οι αρχικες μου αποριες και σκεψεις εδω , Ελπιζω να καταλειξω καπου συντομα για να ξεκινησουμε να δουλευουμε με το project και σιγα σιγα να ανεβαζω και φωτογραφιες απο τα σταδια της κατασκευης.
 
NLS είπε:
Σκουλικαντέρα μου, είδες την τελευταία μου απάντηση προς εσένα στο δικό μου thread;
Ναι και θα απαντήσω σύντομα :)

ababapanos είπε:
Στα ηλεκτρονικαδια πιο παλια οταν ειμουν πιτσιρικας θυμαμαι ενα παιχνιδι της SEGA αν δεν κανω λαθος που ηταν με πιστολια που πυροβολουσαμε στην οθονη.Αυτο μπορω αραγε να το συμπεριλαβω στο project? και αν ναι φανταζομαι , εκτος του να βρω το παιχνιδι , θα πρεπει να καταφερω να το κανω να τρεχει και να βρω τα συμβατα GUN? Ειναι εφικτο κατι τετοιο? η να το ξεχασω απο τωρα πριν αρχισω να το ψαχνω?
Ναι μπορείς να το συμπεριλάβεις. Αυτό εδώ θες http://www.ultimarc.com/aimtrak_module.html

ababapanos είπε:
Αλλη μια ερωτηση τελος πιο πολυ για το εφε του πραγματος και για να θυμιζει τα παλια arcade που παιζαμε πιτσιρικαδες , ποσο δυσκολο ειναι να βρω τον μηχανισμο με τα κερματα που του ριχνεις για να παιξεις?

Αυτες ειναι οι αρχικες μου αποριες και σκεψεις εδω , Ελπιζω να καταλειξω καπου συντομα για να ξεκινησουμε να δουλευουμε με το project και σιγα σιγα να ανεβαζω και φωτογραφιες απο τα σταδια της κατασκευης.
πχ κάτι τέτοιο http://stores.ebay.co.uk/arcadeworlduk/_i.html?_fsub=2421997
 
Kambia είπε:
Ναι και θα απαντήσω σύντομα :)


Ναι μπορείς να το συμπεριλάβεις. Αυτό εδώ θες http://www.ultimarc.com/aimtrak_module.html

πχ κάτι τέτοιο http://stores.ebay.co.uk/arcadeworlduk/_i.html?_fsub=2421997


Σε ευχαριστω παρα πολυ

Ναι αυτα εννοω. Το πρωτο ποσο περιπου εχει και απο που μπορω να το αγορασω?
 
Κάνε μια ψακτική για AimTrak Light Gun. Έχει ένα σωρό online καταστήματα. Ενδεικτικές τιμές μπορείς να δεις και στο κατάστημα τις ιστοσελίδας που σου έδωσα.
 
Κατά τη γνώμη μου πριν προχωρήσεις σε αυτό που θες να προχωρήσεις θες ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ διάβασμα.

Και εννοώ διάβασμα όχι συγκεκριμένα για την κατασκευή καμπίνας.

Πριν πας στην κατασκευή καμπίνας ψάξε τι υπάρχει, τι θες, τι παίζει γενικώς.
 
Αυτο που λες ειναι αληθεια, αλλα εχω ιδη διαβασει αρκετα και εχω βρει τοσα πολλα που μου αρεσουν και θελω να κανω αλλα καποια στιγμη πρεπει να καταλειξω δεν νομιζεις?

πχ πριν λιγο ειδα ενα βιντεακι στο youtube με καποιον που ειχε φτιαξει το arcade του και επαιζε ολα τα παιχνιδια απο καθε κονσολα , πχ atari, nes , snes megadrive , playstation , κλπ.... Και ολα αυτα τελεια και ταξινομημενα με previews του καθε παιχνιδιου , φωτογραφιες κλπ... εννοειτε οτι θελω να καω κατι παρομοιο , αλλα τιθετε και το θεμα κοστος, ποσο παραπανω θα μου κοστισει κατι τετοιο?
 
Αυτό σου λέω... αφού κάνεις τέτοια ερώτηση, δεν έχεις διαβάσει αρκετά.

Αυτά γίνονται με το σωστό front-end (και φυσικά να έχεις και το υλικό και τι γνώση να τα στήσεις).

Πρέπει να ψάξεις την πληροφορία, μη περιμένεις όλη να τη φέρουμε στο thread που άνοιξες.

'Οχι επειδή είμαστε κακοί και στριμένοι (εγώ είμαι, αλλά άλλο θέμα αυτό), αλλά επειδή δεν γίνεται.

Ακόμα και αν διαβάσεις το μικρό thread για την καμπίνα που θέλω να ετοιμάσω εγώ (στο έγραψα στην αρχή), μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες και "λέξεις κλειδιά" από πράγματα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (πχ. ποια θεωρούνται καλά front-end).
 
Ok ... Ζητω συγνωμη αν εδωσα την ετντυπωση οτι τα θελω ολα ετοιμα χωρις να καθησω να τα ψαξω. φυσικα και θα κατσω να διαβασω ολα αυτα που μου ειπες και δεν εχω κανενα προβλημα , (το μονο προβλημα μου ειναι τα Αγγλικα μου τα οποια δεν ειναι πολυ καλα και δυστηχως οι περισσοτερες πληροφοριες βρισκοντε στα ξενα sites). Αλλα ελπιζω και απο εδω να βρω καποια βοηθεια.

Εστω τουλαχιστον να τα κανω βημα βημα και αργα και σταθερα, Πχ να καταλειξω επιτελους στις διαστασεις και στα τελικα σχεδια, και μετα για τα υπολοιπα εχω χρονο να διαβασω και να ενημερωθω.

Για τα front-end που μου ειπες, Απο οτι καταλαβα front-end ειναι ενα προγραμμα σαν λειτουργικο? το οποιο φανταζομαι τρεχει πανω σε windows ( χωρις ομως να ανοιγουν καν τα windows) και εχει με μενου ολα τα games ταξινομημενα ανα κονσολες κλπ...

Μεχρι τωρα να πω την αληθεια, ενα μονο βρηκα που μου αρεσε , χωρις ακομα να εχω ψαξει τα υπολοιπα , και ειναι το hyperspin. Ποια ειναι η γνωμη σου για το συγκεκριμενο?

Και μια ακομα ερωτηση για να εχω εστω μια ιδεα.... Ας παρουμε τωρα την υποθετικη περιπτωση οτι ιδη εχω ετοιμη την Καμπινα, τα κοντρολς , τον υπολογιστη την οθονη , το front-end (πχ το hyperspin) , εχω βρει και ολα τα games που θελω να του περασω και ειμαι σε αυτην την φαση. Αυτη η διαδικασια ποσο δυσκολη ειναι? πρεπει με το χερι ενα ενα , απο τοσες χιλιαδες παιχνιδια να περναω το καθενα ξεχωριστα , να του κατεβαζω φωτογραφιες , και οτι αλλες πληροφοριες χρειαζεται και να το ταξινομο χειροκινητα? η υπαρχει και πιο απλη διαδικασια?

Ευχαριστω και παλι για την οποια βοηθεια!
 
Πίσω
Μπλουζα