Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Εδω εμενα χωραει στη κυριολεξια,χαχα

ευχαριστω!
 
Καλόπαιχτη φίλε μου!!!

Οντως το μονιτορ αν δεν το έλεγες θα το περνούσαμε όλοι για 14αρι.

Σου έχω και ονομα για την καμπίνα σου...... GOLIATH MAME CABINET.
 
Chahn είπε:
ΕυχαριστωΟλα τα κουμπια και οι 2 μοχλοι ειναι πανω σε usb joypads ναι,δε χρειαζεται το ipac(αρκει να ξερεις να δουλευεις το κολλητηρι)
Ερώτηση:

Αν χρησιμοποιείς μόνο usb joypads όλα τα άλλα που συνδέονται; πχ αν έχεις κερματοδέκτη η τα κουμπία TAB ESC κτλ πως τα χειρίζεσαι χωρίς πληκτρολόγιο;
 
Τα tab,esc κτλ τα οριζεις οπως θες απο το mame ειναι πολυ ευελικτο,μπορεις ας πουμε πχ να βαλεις για esc το player1 + player2 start πατωντας τα και τα 2 ταυτοχρονα,ουσιαστικα το πληκτρολογιο το αφηνεις στην ακρη.Οι βασικες εντολες που χρειαζονται ειναι το esc,tab,reset,pause

Οσον αφορα το κερματοδεκτη τον οριζεις και αυτον σαν να ειναι κανονικο κουμπι πανευκολα(βαζωντας μεσα κερμα ουσιαστικα ενεργοποιηται ενας διακοπτης και αυτον το βλεπει το mame σαν να πατας κουμπι)Το ενωνεις φυσικα και αυτο πανω στη πλακετα usb οπως θα ενωνες ενα κουμπι.

Βεβαια ο κερματοδεκτης θελει και αλλα 2 καλωδια ενα 12v και μια γειωση,τα οποια τα παιρνεις απο το τροφοδοτικο του pc σου(απο ενα καλωδιο που ενωνουμε το σκληρο δισκο/dvdr-κιτρινο καλωδιο για 12v και μαυρο για τη γειωση)
 
Γεια σας και πάλι.

Θα ήθελα να σας πω μερικά λόγια περί της καμπίνας αυτής που φτιάχνω:

- Καταρχήν είναι βασισμένη στα σχέδια που πρότεινε ο φίλτατος dkssprs με μερικές διαφορές. Οι διαφορές είναι ότι χρησιμοποιώ μόνο ξύλο (καθόλου μέταλλο) και το πλάτος της καμπίνας από 45 το έκανα 40 cm λόγω του monitor που τοποθετώ μέσα σε αυτή (δε θέλω να έχει πολύ κενό δεξιά και αριστερά από το monitor).

- Τα ξύλα μου τα έφτιαξαν στο Leroy Marlin εκτός από τα πλαϊνά κομμάτια τα οποία και τα έκοψα μόνος μου (προσεκτικά, διότι δε το έχω και τόσο το άθλημα) - κόστος περίπου 30?.

- Έχω δώσει παραγγελία για joystick και κουμπάκια από arcadeshop.de. Τα περιμένω αυτή την εβδομάδα (πήρα μήνυμα ότι έχουν φύγει από εκεί) Αυτά που παράγγειλα είναι τα παρακάτω:


1x I-PAC 2 (FS32 - USB): 44,45



2x Mag-Stik S, black: 39,00



1x 1P Start Button: 2,75



1x 2P Start Button: 2,75



2x Sanwa OBSF-24, white: 4,00



1x Seimitsu PS-14-D-BK, yellow: 2,00



1x Seimitsu PS-14-D-BK, green: 2,00



4x Sanwa OBSF-24, blue: 8,00



4x Sanwa OBSF-24, green: 8,00



4x Sanwa OBSF-24, red: 8,00



1x Audio Amplifier, stereo: 7,95



2x Speaker 8 Ohm: 6,70



2x Guard, iron, 112 mm: 2,50



2x PCB Mounting Feet: 3,00



1x Wire Set 33x1: 7,95


 


Sub-Total: 149,05



Zone Rates (Shipping to GR) 30,94



inkl. 19 % MwSt.: 28,74


 


Total: 179,99 (?)





Τα υπόλοιπα (monitor, Power Supply, Motherboard, HD) μου περίσσευαν από παλιό PC :D

Αυτά που θα χρεισημοποιήσω είναι τα εξής:

- Οθόνη: Bilinea 17" (1705 G1)

- Motherboard: p4i65g με 2G μνήμη - Intel 2.6GHz

- Τροφοδοτηκό: Zelman 400W

- Κάρτα Γραφικών NVIDIA Fx5200-8x (αν χωρέσει)

- Σκληρό δίσκο 250GB (Seagate Barracuda)

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες για να μου πείτε τι γνώμη σας:

Προβολή συνημμένου 28621Προβολή συνημμένου 28622Προβολή συνημμένου 28623

Θα ήθελα από τους "παλιούς" να μου πείτε τελικά τι χρώμα - μέθοδο να χρησιμοποιήσω;

Και πως τοποθετήσατε το plexy glass πάνω από το monitor (σφηνοτό ή κάνετε κάποια πατέντα ;)

07 - Monitor Fit 2.JPG

05 - Seting Up 2.JPG

08 - Hardware Fit.JPG
 
Μια χαρά είναι. Στο plexy glass μπορείς να κάνεις το εξής.

1) Με σιλικόνη κόλλα από την "μέσα" μεριά του γωνία αλουμινίου και βίδωσέ το στο ξύλο

ή

2) πάρε το plexy glass μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο από το φάρδος της καμπίνας και βάλτο συρταρωτά (πρέπει να κάνεις "αυλάκι" με dremel στο ξύλο). Λίγο μανίκι υπόθεση
 
Thanks Kambia, θα ακολουθήσω το πρώτο τρόπο (ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου κάτι τέτοιο)
 
Καλη τυχη φιλε βαζε κ φωτος να βλεπουμε την εξελιξη.

chrismc είπε:
Thanks Kambia, θα ακολουθήσω το πρώτο τρόπο (ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου κάτι τέτοιο)
 
chahn καλημερα καλη η προσπαθεια αλλα κατα την γνωμη μου η οθονη σε σχεση με την ολη κατασκευη ειναι πολυ μικρη οσο για τα μπουτον μπορουσες να βαλεις 6 ανετα στο λεω λογο πειρας επανω στις καμπινες ελπιζω να μην με παρεξηγισεις νικος.
 
nikosmimosa είπε:
chahn καλημερα καλη η προσπαθεια αλλα κατα την γνωμη μου η οθονη σε σχεση με την ολη κατασκευη ειναι πολυ μικρη οσο για τα μπουτον μπορουσες να βαλεις 6 ανετα στο λεω λογο πειρας επανω στις καμπινες ελπιζω να μην με παρεξηγισεις νικος.
Φιλε μου Νικο,η καμπινα βγηκε μεγαλη οντως,η οθονη ομως δεν ειναι μικρη ειναι 21 ιντσων και οτιδηποτε μεγαλυτερο σε αυτη την κοντινη αποσταση(σε crt oθονες μιλαμε παντα)κουραζει στα ματια επειτα απο καποια ωρα.

Οντως ομως απο μακρια νομιζεις οτι χανεται η οθονη στη καμπινα αυτη,οταν ομως καθισεις και παιξεις ειναι μια χαρα και ειδικα για 2 παιχτες ειναι παρα πολυ ανετη.

Ισως αργοτερα βαλω μια μεγαλη tft οθονη για να ερχεται στα ισια με το μεγεθος της καμπινας,αν και δεν ειμαι υπερ των tft για τα παλια παιχνιδια.

Οσο για τα κουμπια,το οτι εβαλα 4 σε καθε παιχτη ειναι καθαρα δικη μου επιλογη,το ξερω οτι μπορουσα να βαλω και 12 κουμπια ανα παιχτη,το εκανα ετσι ομως επειδη ειμαι φαν του neogeo και εχει τη διαταξη του.Eπισης η συντριπτικη πλειοψηφια των παλιων παιχνιδιων δε χρησιμοποιει πανω απο 4 ουτως η αλλως.

Καμια παρεξηγηση φιλε μου,δεχομαι καθε κριτικη :)
 
να κανω και εγω 3 ερωτησεις μιας και προχωρα και η δικια μου καμπινα .... ειμαι στη φαση να στερεωσω την οθονη στο σωστο σημειο ... οντως πολυ δυσκολο σημειο.

1. για να βαλω τα maximus arcade βλεπω στο σιτε του ειναι free για 30 μερες ισχυει .... δεν ειναι freeware (αν καποιος ξερει..... ας μου στειλει pm)

2. τα joystick οπως ειναι παραληλογραμμα παιζει ρολο πως θα τα βιδωσω στην καμπινα δηλαδη σεταρεις μετα το πανω-κατω αριστερα-δεξια ή όχι ?

3. ποια ηχεια logitech (μοντελο) USB μπορω να βαλω ετσι ωστε να ανοιγουν τα κουτια του για να τα βγαλω διοτι καποια ειναι fix και φοβαμαι μην σπασουν ... και μετα τι σχαρα θα βαλω μπροστα ?

ευχαριστω
 
1) To maximus δεν είναι free. Με ένα donation όμως το αποκτάς. Υπάρχουν άλλα που είναι free πάντως. Πχ το mala (βλέπε Chahn πιο πάνω)

2) οχι

3) Έχει ηχεία logitech με 10 ευρω usb (αυτά έβαλα και γω) αλλά δε θυμάμαι μοντέλο! Θα πρέπει όμως να κόψεις το ένα καλώδιο και μετά να το ξανακολλήσεις για να τα περάσεις από την τρύπα. Για σχάρα ή κανιβαλίζεις παλιά ηχεία και παίρνεις την σχάρα ή πας και αγοράζεις με το μέτρο μεταλλικό πλέγμα ή αγοράζεις "καπάκια" για ηχεία :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia είπε:
1) To maximus δεν είναι free. Με ένα donation όμως το αποκτάς. Υπάρχουν άλλα που είναι free πάντως. Πχ το mala (βλέπε Chahn πιο πάνω)2) οχι

3) Έχει ηχεία logitech με 10 ευρω usb (αυτά έβαλα και γω) αλλά δε θυμάμαι μοντέλο! Θα πρέπει όμως να κόψεις το ένα καλώδιο και μετά να το ξανακολλήσεις για να τα περάσεις από την τρύπα. Για σχάρα ή κανιβαλίζεις παλιά ηχεία και παίρνεις την σχάρα ή πας και αγοράζεις με το μέτρο μεταλλικό πλέγμα ή αγοράζεις "καπάκια" για ηχεία :)

σε ευχαριστώ πολύ Kambia ... την δευτερη απαντηση δεν καταλαβα το 'οχι' μιας και η ερωτηση μου ειχε 2 αποψεις ... δηλαδη το joystick εχει προκαθορισμενη φορά ? αρα πρεπει να το συνδεσω στο ipac πριν κοψω το panel ?

Tωρα αν καποιος ξερει μοντελακι για τa usb της logitech ας μου πουν να παω αυριο να τα παρω.
 
Ο καθε μοχλος βασικα εχει 4 διακοπτες οπου τους οριζεις οπως θες εσυ κολλωντας τα καλωδια πανω τους για την εκαστοτε κινηση(πανω κατω αριστερα δεξια)

Οποτε ειτε οριζοντια το βαλεις στο πανελ σου ειτε καθετα,δεν εχει σημασια.

Usb ηχεια ειναι λιγο αδυναμα,bartop φτιαχνεις?
 
Chahn είπε:
Ο καθε μοχλος βασικα εχει 4 διακοπτες οπου τους οριζεις οπως θες εσυ κολλωντας τα καλωδια πανω τους για την εκαστοτε κινηση(πανω κατω αριστερα δεξια)Οποτε ειτε οριζοντια το βαλεις στο πανελ σου ειτε καθετα,δεν εχει σημασια.

Usb ηχεια ειναι λιγο αδυναμα,bartop φτιαχνεις?
ναι φιλε chahn bartop για usb ηχεια ελεγα για πιο ευκολα αλλιως θα επρεπε να παρω κιτ με ενισχυτη και ηχεια αυτοκινητου και να εχει το κιτ και βισμα για εισοδο απο την καρτα και δεν ξερω κοστος και αν υπαρχει και ετοιμο ... και μπλεκεις και με ohm κλπ. δεν ειμαι πολυ εξικιωμενος με αυτά ... με κολήσεις οκ τα καταφερνω αλλα τι να πω ... εσυ τι λες ? υπαρχει κατι ετοιμο οικονομικο ?
 
Κοιτα να δεις τα usb ειναι ευκολη λυση και οικονομικη γενικα απλα μου φαινονται λιγο αδυναμα οπως σου ειπα σε ισχυ,γνωμη μου παντα.

Προτεινω να πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικη ειδη και να παρεις ενα σετ ηχεια full range 10-15watt το πολυ,8ohm μαζι με τον μικρο ενισχυτη με line in εισοδο.Η συνδεσμολογια ειναι πανευκολη αφου ξερεις και απο κολλησεις.Θα σου κοστισει γυρω στα 20-30 ευρω.

Η αλλη λυση ειναι με τα ιδια λεφτα να παρεις κανονικα ηχεια pc(2 χωρις subwoofer) αλλα καλης ποιοτητας και παλι οχι πανω απο 15watt.Καλες μαρκες ειναι oi creative,altec,logitech

Bαζω οριο τα 15watt λογο του μεγεθους της καμπινας,δε χρειαζεται παραπανω.Αλλα τα 2-3 watt των usb ηχειων ειναι λιγα για μενα.

Οριστε και ενα μικρο video απτη καμπινα μου(κακη ποιοτητα video το ξερω):

http://www.youtube.com/watch?v=MD1kykrKOIY
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν πειράζει φιλε... αρκει η προσπαθεια και η θεληση ... το θεμα ειναι οτι ειδατε τελικα την καμπινα και ας ειναι ετσι το βιντεακι ...
 
Έχω δύο ερωτήσεις:

1. Γύρω από το plexy glass βλέπω ότι βάζουν κάτι σαν προστατευτικό (για να μην φένονται η ατέλειες του κοψίματος). Έχει κανείς καμιά ιδέα που μπορώ να το βρω αυτό;

2. Υπάρχει τρόπος να φτιάξω από μόνος μου τα αυτοκόλλητα για τη μαρκίζα και το control panel (κάτω από τα κουμπάκια);
 
Γιατί να βάλεις προστατευτικό? Πάρε ένα λεπτό υαλόχαρτο 230 νούμερο και πάνω και τρίψε τις άκρες. Μετά αν θέλεις βάλε αυτοκόλλητο και είσαι οκ.

2) Όταν λές μόνος σου? Καλύτερα βρες το θέμα που σε ενδιαφέρει και τύπωσέ το αυτοκόλλητο βινυλίου σε φωτοτυπάδικο
 
Γιατι εχεις ατελειες στο πλεξι? Το εκοψες μονος σου?Κανονικα δεν θα επρεπε να εχεις καμια ατελεια.

Αν εννοεις το μαυρο χρώμα στο περίγραμμα του πλεξι εστι ωστε να μην φαινεται το εσωτερικο γύρω απο την οθόνη τοτε μετρας το display της οθόνης σου το αποτυπώνεις στο πλεξιγκλας το καλύπτεις με χαρόνι/χαρτί το οποιο το σταθεροποιεις με κολλητικη ταινία και με ενα σπρευ (μαυρο συνηθως) βαφεις την επιφανεια που δεν καλυπτει το χαρτόνι. Θα χρειαστει να το περασεις 2-3 χερια.

Τωρα για τα αυτοκολλητα ...αν λες οτι θελεις να τα σχεδιασεις μονος σου τότε θα πρεπει να γνωρίεις προγραμματα οπως photoshop ή illustrator.

Το σίγουρο ειναι οτι θα πρεπει να τα εκτυώσεις σε βινυλιο σε φωτοτυπάδικο οπως σωστα λεει και ο απο πανω.
 
Πίσω
Μπλουζα