'Όχι Ρηγάνη, είσαι απολύτως σωστός. Το ΝΟ και NC είναι σε κατάσταση ηρεμίας, δηλ όταν τίποτα δεν πατάει τον διακόπτη, closed σημαίνει είναι κλειστές οι επαφές, δηλ. περνάει το ρεύμα, ενώ ανοικτές το αντίστροφο. Αυτή είναι η ηλεκτρολογική ορολογία, που είναι ανάποδη απ'την καθημερινή (κλειστό φώς-κλειστός διακόπτης-άνοιξε τον διακόπτη)λες και το κάναν επίτηδες για να μας μπερδεύουν σαν την ROM και την RAM ένα πράμα.Rygar είπε:Αν ο διακόπτης εχει μονο 2 ακροδέκτες, τότε απλώς συνδέεις τη γείωση και το + και όταν πατάς το κουμπί, ο διακόπτης ενεργοποιείται. Οι 3 ακροδέκτες (ο ένας είναι πάντα γείωση) όμως ορίζουν 2 καταστάσεις. Η μία κατάσταση είναι να είναι ενεργοποιημένος ο διακόπτης χωρίς να πατάς το κουμπί και να απενεργοποιείται όταν το πατάς, δηλαδή φαντάσου να ξεκινά το παιχνίδι και το ανθρωπάκι να πυροβολά συνεχώς και όταν πατάς το κουμπί, να σταματά. Η αλλη κατάσταση είναι η συνηθισμένη, δηλαδή ο διακόπτης ενεργοποιείται όταν πατάς το κουμπί. Αυτές οι 2 καταστάσεις λέγονται normally closed και normal opened, δες εδώ. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιο παληκάρι.
Και εγώ αυτό φανταζόμουν kambia.Kambia είπε:Εγώ άνοιξα μια μικρή τρύπα στο plexy glass πάνω ακριβώς από το κουμπί On/off και όποτε χρειαστεί (μια στο τόσο) με την άκρη ενός συνδετήρα το πατάω. Διαφορετικά θα πρέπει να "τραβήξεις" δεύτερο κουμπί
Εννοείς πως κάνεις ένα βραχυκύλωμα του καλωδίου τροφοδοσίας της οθόνης με το τροφοδοτικό του pc έτσι ώστε, όταν ανάβεις το τροφοδοτικό ανάβει το pc και η οθόνη μαζί μπαίνοντας σε standby mode; Κατάλαβα σωστά;dkssprs είπε:Η οθόνη είναι πάντα αναμμένη σε stand by mode και παίρνει ρεύμα κατευθείας μέσα από το τροφοδοτικό προκειμένου να μην έχουμε δύο καλώδια τροφοδοσίας να βγαίνουν από την καμπίνα. Δεν χρειάζεται να πατηθεί το κουμπί για να αναψει.
Εννοώ ότι άνοιξα το τροφοδοτικό και πέρασα μέσα στο εσωτερικό του το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης.telonio είπε:Και εγώ αυτό φανταζόμουν kambia.
Εννοείς πως κάνεις ένα βραχυκύλωμα του καλωδίου τροφοδοσίας της οθόνης με το τροφοδοτικό του pc έτσι ώστε, όταν ανάβεις το τροφοδοτικό ανάβει το pc και η οθόνη μαζί μπαίνοντας σε standby mode; Κατάλαβα σωστά;
Το έχω ξεκινήσει από καιρό αλλά οι διάφορες δουλειές που τρέχουν κράτησαν πίσω το όλο εγχείρημα. Θα το τελειώσω σιγά σιγάtelonio είπε:Στο συγκεκριμένο thread έχουν παρουσιαστεί φοβερές κατασκευές. Καλό θα ήταν να ήταν όλες οι κατασκευές bartop-νανάκι-κανονική καμπίνα να βρίσκονται σε ξεχωριστό thread με τις ανάλογες φωτογραφίες. Τι λέτε;
Γιατί από τι είναι τα ξύλα? Από τριανταφυλλιά??? Ή θα πληρώσεις το βάρος τους σε χρυσό?Trellos11 είπε:Καλησπέρα και απο μένα ,σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ να φτιάξω μια full size καμπίνα,μιλώντας σήμερα με το ξηλουργό μου είπε οτι το κόστος θα πάει στα 600 ευρώ ξέρει κανείς κανένα καλό ξυλουργό ,μένω στούς Αμπελόκηπους Αθήνα.