Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Gryzor

Human RetroDatabase
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.758
Αντιδράσεις
37
Ναι, αυτό (συν ένα έλασμα που πιέζει το διακοπτάκι που εξέχει).

Αυτοί που έχω στα χέρια μου είναι οι εξής:

switches.jpg

Ελαφρώς διαφορετικά specs (12Α :D ), και οι δίοδοι είναι αριθμημένες 1-2-4 αντί για 1-2-3...
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.959
Αντιδράσεις
1.072
Μια ερώτηση προς γνώστες. Σε bartop την οθόνη πως την ανάβεται κάθε φορά που χάνεται το ρεύμα; Εννοώ το pc ανάβει πατώντας ένα κουμπί προφανώς, η οθόνη με ποιό τρόπο ανάβει; Φαντάζομαι με δεύτερο κουμπί κάπου στο bartop σωστά;
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.090
Εγώ άνοιξα μια μικρή τρύπα στο plexy glass πάνω ακριβώς από το κουμπί On/off και όποτε χρειαστεί (μια στο τόσο) με την άκρη ενός συνδετήρα το πατάω.

Διαφορετικά θα πρέπει να "τραβήξεις" δεύτερο κουμπί
 

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
557
Αντιδράσεις
231
Η οθόνη είναι πάντα αναμμένη σε stand by mode και παίρνει ρεύμα κατευθείας μέσα από το τροφοδοτικό προκειμένου να μην έχουμε δύο καλώδια τροφοδοσίας να βγαίνουν από την καμπίνα. Δεν χρειάζεται να πατηθεί το κουμπί για να αναψει.
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.192
Αντιδράσεις
2.873
Rygar είπε:
Αν ο διακόπτης εχει μονο 2 ακροδέκτες, τότε απλώς συνδέεις τη γείωση και το + και όταν πατάς το κουμπί, ο διακόπτης ενεργοποιείται. Οι 3 ακροδέκτες (ο ένας είναι πάντα γείωση) όμως ορίζουν 2 καταστάσεις. Η μία κατάσταση είναι να είναι ενεργοποιημένος ο διακόπτης χωρίς να πατάς το κουμπί και να απενεργοποιείται όταν το πατάς, δηλαδή φαντάσου να ξεκινά το παιχνίδι και το ανθρωπάκι να πυροβολά συνεχώς και όταν πατάς το κουμπί, να σταματά. Η αλλη κατάσταση είναι η συνηθισμένη, δηλαδή ο διακόπτης ενεργοποιείται όταν πατάς το κουμπί. Αυτές οι 2 καταστάσεις λέγονται normally closed και normal opened, δες εδώ. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιο παληκάρι.
'Όχι Ρηγάνη, είσαι απολύτως σωστός. Το ΝΟ και NC είναι σε κατάσταση ηρεμίας, δηλ όταν τίποτα δεν πατάει τον διακόπτη, closed σημαίνει είναι κλειστές οι επαφές, δηλ. περνάει το ρεύμα, ενώ ανοικτές το αντίστροφο. Αυτή είναι η ηλεκτρολογική ορολογία, που είναι ανάποδη απ'την καθημερινή (κλειστό φώς-κλειστός διακόπτης-άνοιξε τον διακόπτη)λες και το κάναν επίτηδες για να μας μπερδεύουν σαν την ROM και την RAM ένα πράμα.
 

diablo13

RetroN00b
Joined
20 Αύγ 2010
Μηνύματα
18
Αντιδράσεις
0
θέλω να φτιάξω μία καμπίνα TaitoRama. Στα σχέδια στο koenigs.dk βλέπω ότι είναι μέχρι 21'' οθόνη. Έχω όμως 28'' arcade monitor που έβγαλα από ένα σάπιο νανάκι. υπάρχουν σχέδια για taitorama καμπίνα που να χωράει 28'' οθόνη ή μόνο σε νανάκι μπαίνει? ευχαριστώ
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.959
Αντιδράσεις
1.072
Kambia είπε:
Εγώ άνοιξα μια μικρή τρύπα στο plexy glass πάνω ακριβώς από το κουμπί On/off και όποτε χρειαστεί (μια στο τόσο) με την άκρη ενός συνδετήρα το πατάω. Διαφορετικά θα πρέπει να "τραβήξεις" δεύτερο κουμπί
Και εγώ αυτό φανταζόμουν kambia.

dkssprs είπε:
Η οθόνη είναι πάντα αναμμένη σε stand by mode και παίρνει ρεύμα κατευθείας μέσα από το τροφοδοτικό προκειμένου να μην έχουμε δύο καλώδια τροφοδοσίας να βγαίνουν από την καμπίνα. Δεν χρειάζεται να πατηθεί το κουμπί για να αναψει.
Εννοείς πως κάνεις ένα βραχυκύλωμα του καλωδίου τροφοδοσίας της οθόνης με το τροφοδοτικό του pc έτσι ώστε, όταν ανάβεις το τροφοδοτικό ανάβει το pc και η οθόνη μαζί μπαίνοντας σε standby mode; Κατάλαβα σωστά;
 

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
557
Αντιδράσεις
231
telonio είπε:
Και εγώ αυτό φανταζόμουν kambia.




Εννοείς πως κάνεις ένα βραχυκύλωμα του καλωδίου τροφοδοσίας της οθόνης με το τροφοδοτικό του pc έτσι ώστε, όταν ανάβεις το τροφοδοτικό ανάβει το pc και η οθόνη μαζί μπαίνοντας σε standby mode; Κατάλαβα σωστά;
Εννοώ ότι άνοιξα το τροφοδοτικό και πέρασα μέσα στο εσωτερικό του το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης.

Ξεγύμνωσα το καλώδιο και με κολλητήρι κόλησα τηνν φάση και τον ουδέτερο στις επαφές του διακόπτη του τροφοδοτικού. Δηλαδή πήρα ουδέτερο και φάση μέσα από το τροφοδοτικό.

Όταν κάποιος πατήσει τον διακόπτη του τροφοδοτικού τότε παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής και η οθόνη η οποία "θυμάται" ότι είναι σε stand by mode.

Μόλις πατήσω το κουμπί εκκίνησης του πισί τότε ξεκινάει να δείχνει και η οθόνη.
 

dukepapas

Banned
Joined
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Είμαι της αποψης οτι πρεπει να γινει μια συλογικη προσπάθεια απο οσους εχουνε φτιαξει νανακι στην πρωτη περιπτωση και κανονικη καμπινα στην δευτερη να φτιαχτει ενα ποστ που να περιγράφει τι υλικά θα χρειαστούνε ονομαστικά που μπορει κανεις να κοψει τα ξιλα ....που μπορει κανεις να εκτιπωσει τα εξωτερικά marquee...που μπορει να κοψει φαιμπερ

Ετσι ωστε βαση αυτου του οδηγου να εχει καποιος μια ολοκληρωμένη αποψη πως μπορει να φτιαχτει μια καμπινα η νανακι βημα βημα.Γιατι ειναι παραπολα που πρεπει να ξερει τα ηχεια , τα εξωτερικα κοματια το φως του marquee και ποσα αλλα....
 

dukepapas

Banned
Joined
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Σήμερα ειναι μια αλλιώτικη μερα μια μερα που πολυ περημενουν σαν ονειρο μια ζωη .....περνώντας ο πελαργος μου εφερε ενα μωρό και τι μωρο............................... :)

OK BABY!!!!



Ονειρο ζω μην με ξυπνατε ...το ζητημα ειναι τωρα η συνδεσμολογία και το πρόγραμμα για να μπουταρει απο τα windows τα xp οποιος ξέρει καθε βοηθεια καλοδεχουμενη.:dribble:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.959
Αντιδράσεις
1.072
Στο συγκεκριμένο thread έχουν παρουσιαστεί φοβερές κατασκευές. Καλό θα ήταν να ήταν όλες οι κατασκευές bartop-νανάκι-κανονική καμπίνα να βρίσκονται σε ξεχωριστό thread με τις ανάλογες φωτογραφίες. Τι λέτε;
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.090
telonio είπε:
Στο συγκεκριμένο thread έχουν παρουσιαστεί φοβερές κατασκευές. Καλό θα ήταν να ήταν όλες οι κατασκευές bartop-νανάκι-κανονική καμπίνα να βρίσκονται σε ξεχωριστό thread με τις ανάλογες φωτογραφίες. Τι λέτε;
Το έχω ξεκινήσει από καιρό αλλά οι διάφορες δουλειές που τρέχουν κράτησαν πίσω το όλο εγχείρημα. Θα το τελειώσω σιγά σιγά
 

dukepapas

Banned
Joined
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
παιδια που μπορουμε να βρουμε ετιμα marque for arcade cabinets? βασικα θελω για κουμπια οροφη και το γυρω γυρω για την οθονη.....για να μην θεωρηθεί διαφήμιση ας το στείλει οποίος εχει παραγγείλει με πμ.
 

Diogr

Retro Member
Joined
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
24
Ωραίο ΜΩΡΟ έφερε ο πελαργός να σου "ζήσει" duke.
 

japetus

RetroWannaBe
Joined
20 Ιουν 2007
Μηνύματα
73
Αντιδράσεις
8
Υπάρχει καμιά άκρη για επισκευές μονιτορ; Η καμπίνα μου φορά ένα hantarex (πιθανώς το mtc9000) και δεν μπορώ να βρω κανένα παλιό μάστορα, όλοι τα έχουν παρατήσει και δεν ασχολούνται... Υπήρχε θυμάμαι μια εταιρεία που βγάζει ακόμα σασί για μόνιτορ στην Ελλάδα, έχει κανένας κάποιο λινκ;
 

Trellos11

RetroWannaBe
Joined
30 Απρ 2015
Μηνύματα
152
Αντιδράσεις
28
Καλησπέρα και απο μένα ,σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ να φτιάξω μια full size καμπίνα,μιλώντας σήμερα με το ξηλουργό μου είπε οτι το κόστος θα πάει στα 600 ευρώ

ξέρει κανείς κανένα καλό ξυλουργό ,μένω στούς Αμπελόκηπους Αθήνα.
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.959
Αντιδράσεις
1.072
Αν το κάνεις εσύ τότε 600 ευρώ πρέπει να σου φτάσει όλη η καμπίνα. 600 ευρώ μόνο τα ξύλα; Oh gods..
 

DREDD

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2010
Μηνύματα
497
Αντιδράσεις
2
600???παιρνεις ετοιμη κομπλε με πολυ λιγοτερα τι αλλο θα ακουσουμε
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.090
Trellos11 είπε:
Καλησπέρα και απο μένα ,σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ να φτιάξω μια full size καμπίνα,μιλώντας σήμερα με το ξηλουργό μου είπε οτι το κόστος θα πάει στα 600 ευρώ ξέρει κανείς κανένα καλό ξυλουργό ,μένω στούς Αμπελόκηπους Αθήνα.
Γιατί από τι είναι τα ξύλα? Από τριανταφυλλιά??? Ή θα πληρώσεις το βάρος τους σε χρυσό?

Εδώ το Κόντρα πλακέ με διάσταση 250x122 cm και πάχος 12 mm έχει ένα 50άρικο
 
Μπλουζα