Κινηματογραφικές ατάκες που χρησιμοποιούσατε

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας alkis21
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

"Να 'μαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες" (Χατζηχρήστος, Ο Ηλίας του 16ου)
"Ρε που πάμε; Ρε που πάμε;" (Αυλωνίτης, Η ωραία των Αθηνών)
“Μπα, σκοντάψαμε σε γνωστές φυσιογνωμίες”! (Καρέζη, Δεσποινίς διευθυντής)

Οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό, είναι το "Γυρισατεεε" σε διάφορες λεξιπλαστικές παραλλαγές και φυσικά, μια ατάκα που χρησιμοποιώ ενίοτε, όχι όμως τόσο συχνά, είναι μια ατάκα που έλεγε ο Τσάκωνας στο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα 3. Ενώ ήταν Λύκειο, εκείνος ήταν νηπιαγωγός (πιθανόν σατίριζε τη βυσματοκρατία της εποχής που άρχισε να κάνει την εμφάνιση της) και άμα συνέβαινε κάτι κουλό και τον ρωτούσαν, απαντούσε με το "Δεν ξέρω απ' αυτά, νηπιαγωγός είμαι", είναι μια ατάκα που χρησιμοποιώ σε ανύποπτες φάσεις....

Έχω χρησιμοποιήσει συχνά στην καθημερινότητα μου τις εξής ατάκες
1. "Όλα καλά, όλα ανθηρα" (Βουτσάς- Ο αισιόδοξος)- όταν με ρωτούν γενικώς τι κάνω ειδικά άνθρωποι με τους οποίους έχω ξαναμιλήσει μέσα στην ιδια ημέρα.
2. "Αααχχχου και δεν μ' ενδιαφέρει, αααχχχχου και δεν μ ενδιαφέρει" (με το στυλ Νίκου Σταυρίδη στα "Κίτρινα γάντια")- όταν επιμένει κάποιος να μου εξιστορεί η νσ μου αναλύει κάτι που ολοφάνερα δεν με ενδιαφέρει σε μια δεδομένη στιγμή
3. "Θα το κάψουμε αποψε κυρ Στεφανε" (Βουγιουκλάκη - Μοντέρνα Σταχτοπούτα)- οταν ξεφεύγω και παραγγέλνω πολλά σε online παραγγελίες είτε για super market, είτε για φαγητό

Πωπω, το Όλα Καλά, Όλα Ανθηρά το χρησιμοποιώ κι εγώ με αντίστοιχο τρόπο, δεν είχα ιδέα όμως ότι πρόκειται για ατάκα από ταινία και δεν την είχα ακούσει κάπου, απλά μου κόλλησε....

Πολυαγαπημένη μου ατάκα από το "Γαμπρός από το Λονδίνο"
"Φιλιόσουνα στο πάρκο ε?" τη λέω όποτε φιλιέται κάποιο ζευγάρι στην τηλεόραση και προσαρμόζω αντίστοιχα την τοποθεσία!!

άλλες είναι

"Για μένα χτυπιούνται τα παιδιά!!" Δεσποινίς διευθυντής
"Α, καλά!!!" Αχ αυτή η γυναίκα μου
"Στέλιο, να κλάψω, είναι απαραίτητο?" Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια
"Πάω στον γιατρό εγώ..." Της Κακομοίρας
"Γιατί σφυράμε ρε Μήτσο?" Καπετάν Φάντης Μπαστούνι

κ.α.

Πολυαγαπημένη μου ατάκα από το "Γαμπρός από το Λονδίνο"
"Φιλιόσουνα στο πάρκο ε?" τη λέω όποτε φιλιέται κάποιο ζευγάρι στην τηλεόραση και προσαρμόζω αντίστοιχα την τοποθεσία!!

άλλες είναι

"Για μένα χτυπιούνται τα παιδιά!!" Δεσποινίς διευθυντής
"Α, καλά!!!" Αχ αυτή η γυναίκα μου
"Στέλιο, να κλάψω, είναι απαραίτητο?" Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια
"Πάω στον γιατρό εγώ..." Της Κακομοίρας
"Γιατί σφυράμε ρε Μήτσο?" Καπετάν Φάντης Μπαστούνι

κ.α.
Ω τώρα το θυμήθηκα: Από το "Μία τρελή τρελή οικογένεια" χρησιμοποιώ κάποιες φορές τη φράση "Αχ...Στέλιο ήρθες", όταν κάποιος (ή και εγώ) αντιλαμβάνεται(ομαι) κάτι που έχει ήδη συμβεί εντελώς ετεροχρονισμενα
Επίσης παλιότερα ειδικά χρησιμοποιουσα συχνά την ατάκα "Μπουρλλλλλοοοοοτοοοο:" της Σαπφούς Νοταρά από το Αχ αυτή η γυναίκα μου σε διάφορες περιπτώσεις

Πίσω
Μπλουζα