Κι αν άλλαζε κάτι;

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.521
Αντιδράσεις
28.135
Οχι σπουδαια πραγματα. Λεπτομερειες.... :)

Τι θα γινοταν ας πουμε, αν σε μια ελληνικη ταινια που θα σας δινω, αλλαζε ενας συντελεστης της; Ηθοποιος συνηθως.

Πως θα ηταν η ταινια αυτη, αν στη θεση του ονοματος που θα βλεπετε, εμπαινε ενα αλλο;

Με ποια απο τις τρεις επιλογες, πιστευετε οτι το αποτελεσμα θα ηταν καλυτερο και πιο πειστικο;

Ενα παιχνιδι φαντασιας (για να δουμε μεχρι που μπορει να φτασει!) και προσωπικου γουστου.

Μια ταινια, τρεις πιθανες επιλογες απο μενα και μια επιλογη "αλλο" για οσους εχουν στο νου τους....αυτο το κατι αλλο! ;)

Ξεκιναμε με τη Σωφερινα και τον Αλεκο Αλεξανδρακη.


Ποιος απο τους τρεις ακολουθους ηθοποιους θα ηταν καλυτερος ως Νικος;


 


Δημητρης Χορν


Ανδρεας Μπαρκουλης



Δημητρης Παπαμιχαηλ



Αλλος



 
Ο Χορν με τίποτα...

Μάλλον Μπάρκουλης ή Παπαμιχαήλ αλλά ο ρόλος ταιριάζει πολύ και στους δύο.

Θα πω Παπαμιχαήλ γιατί έχει αυτό το κάαατι παραπάνω.
 
Πολύ ωραίο θέμα Bambinella!

 


Την περίοδο που γυρίστηκε η "Σωφερίνα" ξεκίνησε ουσιαστικά ο μεγάλος έρωτας της Αλίκης με του Δημήτρη. Παίξανε μαζί την "Κολόμπ" και στα παρασκήνια της έκανε πρόταση γάμου! Όλα αυτά το 1964 που γυρίστηκε και η "Σωφερίνα". Οπότε θα πω τον Δημήτρη και πιστεύω πως αν ήταν εκείνος ίσως έβγαινε λίγο καλύτερο το αποτέλεσμα. Συμφωνώ και γω με τίποτα για τον Χορν. Με τον Μπάρκουλη πάλι που παίξανε μαζί στο "Δόλωμα" την ίδια χρονιά , όχι σαν ζευγάρι βέβαια , μου φαίνεται πως με τίποτα δε θα ταίριαζαν...



 
παπαμιχαηλ..του παει και στο "φιζικ" .... ειχε και κατι το μεγαλιστικο η φατσα του για γιατρος...ο μπαρκουλης μικροδειχνε...χορν με τιποτα
 
Ωραίο θεματάκι! Θα προτιμούσα το Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο ρόλο του Νίκου γιατί Αλίκη και Δημήτρης είναι το ζευγάρι που έχυμε συνηθίσει και αγαπήσει στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
 
ενδιαφερον το θεμα σου ΒΒ :)

Ας ξεκινησω με τον Δημητρη Χορν : μονο σε επεισοδιο της σειρας "η ζωνη του λυκοφωτος" θα μπορουσα να τον φανταστω μαζι με την Αλικη :D αφου δεν υπηρχε περιπτωση να ταιριαξουν σαν ζευγαρι σε ταινια

Ουτε τον Αντρεα Μπαρκουλη μπορω να τον φανταστω στο ρολο του "Νικου",πιστευω οτι ολοι οι ρολοι που ειχε στις ταινιες που επαιζε με την Αλικη(πχ.η μουσιτσα,διακοπες στην Αιγινα κλπ) ηταν ταιριαστοι αλλά σιγουρα δεν εκανε για "Νικος",κατι του ελειπε

Οποτε καταληγω στο Δημητρη Παπαμιχαηλ που τον εχουμε αγαπησει μαζι με την Αλικη,αλλωστε στην ταινια "το κοριτσι του λουνα παρκ" ειχε κι εκεινος το ρολο του γιατρου.Βεβαια θα μου πεις κι ο Μπαρκουλης ως Μιμικος σπουδαζε ιατρικη αλλά ..

(Εδω ομως πρεπει να πω οτι εμενα προσωπικα μου αρεσε ο Αλεκος Αλεξανδρακης ως "Νικος" ,δε θα τον αλλαζα με τιποτα)
 
Σας ευχαριστω, παιδια!

Απ' ο,τι βλεπω μεχρι στιγμης, ο Παπαμιχαηλ παιζει μονος του.... :)

Ο Χορν απο την αλλη, δε χωρα ουτε στην πιο τολμηρη φαντασια.... :D

Για να δουμε τι θα πουν και οι επομενοι....Και μην ξεχνατε οτι παντα υπαρχει η επιλογη "Αλλος".
 
Εμένα πάλι, ο Αλεξανδράκης όντας πιο "σοβαρός" συνήθως από τον Παπαμιχαήλ στις ταινίες, δε μπορώ να δεχτώ ότι θα υποσκελιζόταν εύκολα από το Δημήτρη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι εκείνη η σκηνή που πάνε την Αλίκη στη φυλακή, που ο Αλέκος με τρομερή σοβαρότητα της λέει "Πες του Πάκη να σε βγάλει" (και άλλες σκηνές βέβαια).

Ο Χόρν είναι "του ποιοτικού" (όλοι οι χαρακτηρισμοί που κάνω είναι αυθαίρετοι όπως καταλαβαίνετε, χωρίς να θέλω να παρεξηγήσω κανέναν) άρα ζητάμε κάποιν που να μπορεί να παίζει τον "σοβαρό" στην κομμωδία, που να βγάζει δηλαδή "σε δεύτερο χρόνο" το γέλιο, και να ταιριάζει και στο ρόλο να μαζεύει τα λουριά της Αλίκης.

Ο Μπάρκουλης μου ταιριάζει από τους προτεινόμενους.

Κι αν θέλατε να σπάσω το κεφάλι μου να βρώ "άλλον", αν και εντελώς αταίριαστος με την Αλίκη, για το ρόλο και μόνο ίσως ο Στέφανος Ληναίος !
 
"Αλλος" : ο Νικος Κουρκουλος ισως που επαιξε κι αυτος ρολο γιατρου :wait2:

για να δουμε τι θα πουν και τα άλλα παιδια
 
Ωραία θα ήταν να βλέπαμε στην θέση του Αλέκου Αλεξανδράκη τον Κώστα Καρρά γιατί πιστεύω ότι θα του ταίριαζε πολύ ο ρόλος. Οπότε επιλέγω "άλλος".
 
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν εκπληκτικός στον ρόλο του συζύγου. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω άλλον, θα ήταν ο Παπαμιχαήλ, λόγω χημείας με την Αλίκη.
 
Κι αν άλλαζε κάτι; Ν° 2

Κι εγω Δημητρη Παπαμιχαηλ ψηφιζω. Δυσκολα να μην τον δουμε πλαϊ στην Αλικη!

Συνεχιζουμε με την ταινια Αναζητησις και την Ελενα Ναθαναηλ.


Ποια ηθοποιο απο τις ακολουθες θα μπορουσατε πιο ευκολα να φανταστειτε ως Ελενα Χρυσου διπλα στον Αγγελο Αντωνοπουλο, αν το ρολο δεν ειχε παρει τελικα η Ναθαναηλ;


 


Ζωη Λασκαρη


Αννα Φονσου



Μπετυ Λιβανου



Αλλη
 
Νομίζω η Μπέττυ Λιβανού. Η Άννα Φόνσου με τίποτα , η Ζωή Λάσκαρη ναι μεν...αλλά...κάτι δε μου κολλάει...
 
θα συμφωνησω με τον tonytony : η Αννα Φονσου για την εποχη που γυριστηκε η ταινια,ηταν μεγαλουλα.Εκτος απ αυτο δεν τη βρισκω ταιριαστη ως ζευγαρι με τον Αντωνοπουλο και η Ζωη δε μπορω να πω οτι ηταν μες στις "φρεσκαδες" της τοτε.. την προτιμω σε ταινιες που γυριστηκαν πριν τη δεκαετια του 70..

Η Μπεττυ Λιβανου θεωρω οτι θα ηταν η πιο καταλληλη αφου ηταν και πιο ομορφη αλλά και πιο νεα απ τις αλλες δυο ηθοποιους και ειδαμε και τις υποκριτικες της ικανοτητες τοσο στην ταινια "οι αμαρτωλοι" οσο και στην ταινια "η αμαρτια της ομορφιας"
 
Κι αν άλλαζε κάτι; Ν° 3

Μπετυ Λιβανου κι απο μενα. Πιστευω πως θα ηταν υπεροχη!

Η σημερινη μας ταινια ειναι Το τελευταιο ψεμα.


Αν δεν ειχε παρει το ρολο της Χλοης η Ελλη Λαμπετη, ποια ηθοποιος νομιζετε πως θα ηταν η καλυτερη;





Τζενη Καρεζη



Αντιγονη Βαλακου



Γκελυ Μαυροπουλου



Αλλη



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα έλεγα την Αντιγόνη Βαλάκου γιατί θεωρώ πως είχε παρόμοιο μελοδραματικό πρόσωπο και ύφος με την Έλλη Λαμπέτη. Και οι άλλες ίσως ταίριαζαν αλλά η Βαλάκου πιστεύω περισσότερο.
 
Νομίζω ότι η Γκέλλυ Μαυροπούλου θα ήταν καλύτερη, όχι μόνο λόγω φυσικής ομοιότητας με την Έλλη Λαμπέτη και πείρας σε συγκρατημένους δραματικούς ρόλους -''Κόκκινα τριαντάφυλλα'', ''Το φιντανάκι''-, αλλά και επειδή διέθετε αυτόν τον συνδυασμό φυσικής ευγένειας και σνομπισμού, που απαιτούσε ο ρόλος της Χλόης στο ''Τελευταίο ψέμα''. Η Τζένη Καρέζη ακόμα το 1957 ήταν κυρίως κωμική ενζενύ στο σινεμά -είχε παίξει μόνο στις δύο ''Λατέρνες'', στο ''Δελησταύρου και υιός'' και στη ''Θεία από το Σικάγο'', μαζί με την Γκέλλυ-, ενώ η Αντιγόνη Βαλάκου θα ήταν υπερβολικά σοβαρή και ευαίσθητη στον ρόλο -είχαν προηγηθεί δράματα σαν το ''Οι ουρανοί είναι δικοί μας'' και τη ''Γκόλφω''. Να προσθέσω ότι η Λαμπέτη και η Μαυροπούλου παρά λίγο να συνεργαστούν στο θέατρο το 1965 στο ''Λεωφορείον ο πόθος'' του Τενεσή Ουίλιαμς, ως Μπλάνς και Στέλλα αντίστοιχα, αλλά τελικά, λόγω υποχρεώσεων της Μαυροπούλου, τον ρόλο της Στέλλας έπαιξε η Νίκη Τριανταφυλλίδη -με Στάνλευ τον Κώστα Καρρά.
 
Μετα απο σκεψη θα διαλεγα με τη σειρα ως αντικαταστατρια της Ελλης Λαμπετη πρωτα την Αντιγονη Βαλακου,2η τη Γκελυ Μαυροπουλου, θα προτεινα 3η την Κάκια Αναλυτη που κατα τη γνωμη μου θα της ταιριαζε ο ρολος και 4η τη Τζενη Καρεζη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γκέλυ Μαυροπούλου από μένα. Αν και βέβαια νομίζω η Λαμπέτη ήταν η κατάλληλη επιλογή.
 
Άλλη: θα διάλεγα τη Βούλα Χαριλάου. Νομίζω ότι συνδυάζει την ευαισθησία, το νάζι αλλά και το δραματικό ύφος.
 
Πίσω
Μπλουζα