Κι αν άλλαζε κάτι;

andrianna είπε:
Ο Φωκάς κάλλιστα θα μπορούσε να τον ερμηνεύσει και υπό την κατάλληλη σκηνοθετική καθοδήγηση θα του έβγαιναν οι λόγοι! με τέτοιο παράστημα, εμφάνιση και καλή άρθρωση, δε νομίζω να ήταν κάτι τραγικά δύσκολο για αυτόν
Ο Κούρκουλος είχε παίξει με την Λιβανού στο κατάχρηση εξουσίας. :) Ο Φωκάς πράγματι είχε παράστημα και δεν ήταν κακός ηθοποιός, αλλά ακουγόταν σαν να είχε κάποιο πρόβλημα στην άρθρωση. Ίσως να έφταιγε ότι απλά δεν είχε καλή φωνή , δεν ξέρω...
 
RIO είπε:
Ο Κούρκουλος είχε παίξει με την Λιβανού στο κατάχρηση εξουσίας. :)
RIO επαιξαν μαζι και στην ταινια "ενα γελαστο απογευμα"

Απ την τριαδα θα επιλεξω τον Κωστα Καρρα κι εγω,μας εδειξε κατι το επαναστατικο στην ταινια "Η κορη του ηλιου",ομως δε μπορω να πω οτι μου αρεσε οσο ο Πρεκας στην ταινια "Επαναστατης ποπολαρος"

Για τους αλλους δυο:απλα δε μπορω να τους φανταστω στο ρολο του Ζεπου,δεν τους ταιριαζει
 
Nemo, αν θελεις σβησε σε παρακαλω μερικα προσωπικα σου μηνυματα γιατι σου στελνω πμ, αλλα δεν εχεις χωρο για να το δεχτεις.
 
bambinella 100 είπε:
Nemo, αν θελεις σβησε σε παρακαλω μερικα προσωπικα σου μηνυματα γιατι σου στελνω πμ, αλλα δεν εχεις χωρο για να το δεχτεις.
Bambi για να το δει σιγουρα στειλτου απο τα μυνηματα επισκεπτων.
 
angel_grig είπε:
Bambi για να το δει σιγουρα στειλτου απο τα μυνηματα επισκεπτων.
Σε ευχαριστω πολυ angel_grig. Απλως ημουν σιγουρη οτι ο Νemo ειδικα σ' αυτο το θεμα θα κοιταζε σιγουρα, γι' αυτο και του αφησα το μηνυμα μου εδω.

Εχεις δικιο ομως. Στο Προφιλ του ειναι ακομα καλυτερα.
 
angel_grig είπε:
Bambi για να το δει σιγουρα στειλτου απο τα μυνηματα επισκεπτων.


bambinella 100 είπε:
Σε ευχαριστω πολυ angel_grig. Απλως ημουν σιγουρη οτι ο Νemo ειδικα σ' αυτο το θεμα θα κοιταζε σιγουρα, γι' αυτο και του αφησα το μηνυμα μου εδω.Εχεις δικιο ομως. Στο Προφιλ του ειναι ακομα καλυτερα.
Εχω σβησει καποια παλαιοτερα p.m. οποτε ..... μπορουμε να τα πουμε μεσω p.m.

και οι admins να σβησουν τα ασχετα posts με το θεμα νομιζω .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τους τρεις επιλέγω τον Κώστα Καρρά, θεωρώ ότι ήταν πιο κοντά στον χαρακτήρα του Ζέπου. Πάντως, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Νίκος Κούρκουλος, ο οποίος το 1971 ήταν 37 ετών, δηλαδή μόλις 2 χρόνια μεγαλύτερος από τον 35χρονο τότε Κώστα Καρρά.
 
Από τους 3 πιο κοντά μου φαίνεται προσωπικά ο Νίκος Γαλανός. Από την άλλη πλευρά πως θα σας φαινόταν ο συγχωρεμένος Χρήστος Νέγκας στο ρόλο του Ζέπου? Σας θυμίζω πως ο Νέγκας ήταν και Ζακυνθινός!!! :)
 
Κι αν άλλαζε κάτι; Ν°6

Οπως εχω αναφερει εδω και καιρο σε ενα αλλο θεμα μου, τα Ζευγαρια που λατρεψαμε στη μεγαλη οθονη, το δεσιμο μεταξυ Μπετης Λιβανου και Χρηστου Νομικου ηταν, κατα τη γνωμη μου, μοναδικο. Θα ηθελα λοιπον να τους ξαναβλεπα μαζι αυτους τους δυο σε μερικες ταινιες ακομα, αλλα και σε αλλη μια μονο, θα ημουν και παλι ευχαριστημενη. Ας ηταν αυτη η μια λοιπον, ο Επαναστατης ποπολαρος.

Τωρα βεβαια και με το δικιο σας θα μου πειτε: "Τι λες βρε Μπαμπινελλα; Επειδη δηλαδη ταιριαζε η Λιβανου με τον Νομικο, παει να πει οτι του Νομικου του ταιριαζε απαραιτητως και ο ρολος του Ζεπου;"

Ε, οχι βεβαια! Αλλα, εν προκειμενω, θα εβρισκα τον Νομικο πολυ ενδιαφεροντα ως Ζεπο Πεμποναρη. Αφηνω στην ακρη το απολυτο ταιριασμα με την πρωταγωνιστρια και δινω βαση στα αλλα προσοντα του ηθοποιου. Νεος, ομορφος, λυγεροκορμος, λεβεντης, ταλαντουχος και την εποχη εκεινη πολυ φρεσκος στο επαγγελμα. Νομιζω πως θα του πηγαινε παρα πολυ ο ρολος του παλικαριου που τα βαζει με ολους και με ολα για την καρδια της ωραιας κοντεσινας.

Ας δουμε τωρα την επομενη ταινια μας. Εφιαλτης και το ερωτημα ειναι σε ποιον απο τους ακολουθους ηθοποιους θα ταιριαζε περισσοτερο ο ρολος του Τωνη Καρζη, αν δεν τον ερμηνευε ο Μιχαλης Νικολινακος;

 


Γιωργος Φουντας


Αλεκος Αλεξανδρακης



Δημητρης Παπαμιχαηλ



Αλλος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Φούντας με τίποτα , οι άλλοι δύο θα ψιλοταίριαζαν γιατί έχουν παίξει σε αστυνομικές , αλλά επιλέγω το "Άλλος" και συγκεκριμένα τον Νίκο Κούρκουλο. Στις "Αμφιβολίες" με έπεισε πολύ ως ντετέκτιβ...
 
Θα διαλεγα το Νικο Τζογια αν και δε θυμαμαι να τον ειδα σε παρομοιο ρολο,πιστευω ομως οτι θα του ταιριαζε

Στα + ειναι και το μουστακι του που θυμιζει λιγο τον Πουαρω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα διάλεγα τον Παπαμιχαήλ,γιατί του πήγαιναν τα αστυνομικά (Ο θάνατος θα ξανάρθει στο σινεμά, Ποντικοπαγίδα στο θέατρο).
 
Κι αν άλλαζε κάτι; Ν°7

Αν και ο Νικολινακος ηταν για μενα η καλυτερη επιλογη, θα διαλεγα Αλεκο Αλεξανδρακη απαντωντας στην υποθετικη ερωτηση του κουιζ.

Ηταν ωραιος, σοβαρος, λιγομιλητος και ειχε τον αερα που απαιτουσε ενας ρολος σαν του Τωνη Καρζη.

Αλλαζουμε σημερα και σας καλω να επιλεξετε μουσικοσυνθετη αντι για ηθοποιο.

Η ταινια Γυμνοι στο δρομο εχει θεατρικη βαση. Παιχτηκε το 1963 απο το θιασο Καρεζη - Κουρκουλου με την ονομασια Η γειτονια των αγγελων, και κατεβηκε υστερα απο λιγες εβδομαδες γιατι δεν εκανε εισιτηρια. Τη μουσικη και τα τραγουδια ειχε γραψει ο Μικης Θεοδωρακης.


Οταν το εργο αυτο επροκειτο να γυριστει για τον κινηματογραφο απο τον Γιαννη Δαλιανιδη, ο σκηνοθετης εψαχνε να βρει συνθετη για να ντυσει μουσικα την ταινια. Δεν ετιθετο θεμα να παρει τη μουσικη που ειχε γραψει ο Θεοδωρακης για το θεατρικο γιατι η ταινια θα γυριζοταν το 1969 και ο νοων νοειτω!



Ο Δαλιανιδης δεν ηθελε ομως ουτε τον μονιμο συνεργατη του, τον Μιμη Πλεσσα, γιατι θεωρουσε πως δε θα του ταιριαζε το ειδος της μουσικης που επρεπε να μπει στην ταινια. Με τα πολλα και υστερα απο αρκετο ψαξιμο, κατεληξε στο νεαρο τοτε Σταυρο Ξαρχακο ο οποιος εδωσε στο εν λογω εργο τον καλυτερο του εαυτο γραφοντας μουσικη και τραγουδια που περασαν στην ιστορια.



Υποθετοντας λοιπον οτι ο Δαλιανιδης δεν επελεγε τον
Σταυρο Ξαρχακο ποιον απο τους ακολουθους συνθετες θα θελατε να ειχε επιλεξει;

 


Γιαννης Μαρκοπουλος


Νικος Μαμαγκακης



Χρηστος Λεοντης



Αλλος



 
Νικος Μαμαγκακης απο μενα επειδη εκανε καποιες δουλειες εξαιρετικες κυριως σε ταινιες με τη Βουγιουκλακη και πιστευω οτι το υφος του θα ταιριαζε πολυ σε μια ταινια οπως το Γυμνοι στο δρομο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το θέμα!!! 

Δεν απαντώ γιατί δεν έχω δει την ταινία ( Ω ναι), αλλά περιμένω την επόμενη υπόθεση εργασίας...

* Κι αφού το είδα τώρα δεν πειράζει φαντάζομαι να πω κ λίγο για τα προηγούμενα ( μιας που πολύ μου στοίχησε που δεν έχω απαντήσει γιατί είναι τεεεεελειεεεες υποθέσεις). 

Στη σοφερινα θα ήθελα μια έκπληξη μιας που το σήκωνε το σενάριο ( ήταν ήδη παντρεμένοι κι αυτός γιατρός άρα θα μπορούσε να είναι κ κάποιας ηλικίας). Και θα πρότεινα τον Ντίνο Ηλιόπουλο που θα ήθελα τρελά να τον δω σε τέτοιο ρόλο ( και σε ταίριασμα με τη Βουγιουκλάκη).

Στον ποπολαρο μπορώ να φανταστώ κ Φαίδωνα Γεωργίτση, αν και ο Πρέκας ήταν μια χαρά. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, κι εγώ τον Μαμαγκάκη θα επέλεγα από τους τρεις. 
 
Ταινια Εφιαλτης και αυτη τη φορα θα ηθελα να δω ποια αλλη ηθοποιο θα φανταζοσασταν πιο ευκολα στο ρολο της Αννας Μαργκο αντι για την εξαιρετικη Βουλα Χαριλαου.

Κακια Αναλυτη
Φλωρετα Ζανα
Ελλη Φωτιου
Αλλη
 
Ταινια Εφιαλτης και αυτη τη φορα θα ηθελα να δω ποια αλλη ηθοποιο θα φανταζοσασταν πιο ευκολα στο ρολο της Αννας Μαργκο αντι για την εξαιρετικη Βουλα Χαριλαου.

Κακια Αναλυτη
Φλωρετα Ζανα
Ελλη Φωτιου
Αλλη
Η Χαριλάου ήταν ιδανική για το ρόλο. Το παρουσιαστικό της πέρα από τη γοητεία και την αρχοντιά, είχε μια ψυχρότητα αλλά και ταυτόχρονα έδειχνε εξαιρετικά εύθραυστη. Νομίζω το ζητούμενο σε αυτό το ρόλο ήταν ένα πρόσωπο χαμαιλέων και η Χαριλάου τον υποστήριξε υποδειγματικά.
Απ' όσες πρότεινες Bambi, θα έλεγα τη Φωτίου. Ξέρω ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο ρόλο γιατί είχε δυνατότητες, έχω ωστόσο μια μικρή αμφιβολία για το αν θα μπορούσε να έχει αυτόν τον αριστοκρατικό αέρα που έβγαζε η Χαριλάου. Την έχω συνηθίσει σε ρόλους πιο καθημερινής γυναίκας. Για την Αναλυτή θα έλεγα μάλλον όχι, καθώς την έχω δει μόνο σε κωμωδίες και θα μου φαινόταν παράξενο να τη δω σε νουάρ. Όσο για τη Ζάνα, με τίποτα! Φαντάσου την να λέει το "Καλησπέρα Αλέξανδρε" με αυτή την κλαψιάρικη φωνή προσπαθώντας να τρομάξει τον καημένο τον Μυλωνά. Θα είχα πέσει κάτω από τα γέλια.
Αν μπορούσα να προτείνω κάποια άλλη, θα έλεγα την Μαριάννα Κουράκου. Είχε το πρόσωπο, απέπνεε μια αρχοντιά και ταυτόχρονα μια κοριτσίστικη γλυκύτητα, μπορούσε να γίνει όσο ψυχρή ήθελε, μπορούσε να γίνει σέξι αν ήθελε, μπορούσε να έχει τη διπλή προσωπικότητα μόνο και μόνο από την εμφάνισή της. Κάπου μέσα μου πιστεύω ότι και η ερμηνεία της θα ήταν αρκετά πειστική.
 
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα ήταν άψογος ως παρτενέρ της Αλίκης στη Σωφερινα. Άλλωστε είχε αναλάβει παρόμοιο ρόλο στα Χτυποκάρδια στο Θρανίο.

Η Μπέτυ Λιβανού θα ήταν εξαίσια πραγματικά για τον ρόλο στην Αναζήτηση.

Ενώ η Γκέλυ Μαυροπούλου γλυκιά και τρυφερή θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει το ρόλο της Λαμπέτη στο Τελευταίο Ψέμα
 
Πίσω
Μπλουζα