Κλείνει η ΕΤ1;

tzias57

RetroMasteR
Joined
6 Mαϊ 2008
Μηνύματα
1.314
Αντιδράσεις
462
Φαίνεται ότι εκτός από την ραδιοτηλεόραση θα κλείσει και η ΕΡΤ1. Κάποια από τα προγράμματα της θα ενσωματωθούν στην ΝΕΤ και στην ΕΡΤ3 που θα γίνει πανελλαδικής εμβέλειας. Περισσότερες πληροφορίες εδω :

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231124413
 
παρακληση οταν κλεισει το τελευταιο που θα παιχτει να ναι αυτοhttp://www.youtube.com/watch?v=EuJSXTzT8ro&feature=share
 
δικιο εχεις θανος,θα ηταν το καταλληλοτερο κλεισιμο ενος σταθμου με ιστορια σαν την ΕΡΤ1(ΕΤ1)...Μακαρι να κλεισει ετσι,θα μας πουν οσοι το δουν ..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
 


Με απόφαση της κεντρικής διοίκησης της ΕΡΤ η οποία δεν αποκλείεται να εκπορεύεται από τον πολιτικό προϊστάμενο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, από τις 8.00 σήμερα το πρωί έχει διακοπεί το ιντερνετ σε ολόκληρο το ραδιομεγαρο!


http://sdtv.gr/smf/index.php?topic=23405

Η ΕΤ1 μαζι με το Σινε+ ηταν ισως τα κορυφαια καναλια στην ελληνικη τηλεοραση στην ποιοτητα των προγραμματων (animation, σειρες, ταινιες, πολιτιστικα κλπ)

Οταν λιγους μηνες πριν τα Σινε+ και Σπορ+ συγχωνευτηκαν κατι δεν μου πηγαινε καλα. Τα Σινε+ και Πρισμα+ και ενιοτε η Βουλη με καμια ταινια ηταν τα μονα καναλια που μου κινουσαν το ενδιαφερον. Η ΕΤ1 εδω και 1-1.5 χρονο εβαζε συνεχως επαναληψεις ενω πολλες ενδιαφερουσες εκπομπες ειχαν καταργηθει. Προοιμιο ισως του τι θα επακολουθουσε.

Θα αναβαθμιστει η ΕΤ3; κατα καιρους εχω ακουσει σχολια για την κακοδιοικηση της προισταμενου της ΕΤ3 και την ελλειψη πρωτοβουλιας. Και υποτιθεται θα αναβαθμιστει αυτο το καναλι που τελευταια δεν εχει να επιδειξει τιποτα σημαντικο;

Η ΝΕΤ ειναι ισως σε μια απο τις χειροτερες φασεις της και το να φορτωθει το βαρος ποιοτικων προγραμματων της ΕΤ1 και Σινε+ αποτελει μεγα ατοπημα. Ουσιαστικα θα συρρικνωθουν τα ποιοτικα προγραμματα ακομα περισσοτερο. Ενα καναλι που μεταδιδει τους αγωνες του Ολυμπιακου στο πρωταθλημα με λεφτα του δημοσιου, δεν μπορει να καυχιεται πως ενδιαφερεται για πολιτισμο και αθλητισμο. Ας μεταδιδουν τα λιγοτερο δημοφιλη αθληματα. Μονο το Πρισμα+ ισως σταθει στο υψος των περιστασεων.

βεβαια για το καναλι της Βουλης ουτε λογος μιας και δεν ανηκει στην ΕΡΤ. Και εκει παιρνουν παχυλους μισθους. Προβλεπω πως θα καταργησουν τις πολυδαπανες εκπομπες και απλα θα περιοριστουν στα τεκταινομενα της βουλης και των επιτροπων (ζωντανες και μαγνητοσκοπημενες μεταδοσεις, ρεζουμέ, συζητησεις, συνεντευξεις κλπ)

Η Ραδιοτηλεοραση θα μπορουσε να εκδιδεται απλα διαδικτυακα με λιγοτερα εξοδα αν ηταν τοσος κοπος.

Προβλεπω να ξανανοιξει επι νεας κυβερνησης οπως και μερικα απο τα αλλα καναλια και σταθμους......
 
petran79 είπε:
Προβλεπω να ξανανοιξει επι νεας κυβερνησης οπως και μερικα απο τα αλλα καναλια και σταθμους......
Αυτό ελπίζω κι εγώ! Πάλι με χρονια με καιρους...εκει καταντησαμε!!! Αισχος
 
petran79 είπε:
 


...
Ενα καναλι που μεταδιδει τους αγωνες του Ολυμπιακου στο πρωταθλημα με λεφτα του δημοσιου, δεν μπορει να καυχιεται πως ενδιαφερεται για πολιτισμο και αθλητισμο...
Ατυχές παράδειγμα... τον Ολυμπιακό, τον δείχνει πλέον η NOVA. Ότι η ΝΕΤ είχε και τον ΠΑΟ...τσιμουδιά...μόνο ο Ολυμπιακός μας ενοχλεί... Μακάρι όλους τους αγώνες όλων των ομάδων να τους είχε η κρατική. Έτσι θα μπορούσαμε όλοι να δούμε τα παιχνίδια, και όχι να ψάχνουμε να βρούμε "παράνομα" site στο internet για να ξεστραβωθούμε.

Sorry για το Off Topic...αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ σε κάτι τέτοια :) .
 
Stanfromgreece είπε:
Ατυχές παράδειγμα... τον Ολυμπιακό, τον δείχνει πλέον η NOVA. Ότι η ΝΕΤ είχε και τον ΠΑΟ...τσιμουδιά...μόνο ο Ολυμπιακός μας ενοχλεί... Μακάρι όλους τους αγώνες όλων των ομάδων να τους είχε η κρατική. Έτσι θα μπορούσαμε όλοι να δούμε τα παιχνίδια, και όχι να ψάχνουμε να βρούμε "παράνομα" site στο internet για να ξεστραβωθούμε.
Sorry για το Off Topic...αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ σε κάτι τέτοια :) .
Ε αφού δεν κρατιέσαι.... :) :

Ενημερωτικά.....δεν είναι κακό που είχε πάρει τα δικαιώματα μιας ομάδας είτε είναι ΟΣΦΠ είτε ΠΑΟ είτε οποιαδήποτε άλλη!ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ να δίνει ένα ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι 8.200.000? ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ σε αυτή την ομάδα όταν σε άλλες ομάδες δίνει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ το ΑΝΩΤΕΡΟ 5!

Και για την ακρίβεια πάρει ένα δείγμα μιας χρονιάς για όλες τις ομάδες:

Σεζόν 2009-2010:



ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΑΛΙ ΧΡΗΜΑΤΑ
Ολυμπιακός ΕΡΤ 8.2 εκ. ευρώ
Παναθηναϊκός Forthnet - ΣΚΑΙ 5 εκ. ευρώ
ΑΕΚ Forthnet - ΣΚΑΙ 3.8 εκ. ευρώ
ΠΑΟΚ Forthnet - ΣΚΑΙ 3.6 εκ ευρώ
Άρης Forthnet - ΣΚΑΙ 3 εκ. ευρώ
Skoda Ξανθη ΕΡΤ 2.5 εκ ευρώ
Ηρακλής Forthnet - ΣΚΑΙ 2.1 εκ ευρώ
ΑΕΛ Forthnet - ΣΚΑΙ 2.1 εκ ευρώ
Πανιώνιος Forthnet - ΣΚΑΙ 2.1 εκ ευρώ
Εργοτέλης Forthnet - ΣΚΑΙ 2 εκ ευρώ
Αστέρας Τ. Forthnet - ΣΚΑΙ 2 εκ ευρώ
Λεβαδειακός Forthnet - ΣΚΑΙ 2 εκ ευρώ
Καβάλα Forthnet - ΣΚΑΙ 1.9 εκ ευρώ
Ατρόμητος Forthnet - ΣΚΑΙ 1.9 εκ ευρώ
ΠΑΣ Γιάννινα Forthnet - ΣΚΑΙ 1.7 εκ ευρώ
Πανθρακικός Forthnet - ΣΚΑΙ 1.6 εκ ευρώ
 
Από τις διαφημίσεις που έπαιξε ,εξαιτίας αυτών των αγώνων, ξέρουμε πόσα κέρδισε; Γιατί αν έβγαλε κέρδος, όσα και αν έδωσε,δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, τα χρήματα που έδωσε στον Ολυμπιακό,νομίζω ήταν για 3 χρόνια και όχι για 1
 
Να ρωτήσω,είναι σίγουρο ότι θα κλείσει εντελώς?Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να δείχνει επαναλήψεις?
 
runner3 είπε:
ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ να δίνει ένα ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι 8.200.000? ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ σε αυτή την ομάδα όταν σε άλλες ομάδες δίνει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ το ΑΝΩΤΕΡΟ 5!
εντελώς offtopic, αλλά όταν αυτή η ομάδα σου φέρνει -λόγω ονόματος/αναγνωρισιμότητας- τέτοια έσοδα, τότε καλώς κάνει και παίρνει αυτά τα λεφτά. μακάρι όλο το πρωτάθλημα να το έδειχνε η κρατική και να καρπωνόνταν τα κέρδη! αλλά δυστυχώς κάποιοι βλέπουν μόνο το "ακριβό" προιόν παραβλέποντας τα πολύ υψηλότερα κέρδη...

τώρα, όσον αφορά το κανάλι της βουλής, υπάρχουν φορές που το λατρεύω (αφιερώματα σε Ταρκόφσκυ-Μπέργκμαν-Αβδελιώδη) και φορές που απορώ γιατί το πληρώνουμε...
 
Έχω μια απορία για τον τίτλο του θέματος: κλείνει η ΕΡΤ1 ή η ΕΤ1?

Αλλά παρακολουθώντας ένα από τα αποψινά δελτία ειδήσεων (άλτερ νομίζω) άκουσα πως η ΕΤ1 που κλείνει ήταν το κανάλι που διαδέχτηκε την ΥΕΝΕΔ, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν γνώριζα, μάλλον θα έλεγα πως λογική συνέχεια είχα στο μυαλό μου την ΥΕΝΕΔ - ΕΤ2 - ΝΕΤ. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς να βρω μια άκρη?
 
Δείτε και αυτό που ανέβηκε πριν λίγο:

 
Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Εγώ σχεδόν πανηγυρίζω που επιτέλους κλείνουν ΕΤ1 Cine/Sport και Ραδιοτηλεόραση!

Όπως δεν θα ήθελα να αποφασίζανε οι πολιτικοί να φτιάξουν 2-3 κανάλια με επιπλέον κόστος 1,2 εκ. ευρώ ετησίως, έτσι θέλω να εξοικονομήσουμε 1,2 εκ. ευρώ ετησίως από τα συγκεκριμένα. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και άσχετα από κακοδιαχείριση και οικονομικά σκάνδαλα που ακούγονται κατά καιρούς όλα τα χρόνια, δηλαδή ακόμα κι αν όλα ήταν άγια.

Όσον αφορά τα "ποιοτικά προγράμματα" που κόβονται, δεν είναι έτσι ακριβώς. Θα περιμένω να δω πώς θα απορροφηθούν από τα "αναβαθμισμένα" κανάλια και τί θα είναι τα νέα μέσα στο web (αφού έτσι λένε). Γιατί για κάνα-δυο χρόνια τώρα, αναρωτιέμαι πώς γίνεται ολόκληρη κρατική ραδιοτηλεόραση να μην έχει φτιάξει κάτι ισάξιο της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ για παράδειγμα. Στο τέλος θα συγκρίνω τί είχαμε με το τί θα έχουμε (μαζί με το 1,2 εκ. ευρώ).
 
Άντε να συμφωνήσω Vag ότι κλείνει η ΕΤ1 (που και πάλι είναι κρίμα με ένα κανάλι με τέτοια ιστορία). Η ραδιοτηλεόραση πως είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς οτι κλείνει, την στιγμή που όλοι περιμέναμε πως όλο αυτό το αρχείο των σειρών της κρατικής τηλεόρασης, θα μπορούσε να διατεθεί μέσω του περιοδικού. Εγώ τουλάχιστον απο την μεριά μου δεν θα το δεχθώ με κανένα τρόπο. Για να μην σου πώ οτι σκέφτηκα για μια στιγμή να κάνω αντίγραφα όλο το αρχείο που τυχαίνει να έχω, και να αρχίζω να το μοιράζω δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Συγγνώμη για τον εκνευρισμό, που έχω (ίσως για πρώτη φορά) αλλά απο το πρωί που έμαθα αυτό το γεγονός δεν με χωράει ο τόπος!
 
Θα μειωθεί και η εισφορά που δίνουμε στην ΔΕΗ για την ΕΡΤ?
 
Clemence είπε:
Έχω μια απορία για τον τίτλο του θέματος: κλείνει η ΕΡΤ1 ή η ΕΤ1? Αλλά παρακολουθώντας ένα από τα αποψινά δελτία ειδήσεων (άλτερ νομίζω) άκουσα πως η ΕΤ1 που κλείνει ήταν το κανάλι που διαδέχτηκε την ΥΕΝΕΔ, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν γνώριζα, μάλλον θα έλεγα πως λογική συνέχεια είχα στο μυαλό μου την ΥΕΝΕΔ - ΕΤ2 - ΝΕΤ. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς να βρω μια άκρη?
Clemence η διαδοχή των καναλιών έχει ως εξής:

ΕΙΡΤ -> ΕΡΤ -> ΕΡΤ1 -> ΕΤ1

ΥΕΝΕΔ-> ΕΡΤ2 -> ΕΤ2 -> ΝΕΤ

Το μυστικό είναι ότι, όταν το 1997 αποφασίστηκε η ΕΤ2 να γίνει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας κρατικής τηλεόρασης και να μετονομαστεί σε ΝΕΤ, η ΝΕΤ πήρε τις τεχνολογικές υποδομές, τα στούντιο το προϋπολογισμό και το δυναμικό της τότε ΕΤ1.

Η ΕΤ1 αντίστοιχα πήρε τα στούντιο στην Κατεχάκη και τις υποδομές της τότε ΕΤ2.

Έγινε αυτή η άτυπη τράμπα και λογικό είναι να μπερδεύεται ο καθένας μας.

Η συχνότητα και επομένως το κανάλι που κλείνει είναι της ΕΤ1 με το ύφος που του είχαν προσάψει από το 1997 και μετά.

Η μόνη εκπομπή της ΝΕΤ που συνέχιζε μέχρι σήμερα να μεταδίδεται από τα στούντιο στην Κατεχάκη ήταν το "Έχει Γούστο".

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τις συχνότητες τι παίζει?Από το 1997 πχ στο εξοχικό μου στην Ηλεία,πιάνει σε μέτρια ποιότητα στο c22 και c44 τη NET ενώ πιο πριν έπιανε ΕΤ1.
 
Καλησπέρα.

Πιο λογικό θα ήταν να καταργούσαν τα αναλογικά και να τα μετέφεραν όλα στο ψηφιακό για να εξοικονομήσουν χρήματα από τις μεταδόσεις των πομπών παρά να κλείσει η ΕΤ1. Πιο πολλά από 1 εκ. θα κέρδιζαν. Μάλλον για το θεαθήναι γίνεται.

Μακάρι να κλείσει με αυτό το σήμα ή να ετοιμάσουν ένα αφιέρωμα κάτι πριν κλείσει.... Ζητάω πολλά ε;

Εν πάσει περιπτώσει μήπως ξέρουμε πότε κλείνει;;; Γιατί δεν είδα πουθενά ημερομηνία.
 
Πίσω
Μπλουζα