Κουίζ με ατάκες

Εύγε συμφορουμίτες!!

Και την 3 και την 4 τις λέει ο Πάντζας

Την 9 την "ακούει" η Νίκη Τριανταφυλλίδη
 
3. Νομίζω ότι είναι από την ταινία "ο μπουφος"

4. μήπως την λέει στον Κώστα Καρά στην ταινία "ο αδεφός μου ο τρελάρας" ; (η ταινία είναι γνωστη και με τον τίτλο "ο αδερφός μου ο λόρδος)
 
Στην 4 είσαι ολόσωστος :) . Απορώ γιατί αυτή η ταινία δεν έγινε ευρύτερα γνωστή. Και έξυπνο σενάριο έχει και γνωστούς συντελεστές και πολύ καλές ερμηνείες (με κυριότερη αυτή του Γιάννη Γκιωνάκη ως μπάτλερ Φειδίας). Το αποδίδω τελικά στην "αδύναμη" γυναικεία πλευρά. Με πρωταγωνίστρια την Άννα Ιασωνίδου δεν πας πολύ μακριά :cool:

Η 3 δεν είναι ο "Μπούφος". Μήπως βοηθάει μια άλλη ατάκα του Πάντζα από την ίδια ταινία; "Ε λοιπόν όλα τα φανταζόμουνα. Αλλά ότι θα παντρευόμουνα και την αρχιμπεκρού των Βαλκανίων ποτέ";)
 
Όχι. Άντε λίγο ακόμα μην βρεθεί κανένας να φέρει στον νου του το δράμα του 9 και την κωμωδία του 3 και τα παίρνει το ποτάμι :)
 
3. Aυτο το κατι αλλο.

9. Ψωμι για εναν δραπετη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Ο Βουτσάς βρίσκεται στο σπίτι της Απέργη με την αδελφή του (Λάσκαρη) και την υπηρέτρια (Καραγιάννη). Και τότε φτάνει η πραγματική Απέργη (Χρονοπούλου) με τον Γεωργίτση. "Μια κυρία στα μπουζούκια" (μπράβο tzias57!)

2. Ο Σταυρίδης στο γνωστό καφενεδάκι των Αγίων Θεοδώρων όταν η ιδιοκτήτρια αρχίζει να του μιλάει για τα γεννητούρια της κόρης της. "Τα κίτρινα γάντια" (μπράβο θλον και τεμνον!)

3. Ο Πάντζας προσποιείται τον θρησκευόμενο κι εγκρατή νέο μπροστά στους γονείς (Γιουλάκη και Κωνσταντάρας) της νύφης που του προξενεύουν. Άσχετο αν τη νύφη τη γνωρίζει ήδη από τα κλαμπς που συχνάζουν κι οι δυο ... "Αυτό το κάτι άλλο" (μπράβο bambi!)

4. Ο Πάντζας είναι ηλεκτρολόγος και ξοδεύει όλα του τα λεφτά σε ρούχα για να θαμπώσει κάποια πλούσια νύφη. Ο Καρράς είναι ο μπογιατζής, μετρημένος αδελφός του που του βάζει χέρι για τη νοοτροπία του. "Ο αδελφός μου ο λόρδος" (το προτιμώ από το "τρελάρας":)) (μπράβο tzias57!)

5. Η ομάδα έχει συλληφθεί κι ο πλακατζής της παρέας Εξαρχάκος δεν βρίσκει τίποτα αστείο να πει. Όντως συγκλονιστική η ερμηνεία του. "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο" Μικρή λεπτομέρεια ... Την στιγμή της ατάκας βρίσκονται όλοι στο κελί, την απευθύνει μάλιστα στον Σειληνό (μπράβο tzias57!)

6. Η Λάσκαρη ζηλεύει το τραγουδιστικό "πέσιμο" της Χρονοπούλου, πίνει στα κρυφά κρασί και προσπαθεί να μιμηθεί την παραγγελιά της αριστοκράτισσας γόησσας. Μόνο που έχει μόνο ένα δίφραγκο για το κούτελο του μαέστρου! "Μια κυρία στα μπουζούκια" (μπράβο tzias57!)

 


7. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η Λάσκαρη επιστρέφει στον Γεωργίτση που φωνάζει έξω από το σπίτι της μητέρας της. "Όλγα αγάπη μου" (μπράβο dimitrissss!)

8. Ο Λογοθετίδης προβληματίζεται που οι υποψήφιοι γαμπροί θα θελήσουν να δουν και τη νύφη. Γιατί οι λίρες, λίρες είναι ... "Δεσποινίς ετών 39" (μπράβο θλον και τεμνον!)

9. Η Χρονοπούλου προειδοποιεί την αγαπημένη του σκοτωμένου ανιψιού της (Τριανταφυλλίδη) να μην παραιτηθεί από τη ζωή. "Ψωμί για έναν δραπέτη" (μπράβο bambi!)

10. Πρώτη σκηνή στο "Μικροί και μεγάλοι εν δράσει". Η Αρώνη και ο Κωνσταντάρας φεύγουν άδοξα από το κέντρο όπου διασκεδάζουν για ν' αποφύγουν την κουτσομπόλα Νέζερ (μπράβο rapide!)

Νικητής ο tzias57!!! :award: :award: :award:
 
1.-Στοπ! Τι γίνεται εδώ; Συναυλία ανηλίκων; Κι εσύ βρε μορφονιέ δεν πας σε καμιά άλλη γειτονιά που 'χει πράγμα για δόσιμο;

2.-Είναι φοβερό να πεθαίνει κανείς γιατί δεν είναι όμορφος. Δεν νομίζεις;

3. -Τι να σου κάνω; Εγώ μια φορά δε γυρίζω πίσω και να γίνω γελοία για χάρη σου.

4. -Σας παρακαλώ! Μη μου τα λέτε αυτά κύριε πρόεδρε! Σπαράζει η καρδιά μου!

5. -Αχ Παρίσι! Τι μου θυμίζει ...

-Τι;

-Ότι δεν έχω πάει!

6. -Βρε τι βλέπουν τα μάτια μου και δεν τα βγάζω με τα δάχτυλά μου;

7. -Καλά να πάθεις! Άμα δεν τη σιγούρεψες, καλά να πάθεις! Γιατί, τη γνώρισες; Ρίξε μια προκαταβολή να δέσεις κι άστην μετά.

8. -Χαίρε σουπιά, των σουπιών, ω σουπιά!

-Χαίρε μαντάμ, αναντάμ, παπαντάμ!

9. -Και τι είμαι εγώ για να μ' αλλάξουν; Γραμμόφωνο;

10. -Το φυλαχτό μου ψάχνω. Έχει μέσα Τίμιο Ξύλο. Γιατί να μην το φοράω; Τίμιο Ξύλο είναι αυτό. Σε φυλάει απ' όλα. Γιατί τι να σου κάνει κι η αστυνομία; Είναι δυνατόν να τρέχουν οι πολισμάνοι να πιάσουν βρυκόλακες, φαντάσματα και νεραϊδες;
 
2. Το κοριτσι με τα μαυρα

3. Το ξυλο βγηκε απ' τον παραδεισο

5. Ο αδελφος μου ο λορδος

10. Ο φιλος μου ο Λευτερακης
 
4. Ένας βλάκας και μισός. Χρήστος Ευθυμίου. (Αυτό το αναφέρω με επιφύλαξη...)

7. Ο Κύριος Πτέραρχος. Ο Κώστας Χατζηχρήστος απευθύνεται στον Γιώργο Τσιτσόπουλο.

8. Φτωχαδάκια και λεφτάδες. Ο Νίκος Σταυρίδης απευθύνεται στην Ελένη Χαλκούση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
9 Ειναι η πιο "κουλη" ατακα που εχει ακουτει ποτε στον ελλ. κινηματογραφο και τη λεει η "Στελλα"

Μιλαμε για εντελως "ακυρη" και δεν καταλαβαινω πως στεκεται
 
1. Οικογένεια χωραφά - Αλέκος Αλεξανδράκης
 
Η 4 δεν είναι από το "Ένας βλάκας και μισός". Κι ο πρόεδρος δεν είναι δικαστηρίου :)

Αυτή κι η 6 μείνανε :)
 
4. Εξαρχακος - Ο κατεργαρης.

6. Κωνστανταρας - Η κορη μου η σοσιαλιστρια.
 
Εύγε!!!

1. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ξυπνά απότομα από το τραγούδι του νεαρού που κάνει καντάδα στη μεγάλη του κόρη Ροζίνα. Και βρίσκει όλον τον "λόχο" μαζεμένο στο μπαλκόνι να παρακολουθεί. Οικογένεια Χωραφά (μπράβο rapide!)

2. H Έλλη Λαμπέτη μιλάει στον Χορν για την αυτοκτονία της αδελφής της στο Κορίτσι με τα μαύρα (μπράβο bambi!)

3. Η Μαρίκα Κρεββατά αρνείται να επιστρέψει στο γραφείο του γυμνασιάρχη και ν' αποτρέψει την απόλυση του Παπαμιχαήλ στο Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (μπράβο bambi!)

4. Ο Χρόνης Εξαρχάκος ειρωνεύεται στα κρυφά τον διευθυντή του (Μιχαλόπουλο), όταν αυτός του διεκτραγωδεί τις ευθύνες των υψηλών θέσεων. Ο κατεργάρης (μπράβο bambi!)

5. Ο Πάντζας προσπαθεί να "ρίξει" δεσποινίδα της αριστοκρατίας στο Ο αδελφός μου ο λόρδος (σας έχω πει πόσο μ' αρέσει αυτή η ταινιούλα; :) ) (μπράβο bambi!)

6. Ο Κωνσταντάρας αναφωνεί με το που ανοίγει η πόρτα του κρατητηρίου. Κι ακολουθεί η υπέροχη ατάκα του Ξενίδη "πρώτη φορά βλέπω το κεφάλαιο να περιβάλλει με τόση στοργή τον εργαζόμενο":D. Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (μπράβο bambi!)

7. Ο Τσιτσόπουλος έχει καταρρεύσει με το που μαθαίνει τον επικείμενο γάμο της Δημητρούλας (Τριάντη). Και ο Χατζηχρήστος τον επιπλήττει που δεν έλαβε τα αναγκαία "μέτρα". Ο κύριος πτέραρχος (μπράβο miki-mik7!)

8. Η Ελένη Χαλκούση (άφταστη μαντάμ Τζούλια) αποχωρεί με τον "φόρο τιμής" των Σταυρίδη και Φωτόπουλου. Φτωχαδάκια και λεφτάδες (μπράβο miki-mik7!)

9. Η Στέλλα φεύγει τελευταία στιγμή από τον γάμο της. Ο ένας θέλει να την κάνει κυρία, ο άλλος νοικοκυρά (μπράβο lolota! γιατί όμως σου φαίνεται "άκυρη" η ατάκα; Εμένα μου έμοιαζε ιδιαίτερα πετυχημένη. Οι άντρες που δεν μπορούν να την αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα τους όπως αλλάζουν την πλάκα στο γραμόφωνο)

10. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος έχει αρχίσει και τρελαίνεται με τον ανύπαρκτο Λευτεράκη που μοιάζει να τα ξέρει όλα. Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (μπράβο bambi!)

Νικήτρια του κουίζ η bambi!!!!! :award: :award: :award:
 
Σε ποια ταινία ο Άκης Φλωρέντης...

είπε την ατάκα "Καλησπέρα σας κυρία π...άνα!"

Ήταν μια "σχολική" ταινία και η σκηνή λαμβάνει χώρα σε έναν υποτιθέμενο οίκο ανοχής... :)
 
Παιχνίδι με ατάκες από παλιές ταινίες

"Οι ανάξιοι!

Οι τιποτένιοι!

Οι τυχάρπαστοι!

Τα καθάρματα!..."

Για να δούμε.... το βρήκατε;;
 
Καλως ηρθε το δολλαριο.
 
Σε ποια ταινια ακούστηκε η περίφημη ατάκα: ''σεξ, μαρή σεξ, ταινία δίχως σεξ την τρωνε τα σκουλικια'':flower:
 
Πίσω
Μπλουζα