Λάθη σε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές

Στην κωμική σειρά του Αντέννα ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ στο επεισόδιο 4 ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης δίνει ένα τετραδιο στο αγόρι. To τετράδιο έχει την ετικέτα προς τα πάνω (εικόνα 1). Στο αμέσως επόμενο πλάνο η ετικέτα είναι προς τα κάτω (εικόνα 2).
μηπως ο ενας το επιασε απο πανω κ ο αλλος απο κατω απλα;
 
Δεν ξέρω αν είναι λάθος, αλλά κάτι δεν μου κολλάει...

Σαν τα τρελά πουλιά, ΕΡΤ 1987

Στο πρώτο επεισόδιο, η Αννα επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη το 1920 μετά από 6 χρόνια, όπου βρίσκει την οικογένεια της οικονομικά κατεστραμμένη. Η Αννα, η μητέρα της (Κλειώ) κι η θεία της (Αγαθώ) συζητούν:
Άννα: -Περάσατε δύσκολα. Κι πως τα βγάλατε πέρα οικονομικά όλα αυτα τα χρόνια;;
Κλειώ: -Με τη σύνταξη της Αγαθώς.

Και αναρρωτιέμαι:
Ποια σύνταξη;;;;; Το 1920, έπαιρναν οι χριστιανοί υπήκοοι (κι ειδικά οι Ρωμιοί) σύνταξη από το Οθωμανικό κράτος;;; Δεν έχω ακούσει, ούτε έχω διαβάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν ευσταθεί κάτι τέτοιο ιστορικά.
Είχε ασφαλιστικό φορέα η Οθωμανική Αυτοκρατορία εκείνη την εποχή ώστε να δίνει κι συντάξεις;;; Και δη στους χριστιανούς;; Κι εν καιρώ πολέμου;;; Την στιγμή κιόλας που ήταν γνωστές οι θηριωδίες με σφαγές, εξισλαμίσεις, επιστρατεύσεις σε τάγματα εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού), πορείες θανάτου κ.α.;;;
Η ίδια η Αγαθώ λέει στο ίδιο επεισόδιο οτι φυγάδευσε τους 2 γιους της εκτός Τουρκίας για να μην τους επιστρατεύσουν στα τάγματα εργασίας. Πως γίνεται απο τη μια η Οθωμανική Αυτοκρατορία να κυνηγαει μέχρι εξοντώσεως τους μη Οθωμανούς κι από την άλλη να τους δίνει κι σύνταξη;;;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα