Λάθη σε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές

Στο παρά πέντε

Λάθος 1.
Το αεροπορικό δυστυχημα έγινε 2.12.1991. Το αναφερει η Ζουμπουλια στο επεισόδιο 12 του Α κυκλου. Ο Φώτης εχει κρατησει εφημερίδα της εποχης, στην οποια υπαρχει φωτο με τους συγγενείς των θυμάτων να περιμένουν στην αιθουσα του αεροδρομίου. Στην φωτο απεικονίζεται ξεκάθαρα κι η Ζουμπουλία με την κόρη της, η οποια ειναι μικρό κοριτσακι.
Στο επεισοδιο 10 του Β κυκλου όμως, η Ζουμπουλία λεει ότι το 1994 η κόρη της περασε στην Ιατρική στο Πανεπιστημιο!!
Πως γινεται, μόλις 3 χρόνια μετα το ατυχημα, το τοτε μικρό κοριτσακι της φωτογραφιας να εγινε 18 κι να περασε κι στο Πανεπιστημιο;;;;;;;;

Λάθος 2.
Στο επεισοδιο 1 του Β κύκλου ο Σπύρος διαβαζει τις γενικές εξετασεις αιματος της γιαγιας του, η οποια εχει μονο ανεβασμενα τριγλυκερίδια.
Στο τελευταίο επεισοδιο ομως η γιαγια εχει γραψει στο ημερολογιο της οτι ήδη 2 χρονια νοσει απο "κάτι στο αίμα" της (προφανώς λευχαιμία) κι εχει κι παρενεργειες απο τα φαρμακα της θεραπείας.
Πως ειναι δυνατόν να μην φαινόταν στο check-up μια τόσο σοβαρή αιματολογική πάθηση, ανίατη κιολας δια στόματος γιαγιάς Σοφίας;;;; οι τιμές (ερυθρα, λευκά, αιμοπεταλια, αιμοσφαιρινη κλπ) καταποντίζονται στις αιματολογικες παθησεις...

Λάθος 3.
Στο επεισόδιο 7 του Β κυκλου, η Ζουμπουλία λέει οτι παντρεύτηκε τον Χαραλαμπο από προξενιό. "Με τον Χαραλαμπο δεν ήταν έτσι. Μικρή ήμουν 17 χρόνων. Αυτόν μου είπαν θα πάρεις, αυτόν πήρα. Αλλα με τον Θωμα είναι αλλιώς, τον αγαπησα".
Στο επεισόδιο 17 όμως του ίδιου κυκλου, στην σκηνη στον Παραδεισο, ο ίδιος ο Χαραλαμπος αναφερει ότι παντρευτηκαν απο έρωτα! "Με παντρεύτηκες γιατί με αγαπούσες Ζουμπουλία κι σε αγαπούσα κι εγώ. Θυμάσαι;; Λέω ψέμματα;;".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όπως φαίνεται, ακόμη κι αγγελάκι ο Χαράλαμπος δοατηρούσε τις αυταπάτες της εποχής που ήταν ζωντανός.
 
Στο Παρα πεντε

Συνέχεια....

Στο επεισόδιο 22 του Α κύκλου, ο Αλέξης λεει στην Ντάλια ότι επιθυμεί μια συνάντηση μαζί της ο υποψηφιος για την πρωθυπουργία 《Ακης Παυριανός》. (σ.σ. Ο επικεφαλής της 5αδας των δολοφονων, ο οποίος μέχρι τότε εμφανιζόταν στην σειρα ως "χέρι"). Οταν στα επόμενα επεισόδια αποκαλύπτεται σεναριακά ποιος είναι, το όνομα εχει γίνει《Αρης Παυρινός》

Ο ξένος επιχειρηματίας που συνεργαζόταν με την Ντάλια (σ.σ. εμφανίστηκε στο τελευταιο επεισόδιο με τον Π.Χατζηκουτσέλη στο ρόλο), άλλοτε αναφέρεται ως 《Πόστλθγουειν (Postlethwaine)》κι άλλοτε ως 《Πόστγουειν (Postwaine)》.


Επίσης σχετικά με την κόρη της Ζουμπουλίας στο post 61, εκτός από την φωτογραφια στην εφημερίδα, στο επεισόδιο 1 του Α κύκλου, υπάρχει κι σκηνή με την Ζουμπουλία κι την μικρή κόρη της, η οποια κλαιει γιατι τα αλλα παιδακια στο σχολείο την αποκαλουν "το ορφανό". Πως γινεται το μικρο κορίτσι του δημοτικού, να εγινε μεσα σε 3 χρόνια 18 ετων;;;;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είχε πρόωρη ανάπτυξη. Κι εγώ αν είχα μαμά τη Ζουμουλία θα ενηλικιωνόμουνα όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να γλυτώσω.
 
Στο Παρα Πεντε επισης θεωρω άτοπο σεναριακά -κατά την γνώμη μου- οτι ο Παυρινος (πρωθυπουργός κιόλας με όλη την δυναμη-εξουσία στα χέρια του!!) κι τα τσιρακια του, δεν μπορουσαν να εντοπισουν στοιχεια για το Φωτη κι την Νταλια.
Ειδικά για αυτούς τους 2, καθώς ήταν πρόσωπα "εκτεθιμένα" δημόσια.
Ο Φωτης παρουσιαστης με εκπομπες στον Τηλεβόα, το οποιο αν κι δεν ειχε τηλεθεαση, ειναι φυσει αδυνατον να μην τον ειχε δει κάποιος.
Οσο για την Νταλια, παγκοσμίως γνωστή, παρα την πολύχρονη απομονωση/εξαφάνιση της δεν ειχε αλλαξει εμφανισιακα. Επίσης στο επεισόδιο 5 του Α κύκλου, αναφέρει η ίδια στον Αλέξη οτι στα 20 της εβγαινε πολυ, με τον πατερα του να ειναι ο σοφερ της κι την φωτογραφιζαν οι paparazzi. Πως λοιπόν κι δεν την αναγνώρισαν από φωτογραφίες σε παλιά περιοδικά;;
 
Μα όλο το Παρά Πέντε ήταν γεμάτο απιθανότητες, εξωφρενικές συμπτώσεις και απίστευτους χαρακτήρες, από τη μεταφυσική κεντρική ιδέα μέχρι ασήμαντες λεπτομέρειες. Οπότε δεν υπάρχει τέλος σε τέτοιου είδους "λάθη" τα οποία τα αγνοούσαμε για να διασκεδάσουμε με την ιστορία. Διαφορετικά είναι τα λάθη συνέπειας/συνέχειας όπως αυτά με τη Ζουμπουλίτσα που επισήμανες, τα οποία ήταν αδικαιολόγητα, διότι δεν προωθούσαν την υπόθεση καθόλου και οφείλονταν σε απροσεξία και τσαπατσουλιά.
.
 
Οπως στις περισσότερες κωμωδίες, ετσι κι στο Παρα πέντε, το γέλιο κι το κωμικό στοιχείο προκύπτει μέσα από την υπερβολή, την απιθανότητα, την τραβηγμένη από τα μαλλιά συμπτωση, τους θεοτρελους χαρακτηρες κλπ. Δεν νομίζω οτι στην συγκεκριμένη περιπτωση τα λάθη οφειλονται σε τσαπατσουλιά, ο Καπουτζίδης θεωρώ ότι δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα στην πορεία του. Θα ελεγα οτι ειδικά για την περιπτωση του Παρα πέντε, τα λάθη στην ροή περισσοτερο οφειλονταν ίσως στην χρονική πιεση που ασκούσε στον σεναριογραφο η παραγωγη κι το καναλι, να παραδωσει επεισόδια γρηγορα κι άμεσα, οποτε μέσα στο άγχος κι την πίεση λογικό να δημιουργείται συγχυση.

Λάθος που σχετιζεται με την Θεοπουλα κι το γιο της.
Στο επεισόδιο 20 του Α κύκλου, στην απαγωγή της Θεοπούλας, η Σοφία αναπολεί το παρελθόν λέγοντας στον Σπύρο πως οταν η Θεοπουλα εγκατασταθηκε στην πολυκατοικια τους το 1999, είχε μόνο τον γιο της, δεν υπήρχε ακόμη η Γαρουφαλλιά στη ζωη τους καθώς ο Βασίλης την γνώρισε αργότερα.
Αυτό επιβεβαιώνεται κι στο επεισοδιο 21 του Α κύκλου, οπου η ιδια η Γαρουφαλλιά αναφερει πως στο γάμο της, ο Σπύρος με την γιαγια του ήταν παρόντες. "Δεν θυμάσαι Σπύρο στο γάμο, στο ρύζι που δώσαμε στον κόσμο οτι υπήρχε μέσα μια πέτρα; κι την έφαγε στο κεφάλι το παρανυφακι!".
Στο επεισόδιο 10 του Β κύκλου όμως, ο Σπύρος (περιγράφοντας τα πρωτα Χριστούγεννα που πέρασε με την Θεοπούλα ως γειτόνισσα) αναφέρει πως όταν η Θεοπούλα εγκατασταθηκε στην πολυκατοικία το 1999, ο Βασίλης κι η Γαρουφαλλιά ήταν ήδη παντρεμένοι! νιοπαντροι!
:cool: ;)
Τελικά πότε παντρεψε το γιο της η Θεοπούλα;;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο Παρά πέντε ξανα...

Η Αμαλία εμφανίζεται στην πεντάδα ως εγγονή της ηλικιωμένης διαχειρίστριας της πολυκατοικίας που μένει ο Σπύρος. Ζει μόνιμα στην Τριπολη αλλά ήρθε στην Αθήνα για να την φροντίσει επειδη μπήκε στο νοσοκομείο. Το λέει η ίδια στο επεισόδιο 8 του Ά κύκλου: Την γιαγιά μου φροντίζω που είναι στο νοσοκομείο, έχει ουρολοίμωξη.
Ομως στο επεισόδιο 21 του Β κυκλου, ο τύπος με τα μαυρα αναφερει πως ανακάλυψε ότι η ηλικιωμενη διαχειριστρια ουδέποτε είχε παιδια κι εγγονια.
Βέβαια όπως αποδείχτηκε στο τελευταίο επεισόδιο η Αμαλία ήταν πνευμα, κι ουσιαστικά παρουσιαστηκε ως δήθεν εγγονη της διαχειριστριας προκειμένου να γίνει πιστευτή.
Όμως πως είναι δυνατόν, η Σοφία κι η Θεοπουλα, να μην γνώριζαν οτι η διαχειριστρια τους δεν ειχε οικογενεια;;; πως πιστεψαν την Αμαλία για εγγονή της, εφόσον γνώριζαν οτι η διαχειριστρια δεν ειχε εγγόνια;;; (σ.σ. Ο ίδιος ο Σπύρος λεει στο επεισοδιο 16 του Α κύκλου οτι η γιαγια του κι η Θεοπουλα γνωρίζουν τα παντα για ολους τους γείτονες! "Ολα τα ξέρουν αυτες, την γειτονιά την έχουν φακελωμένη".)
 
Ε, κοτζάμου πνεύμα η Αμαλία, δεν μπορούσε να κάνει κάτι βουντού, κάτι υπνωτιστικό, κάτι μαγικό, κάτι πνευματικό τέλος πάντων, να κάνει τη Σοφία και τη Θειοπούλα να νομίζουν ότι η διαχειρίστρια είχε εγγονή?
 
Στην τηλεοπτικη σειρα του 1986, Μανταμ Σουσου, η Δημητρουλα, πιστη υπηρετρια της πρωταγωνιστριας, αλλαζει απο τη μια στιγμη στην αλλη απο την ωρα που φευγει απο το Μπυθουλα και παει μαζι με την κυρα της στο Κολωνακι.
Ενω πρωτυτερα πεταγε συνεχως κοτσανες και μαργαριταρια με ενα υφος εντελως αποβλακωμενο, στο Κολωνακι αυτα κοβονται μαχαιρι και η υπηρετρια δειχνει ξυπνια και καπατσα. Μεχρι και η φωνη της αλλαζει.
Κι αν ολα αυτα τα βλεπαμε να συμβαινουν με την παροδο του χρονου, ενταξει, θα ηταν καπως κατανοητο, αλλα απο τη μια μερα στην αλλη ειναι απλως αδυνατον να συμβουν.
 
Στην κωμική σειρά ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ στο επεισόδιο 30 η Έλλη (Νόρα Βαλσάμη) παθαίνει τροφική δηλητηρίαση. Η Αννα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) όταν πηγαίνει να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων μαθαίνει οτι η Ελλη ειναι έγκυος.
Φυσικά προκειται για λάθος αφού οι εξετάσεις της μπερδευτηκαν με τις εξετάσεις μιας άλλης κυρίας που είναι σε ενδιαφέρουσα.
Η Αννα παθαίνει ένα μικρο σοκ από τα ευχαριστα νεα και προσπαθεί να το αποκρυψει απο την Ελλη.
Μετά ξεδιαλύνονται όλα...

Κανονικά, οι εξετάσεις γράφουν επάνω το όνομα κάθε ασθενούς / ενδιαφερόμενου. Η πρωταγωνίστρια δεν είδε το ονοματεπώνυμο που ηταν λαθος;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χθες παρακολουθώντας ένα επεισόδιο της σειράς "¨εξ αδιαιρέτου" είχα την εντύπωση ότι η Ματθίλδη Μαγγίρα πληκτρολογούσε σε υπολογιστή με σβηστή οθόνη. Στην συνέχεια μάλιστα τύπωνε αυτό που είχε πληκτρολογήσει πατώντας print screne.
 
στη σειρα ''ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΟΙ''

Το όνομα μιας υπαλληλου της εταιρείας (Μαρία Παπαδοπούλου) αλλάζει, μετά τα πρώτα επεισόδια της σειράς, από Έλλη σε Μαρία!
 
Στο Ρετιρέ στα πρώτα επεισόδια όπου ο Ιάσονας γνωρίζει την Ελενη στο πάρκο, αναφέρεται οτι ο Ιάσονας έχει μια αδερφή παντρεμένη με παιδί. Μάλιστα το παιδί της αδερφής του είχε πάει βόλτα στο πάρκο όπου κι γνώρισε την Ελένη, η οποια αντίστοιχα ειχε πάει βόλτα το παιδί μιας φίλης της. Στη συνέχεια όμως της σειράς, ο Ιάσονας αναφέρεται ως μοναχοπαίδι!! Το λέει ο ίδιος στον Άλκη, οτι η μανα του έκανε δυο δουλειές για να τον μεγαλώσει όταν πεθανε ο πατερας του κι εμειναν οι δυό τους, μάνα κι γιος.
 
Στο επεισοδιο 9 στην κωμικη σειρα ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ η μεγαλη κορη του σπιτιου πηγαινει με μια φιλη της να τρυπησει τα αυτια της.

Στην εικονα 1 την βλεπουμε να εχει τη σχολικη της τσαντα μαζι της.

μερικα δευτερολεπτα αργοτερα...

στην εικονα 2 επιστρεφει στο σπιτι χωρις την τσαντα, με ενα φακελο στα χερια...και με σκουφί για να μην δουν τα τρυπημενα αυτια...


πού ειναι η τσαντα; :shocked:
 

Συνημμένα

  • image 1.png
    image 1.png
    345,3 KB · Προβολές: 7
  • image 2.png
    image 2.png
    149,2 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
Το "Παρά Πέντε" προβλήθηκε μεταξύ 2005-2007. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum ΔΕΝ θεωρείται ρετρό (βλ. 20ετία και άνω). Δεν το σβήνω γιατί γράφτηκε αρκετό κείμενο, αλλά μην επαναληφθεί παρακαλώ, γιατί την επόμενη φορά θα φύγει και το post και μαζί το άτομο που το έγραψε.
 
Παντως το οτι ηταν αυτοτελη τα επεισοδια δε σημαινει οτι δεν πρεπει να υπαρχει continuity :) Αμα ηθελε να ειναι εντελως αυτοτελη τα επεισοδια και να μη περιληφθει ενα τοσο σοβαρο γεγονος στην υποθεση δε χρειαζοταν να αναφερθει στο επεισοδιο. Αλλωστε αν θυμαμαι καλα δεν παιζει κανενα σημαντικο ρολο ουτε στο συγκεκριμενο.

Α, ενα πιο χαρακτηριστικο! Το περιφημο κομπλεξ του Σπυρου με τη λεξη μλκς, παροτι η συγκεκριμενη λεη ακουγεται αλλες φορες, σε προηγουμενα επεισοδια.

Εκτος αν υποθεσουμε οτι το συγκεκριμενο επεισοδιο ηταν πρικουελ, που μας δειχνει πώς ξεπεραστηκε το προβλημα ωστε να μη παθαινει κριση οποτε ακουγε τη λεξη τις υπολοιπες φορες :D
Αν κάτι μου την έσπαγε σε λάθη στους Απαράδεκτους ήταν αυτό το συνεχές μια "ο από πάνω" μια "ο από κάτω" για τον Χαλακατεβάκη
 
στην κωμική σειρά ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ

στο επεισόδιο 50

η μικρη κόρη, Κορίνα...χασμουριέται σε ενα πλάνο...και καταγράφηκε απο την κάμερα
 

Συνημμένα

  • IMAGE.png
    IMAGE.png
    406,8 KB · Προβολές: 9
Προσδίδει ρεαλισμό και φυσικότητα στη σκηνή. Τα πρόσωπα των σειρών μπορεί να είναι φανταστικοί χαρακτήρες αλλά δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Το λάθος λοιπόν κατά τη γνώμη μου δεν έγκειται στο ότι η μικρή χασμουρήθηκε αλλά στο ότι, όπως καταλαβαίνω, οι άλλοι κράτησαν τα σαγόνια τους κλειστά. Στην πραγματική ζωή το χασμουρητό είναι μεταδοτικό μέχρι αηδίας.
 
Στο επεισόδιο "Μια νύφη... ακορντεόν" του "Ορκιστείτε Παρακαλώ", μπήκε στο πλάνο ο κάμερα μαν και μετακινείται εκτός αυτού, πίσω από τον Γιώργο Βασιλείου.
mianyfhakornteon (2).png
 
Πίσω
Μπλουζα