Πιο σεμνότυφοι? Οκ, δεν είμαστε... Θα εκπλαγείς όμως όταν μάθεις ότι μας διαβάζουν και 13χρονα!elephadas είπε:(Συγγνώμη που δεν προσβάλλω το αριστοφανικό κείμενο λογοκρίνοντάς το, αλλά ακόμη και επί χούντας στο σχολείο οι "κακές" λέξεις στον πρόλογο της "Ιφιγένειας εν Ταύροις" και στον "Επιτάφιο" του Περικλέους δεν είχαν λογοκριθεί οπότε δεν φαντάζομαι το ρετρομάνιαξ να είναι πιο σεμνότυφο από την Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών. Δεν νομίζω δα να μας διαβάζουν και παιδιά!)
Δεν ειναι λεξη για πιπερι η "αδελφη". Δεν ειναι βωμολοχια ακομα και με την εννοια που λεγεται μεσα στην ταινια.johnny19818 είπε:Χθες έβλεπα την ταινία "Ο Γεροντοκόρος" και είχε 2 (τουλάχιστο) σκηνές με "κακές λεξούλες". Η μία, όταν ο δικηγόρος του Κων/ντάρα παρομοιάζει τη Μάρω Κοντού η οποία εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο γραφείο και τον βλέπει να κάνει τη χαριτωμενιά και ξαφνιάζεται, ο Κων/ντάρας λέει "Μην τον παρεξηγείτε. Προπονείται για αδερφή".
Αυτο ειναι ακομα πιο ηπιο και απο την "αδελφη" που ανεφερε ο johnny. Δε νομιζω πως ειναι αυτος ο σκοπος του παροντος θεματος.RIO είπε:Δεν λέει αλλά υπονοεί.... Στον Ηλία του 16ου , όταν η Μαρίκα Κρεβατά μαθαίνει στο αστυνομικό τμήμα πως δεν μπορεί να πάρει το ίδιο βράδυ το δαχτυλίδι της, ρωτάει " και εγώ τι θα δείξω στον άντρα μου απόψε ; " για να πάρει την απάντηση του Χατζηχρήστου " ε, σήμερα δείξε του κάτι άλλο"...
Το ήπιο είναι σχετικό. Άμα το έλεγε κιόλας, θα περνούσε σε άλλο επίπεδο η ταινία.bambinella 100 είπε:Αυτο ειναι ακομα πιο ηπιο και απο την "αδελφη" που ανεφερε ο johnny. Δε νομιζω πως ειναι αυτος ο σκοπος του παροντος θεματος.
Εντάξει, πέτυχα τουλάχιστο το άλλο από τη 2η σκηνή :sweat:bambinella 100 είπε:Δεν ειναι λεξη για πιπερι η "αδελφη". Δεν ειναι βωμολοχια ακομα και με την εννοια που λεγεται μεσα στην ταινια. Αν ο Γεροντοκορος (1967) ειχε γυριστει καμια δεκαρια χρονια αργοτερα, τοτε θα χρησιμοποιουσαν οπωσδηποτε την αλλη λεξη που οντως ειναι για πιπερι. Και θα την ελεγαν μαζι με πολλες αλλες παρομοιες και χειροτερες.
Βεβαιως! Αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να στο αμφισβητησει κανεις.johnny19818 είπε:Εντάξει, πέτυχα τουλάχιστο το άλλο από τη 2η σκηνή
Στον Ηλία του 16ου υπάρχει και άλλο υπονοούμενο όταν το ζευγος που επαιζε χαρτιά είχε πάει στο μαγαζί για να βάλει ενέχυρο το δακτυλίδι :RIO είπε:Δεν λέει αλλά υπονοεί.... Στον Ηλία του 16ου , όταν η Μαρίκα Κρεβατά μαθαίνει στο αστυνομικό τμήμα πως δεν μπορεί να πάρει το ίδιο βράδυ το δαχτυλίδι της, ρωτάει " και εγώ τι θα δείξω στον άντρα μου απόψε ; " για να πάρει την απάντηση του Χατζηχρήστου " ε, σήμερα δείξε του κάτι άλλο"...
Αυτό μου θυμίζει τον διάλογο μεταξύ Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στην τανία "ΑΧ! Αυτή η γυναίκα μου".oldgrcinfun είπε:Στον Ηλία του 16ου υπάρχει και άλλο υπονοούμενο όταν το ζευγος που επαιζε χαρτιά είχε πάει στο μαγαζί για να βάλει ενέχυρο το δακτυλίδι :-Βλέπεις κάτω δυο επτάρια. Πού πας με άσσο - ρήγα;
-Πάω να πιάσω ή τον άσσο ή το ρήγα.
-Εντωμεταξύ μη σου πω τι έπιασες.
oldgrcinfun είπε:Στον Ηλία του 16ου υπάρχει και άλλο υπονοούμενο όταν το ζευγος που επαιζε χαρτιά είχε πάει στο μαγαζί για να βάλει ενέχυρο το δακτυλίδι :-Βλέπεις κάτω δυο επτάρια. Πού πας με άσσο - ρήγα;
-Πάω να πιάσω ή τον άσσο ή το ρήγα.
-Εντωμεταξύ μη σου πω τι έπιασες.
Ανάλογες περιπτώσεις με τα παραπάνω, βλέπουμε και:prisma είπε:Αυτό μου θυμίζει τον διάλογο μεταξύ Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στην τανία "ΑΧ! Αυτή η γυναίκα μου".Έχουν μείνει μόνοι τους στο σπίτι του διευθυντή και του λέει εκείνη
"Ξέρεις που την είχα την προαγωγή σου? Εδώ την κρατούσα, στο χέρι μου, σαν σπουργιτάκι. Μπήκες εσύ με τη ματσούκα, τρόμαξε το σπουργιτάκι και έφυγε. Σε παρακαλώ Δημητράκι μου, φύγε να ξαναπιάσω το σπουργιτάκι μου".
Και εκείνος της απαντάει: "Όχι. Να μην ξαναπιάσεις ούτε το σπουργιτάκι, ούτε κανένα άλλο πουλί", αφήνοντας σαφές υπονοούμενο....
Μια που λέμε για υπονοούμενα, στο 'Αχ, αυτή η γυναίκα μου' στο 43:20 υπάρχει το πιο τολμηρό και ίσως και μοναδικό στο είδος του υπονοούμενο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.prisma είπε:Αυτό μου θυμίζει τον διάλογο μεταξύ Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στην τανία "ΑΧ! Αυτή η γυναίκα μου".Έχουν μείνει μόνοι τους στο σπίτι του διευθυντή και του λέει εκείνη
"Ξέρεις που την είχα την προαγωγή σου? Εδώ την κρατούσα, στο χέρι μου, σαν σπουργιτάκι. Μπήκες εσύ με τη ματσούκα, τρόμαξε το σπουργιτάκι και έφυγε. Σε παρακαλώ Δημητράκι μου, φύγε να ξαναπιάσω το σπουργιτάκι μου".
Και εκείνος της απαντάει: "Όχι. Να μην ξαναπιάσεις ούτε το σπουργιτάκι, ούτε κανένα άλλο πουλί", αφήνοντας σαφές υπονοούμενο....