Και ναι παιδιά, πήρα τη μεγάλη απόφαση να παρακολουθήσω το σίριαλ τώρα που προβάλλεται σε επανάληψη. Η άποψη μου συνοψίζεται στις εξής τέσσερις λέξεις: Το Απόσταγμα της βλακείας.
Γενικά έχω δει και έχω δει χάλια ταινίες, σίριαλ αλλά το συγκεκριμένο θεωρώ ότι είναι ο απόλυτος πάτος με βάση αυτά που έχω δει. Χίλιες φορές να δώ κανα Μεξικάνικο του τύπου Μαρϊα της γειτονιάς η ακόμα και το ρετιρέ. Οχι οτι θα τα απολάμβανα αλλά προτιμώ να δω κάτι απο αυτά παρά επεισόδιο του λαβ σόρι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό το πράγμα στα χρονικά. Από που να ξεκινήσω.... Σενάριο; Κωμική σειρά λέει η περιγραφή προγράμματος, δεν κινήθηκε χιλιοστό το στόμα μου για να γελάσω με κάποια ατάκα. Μιας και είπαμε για ατάκες, έκανα το εξής τεστ και μέτρησα πόσες φορές ακούστηκε από τους πρωταγωνιστές η γνωστή ατάκα της Λίλης(
"Παρακαλώ πολύ" σε ένα επεισόδιο. Το νούμερο; 17!!! Ναι, 17 φορές ειπώθηκε η εν λόγω ατάκα σε ένα επεισόδιο! Κοροϊδεύανε την πρωταγωνίστρια, αποτελούσε κάποιο inside joke μεταξύ των συντελεστών, άγνωστο. Γενικά η επαναληψιμότητα στους διαλόγους βγάζει μάτι. Κοροϊδεύαμε τους διαλόγους στις φωσκολιάδες αλλά εδω τα πράγματα ειναι σε άλλα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο επεισόδιο που είδα η ανιψιά (
του Σάκη αρρωσταίνει και νευριάζει όταν την αποκαλούν "μικρή" και όλη την ώρα έλεγε "Δεν είμαι μικρή". Σε όλα αυτά προσθέστε και την υπερβολική επεξήγηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη σειρά. Μου θύμισε προγράμματα τύπου Ντόρα η εξερευνήτρια που απευθύνονται ατα παιδιά.
Γενικά η σειρά έχει πολύυυυ αργούς ρυθμούς. Αφού μετά βίας άντεξα να δω ένα επεισόδιο άρχισα να αναρωτιέμαι το εξής. Τι είχαν στο μυαλό τους όλοι οι συντελεστές όταν γύριζαν αυτό το πράγμα και με ποια κριτήρια επέτρεψαν να βγει στον αέρα αυτή η μπαρούφα για να μην πω κάτι βαρύγδουπο. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν αυτή η σειρά να είχε τόσο φανατικούς τηλεθεατές την εποχή που προβλήθηκε. Πως έγινε επιτυχία. Πολλά γιατί γεννιούνται στην όλη υπόθεση και αν πω να τα απαριθμήσω θα πρέπει να ανοιχτεί νέο θρεντ.
Αν και το concept των εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων είναι πολυφορεμένο και με σωρεία παραλλαγών, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο χαρακτήρων κρύβει ένα ενδιαφέρον το οποίο όμως εξανεμίζεται στην εκτέλεση του.