Λαβ Σόρρυ (1994)

Εμένα δε μου άρεσε η σειρά καθόλου. Ήταν πολύ δημοφιλής όμως και ανεξάρτητα από την ποιοτική της στάθμη ή τις αιτίες που οδήγησαν τους συντελεστές της να πάρουν μέρος σε αυτήν ένα μεγάλο μέρος του κοινού είχε παθιαστεί μαζί της. Και αυτό είναι που μετρά για τα κανάλια...
 
Oταν την ειχα δει την πρωτη φορα που παιχτηκε (δεν ημουνα και πολυ μεγαλος τοτε) δεν την θεωρουσα τοσο μεγαλη σαβουρα.Επειδη τυχαινει την εχω στην κατοχη μου εκατσα πριν λιγο καιρο να την δω και πραγματικα δεν αντεξα να δω ουτε 2 επεισοδια.Πραγματικα και γω απορω για την οποια επιτυχια εκανε και συμφωνω με ολους σας για τα σχολια.
 
@ Thor: "αυτό μετράει για τα κανάλια", σωστά, αλλά η ακροαματικότητα αυτή ήταν ενδεικτική όχι του επιπέδου του κοινού, αλλά της νοοτροπίας, "έλα μωρέ, για χαβαλέ το βλέπουμε, για να χαλαρώσουμε". Αυτή ήταν η συνήθης δικαιολογία: λέμε ότι το βλέπουμε για χαβαλέ, αλλά, ως γνωστό, "το 50% των πραγμάτων που λέγονται για αστείο, είναι σοβαρά". Ουσιαστικά η δημοτικότητα της σειράς δηλώνει έναν λανθάνοντα συντηρητισμό: μέσα μας θέλαμε να εξακολουθήσουν τα στερεότυπα, δηλ. οι μορφωμένες να είναι αφελείς και στερημένες, "τα παιδιά του λαού" να είναι οι καλύτεροι εραστές κλπ. κλπ. κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια εποχή, ανέτειλε το άστρο της Μενεγάκη (του χαρακτηριστικού girly girl με τις ξανθές μπουκλίτσες, τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και τις φούστες-ζώνες, της οποίας το μόνο όνειρο είναι είναι ένας πλούσιος σύντροφος), ενώ έκαναν θραύση ηθοποιοί όπως ο Γκλέτσος (με το -wannabe κατά την ταπεινή μου γνώμη- αντριλίκι) και ο Πασχάλης Τσαρούχας. Μπορεί να φαίνομαι απόλυτη και να το πηγαίνω πολύ μακριά, αλλά αυτή η σειρά, με την απόσταση των σχεδόν 20 χρόνων από την προβολή της, έδειχνε ακριβώς αυτό.

@metalcandyman: για να μην άντεξες ούτε στα 2 πρώτα επεισόδια σημαίνει ότι μάλλον...παραωρίμασες :) . Εγώ ούτε και τότε το άντεχα το "Λαβ Σόρρυ" δι' ευνόητους λόγους (το προσβλητικό στερεότυπο της μορφωμένης μεν, στερημένης, διοπτροφόρας χαζοβιόλας δε)
 
LadyNaty είπε:
@metalcandyman: για να μην άντεξες ούτε στα 2 πρώτα επεισόδια σημαίνει ότι μάλλον...παραωρίμασες :) . Εγώ ούτε και τότε το άντεχα το "Λαβ Σόρρυ" δι' ευνόητους λόγους (το προσβλητικό στερεότυπο της μορφωμένης μεν, στερημένης, διοπτροφόρας χαζοβιόλας δε)
Mπα το ιδιο ανωριμος ειμαι ακομα και τωρα που ειμαι πιο μεγαλος :p απλα ισως αλλιως τα εβλεπα στα 13-14 και αλλιως στα 32-33:D
 
Θα συμφωνήσω με όλους σας...Κι εγώ απορώ πως έκανε επιτυχία, ειδικά σε ενήλικες..Γτ τότε μικρό παιδί ήμουν (και συνήθως τα μικρά βλέπουν ό,τι σάχλα κυκλοφορεί) και δεν είχα συναίσθηση της υπέρτατης μπούρδας..Αλλά οι μεγαλύτεροι; Καλά, βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (σε τελική ανάλυση δεν θα στήσω στο τοίχο τους θαυμαστές της σειράς - γούστα είνια αυτά), απλά εκφράζω την έντονη απορία μου...Από τα πιο πρόχειρα και κιτς σίριαλ που έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική τηλεόραση...Τέλος, εξαιρετικά εύστοχες οι (κοινωνιολογικού ύφους) παρατηρήσεις σου Lady Naty..'Οντως, υπάρχουν ορισμένα κλισέ στη τηλεόραση που ανακυκλώνονται συνεχώς και μάλιστα με τον πιο γελοίο τρόπο..Ιδίως αυτό με τα πατομπούκαλα και το χαμένο ύφος που συνοδεύουν οποιοδήποτε ρόλο σχετίζεται με την επιστήμη...
 
RIO είπε:
Κυριολεκτικά ανυπόφορη σειρά. Διάλογοι που θα εκνεύριζαν και παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι δεύτεροι ρόλοι απλά τραγικοί και ο Χαλκιάς να την έχει δει λαϊκό sex-symbol...
Όπως τα λες Βασίλη επακριβώς! Αυτό το "παρακαλώ πολυ" της Λίλης και γενικά αυτή η συμπεριφορά της σαν μυξο..... μου την έδινε στα νεύρα. Κρίμα για την Κωνσταντίνα Μιχαήλ διότι την είδαμε σε καλύτερες εμφανίσεις στο "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή".
 
Συμφωνώ κι εγώ με όλους όσους δεν σας αρέσει αυτή η σειρά. Για μένα, εκτός από το χωρίς ουσία προτζεκτ γενικότερα, ίσως είναι και οι πιο εκνευριστικοί τίτλοι αρχής που έχω δει σε ελληνική σειρά, κυρίως οι κινήσεις των ηθοποιών υπό τους ρυθμούς του τραγουδιού.
 
613.jpg
 
Καθε Σαββατο και Κυριακη στη 12.50 στο mega προβαλλεται η σειρα, σημερα το δευτερο επεισοδιο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η σειρα μου αρεσε νομιζω στην πρωτη της προβολη αλλα τωρα που ειδα ενα επεισοδιο στην επαναληψη θα συμφωνησω με τα σχολια λιγο-πολυ

παρακαλω πολυ

ομως θα ηθελα να καταθεσω μια μικρη ενσταση,δεν ξερω τι ειχε η κυρια μαβιλη στο μυαλο της αλλα επειδη και εγω γραφω

αν σε ενα εργο παρουσιασω εναν ομοφυλλοφυλο περιστεριωτη η εναν υπερσεξουαλικο αρχιτεκτονα δεν σημαινει οτι θα πρεπει να καταγραφουν ολα αυτα ως στερεοτυπα

οσο γιατα γυαλια ειναι ενας τροπος σεναριακα να καταδειξεις οτι καποιος "εβγαλε¨ τα ματια του στο διαβασμα.δεν νομιζω οτι πιστευει κανεις οτι ενας γιατρος πρεπει να ειναι ξενερωτος επειδη διαβαζε τοσα χρονια κτλ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ναι παιδιά, πήρα τη μεγάλη απόφαση να παρακολουθήσω το σίριαλ τώρα που προβάλλεται σε επανάληψη. Η άποψη μου συνοψίζεται στις εξής τέσσερις λέξεις: Το Απόσταγμα της βλακείας.

Γενικά έχω δει και έχω δει χάλια ταινίες, σίριαλ αλλά το συγκεκριμένο θεωρώ ότι είναι ο απόλυτος πάτος με βάση αυτά που έχω δει. Χίλιες φορές να δώ κανα Μεξικάνικο του τύπου Μαρϊα της γειτονιάς η ακόμα και το ρετιρέ. Οχι οτι θα τα απολάμβανα αλλά προτιμώ να δω κάτι απο αυτά παρά επεισόδιο του λαβ σόρι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό το πράγμα στα χρονικά. Από που να ξεκινήσω.... Σενάριο; Κωμική σειρά λέει η περιγραφή προγράμματος, δεν κινήθηκε χιλιοστό το στόμα μου για να γελάσω με κάποια ατάκα. Μιας και είπαμε για ατάκες, έκανα το εξής τεστ και μέτρησα πόσες φορές ακούστηκε από τους πρωταγωνιστές η γνωστή ατάκα της Λίλης( ;) "Παρακαλώ πολύ" σε ένα επεισόδιο. Το νούμερο; 17!!! Ναι, 17 φορές ειπώθηκε η εν λόγω ατάκα σε ένα επεισόδιο! Κοροϊδεύανε την πρωταγωνίστρια, αποτελούσε κάποιο inside joke μεταξύ των συντελεστών, άγνωστο. Γενικά η επαναληψιμότητα στους διαλόγους βγάζει μάτι. Κοροϊδεύαμε τους διαλόγους στις φωσκολιάδες αλλά εδω τα πράγματα ειναι σε άλλα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο επεισόδιο που είδα η ανιψιά ( ;) του Σάκη αρρωσταίνει και νευριάζει όταν την αποκαλούν "μικρή" και όλη την ώρα έλεγε "Δεν είμαι μικρή". Σε όλα αυτά προσθέστε και την υπερβολική επεξήγηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη σειρά. Μου θύμισε προγράμματα τύπου Ντόρα η εξερευνήτρια που απευθύνονται ατα παιδιά.

Γενικά η σειρά έχει πολύυυυ αργούς ρυθμούς. Αφού μετά βίας άντεξα να δω ένα επεισόδιο άρχισα να αναρωτιέμαι το εξής. Τι είχαν στο μυαλό τους όλοι οι συντελεστές όταν γύριζαν αυτό το πράγμα και με ποια κριτήρια επέτρεψαν να βγει στον αέρα αυτή η μπαρούφα για να μην πω κάτι βαρύγδουπο. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν αυτή η σειρά να είχε τόσο φανατικούς τηλεθεατές την εποχή που προβλήθηκε. Πως έγινε επιτυχία. Πολλά γιατί γεννιούνται στην όλη υπόθεση και αν πω να τα απαριθμήσω θα πρέπει να ανοιχτεί νέο θρεντ.

Αν και το concept των εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων είναι πολυφορεμένο και με σωρεία παραλλαγών, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο χαρακτήρων κρύβει ένα ενδιαφέρον το οποίο όμως εξανεμίζεται στην εκτέλεση του.
 
Στην Αμερική του 1990κάτι δεν είχα καθόλου πρόσβαση στα εν Ελλάδι τεκταινόμενα, εκτός από εφημερίδες που μου έστελναν οι δικοί μου. Εκεί λοιπόν διάβαζα για τη σειρά με το "Σάκη τον υδραυλικό" που έμοιαζε για λαϊκό σοφό έτσι που τον περιέγραφαν. Αλλά δεν είχα ιδέα για το έγκλημα. Πριν λίγα χρόνια πέρασα μια περίοδο κατά την οποία είδα κάμποσα παλιά ελληνικά σήριαλ για να συμπληρώσω τη μόρφωσή μου. Κι έτσι είδα και το "Λαβ Σόρρυ" (για κάποιο μαζοχιστικό λόγο το είδα όλο). Πραγματικά ήταν αξιοθρήνητο. Και δεν φταίει η εποχή. Οι 3 Χάριτες ήταν παλιότερο και παρόλο που τώρα πια τα περισσότερα αστεία του είναι τελείως παρωχημένα βλεπεται πολύ πιο ευχάριστα.

Δεν έχω γνώμη για το υποκριτικό ταλέντο της κας Μιχαήλ μια που μόνο εκεί την είδα και θα ήταν άδικο να σχηματίσω γνώμη μόνο από αυτό. Αλλά ένα πράγμα που με εκνεύριζε αφάνταστα στο παίξιμό της ήταν ότι κάθε φορά που τη διέκοπτε ο Χαλκιάς καθώς μιλούσε, πράγμα που συνέβαινε πολλές φορές σε κάθε επεισόδιο, εκείνη έπαιζε περιμένοντας τη διακοπή. "Μα εγώ...." και σταματούσε για να ξεκινήσει ο Χαλκιάς. Αλλό όταν μιλάς και σε διακόπτουν, εξ ορισμού δεν το περιμένεις. Σε κόβουν. Και για ένα διάστημα μιλάτε και εσύ και ο αγενής συνομιλητής. Ακόμη κι εγώ που είμαι ο χειρότερος ηθοποιός που ανέβηκε ποτέ σε σανίδι σχολικής παράστασης δεν θα έπαιζα έτσι "εδώ σταματάω για να με διακόψει ο συμμαθητής μου"
 
elephadas είπε:
Δεν έχω γνώμη για το υποκριτικό ταλέντο της κας Μιχαήλ μια που μόνο εκεί την είδα και θα ήταν άδικο να σχηματίσω γνώμη μόνο από αυτό.
Καλα κανεις :) αυτη η σειρα ηταν η πρωτη εμφανιση της Μιχαηλ, και ευτυχως οι επομενες δεν ειναι ετσι. Δεν ξερω ποσο ταλεντο μπορει να ειχε, αλλα σιγουρα η συγκεκριμενη ηλίθια παραγωγή/εκτέλεση δεν ηταν ο,τι καλυτερο για να αναδειχτεί το όποιο ταλέντο της πρωτοεμφανιζόμενης. Το παραδειγμα που κανεις με τις παυσεις ειναι μαλλον θεμα σκηνοθετη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που αναφέρει ο φίλος με τις παύσεις ανάμεσα στους διαλόγους είναι όντως αρκετά σπαστικό. Γι' αυτό όπως ανέφερα στο ποστ το σενάριο εκτυλίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με τις παύσεις ανάμεσα στους διαλόγους χάνεται η όποια ροή υπάρχει. Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα σκηνοθεσίας η και ενδεχομένως ελαφρώς προβληματικού μοντάζ. Γι' αυτό το λόγο το σίριαλ μου βγάζει μια προχειρότητα σαν τελικό αποτέλεσμα.
 
Την εποχή εκείνη ήμουν φοιτητής και μπορούσα μια χαρά να διακρίνω την καρασαβούρα από την αθλιότητα. Το σίριαλ αυτό κατέρριψε τις διαχωριστικές γραμμές! Η αποθέωση της βλακείας αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και έκανε τηλεθέαση!!! Πόση βλακεία κουβαλάμε στο DNA μας; Πως είναι δυνατόν να γελάει κάποιος με αυτούς τους διαλόγους; Αυτές τις ερμηνείες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Το κάθε επεισόδιο μπορούσε να χρησιμεύσει και σαν καθαρτικό.

Ο πάτος δεν είχε/έχει τέλος διότι ακολούθησαν και άλλες σειρές-διάρροιες όπως ΧΑΙ-ΡΟΚ, ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ, ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ, ΧΑΛΙ ΕΝΤ και όλες οι σειρές του ΡΩΜΑ.

Το κακό που έκαναν αυτές οι αθλιότητες ήταν το ότι μείωσαν τραγικά την αισθητική του "μέσου" τηλεθεατή και από εκεί και πέρα μεγαλούργησαν τα τηλεσκουπίδια (προγράμματα και πρωταγωνιστές).
 

1@takero[/USER] Φίλε το έθεσες πολύ σωστά το θέμα. Συμφωνώ και επαυξάνω
 
η σειρα ειχε 2 κυκλους επεισοδιων δηλαδη ξεκινησε την περιοδο 1994-1995 και συνεχιστηκε και την περιοδο 1995-1996;
 
BETTY BOOP είπε:
η σειρα ειχε 2 κυκλους επεισοδιων δηλαδη ξεκινησε την περιοδο 1994-1995 και συνεχιστηκε και την περιοδο 1995-1996;
Οχι. Μονο ένας κύκλος ήταν, το πρωτο επεισόδιο προβλήθηκε Σεπτέμβριο του 1994 και το τελευταίο Ιούνιο του 1995.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μega αναφέρονται 35 επεισόδια, συν 1 (36) με τίτλο "Πίσω απο τις κάμερες", συν 2 έξτρα εορταστικά: το

με καλεσμένες την Καίτη Γαρμπή και την Στέλλα Κονιτοπούλου.
 
ο Σακης με τη Λιλη

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα