Λούνα Παρκ (1974 ΕΙΡΤ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ειδα ενα και μοναδικο επεισοδιο της σειρας και ηταν το τελευταιο:για να πω την αληθεια περιμενα και ηθελα πολυ να δω ολους τους πρωταγωνιστες για πρωτη και τελευταια φορα αλλα δυστυχως κατι τετοιο δεν εγινε και ειναι κριμα γιατι αρκετες φορες αναφερθηκατε σ αυτη τη σειρα. Παντως το να δει καποιος μονο το τελος του "λουνα παρκ" δυσκολευεται να μπει στο νοημα και να καταλαβει τους ρολους των πρωταγωνιστων

Το Λουνα Παρκ τους τελευταίους μήνες της ζωης του είχε αλλάξει πολύ. Και αυτό είχε αντίκτυπο στην δημοτικότητά του. Οι περισσότεροι ήρωες είχαν πια φύγει. Η αρχή είχε γίνει πολύ νωρίτερα όταν έφυγε το ζευγάρι Νίκος - Ρένα (Νίκος Δαδινόπουλος - Μαίρη Ευαγγέλου) καθώς και οι μητέρες τους, (οι περίφημες συμπεθέρες που διαρκώς μάλωναν), η Λουίζα και η Αγγέλα (Λουίζα Ποδηματά - Μήτση Κωνσταντάρα). Μεγάλη απώλεια για την σειρά ήταν η αναχώρηση στις αρχές του 1981 της Ουρανίας (Άννα Παϊταζή), συζηγου του κυρ-Γιώργη, η οποία μαζί με την γειτόνισα Ελένη (Ελένη Κριτή) που επίσης είχε φύγει και την Καθριν (Ρένα Παγκράτη) σκάρωναν ένα σωρό λαχτάρες στον κυρ-Γιώργη. Έτσι λοιπόν, τους τελευταίους μήνες μπήκαν στην σειρά πολλοί νέοι ηθοποιοί (Πάνος Μιχαλόπουλος, Μαρία Νίκα, Γιάννης Ευαγγελίδης...) οι ιστορίες των οποίων, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν δυνατές γι αυτό και δεν άρεσαν πολύ. Ευτυχώς η Κάθριν με τον συζηγο της Τόλη εξακολουθούσαν να "ενοχλούν" τον κυρ-Γιώργη μέχρι το τέλος και έτσι οι τηλεθεατές απολάμβαναν αστείες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι σ' ένα από τα τελευταία επεισόδια η Κάθριν, η οποία ζηλεύει τον Τόλη και καταλήγει να πιαστεί μαλλί με μαλλί με τις κοπέλες του Λουνα Παρκ!

Συμφωνώ με την γνώμη των παιδιών για το τελευταίο επεισόδιο το οποίο θα έπρεπε να είχε εορταστικό χαρακτήρα. Όπως ακριβώς είχε συμβεί στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο 5 μήνες νωρίτερα όπου εμφανίστηκαν αρκετοί ηθοποιοί από τα παλιά.

Βέβαια ο κυρ-Γιώργης ακόμα και στο τελευταίο επεισόδιο είναι έκτακτος και μας προσφέρει γέλιο μέσα από απλές φράσεις και ατάκες, που όμως χάρη στο πολύ μεγάλο ταλέντο που είχε αποκτούν άλλο μέγεθος.

MrRetromemories είπε:
επισης,μου προκαλεσε εντυπωση οτι ο Δαλιανιδης ανεφερε την σειρα ως "εκπομπη"..το ιδιο συνεβαινε στους τιτλους αρχης-τελους και αλλων σειρων της δεκαετιας του 70 οπως και σε καποιες του 80 (πχ Τρεις και ο Κουκος) οπου οι τιτλοι εγραφαν "η ΕΡΤ παρουσιαζει την εκπομπη" λες και επροκειτο για τα "Ανοικτα Χαρτια" η το "Εδω και Σημερα"..
Την ονομάζει "εκπομπή" γιατί ο όρος, στην ουσία, περιγράφει οποιαδήποτε τηλεοπτική και ραδιοφωνική παραγωγή και εκείνη την περίοδο χρησιμοποιούνταν συχνότερα. Απλά έτυχε και δε νομίζω πως προσπαθεί να κάνει κάποιον, τέτοιου είδους, συσχετισμό όπως αυτόν που αναφέρεις.

ChristosM είπε:
Το Λουνα Παρκ τους τελευταίους μήνες της ζωης του είχε αλλάξει πολύ. Και αυτό είχε αντίκτυπο στην δημοτικότητά του. Οι περισσότεροι ήρωες είχαν πια φύγει. Η αρχή είχε γίνει πολύ νωρίτερα όταν έφυγε το ζευγάρι Νίκος - Ρένα (Νίκος Δαδινόπουλος - Μαίρη Ευαγγέλου) καθώς και οι μητέρες τους, (οι περίφημες συμπεθέρες που διαρκώς μάλωναν), η Λουίζα και η Αγγέλα (Λουίζα Ποδηματά - Μήτση Κωνσταντάρα). Μεγάλη απώλεια για την σειρά ήταν η αναχώρηση στις αρχές του 1981 της Ουρανίας (Άννα Παϊταζή), συζηγου του κυρ-Γιώργη, η οποία μαζί με την γειτόνισα Ελένη (Ελένη Κριτή) που επίσης είχε φύγει και την Καθριν (Ρένα Παγκράτη) σκάρωναν ένα σωρό λαχτάρες στον κυρ-Γιώργη. Έτσι λοιπόν, τους τελευταίους μήνες μπήκαν στην σειρά πολλοί νέοι ηθοποιοί (Πάνος Μιχαλόπουλος, Μαρία Νίκα, Γιάννης Ευαγγελίδης...) οι ιστορίες των οποίων, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν δυνατές γι αυτό και δεν άρεσαν πολύ. Ευτυχώς η Κάθριν με τον συζηγο της Τόλη εξακολουθούσαν να "ενοχλούν" τον κυρ-Γιώργη μέχρι το τέλος και έτσι οι τηλεθεατές απολάμβαναν αστείες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι σ' ένα από τα τελευταία επεισόδια η Κάθριν, η οποία ζηλεύει τον Τόλη και καταλήγει να πιαστεί μαλλί με μαλλί με τις κοπέλες του Λουνα Παρκ!
Από το "κλασικό" καστ της σειράς, στο τέλος είχαν παραμείνει αυτοί που προανέφερες + η Αλέκα Στρατηγού;

Η Κάτια Αθανασίου, είχε και αυτή αποχωρήσει πριν από το τέλος της σειρας;

bernard.c είπε:
Από το "κλασικό" καστ της σειράς, στο τέλος είχαν παραμείνει αυτοί που προανέφερες + η Αλέκα Στρατηγού; Η Κάτια Αθανασίου, είχε και αυτή αποχωρήσει πριν από το τέλος της σειρας;
Ναι, αυτοί οι τέσσερις είχαν μείνει. Η Καίτη Ιμπροχώρη και ο Βασίλης Τζιβιλίκας, που έμειναν μέχρι το τέλος, είχαν μπεί κάπου στα μέσα της σειράς. Η δε Τούλα (Κάτια Αθανασίου) είχε φύγει νωρίτερα απ' όλους όπως και ο Άρης (Σωτήρης Τζεβελέκος).

ChristosM είπε:
Ναι, αυτοί οι τέσσερις είχαν μείνει. Η Καίτη Ιμπροχώρη και ο Βασίλης Τζιβιλίκας, που έμειναν μέχρι το τέλος, είχαν μπεί κάπου στα μέσα της σειράς. Η δε Τούλα (Κάτια Αθανασίου) είχε φύγει νωρίτερα απ' όλους όπως και ο Άρης (Σωτήρης Τζεβελέκος).
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :)

ChristosM είπε:
Το Λουνα Παρκ τους τελευταίους μήνες της ζωης του είχε αλλάξει πολύ....Μεγάλη απώλεια για την σειρά ήταν η αναχώρηση στις αρχές του 1981 της Ουρανίας (Άννα Παϊταζή), συζηγου του κυρ-Γιώργη, η οποία μαζί με την γειτόνισα Ελένη (Ελένη Κριτή) που επίσης είχε φύγει και την Καθριν (Ρένα Παγκράτη) σκάρωναν ένα σωρό λαχτάρες στον κυρ-Γιώργη....
Διαβαζοντας Χρηστο το σχολιο σου, θυμηθηκα εκεινο το σκηνικο με την Ουρανια που ειχε παθει κατι και της ειχε στραβωσει το στομα. Μου ειχε φανει πολυ αστειο τοτε και μου ειχε μεινει εντονα η σκηνη (δεν ημουν ουτε 8 χρονων οταν τελειωσε η σειρα, αλλα την εβλεπα με τον παππου μου φανατικα, οπως και τον Καραγκιοζη!)

ChristosM είπε:
Ναι, αυτοί οι τέσσερις είχαν μείνει. Η Καίτη Ιμπροχώρη και ο Βασίλης Τζιβιλίκας, που έμειναν μέχρι το τέλος, είχαν μπεί κάπου στα μέσα της σειράς.
Και συγκεκριμένα είχαν προστεθεί στο κάστ της σειράς τον Μάρτιο του 1979.

tsalk είπε:
Και συγκεκριμένα είχαν προστεθεί στο κάστ της σειράς τον Μάρτιο του 1979.
Να διορθώσω ότι η Καίτη Ιμπροχώρη "μπήκε" στη σειρά τον Ιούλιο του 1977.

Μόλις παρακολούθησα στο ert-archives το τελευταίο επεισόδιο! Εμένα δεν σας κρύβω ότι μου άρεσε. Βρήκα super χιουμοριστικό (και άκρως ρετρο) το σκετσάκι με τις κασέτες που αποφασίζει να βάλει η Κάθριν στο μαγαζί του κυρ Γιώργη και τα ευτράπελα με τους πελάτες (όπως το τηλεφωνικό καμάκι μετά καντάδος- αλήθεια πως τον έλεγαν το συγκεκριμένο ηθοποιό?). Να αναφέρω πως η κασέτα με την Αλεξίου που θέλει η κοπέλα να ακούσει ολόκληρη εκνευρίζοντας τον κυρ-Γιώργη είναι από το δίσκο "Ξημερώνει" (σύνθεση: Αντώνης Βαρδής, κυκλοφορία: 1980). Επίσης είχε φάση το τέλος με τη βράβευση και το έπαθλο με το προκάτ σπίτι και η ερώτηση του Δαλιανίδη στον νικητή παίκτη που το κέρδισε "Έχετε οικόπεδο?"!

Δική μου μεταφυσική απορία: άραγε αυτό το προκάτ σπίτι να υπάρχει ακόμα κάπου? Μακάρι ο τότε φοιτητής κύριος Γεωργίου που το κέρδισε να το απολαμβάνει ακόμα και σήμερα -30 χρόνια μετά και ώριμος πια άντρας!

Τί άλλο να πω: πραγματικά αθάνατη σειρά που μας μεγάλωσε όλους

ChristosM είπε:
Να διορθώσω ότι η Καίτη Ιμπροχώρη "μπήκε" στη σειρά τον Ιούλιο του 1977.
Aναφερόμουν στον Βασίλη Τσιβιλίκα και την Δέσποινα Στυλιανοπούλου, αυτοί μπήκαν την άνοιξη του 1979 και δεν ξέρω αν ήταν οι τελευταίοι που μπήκαν ή όχι

tsalk είπε:
Aναφερόμουν στον Βασίλη Τσιβιλίκα και την Δέσποινα Στυλιανοπούλου, αυτοί μπήκαν την άνοιξη του 1979 και δεν ξέρω αν ήταν οι τελευταίοι που μπήκαν ή όχι
Νομίζω ότι η Αλίκη Καμινέλη (Αλέκα) προστέθηκε αργότερα - τον Νοέμβριο του 1979.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

attachment.php

O σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Γιάννης Δαλιανίδης μαζί με τον παρουσιαστή Βαγγέλη Βουλγαρίδη σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων.

Μέχρι πότε ήταν ο Βουλγαρίδης παρουσιαστής και πότε ανέλαβε η Ισμήνη Καλέση?

thanos75 είπε:
Μέχρι πότε ήταν ο Βουλγαρίδης παρουσιαστής και πότε ανέλαβε η Ισμήνη Καλέση?
Ας με διορθώσει ο ChristosM αν οι χρονικές περίοδοι δεν είναι απόλυτα ακριβείς:

Πρώτος παρουσιαστής του παιχνιδιού ήταν ο Τέρενς Κουίκ (από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι τον Μάρτιο του 1975). Μετά ανέλαβε την παρουσίαση η Μάρω Κοντού (από τον Μάρτιο του 1975 μέχρι τον Μάρτιο του 1976). Επόμενος παρουσιαστής ήταν ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης (από τον Μάρτιο του 1976 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1979), όταν τη σκυτάλη παρέλαβε πλέον η Ισμήνη Καλέση μέχρι το τέλος (Μάιο του 1981).

bernard.c είπε:
Ας με διορθώσει ο ChristosM αν οι χρονικές περίοδοι δεν είναι απόλυτα ακριβείς:
Πρώτος παρουσιαστής του παιχνιδιού ήταν ο Τέρενς Κουίκ (από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι τον Μάρτιο του 1975). Μετά ανέλαβε την παρουσίαση η Μάρω Κοντού (από τον Μάρτιο του 1975 μέχρι τον Μάρτιο του 1976). Επόμενος παρουσιαστής ήταν ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης (από τον Μάρτιο του 1976 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1979), όταν τη σκυτάλη παρέλαβε πλέον η Ισμήνη Καλέση μέχρι το τέλος (Μάιο του 1981).
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ bernard μου για τις πληροφορίες! Προσωπικά μνήμες έχω μόνο από την Ισμήνη Καλέση! Μάλιστα είχα ξαφνιαστεί όταν στο απόσπασμα από το επεισόδιο του 1978 με τον Πάριο (που τελικά δεν έχει η ΕΡΤ) είδα τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη να το παρουσιάζει!

bernard.c είπε:
όταν τη σκυτάλη παρέλαβε πλέον η Ισμήνη Καλέση μέχρι το τέλος (Μάιο του 1981).

Ναι ρε συυυ ... το θυμήθηκα κι εγώ !!! Η Καλέση παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι του Λούνα Παρκ [τους προηγούμενους παρουσιαστές δεν τους θυμάμαι] !!! Μάλιστα, στο επεισόδιο όπου το ... αχτύπητο δίδυμο κυρ Γιώργης - Ουρανία πήραν μέρος στο τηλεπαιχνίδι, παρουσιάστρια ήταν η Καλέση !!!

βρηκα ενα αποσπασμα στο youtube με το τηλεπαιχνιδι που παρουσιαζε η Καλεση και συμμετειχε και ο Διονυσης Παπαγιαννοπουλος ,δεν ξερω αν ειναι το επεισοδιο που εννοει ο Rinus Cesar

Aυτή ακριβώς την σκηνή μας περιέγραψε ο Rinus και την βλέπουμε και στο βίντεο. Πρόκειται για σπάνιο βίντεο του μέλους ''ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΩΝΣΤΑ'' όπως είχε προβληθεί από την πρωινή εκπομπή Σαν το σπίτι σας το 1996 (αν δεν κάνω λάθος). Το επεισόδιο αυτό του Λούνα Πάρκ πρέπει να είναι από το 1980! Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Η Λίτσα Διαμάντη καλεσμένη στο Λούνα Πάρκ τραγουδά την επιτυχία της ''Αυτά τα χέρια''

Πίσω
Μπλουζα