Λούνα παρκ Φαλήρου

Πολύ ωραίο θέμα, τίγκα στις αναμνήσεις! :cry:

Και εμένα ήταν το αγαπημένο μου λούνα παρκ και όποτε πηγαίναμε Αθήνα με τους γονείς μου (αρκετά συχνά) μια στάση ήταν must. Το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν οι μηχανές που είχαν το στυλ των συγκρουώμενων (με λάστιχο γύρω-γύρω). Είχα λιώσει τα πενηντάρικα τότε!

Οι καθρέφτες επίσης ήταν από τα αγαπημένα μου γιατί μου προκαλούσε δέος το να χαθείς σε ένα χώρο με τόσο κόσμο.

Για το τρενάκι του τρόμου δυστυχώς δεν έχω αναμνήσεις γιατί την μοναδική φορά που μπήκα, με το πρώτο τρόμαγμα έκλεισα τα μάτια μου και έβγαλα όλη τη διαδρομή έτσι... #) Θυμάμαι πάντως ότι ένιωσα κάτι σαν αράχνες(?) να κάθονται στον ώμο μου από ψηλά και μετά να ξαναφεύγουν.
 
φίλε οι φώτος σου είναι υπέροχες!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
argy είπε:
Πολυ ωραιο το βιντεο με ταξιδεψε πισω..........!!!! Αλλα μου κανει εντυπωση που δεν εχουν γυριστει εκει και αλλες σειρες ή ταινιες....
Υπαρχουν και τα <<αεροπλανακια>>, που μπορεις να τα δεις στην ταινια: ο ανθρωπος που εσπαγε πλακα με τον Κωστανταρα.
 
εγω εχω να πω οτι τοτε ηταν ωραιες εποχες πραγματικα.

τωρα τα βλεπουμε και νιωθουμε την στεναχωρια που εφυγαν.
 
εγω μεγαλωνοντας σκεφτομαι κατι αλλο..τελικα μονο οι αναμνησεις τηα υπαρχουν για να μας θυμιζουν την παιδικη μας ηλικια και καποιες ομορφες στιγμες? τιποτα αλλο? τα ισοπεδωσαν ολα..το λουνα παρκ της καρδιας μου :( ...οι αναμνησεις χρειαζονται κοπο για να τις διατηρησεις...
 
έγινα μέλος στο φόρουμ για να δω τις φωτογραφίες σου.

συγκινήθηκα... δεν το περίμενα. θα το επισκεφτώ.. ελπίζω σύντομα!

να είσαι καλά! :)
 
Εεε..! Παιδιά..! :)

Εάν κάποιος από εσάς ενδιαφέρετε για καινούργια ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα το Λούνα Πάρκ σε 3D παρακαλώ ας ρίξει μία απλή ματιά σε αυτό το θέμα :)

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=16268
 
Συγνώμη που ξεθάβω αυτό το θέμα, αλλά ξαφνικά έβαλα σε τάξη κάποιες αναμνήσεις μου με αυτά που διάβασα. Παρότι είμαι σχετικά πιτσιρικάς (γεννηθής το 1986 γαρ) έχω και εγώ μερικές αναμνήσεις από μερικά ρετρό luna park (και όχι μόνο).

Αλλά ας ξεκινήσω από το τέλος.

Σαν χόμπι μου έχω το να περιφέρομαι και να ψάχνω για εγκαταλελειμένους χώρους (σπίτια κτλ) και κυρίως για παλιά οχήματα (αφού τέτοια παίρνω και επαναφέρω στη ζωή). Σε μία από αυτές τις βόλτες, παρέα με τη νυν κοπέλα μου, ανακάλυψα το εγκαταλελειμένο Tivoli. Στην αρχή εντυπωσιάστηκα που υπήρχε ένα εγκαταλελειμένο luna park δίπλα στο σταθμό του τραίνου και δεν το είχα προσέξει ποτέ.

Και διαβάζοντας αυτό το θέμα συνειδητοποίησα ότι το tivoli το έχω επισκεφτεί πολλάκις, και μάλιστα με πολύ όμορφες αναμνήσεις. Κάπου κοντά στο 2002 (ίσως και 2001) επισκέφτηκα για τελευταία φορά το tivoli (Να σημειώσω ότι επειδή ήταν βράδυ, δε θυμόμουν ότι είχα ξαναπάει πολλές φορές παλιότερα εκεί...). Παρέα με τους τότε "κολητούς" μου και την κοπέλα με την οποία είμασταν και καλά μαζί. Στο σπίτι του τόμου αν θυμάμαι καλά είχαν γίνει και οι πρώτες τρυφερότητες μας. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά όμως είναι το παιχνίδι στο οποίο έγινε (από ότι έμαθα από εδώ) και το ατύχημα με την 9χρονη:



Και τι θέλω να πω. Για χρόνια έλεγα ότι τα παιχνίδια του Allou είναι "ξενέρωτα" επειδή έχουν υπερβολικά πολλές δικλείδες ασφαλείας. Αντίθετα πάντα έφερνα στη μνήμη μου δύο παιχνίδια που με είχαν κάνει να νιώσω ζωντανός. Το ένα ήταν το παραπάνω. Είμασταν αρκετά άτομα και είχαμ κάτσει όλοι σε μία σειρά. Θυμάμαι λοιπόν ότι η μπάρα ΄που έκλεινε στα πόδια μας, για κάποιο λόγο ήταν χαλαρή. Τόσο χαλαρή που μπορούσες να απογειωθείς αν (και αυτό το αν έχει σημασία) το κάθισμα δεν είχε το σχεδιασμό που είχε, που δε σου επέτρεπε να γλιστρήσεις προς τα κάτω. Μέχρι λοιπόν να το πάρουμε χαμπάρι ότι όσο και να κουνιέται η μπάρα εμείς δεν κινδυνεύαμε, προσπαθούσαμε τα αγόρια της παρέας να την κρατήσουμε κάτω. Φυσικά μόλις πήραμε χαμπάρι ότι δεν κινδυνεύαμε, ξαναμπήκαμε και το διασκεδάσαμε. Βέβαια εμείς είμασταν μαντράχαλοι, ενώ ένα μικρό κοριτσάκι όχι.

Το δεύτερο παιχνίδι που είχα ζήσει παρόμοια κατάσταση ήταν ένα αρχαίο "σφυρί" σε ένα μικρό luna park στο Γαλάτσι (πάνω στη συνέχεια της Κύμης). Είχαμε παέι σε ακόμα μικρότερη ηλικία (νομίζω 1 με 2 γυμνασίου) με την "παρέα". Τολμήσαμε να ανέβουμε μόνο εγώ και ένα ακόμα παλικάρι. Το σφυρί αυτό (σε αντίθεση με το άλλο που θυμάμαι στα αηδονάκια) δεν είχε τζάμι, παρά μόνο κάγκελα από πάνω μας. Μας βάλανε μέσα και ξεκίνησε η βόλτα. Εκτός λοιπόν ότι δεν ξέραμε αν θα μας κρατήσει (μικρά παιδιά γαρ) πέφτανε πάνω μας κέρματα από τους προηγούμενους (παίζει και δικά μας λολ) και κάτι υγρά (που ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήταν). Όταν κατεβήκαμε μπορώ να πω ότι ηρεμήσαμε.

Τέλος μιας και άνοιξε το κουτί με τις αναμνήσεις, να πω ότι πιο καλά από όλα θυμάμαι το "αηδονάκια" επειδή λόγο περιοχής κατοικίας ήταν το πιο κοντινό. Και το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν το τρενάκι σκουλίκι που έμπαινε μέσα στο μήλο. Δυστυχώς πλέον το luna park αυτό, αφού έμεινε μισό και με λίγα παιχνίδια, μεταφέρθηκε απέναντι και πλέον είναι ακόμα μικρότερο και αδιάφορο.

Να σημειώσω εδώ ότι προχθές που πέρασα από Βάρκιζα παρατήρησα ότι το luna park έλειπε και πλέον είχε γίνει ο χώρος παρκιγκ. Στην αλάνα από πίσω (που είναι η στάση του λεωφορείου) είχα περάσει όμορφες στιγμές ταρζανιών και καγκουριλικιών, καθώς και κυνήγει με την τροχαία...

Και να αναφέρω ότι υπάρχει ένα ρετρό luna park (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα και αν πάτε θα το δείτε και εσείς) στη Ν. Μάκρη, απένανατι από τη Nissan στο δρόμο που πάει στο Διόνυσο.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.
 
Και οι αναμνήσεις δεν θα πάψουν να υπάρχουν..

Το RAP DANCER συνεχίζει και λειτουργεί και μάλιστα πολύ καλά!

Φρόντησα και ανέβηκα 3 φορές φέτος στο Παζάρι της Λάρισας! :D

Ήταν τελειο! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αχ...ρε παιδιά ...ΤΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!! κι εμένα με πήγαιναν εκεί μικρό...μέχρι τα 10 πολλές Κυριακές, θυμάμαι μόλις έμπαινες μέσα στα δεξιά ήταν αυτο το πυραυλάκι που έβαζες δύναμη για να το στείλεις μακριά...επίσης τέρμα απέναντι που ήταν το σπίτι του τρόμου και έγραφε τη λέξη pipistrello που μου έκανε εντύπωση σαν λέξη χαχαχα και σήμαινε νυχτερίδες!!! χαχαχαχα... τα συγκρουόμενα...τον μύλο...πολλά πολλά....ρε παιχνίδια που κάνουν τα βιώματα.....
 
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :)

Είμαι καινούργια στο retromaniax και θα ήθελα τη βοήθεια σας!

Ψάχνω για ρετρό λουνα παρκ στην Αθήνα για φωτογρἀφιση. Με ενδιαφέρουν και αυτά που λειτουργούν αλλά και τα εγκαταλελειμἐνα, αρκεί να ειναι προσβάσιμα.

Ἐχω πἀει ήδη στο International στη γλυφάδα στο οποἰο ὀμως η προσβαση ηταν αδύνατη και στο παλιο λουνα παρκ στο Λαυριο το οποίο πια δεν υπἀρχει δυστυχώς...

Ἐχετε κάποια αλλη ιδέα;

Ευχαριστώ πολύ, περιμἐνω με αγωνία :)
 
307577_186630064747307_100002009445932_420323_1653259914_n.jpg

3 ακομα φωτογραφιες του Rap Dance που βρηκα προσφατα! :)

294844_186630114747302_100002009445932_420326_747712925_n.jpg

299005_186630018080645_100002009445932_420322_1489775246_n.jpg
 
Καθε Σαββατο πηγαινα με τον μπαμπα μου και τον αδεφο μου...εκλαιγα οταν εκλεισε...παντως η αληθεια ειναι οτι το allou δεν εχει καμια σχεση...το tivoli μου εβγαζε μια διαφορετικη αισθηση...πραγματικα θλιβερες οι φωτογραφιες...
 
Καλησπέρα σε όλους σας τωρα εχει ανοίξει ενα Luna Park στην θέση που ηταν το Rodeo :) πιστεύω να πάω σήμερα εαν προλάβω να μου θυμήσει λίγο τα παλιά μου χρόνια σαν παιδί που ήμουνα και εγώ
 
Αν και δεν ειμαι απο Αθηνα, εχω κατι φωτογραφιες απο καποιο λουνα-παρκ. Θα ψαξω να τις βρω. Αυτο που θυμαμαι ειναι ενα τρενακι για μικρες ηλικιες βαμμενο δρακος(πρασινος). Ισως και καμπια...???

Θυμαται καποιος κατι? Μιλαω για 1982-1986....
 
Αν πέρναγε μέσα από ένα τεράστιο κόκκινο μήλο, μου θυμίζει την κάμπια που υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε μέχρι πρόσφατα) στα Αηδονάκια.
 
pardalotzatziki είπε:
Αν και δεν ειμαι απο Αθηνα, εχω κατι φωτογραφιες απο καποιο λουνα-παρκ. Θα ψαξω να τις βρω. Αυτο που θυμαμαι ειναι ενα τρενακι για μικρες ηλικιες βαμμενο δρακος(πρασινος). Ισως και καμπια...???Θυμαται καποιος κατι? Μιλαω για 1982-1986....
Το αναγνωριζει κανεις? Οι φωτο ειναι απο επισκεψη στην Αθηνα...

Μηπως ηταν κοντα στο αεροδρομιο?

Αν αναγνωρισετε και κανενα προσωπο θα παθω πλακα...! Σοβαρα...

img259 12.jpg

img259 2.jpg
 
Oι φωτογραφιες αυτες (το καταλαβα απο τον δρακο) ειναι απο το Rodeo στον Αλιμο!!!

pardalotzatziki εαν βρεις και αλλες φωτογραφιες απο αυτο το λουνα παρκ θα χαρουμε πολυ να τις δουμε :thanx2:
 
Πίσω
Μπλουζα