Λούνα παρκ Φαλήρου

bi-bi είπε:
Το θυμάμαι αμυδρά,αυτό που μου εχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μια μάγισσα που κράταγε ενα σκουπόξυλο και το ανεβοκατέβαζε πάνω από τα κεφάλια μας,ποτέ δεν 8α το ξεχάσω... :cry: :cry: :cry: τι τραβήξαν οι γονείς μου μέχρι να με ηρεμήσουν και να σταματήσω το κλάμα.Ακόμη το θυμούνται....

Αwwwwwww :hug:
 
bi-bi είπε:
Το θυμάμαι αμυδρά,αυτό που μου εχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν μια μάγισσα που κράταγε ενα σκουπόξυλο και το ανεβοκατέβαζε πάνω από τα κεφάλια μας,ποτέ δεν 8α το ξεχάσω... :cry: :cry: :cry: τι τραβήξαν οι γονείς μου μέχρι να με ηρεμήσουν και να σταματήσω το κλάμα.Ακόμη το θυμούνται....
Αυτή η μάγισσα είναι που έχω στη φωτογραφία και στην παρακάτω το καπέλο της. Μάλλον θα σου κάνει κάποια αίσθηση τώρα που την βλέπεις ή τουλάχιστο θα έκανε σε εμένα. Βέβαια στο σκοτάδι και σε μικρές ηλικίες τα πράγματα είναι αρκετά πιο διαφορετικά. :D
 
Έχουμε καμιά παλιά φωτογραφία από το Rodeo ?? Εκει πήγαινα κι'εγώ μικρός όπως και στο Λουνα Πάρκ του Γαλατσίου που έκανε συνέχεια πέρα δώθε στις πλευρές της Βεϊκου... Αν υπάρχουν γενικά φωτογραφίες από παλιά λουνα πάρκ ...?
 
Ασχετο, το Ροντεο φαινοταν σε μια σκηνη καποιας ταινιας με τον Ομαρ Σαριφ που ειχε γυριστει στην Ελλαδα

Ηταν Ελληνας μπατσος και κυνηγουσε τον Μπελμοντό που ηταν απατεωνας και σε μια φαση τον κυνηγουσε στο εγκαταλελειμενο Ροντεο!!
 
Ρε παιδια υπηρχε Λουνα-Παρκ κοντα στο Γηροκομειο στους Αμπελοκηπους ή το ειδα στον υπνο μου? :)
 
AA+ είπε:
Έχουμε καμιά παλιά φωτογραφία από το Rodeo ??
Kαλά, τι είπες τώρα αγόρι μου... :bow:

Εκεί είχε ένα απίστευτο διστημικό "theme", που αν θυμάμαι καλά το έλεγαν "Houston Astro Liner" !!

Είχα ανέβει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές σε αυτό το πράγμα !! (τον father τον είχα ξεπαραδιάσει !! :D ) Αισθανόμουν κάτι ανάμεσα σε Χαν Σόλο και Μπακ Ρότζερς... απίστευτη εμπειρία !! :headbangdude:

Wally είπε:
Ρε παιδια υπηρχε Λουνα-Παρκ κοντα στο Γηροκομειο στους Αμπελοκηπους ή το ειδα στον υπνο μου?
Xαχαχα !! :D

Μερικές φορές την ίδια αίσθηση έχω και εγώ...

Πέρασα πολλές όμορφες στιγμές της παιδικής μου ηλικίας εκεί, και όχι μόνο στα διάφορα rides, αλλά και στα ηλεκτρονικά που είχε !! (εκεί έπαιξα για πρώτη φορά το "The Pit", το "Νaughty Boy", το "Fantasy", το "Rally-X" και το "Crush Roller"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
Πέρασα πολλές όμορφες στιγμές της παιδικής μου ηλικίας εκεί, και όχι μόνο στα διάφορα rides, αλλά και στα ηλεκτρονικά που είχε !! (εκεί έπαιξα για πρώτη φορά το "The Pit", το "Νaughty Boy", το "Fantasy", το "Rally-X" και το "Crush Roller"...
Σουτ, δείχνεις τα χρόνια σου... :D
 
Mουαχαχά !! :biglaugh:

Καλά, δεν με πήραν δα και τα χρόνια, νεότατος είμαι !! (..συγνώμη τώρα, αλλά πονάει η μεσούλα μου και πάω να βάλω κανα "Λέοντος"... :D )
 
Άραγε τι άλλαξε στη ζωή των "κατοίκων" του "τρένου του τρόμου",

όταν εγκαταλήφθηκε και ερήμωσε του λούνα-παρκ στο Νέο Φάληρο ;

Ένα περίεργο τέλος για το κεφάλι του Φρανκενστάιν :

αυτοσχέδιο τραπέζι σε κατάλυμα άστεγων (εντός του λούνα παρκ, λίγα μέτρα από το τρενάκι) !

[edit] Dead imageshack pic [edit]

Το κεφάλι μοιάζει θλιμμένο, για το τέλος που του επιφύλαξε η μοίρα.

Κάποτε φόβητρο των παιδιών, τώρα χρηστικό αντικείμενο των φτωχών.

[edit] Dead imageshack pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω προσκλήσεις πάμε απόψε;

9520.jpg9521.jpg
9522.jpg9523.jpg
9524.jpg9525.jpg
9526.jpg9527.jpg

Δύο λινάτσες με τρομακτικά σχέδια που κάποτε κρέμονταν στους τοίχους μέσα στο σπίτι του τρόμου.

9528.jpg

Βρε ο Eddie των Iron Maiden! Τι κάνει στο Tivoli;

9529.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα κράτησέ μου θέση στα συγκρουόμενα :D ( ελπίζω να χωράω... :wait2: )
 
Πωωω! Πωωω!

Ωραίες αναμνήσεις και συναισθήματα λύπης μαζί μου ξύπνησας αυτές οι φωτογραφίες...

Υπέροχες φωτογραφίες πραγματικά...

Ειδικά αυτή η Μάγισσα, όταν ήμουν μικρή, είχε άλλη αίγλη!!! Την φοβόμουν υπερβολικά!!!

Αν δεν κάνω λάθος ήταν ανάμεσα στους λουκουμάδες και τον ιππόδρομο (το παιχνίδι που πέταγες την μπάλα για να κινηθεί το άλογο σου)... Κρατούσε μια αχυρένια σκούπα και την κουνούσε πάνω κάτω... πως κατάντησε η κακομοίρα...!
 
Ναι, το θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν δύο τα Rodeo και ανάμεσά ήταν μια disco που λεγόταν Space. Σε αυτήν έκαναν πολύ ερασιτεχνικοί σταθμοί, χοροεσπερίδα.. :thanx2:
 
ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ TIVOLI ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. ΕΝΑ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΛΟΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ GOOGLE EARTH ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΝΤΑΣ ΤΟ A LUNA PARK CHRIS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ! :cool:

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΓΙΑ. ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΜΑΓΓΙΣΑ ΠΟΥ ΚΟΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΑΖΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΟΥΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΒΑΓΟΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ. ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΛΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΜΥΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΣΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΡΟΜΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ, ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΥΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ BLACK LIGHT ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ Ή ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ TIVOLI ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ FORUM ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. :bow:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΜΠΕΣ ΣΤΟ GOOGLE ΠΑΤΑ A LUNA PARK CHRIS KAI UA DEIS FVTOGRAFIES APO TO LOYNA PARK TIVOLI ( ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ) ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τivoli Πολυ ωραιες οι αναμνησεις σου,γραφε αν μπορεις με μικρα και οχι κεφαλαια που δειχνουν οτι φωναζεις. :thumbup:
 
telonie, πολυ ωραιες οι φωτος σου!

κ εγω η γηραια θυμαμαι την μπαλαρινα κ το ταψι.. ειχε ταψι ε? νομιζω πως ναι γιατι οι γονεις μου δεν με αφηναν να μπω κ πρωτομπηκα στο ταψι του λουνα παρκ της δραμας κρυφα. απωθημενο...

να θυμηθω κ το ost του λουνα παρκ? adriano chelentano? σε αυτο το λουνα παρκ δεν ηταν που ειχε κ ζωγραφιστη την φαρσα του στο πλαισιο μεσα σατο οποιο ηταν η μπαλαρινα? κ απο οτι θυμαμαι ολοι οι τυποι που μιλαγανε απο τα μικροφωνα ειχαν ιταλικη προφορα..

εκτος αν το μπερδευω με το λουνα παρκ της δραμας κ γραφω βλακειες τοση ωρα.. ουφφ..
 
Πριν ανοίξει το Allou Fun Park 2000-2002 πήγαινα σε αυτό. Ο αδελφός μου έπαιζε στα επικίνδυνα και εγώ στο Τρενάκι του Τρόμου και σε ένα άλλο Μπαλαρίνα αν απατάει η μνήμη μου. Χριστούγεννα του 2000 θυμάμαι είχαμε πάει με τον αδελφό μου πέρασα τότε super
 
Τι ομορφες εποχες!! Τι χαρα περναμε με την αδερφη μου οταν ητανε να παμε μαζι με τους γονεις μου στο Λουνα παρκ ειτε στου Φαληρου ειτε στο αλλο κοντα στον Αλοιμο!

Για μενα ηταν σαν να πηγαινα σε εναν αλλο κοσμο μυστηριου, τρομου αλλα και χαρας μαζι με συντροφια τα τοσα παιχνιδια του λουνα παρκ. Ηξερα οτι μετα το παιχνιδι καθε φορα θα ακολουθουσε μαλλι της γριας η' ποπ κορν μεχρι να ερθει η ωρα να φυγουμε και να παμε σπιτι για υπνο αφηνοντας πισω και αποχαιρετοντας το λουνα παρκ με το ενα χερι μου και λεγοντας απο μεσα μου "γεια σου... Θα ξανα ερθω παλι" και κοιτοντας την μητερα μου που με κρατουσε απο το αλλο χερι να μου χαμογελα και να μου λεει "παμε θα ξαναερθουμε" ετσι ημουν ησυχος οτι θα ξαναβρεθω εκει.....

Ετσι και γινοταν οποτε μπορουσαν οι γονεις πηγαιναμε, μεχρι που ηρθε η στιγμη που ο κοσμοςμου εξαφανιστηκε γιατι το ρευμα της εποχης το επεβαλε αφηνοντας μου μονο νοσταλγια και αναμνησεις απο την παιδικη μου ηλικια και ενα Γιατι;;;......

Καταστρεψανε οτι μας εκανε να ειμαστε χαρουμενοι και μας αφησαν αυτες τις εικονες ντροπης και αισχους.... Eτσι., για να μας τα θυμιζουν και να βλεπουμε τις ωραιες πολικατοικιες η' τα καφε που φτιαχτηκαν εκει.....Λυπαμε πραγματικα :(
 
Μικρός το είχα λιώσει το RODEO (όσοι είναι 30+ θα θυμούνται πόσο σπουδαίο ήταν και σε μέγεθος και από κάθε απόψη), όσο και το μικρότερο το Φαληρικό που αναφέρετε εδώ, το οποίο αν δεν απατώμαι εμφανίστηκε λίγο πιο μετά για να καλύψει το κενό.

Η θλίψη που αισθάνομαι αντικρύζοντας αυτό το αποτρόπαιο θέαμα είναι δυστυχώς μεγαλύτερη και από την νοσταλγία. Χωρίς πλάκα το τρενάκι του τρόμου φαντάζει πιο τρομακτικό σήμερα έτσι όπως έχει αφεθεί διασπαρμένο στην παρακμή.

Παρόλα αυτά δεν ξαφνιάζομαι. Η ευσυνειδησία των νεοελλήνων αποτελεί είδος εν εκλείψει...
 
Πίσω
Μπλουζα