Λούφα και Παραλλαγή (1984)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε:
το αλλο που πανε να παρουν την εμμανουελα απο το χιλτον και τουσ λεει ο σκοποσ γιααα που το βαλατε πουλακια μου..... κυμουλησ μπουρδελοτσαρκα..
δινω ρεστα με τον θυρωρο στο Χιλτον που του λεει ο Κιμουλης ''κανε στην μπαντα ρε καραγκιοζη''
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε:
το αλλο που πανε να παρουν την εμμανουελα απο το χιλτον και τουσ λεει ο σκοποσ γιααα που το βαλατε πουλακια μου..... κυμουλησ μπουρδελοτσαρκα..
"Για να δούμε και τα υπηρεσιακούλια σας"

Και μετά ο σκοπός τους ζητάει να του φέρουν σοκολατίνα από τον Φλόκα και ο Κιμούλης του φέρνει τουλούμπα :D

Από τις ταινίες που όντως μπορώ να δω και να ξαναδώ μ' ευχαρίστηση και ας είναι το θέμα της στρατιωτικής θητείας κάτι από το οποίο δεν έχω παραστάσεις.

Το καστ είναι εντυπωσιακό. Περνάνε ηθοποιοί - ονόματα, έστω για να πουν δυο ατάκες. Π.χ. ο Βαλαβανίδης στον ρόλο του αξιωματικού από το γραφείο Α2, ο Πουλικάκος στον ρόλο του καθηγητή των αγγλικών ("this is a pipe":D), ο Σκιαδαρέσης στον ρόλο ενός τεχνικού που μιλάει στον Παπαδόπουλο για έναν φαντάρο που πριν τον "σώσει" ο συνταγματάρχης ήταν σε μια μονάδα για "αντιφρονούντες" και έτρωγε ξύλο, η Τάνια Καψάλη (πριν δοξαστεί στην "Λάμψη") στον ρόλο της επίδοξης τραγουδίστριας Εμμανουέλας κ.α.

Ο Κιμούλης έξοχος (πριν αρχίσει να θεωρεί ότι ξέρει καλύτερα απ' όλους τους σκηνοθέτες πώς πρέπει να παίζει τους ρόλους του), το ίδιο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, ακόμα κι αυτοί που δεν συνέχισαν σε μεγάλη καρριέρα (π.χ. Σαββίδης, Μπαλούρδος).

Όταν είδα το "Σειρήνες στο Αιγαίο" (που μου άρεσε, έστω κι αν, λόγω εποχής, δεν είχε τα πολυεπίπεδα μηνύματα της αρχικής "Λούφας") ήταν μια ευχάριστη έκπληξη (σαν κλείσιμο του ματιού) η γκεστ εμφάνιση αυτών των δύο (Σαββίδη και Μπαλούρδου). Ο πρώτος ως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκει τον Ρένο Χαραλαμπίδη με την Καγιά το πρωί στην παραλία και ο δεύτερος ως ο βαρκάρης που μεταφέρει τους φαντάρους στην Πίτα.

Και για να θυμηθούμε

 
Με αφορμή την σημερινή της προβολή από το Στάρ, γνωρίζει κανείς σε ποιόν εξωτερικό χώρο γυρίστηκαν τα πλάνα της αυλής του κτιρίου της ΤΕΔ/στρατοπέδου?
 
Την ταινία την είχα δει πριν από 6 χρόνια στον ΑΝΤ1. Σήμερα μετά από κάτι υποχρεώσεις είδα το μισό μέρος της ταινίας. Υπέροχο casting , νέα πρόσωπα που σήμερα διαπρέπουν (Μάινας, Σκιαδαρέσης, Χαϊκάλης, Καψάλη, Κιμούλης, Καλογερόπουλος κ.α.). Και μια όαση στην περίοδο των "βιντεοταινιών" την δεκαετία του 1980.
 
Αν είχα ακούσει καλά ήταν και blockbuster με 300000 εισητήρια. Αγαπημένη μου σκηνή πέραν του "ο πατέρας μου έχει ζώα.." είναι η:

Ο υποδιοικητής ξεναγεί τον Παπαδόπουλο στην μονάδα και πετυχαίνουν τον Καραμαζώφ:

Υπ: Ο Καραμάνος είναι υπόδειγμα λαμπρού νέου που διέφυγε τον κομμουνισμόν και ήλθε να υπηρετήσει την πατρίδα του. Απόφοιτος του πολυτεχνείου της Τασκένδης.

Καρ. Αφήστε κύριε Συνταγματάρχα, εδω πέρα μ'έχουν ταράξει στην αγγαρεία και την φασίνα.

Υπ: Αυτό είναι το νόημα του στρατού Καραμάνο παιδί μου, απανταχού και εισ όλον τον κόσμο. Και επιστήμων να είσαι, σκ.. θα καθαρίζεις!
 
joe είπε:
Η ταινια λεγεται πως περιεχει αρκετα αυτοβιογραφικα στοιχεια. Κεντρικος ηρωας ειναι ο στρατιωτης Παπαδοπουλος. Καμεραμαν στην πολιτικη ζωη του, υπηρετει στα συνορα στην πινεζα του χαρτη πιθανων οπως υπονοειται λογω των πολιτικων φρονηματων του. Ξαφνικα ερχεται η μεταθεση του στην Αθηνα στην νεοσυστατη ΥΕΝΕΔ η οποια στελεχωνεται απο στρατιωτες αναλογων ειδικοτητων.


[/size]
H καλύτερη ταινία των 80ς, με φυσικά όλες τις πρόσφατες επανεκδόσεις να μην πιάνουν μία μπροστά της. Η μετάθεση του στρατιώτη Παπαδόπουλου ήταν στην Γ.Υ.Σ. (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) η οποία είχε την ευθύνη δημιουργίας και λειτουργίας της Τ.Ε.Δ. (Τηλεόραση Ενόπλων δυνάμεων). Υ.ΕΝ.Ε.Δ. μετονομαστηκε αργότερα (1970)
 
Mια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1980. Μαζί με το Bios k Politeia (που μπορεί να χαρακτηριστεί προφητικό για την επόμενη δεκαετία) και το Arpa Colla αποτελούν για μένα το ζενίθ του σκηνοθέτη Περάκη (οι πρόσφατες δικές του δεν βλέπονται).
 
Από τις αγαπημένες μου κωμωδίες!Ίσως η καλύτερη των 80'ς!!!Πολύ καλό καστ με παλιούς και ανερχόμενους για την εποχή εκείνη ηθοποιούς που σήμερα είναι φτασμένα ονόματα!Την έχω δει αμέτρητες φορές!
 
Πολυ καλη κωμωδια και απο της αγαπημενες μου.Και σαν μεγαλος οπαδος του νικου καλογεροπουλου σε οτι εχει παιξει ειναι απο τα αγαπημενα μου.
 
Λούφα και παραλλαγή 25 Χρόνια μετά!

Ο Νίκος Περάκης και ο Γιώργος Πανουσόπουλος θυμούνται 25 χρόνια μετά τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας Λούφα και παραλλαγή τις συνθήκες των γυρισμάτων, και των πρώτων χρόνων της τηλεόρασης των ενόπλων δυνάμεων και επεισκέπτονται τους χώρους όπου γυρίστηκε η ταινία το 1984.

 
φοβερη ταινια

ολοι οι ηθοποιοι ηταν πολυ καλοι και ειχε πολυ γελιο
 
Ταινία σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο. Φοβεροί ηθοποιοί σε πραγματικά αστείες καταστάσεις και φοβερές ατάκες. Αξέχαστη σκηνή όπου ο Τάκης Σπυριδάκης βγαίνει στην αναφορά να ζητήσει άδεια καθώς ο πατέρας του έχει ζώα.
 
46.jpg
46.jpg
 
Πολύ αγαπημένη μου ταινία που την έχω δει άπειρες φορές. Δυστυχώς τα "σπιν οφ" της (Συρίνες στο Αιγαίο-Συρίνες στη στερια και Ι4: Λούφα και απαλλαγή) δεν μου λένε και πολλά
 
H Πρώτη ταινία ήταν κορυφή,πολύ πιο αληθινή και κοντά στο στρατό,πιο ψημένες φάτσες όπως ο Παπαδόπουλος και με καλύτερο σενάριο.Οι μετέπειτα είναι για τα πανηγύρια με κάτι γελοίους τύπους [edit] όχι ονομαστικούς χαρακτηρισμούς που δεν είχαν υπηρετήσει προτού γυρίσουν την ταινία και δεν ξέρω αν το έκανε και ποτέ.Μια φτηνή απομίμηση και ξεφτίλα της πρώτης που όσες φορές και να τη βλέπω δε τη χορταίνω.Αλλά είπαμε η ποιότητα συμβαδίζει και με την εποχή ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ταινία Σειρίνες στο Αιγαίο την είδα μερικές μέρες πριν φύγω φαντάρος. Ότι πρέπει για ποντικαρά!! :p
 
Θρυλική ταινία με πολύ γέλιο!!!
 
Απο τις καλύτερες ελληνικές ταινίες!

-Διοικητής(δείχνει στον οπερατέρ Παπαδόπουλο μια φωτογραφία του Λένιν): Παπαδόπουλε ξέρεις ποιός είναι αυτός;

-Παπαδόπουλος(κοιταζοντας υποψίασμένος μιά τον διοικητή και μιά τη φωτό): Ο Βενιζέλος!!!!!!!!!!!!! :D
 
Σώτος Σώτος είπε:
Απο τις καλύτερες ελληνικές ταινίες!
-Διοικητής(δείχνει στον οπερατέρ Παπαδόπουλο μια φωτογραφία του Λένιν): Παπαδόπουλε ξέρεις ποιός είναι αυτός;

-Παπαδόπουλος(κοιταζοντας υποψίασμένος μιά τον διοικητή και μιά τη φωτό): Ο Βενιζέλος!!!!!!!!!!!!! :D
Όπως έχω γράψει και παραπάνω απάντηση που έδωσε ο Περάκης στο διοικητή του όταν του έκανε την ίδια ερώτηση.
 
Πίσω
Μπλουζα