ΜΑΜΕ η καλύτερη κονσόλα ;;

Σταύρο,

Oταν λες ψάχνεις για "MAME" δεν ξέρω αν εννοείς κάτι διαφορετικό γιατί αυτό που έχεις δεν είναι ακριβώς MAME αλλά κάποιο multi-emulator frontend που έχει και MAME μέσα.

Αν θέλεις το κανονικό ΜΑΜΕ, κατέβασε την τελευταία έκδοση MAMEUI32 (0.156) αφού το λειτουργικό σου είναι 32bit, από εδώ: http://www.emu-france.com/?wpfb_dl=625

Αφού έχεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να βρεις και τα roms φυσικά (εδώ δεν επιτρέπεται να δώσω links), τα οποία να ταιριάζουν με την έκδοση αυτή, δηλαδή "MAME Roms 0.156". Αλλά και 1-2 εκδόσεις πιο πριν να είναι τα roms δεν πειράζει, το 99% θα δουλεύουν. Mπορείς βέβαια και να κατεβάσεις απλά μια πιο παλιά έκδοση του MAME που να ταιριάζει με τα roms που βρήκες και τελείωσε, δεν χρειάζεται να έχεις ντε και καλά την τελευταία έκδοση του προγράμματος. Να ξέρεις όμως ότι αν θες όλο το πακέτο roms, ζυγίζει περί τα 50+ GB. Αλλά μπορείς και να τα κατεβάζεις ένα ένα από διάφορα sites που κάνουν host τα roms χύμα (εύκολο να τα βρεις αυτά).

Εκτός από τα κανονικά roms, υπάρχουν και τα CHDs τα οποία είναι hard disc images. Αυτά τα βάζουν σε διαφορετικό torrent πάντα "MAME CHDs". Καμιά 200αριά και βάλε games είχαν σκληρό δίσκο, οπότε αν θες αυτά να λειτουργήσουν θα πρέπει να κατεβάσεις και αυτά, πράγμα που δεν στο συνιστώ αφού για τα λίγα αυτά games θα πρέπει να κατεβάσεις torrent πάνω από 100GB. Εγώ απλά θα σου πρότεινα να διαλέξεις μερικά που θες και τα άλλα άστα.

Tέλος, αν θέλεις, μπορείς να κατεβάσεις και τα extras, δηλαδή preview screenshots, φωτογραφίες των καμπίνων, DAT με πληροφορίες για κάθε rom κλπ, ώστε το MAME να είναι "ολοκληρωμένο" και να μπορείς να το χρησιμοποιείς και για διάφορες πληροφορίες ή database. Αυτό θέλει αρκετή δουλειά και ψάξιμο, αλλά υπάρχουν και torrents που τα έχουν όλα μαζεμένα. Ομως για να βρεις τις τελευταίες εκδόσεις είναι λίγο δύσκολο, συνήθως αυτές βρίσκονται σε private trackers. Σε public trackers όπως Pirate Bay κλπ θα βρεις πιο παλιές εκδόσεις αλλά στην χειρότερη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτές, απλά μερικά roms θα έχουν διαφορετικό όνομα και δεν θα ταιριάζουν οπότε δεν θα σου δείχνουν εικόνες και πληροφορίες, αλλά τα περισσότερα θα είναι OK.

Πάντως αν ήθελες και έκανες τον κόπο, θα μπορούσα να σου περάσω το δικό μου setup το οποίο έκανα update πρόσφατα και είναι η έκδοση 0.154 full-extra με λίγα CHDs διαλεχτά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τασο, ησουν κατατοπιστικοτατος!!!! :worship:

Imgema είπε:
Oταν λες ψάχνεις για "MAME" δεν ξέρω αν εννοείς κάτι διαφορετικό γιατί αυτό που έχεις δεν είναι ακριβώς MAME αλλά κάποιο multi-emulator frontend που έχει και MAME μέσα.
Πιο σωστα δεν θα μπορουσες να το θεσεις!!! :thumbup:

Imgema είπε:
Εκτός από τα κανονικά roms, υπάρχουν και τα CHDs τα οποία είναι hard disc images. Αυτά τα βάζουν σε διαφορετικό torrent πάντα "MAME CHDs". Καμιά 200αριά και βάλε games είχαν σκληρό δίσκο, οπότε αν θες αυτά να λειτουργήσουν θα πρέπει να κατεβάσεις και αυτά, πράγμα που δεν στο συνιστώ αφού για τα λίγα αυτά games θα πρέπει να κατεβάσεις torrent πάνω από 100GB.
Πραγμα που σημαινει -Εαν δεν υπαρχουν πολλοι seeders - οτι θα πρεπει να κατεβαζω 5-6 μερες!!!!:burn:

Imgema είπε:
Εγώ απλά θα σου πρότεινα να διαλέξεις μερικά που θες και τα άλλα άστα.
Κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου....λιγα και καλα!!! ;)

Imgema είπε:
Πάντως αν ήθελες και έκανες τον κόπο, θα μπορούσα να σου περάσω το δικό μου setup το οποίο έκανα update πρόσφατα και είναι η έκδοση 0.154 full-extra με λίγα CHDs διαλεχτά.
Ευχαριστω πολυ για την προσφορα,αλλα θα τα καταφερω....νομιζω!!! #)

Το πολυ πολυ να καταφερω να ανατιναξω το λαπτοπι.....:biglaugh:
 
Εδω και πολλα χρονια παντα στο mame αφιερωνω τον περισσοτερο χρονο σε σχεση με αλλους emulators και σε τηλεοραση crt που παιζω συνδεδεμενη με το pc ειναι οτι πρεπει!και το xbox 1 οταν το ειχα παρει το 2002 το ειχα παρει πακετο μονο με το mame!ολα τα arcades 80s 90s σε αλφαβητικη σειρα ειναι σκετη μαγεια!
 
Πίσω
Μπλουζα