Η ενημερωτική εκπομπή «ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» παρουσιάζει τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ, ιδρυτή του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ. Ο ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρει τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν όταν το ΜΙΝΙΟΝ έπιασε φωτιά, αλλά και τα επιχειρηματικά σχέδια του Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΑ, πριν το ατυχές περιστατικό. Γίνεται αναφορά στο βιβλίο του «24 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ», ενώ παράλληλα ο ίδιος λέει πως πιστεύει στον ορθολογισμό και αναφέρεται στους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΣΩΡΤΣΙΛ και ΚΙΠΛΙΝΓΚ. Στη συνέχεια, μιλά για τις αξίες της ζωής, το μυστικό της επιτυχίας του, τους αναγκαίους συμβιβασμούς του, την πολιτική του ιδεολογία, τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και τη σχέση του με το χρήμα. Η εκπομπή ολοκληρώνεται με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το ζεύγος ΓΕΩΡΓΑΚΑ σε στιγμές ευτυχίας.
Η πώληση του Μινιόν με τίμημα της τάξης των 25 εκατ. ευρώ είναι η τελευταία ίσως ανάσα ρευστότητας που μπορεί να εξασφαλίσει η καταρρέουσα εισηγμένη (Follie Follie).
Το τεράστιο κτίριο του Μινιόν, ένα από τα λίγα που είχε ανεγερθεί στην πρωτεύουσα με προδιαγραφές πολυκαταταστήματος –με μεγάλες δυνατότητες μετατροπής σε ξενοδοχείο– και το πρώτο που εξοπλίστηκε με εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες, δεν είναι δεσμευμένο από τις δικαστικές αρχές, καθώς ανήκει στη Folli Follie Holdings S.A. και όχι στη Folli Follie ΑΕΒΕ. Η Deloitte το έχει αποτιμήσει κοντά στην προαναφερθείσα αξία των 25 εκατ. ευρώ, που θεωρείται χαμηλή για τέτοιου μεγέθους κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας, αλλά όχι για την κατάστασή του: παραμένει επί δύο δεκαετίες κλειστό και βρίσκεται κυριολεκτικά μόνο με τα μπετά.
Αλλες πηγές της αγοράς, πάντως, θεωρούν το τίμημα των 25 εκατ. υψηλό, δεδομένης τόσο της κατάστασης του κτιρίου, που απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για τη διαμόρφωσή του, όσο και λόγω της ευρύτερης χωροθέτησής του.
«Η αγορά του Μινιόν σήμερα αποτελεί πολύ δύσκολο στοίχημα, αφού ο επενδυτής θα κληθεί να προβλέψει πώς θα μετεξελιχθεί η περιοχή μεσοπρόθεσμα», αναφέρει στην «Κ» επιχειρηματίας του κλάδου του λιανεμπορίου.
Σε κάθε περίπτωση, η Folli Follie εκτιμάται πως θα προσπαθήσει να κινηθεί άμεσα, όχι μόνον επειδή έχει άμεση ανάγκη τη ρευστότητα, αλλά και επειδή είναι πιθανόν κάποιος από τους πιστωτές να σπεύσει να αξιώσει την αποζημίωσή του επιχειρώντας τη βίαιη εκποίηση του κτιρίου.
Γεννημενος επιχειρηματιας ο Γιαννης Γεωργακας και πολυ μπροστα απο την εποχη του. Η εμπνευση και οι καινοτομιες που εισηγαγε μονο στην Αμερικη συνεβαιναν εκεινη την εποχη και οσο απεχθανομαι τους αμερικανισμους στην ελληνικη γλωσσα, αλλο τοσο τους επιβραβευω σε θεματα οργανωσης. Μακαρι να μιμουμασταν τους Αμερικανους στα σωστα πραγματα κι οχι στα ουπς και τα ουαου.
Νομίζω ότι όλοι "πολυκαταστήματα" τα ονομάζαμε. Αυτή η μόδα με τα "mall" είναι πολύ πρόσφατη.Καλά όλα τ' άλλα, αλλά από πού κι ως πού mall? Και μάλιστα θρυλικό? Και μέσα στο κείμενο, mall το ανεβάζει, mall το κατεβάζει, και μάλιστα το γράφει και με αγγλικούς χαρακτήρες, οπότε ο συντάκτης δεν μπορεί καν να ισχυριστεί ότι στα (τρόπος του λέγειν) ελληνικά του μολ θα πει "πολυκατάστημα". "Μall" από μόνο του θα πει κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά όταν το χρησιμοποιούμε για συντομογραφία του shopping mall εννοούμε πολλά καταστήματα στη σειρά, σε στεγασμένο χώρο συνήθως, αλλά όχι πάντα. Αν στον συντάκτη δεν άρεσε ο όρος πολυκατάστημα διότι είναι ελληνικός άρα παρακατιανός και ήθελε να ονοματίσει το Μινιόν στη γλώσσα που προτιμάει, τότε έπρεπε να γράψει "το θρυλικό department store"
Σε ένα από τα δημοσιεύματα που διάβασα παραπάνω αναφέρεται ότι το ΜΙΝΙΟΝ μπορούσε να μετατραπεί και σε ξενοδοχείο.Στην ουσία τώρα, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν ξέρω τι θα μπορούσε να λειτουργήσει σήμερα. Έγραψα κάτι παραπάνω, αλλά καθώς το ξανασκέφτομαι μονο ένα ξενοδοχείο μοιάζει βιώσιμο.