Το Μινιόν στις 25 Μαρτίου 1950...
Προβολή συνημμένου 226207
Και το κατάστημα των Λαμπρόπουλων, στολισμένο για την γιορτή των 150 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Μάρτιος 1971.
Προβολή συνημμένου 226208
Καλησπέρα και χαίρομαι που σας βρήκα, αλλά κυρίως χαίρομαι που βρήκα αυτή τη φωτογραφία του Μινιόν, με ημερομηνία κιόλας!
Έχω ψάξει όλο το διαδίκτυο από χθες κι έχω διαβάσει του κόσμου τα άρθρα για το πολυκατάστημα.
Εν ολίγοις: γράφω ένα βιβλίο το οποίο διαδραματίζεται (και) στη μεταπολεμική Αθήνα, με αφετηρία το 1950.
Σε κάποιο από τα κεφάλαια ήθελα οι κεντρικοί ήρωες να επισκέπτονται το Μινιόν το φθινόπωρο της συγκεκριμένης χρονιάς. Το θέμα είναι ότι δεν γνώριζα αν λειτουργούσε ήδη από τότε με τη μορφή πολυκαταστήματος και αυτή η φωτό το επιβεβαίωσε, επιτέλους!
Τώρα απομένει να λυθεί και η εξής απορία, αν γνωρίζει κανείς σας (είτε από προσωπική εμπειρία είτε μέσω συγγενών).
Το 1950 το ΜΙΝΙΟΝ ήταν ήδη πολυώροφο, με τη μορφή περίπου που λειτουργούσε κατόπιν ή αποτελείτο μόνο από τον ισόγειο χώρο; Από τη φωτογραφία δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν διαθέτει και άλλους ορόφους. Από την άλλη, από τα άρθρα που διάβασα έχω μπερδευτεί, καθώς πολλά αναφέρουν ότι το δεκαώροφο κτίριο αγοράστηκε αργότερα από τον ιδιοκτήτη.
Όπως καταλαβαίνετε, θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο ιστορικά ακριβής στις περιγραφές μου και να μη γράψω καμιά μπαρούφα!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση, η φωτό και μόνο με βοήθησε πολύ. Νομίζω πως το συγκεκριμένο φόρουμ θα μου φανεί πολύ χρήσιμο στην έρευνά μου και για άλλα θέματα!
Βασίλης