Μερικές σκόρπιες ατάκες που μού έρχονται στο μυαλό μόλις ακούω γι'αυτήν την ταινία :
- Το Παρίσι είναι πρωτεύουσα της Γαλλίας, της Ιταλίας ή του Σουδάν ??? [ερώτηση σε περαστικό για να κερδίσει - τρόπος του λέγειν - εγκυκλοπαίδια και ... ήδη από την πρώτη της, αυτή, σκηνή η ταινία .... σε έχει "στείλει" !!! ] !!!
- Από ιχθύ μόνο γαύρο [η ατάκα του σερβιτόρου στο εστιατόριο όπου έκατσαν ο Διαμαντόπουλος με τον μικρό του υιό]
- Την αλήθεια ρεεε, την αλήθεια [η τελευταία ατάκα του Καλογερόπουλου στην ταινία κατά τη διάρκεια της δίκης, όπου ο πατέρας του, ως μάρτυρας, άρχισε να ψεύδεται]
- Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη [ο Καλογερόπουλος πάνω στο βουνό όταν, ξαφνικά, ξεπέρασε το πρόβλημα ομιλίας του !!! ] !!!
- Θα κάτσουμε εδώ, στα πίσω καθίσματα, δίπλα στην έξοδο, και άμα γίνει κανένας σεισμός θα τρέξουμε αμέσως, έτσι γιε μου ??? [ατάκα της μητέρας μου όταν πήγαμε στο σινεμά της γειτονιάς να δούμε την ταινία !!! Βλέπετε, την εν λόγω ταινία την είδαμε λίγες μέρες μετά τους σεισμούς του 1981 και, όπως θυμάμαι, εκτός από εμένα, τη μητέρα μου και έναν - δυο ακόμη δεν υπήρχε άλλος στο σινεμά !!!! Αυτό το περιστατικό το διηγήθηκα και στον ίδιο τον Μαραγκό, όταν τον συνάντησα στο αφιέρωμα που διοργανώθηκε γι' αυτόν στο Θέατρο Κνωσσός πριν λίγους μήνες, και .... πολύ γέλασε !!!! ] !!!!