Gyubrush είπε:
Απο τις πιο ηλιθιες ταινιες που εχω δει..Συγνωμη παιδια αλλα....δεν αντεξα!!
Ίσως να είναι κι έτσι !!! Όμως, εκεί στα 80ς .... ακόμη και η "ηλιθιότητα" είχε τη δική της "νοστιμάδα", είχε, ας πούμε, "άποψη", στιλ, υπέκρυπτε κάτι το "μερακλίδικο" !!! Κι αυτό συνέβαινε σε ο,τιδήποτε μάς περιέβαλλε, όχι μόνο στις ελληνικές κωμικές βιντεοταινίες [με τις οποίες ... ας μην κρυβόμαστε .... με αυτές περάσαμε ένα σωρό οικογενειακές στιγμές κάααποτε, όλη η οικογένεια μπροστά στο βίντεο] !!! Π.χ. πάρε εκείνο το συνθ-ποπ τραγουδάκι που έλεγε "woodpecker from space, pipipipipi [8)

]" ... ήταν, πράγματι, η "υπερτατη ανοησία" στο χώρο της ποπ μουσικής, πλην όμως .... είχε κάτι "ξεχωριστό", κάτι το "ίδιαίτερο" !!! Δυστυχώς ... σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, η "ηλιθιότητα" που μάς περιβάλλει είναι μόνο "
ηλιθιότητα" και τίποτε άλλο, ούτε "άποψη", ούτε "στιλ", ούτε cultίλα

....
Γι' αυτό και την βιντεοταινία, για την οποία ανοίξατε τόπικ [και ... πολύυυυ καλά κάνατε] την γουστάρω "με χίλια", παρά την "cultίλα" της και το "φτηνό" σενάριό της !!! Την είχαμε νοικιάσει με τον αδελφό μου, καθόσον εκείνη την εποχή αγαπούσαμε πολύ το μπάσκετ και κάθε Σαββατοκύριακο το περνούσαμε στα γηπεδάκια της γειτονιάς μας, περιοχή Ζωγράφου, παίζοντας μπασκετάκι [είτε στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, είτε στις μπασκέτες έξω απ' το γήπεδο του Ηλυσιακού] !!! Η άλλη βιντεοκασέτα που νοικιάσαμε την ίδια ημέρα απ' το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς ήταν μια αμερικάνικη με τίτλο "Τρελοί μπασκετμπολίστες, απίθανα καλάθια"

[μιλάμε για "αμερικανιά στο φουλ"] !!!
Λοιπόν, η ... άχρηστη / ΄΄ασκοπη μνήμη μου έχει συγκρατήσει μερικές λεπτομέρειες από την εν λόγω βιντεοταινία !!! Επιτρέψατέ μου να τις "ανασύρω" και να σάς τις "σερβίρω" :
- Όταν βλέπαμε με τον αδελφό μου τη βιντεοταινία, μάς έκανε εντύπωση [και μάς είχε χαρίσει πολύ γέλιο] το .... ατσούμπαλο στιλ με το οποίο έπαιζε μπάσκετ ο νεαρός πρωταγωνιστής [αυτό το έχει επισημάνει κι άλλος φίλος παραπάνω] !!! "Καλά, πώς παίζει έτσι, και θέλει ο μάνατζερ να τον πάρει στην Αμερική" ???
- Το όνομα του Ελληνοαμερικάνου μάνατζερ : Κωστίδης, ή, όπως τον έλεγε ο μικρός : Oh, mister Kostidis !!!!
- Το όνομα του φροντιστηρίου, στο οποίο ο μπαμπάς Τσάκωνας και η μαμά του θέλαν να στείλουν τον μικρό για να στρωθεί στο διάβασμα και ... να ξεφύγει από το μπάσκετ : "
Ο τετραγωνισμένος κύκλος" !!!!
- .... και αυτό ήταν το φροντιστήριο όπου η γειτόνισσα στην πολυκατοικία έστελνε τον γιο της [ένα μελετηρό παιδάκι με γυαλάκια], προκειμένου να γίνει γιατρός !!!
- Και .... γυρίσματα που έχει η ζωή : Σε κάποιες σκηνές βλέπουμε τη μαμά να μαλώνει τον νεαρό επειδή "δεν στρώνεται στο διάβασμα για να γίνει γιατρός, όπως έχει στρωθεί ο γιος της γειτόνισσας" !!! Στο τέλος της ταινίας, όμως, όταν ο μάνατζερ mr Kostidis εντυπωσιάστηκε απ' το ταλέντο του και τον παίρνει στην Αμερική, για να σταδιοδρομήσει ως μπασκετμπολίστας, η γειτόνισσα μαλώνει το γιο της "επειδή διαβάζει συνεχώς και δεν πάει να γίνει μπασκετμπολίστας, όπως ο γιος της γειτόνισσας" !!! "Μα, μαμά, δεν είμαι ψηλός, πώς να γίνω μπασκετμπολίστας", απαντά ο "μελετηρός" με τα γυαλάκια ....
- Ο Τσάκωνας σε αυτήν την ταινία μαλώνει με τη γυναίκα του για το φαγητό που τους μαγειρεύει !!! Ενώ είχε λαχταρήσει να φάει σούπα, η γυναίκα του έφτιαξε γεμιστά !!! Και ... τον βλέπουμε να ανακατεύει τα γεμιστά γυρίζοντας το κουτάλι γύρω - γύρω μέσα στο πιάτο, όπως δλδ θα έκανε αν, αντί γι' αυτά, είχε στο πιάτο του σούπα !!! "Μα ... τι κάνεις εκεί ??", τον ρωτά η γυναίκα του !! "Τι να κάνω, αφού θέλω να φάω σούπα"

!!! Κάτι τέτοια "κουλά" .... μόνο στις βιντεοταινίες των 80ς τα βλέπαμε

....