Έχω κι εγώ υπάρξει μέγας φαν του Μάκη αν και δεν μου αρέσει η ελληνική μουσική μετά μπουζουκίου εκτός ειδικών περιπτώσεων όπου η μουσική ή οι στίχοι με ταρακουνάνε στην καρδιά. Όπως το ορχηστρικό που παίζεται στην ταινία THE GREEK TYCOON και χορεύει ό Άντονυ Κουήν με την Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Τον έχω δει πολλές φορές στα ΔΕΙΛΙΝΑ τη δεκαετία του 90 όπου ως φοιτητής είχα άπειρο χρόνο για ξενύχτια! Ένας κολλητός φίλος μου ήταν βοηθός σερβιτόρου και είχα την τύχη να δω πολλά ποιοτικά ονόματα όπως τον Μητροπάνο, την Ελένη Δήμου, τον Μάκη, τον Βαρδή κ.α.
Ο Μάκης όμως ήταν ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ!
Πάντα άριστες ερμηνείες και το ρεπερτόριο του πιάνει όλο το φάσμα. Από blues μέχρι αρκουδιάρικα!
Προσωπικά το τραγούδι του που είναι χαραγμένο στο μυαλό μου είναι το:
ΠΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
Αυτό το τραγούδι έγινε για μένα πραγματικότητα όταν η νεαρά που ήμουν καψούρης εκείνη την εποχή (και ίσως για πάντα) έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό και χαθήκαμε.
ΕXTRA ΙΣΤΟΡΙΑ
Όπως ανέφερα, ο κολλητός μου (μέναμε πάντα στις ίδιες πολυκατοικίες) ήταν βοηθός σερβιτόρου στα ΔΕΙΛΙΝΑ και ο πατέρας του μετρ από τα ξεκινήματα αυτού του κέντρου όταν ήταν σε διπλανό χώρο (τα λεγόμενα και "παλιά Δειλινά").
Ο πατέρας του ήξερε όλους τους τραγουδιστές αλλά είχε τεράστια αδυναμία στον ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ και στον ΣΤΡΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Με τον τελευταίο μετά το πρόγραμμα έπαιζαν μπαρμπούτι μέσα στο μαγαζί και σε χαμαιτυπεία!
Για τον ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ είχε τα καλύτερα λόγια. Τρομερά ευγενικός, ανοιχτοχέρης και ευαίσθητος άνθρωπος. Στα late 70s, όταν είχε γιορτή ή γενέθλια έφερνε στον πατέρα του φίλου μου τούρτες με το όνομα του και μας μοίραζε κομμάτια στα παιδιά της πολυκατοικίας!!! Θυμάμαι να βγάζει η μητέρα μου κομματάρες τούρτας και πάνω να φαίνονται τα γράμματα από το ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ!