Μάντεψε το παιχνίδι!

Υποθέτω ότι μπορούμε να βάλουμε ό,τι παιχνίδι θελουμε, ασχέτως συστήματος (αν είναι κονσόλα, υπολογιστής ή arcade). Για δείτε το πιο κάτω. Εχει αρκετά hints. Το είχα παίξει πρώτη φορά σε ibm xt με hercules σε πράσινο μονιτορ. Ασφαλώς δεν ηταν όπως πιο κάτω, αλλα το κόνσεπτ ηταν το ίδιο.

1768589718877.png

Υποθέτω ότι μπορούμε να βάλουμε ό,τι παιχνίδι θελουμε, ασχέτως συστήματος (αν είναι κονσόλα, υπολογιστής ή arcade). Για δείτε το πιο κάτω. Εχει αρκετά hints. Το είχα παίξει πρώτη φορά σε ibm xt με hercules σε πράσινο μονιτορ. Ασφαλώς δεν ηταν όπως πιο κάτω, αλλα το κόνσεπτ ηταν το ίδιο.

Προβολή συνημμένου 306608
City Connection. Έχω ξοδέψει αμέτρητα δεκάρικα σε αυτό!

Ευκολάκι το επόμενο, παλιό και πολύ αγαπημένο.

1768591011306.png

Το παιχνίδι είναι το Kikstart απο την θρυλική Mastertronic!

Micropolis Πειραιά.. ή αλλιώς το μαγαζί του 38ο Δημοτικού σχολείου Πειραιά (το σχολείο ήταν στον πεζόδρομο απέναντι απο την Ιωνίδειο σχολή και 100 μέτρα απόσταση απο το micropolis).

Κάθε μέρα μετά το σχολείο και πρίν πάμε στο σπίτι περνάγαμε απο το "μαγαζί μας"!

Ραντεβού εκεί στο Micropolis στο "μαγαζί μας" μιας και τους είχαμε γίνει καθε μέρα Οικότροφοι εκεί μέσα! :D

Άλλωστε ήμασταν η καλύτερη διαφήμιση για το μαγαζί που ήταν πάντα γεμάτο απο παιδιά! Μπαίναμε λοιπόν μέσα και παίζαμε για ώρες παιχνίδια στα home computer που είχαν για παρουσίαση.

Ο Commodore 64 στην δεξιά μεριά κοντά στη βιτρίνα και λίγο παραπέρα ο Amstrad CPC 6128 και σε άλλο τραπέζι ο PC1512. Στην άλλη άκρη του μαγαζιού κοντά στο γραφείο του αφεντικού η Amiga 500 με το παιχνίδι Arkanoid να ακούγετε να παίζει σε demo mode.

Κάθε μέρα διαλέγαμε τι παιχνίδι θα παίξουμε και που θα παίξουμε μιας και είχαν διάφορα παιχνίδια σε όλους τους home computers.

Άλλες φορές καθόμασταν στον Amstrad, άλλες φορές στην Amiga και άλλες στον C64.

Ο Commodore 64 είχε ένα quick shot κόκκινο joystick και ένα παιχνίδι πάντα έτοιμο για να παίξεις άλλες φορές είχε το Thundercats που μόλις είχε έρθει και στη TV, άλλες φορές είχε το Impossible mission, και μια φορά είχε και ένα παιχνίδι με μηχανή cross...

Ήταν το Kikstart απο την θρυλική mastertronic με τα εμπόδια που έπρεπε να περάσεις με την Cross μηχανή.

Δεν είχα ποτέ μου Commodore 64 όμως τα περισσότερα γνωστά παιχνίδια για τον C64 τα έμαθα εκεί παίζοντας στο Micropolis.

Εκεί μέσα γνώρισα και αγάπησα και τον Commodore 64!

.

Το επόμενο παιχνίδι για μαντεψιά το αφήνω σε εσάς.

Τελευταία επεξεργασία:
Το παιχνίδι είναι το Kikstart απο την θρυλική Mastertronic!

Micropolis Πειραιά.. ή αλλιώς το μαγαζί του 38ο Δημοτικού σχολείου Πειραιά (το σχολείο ήταν στον πεζόδρομο απέναντι απο την Ιωνίδειο σχολή και 100 μέτρα απόσταση απο το micropolis).

Κάθε μέρα μετά το σχολείο και πρίν πάμε στο σπίτι περνάγαμε απο το "μαγαζί μας"!

Ραντεβού εκεί στο Micropolis στο "μαγαζί μας" μιας και τους είχαμε γίνει καθε μέρα Οικότροφοι εκεί μέσα! :D

Άλλωστε ήμασταν η καλύτερη διαφήμιση για το μαγαζί που ήταν πάντα γεμάτο απο παιδιά! Μπαίναμε λοιπόν μέσα και παίζαμε για ώρες παιχνίδια στα home computer που είχαν για παρουσίαση στους υποτιθέμενους αγοραστές.

Ο Commodore 64 στην δεξιά μεριά κοντά στη βιτρίνα και λίγο παραπέρα ο Amstrad CPC 6128 και σε άλλο τραπέζι ο PC1512. Στην άλλη άκρη του μαγαζιού κοντά στο γραφείο του αφεντικού η Amiga 500 με το παιχνίδι Arkanoid να ακούγετε να παίζει σε demo mode.

Κάθε μέρα διαλέγαμε το παιχνίδι θα παίξουμε και που θα παίξουμε μιας και είχαν διάφορα παιχνίδια σε όλους τους home computers.

Άλλες φορές καθόμασταν στον Amstrad, άλλες φορές στην Amiga και άλλες στον C64.

Ο Commodore 64 είχε ένα quick shot κόκκινο joystick και ένα παιχνίδι πάντα έτοιμο για να παίξεις άλλες φορές είχε το Thundercats που μόλις είχε έρθει και στη TV, άλλες φορές είχε το Impossible mission, και μια φορά είχε και ένα παιχνίδι με μηχανή cross...

Ήταν το Kikstart απο την θρυλική mastertronic με τα εμπόδια που έπρεπε να περάσεις με την Cross μηχανή.

Δεν είχα ποτέ μου Commodore 64 όμως τα περισσότερα γνωστά παιχνίδια για τον C64 τα έμαθα εκεί παίζοντας στο Micropolis.

Εκεί μέσα γνώρισα και αγάπησα και τον Commodore 64!
Πολλές φορές βρέθηκα στο Micropolis στα 80s. Πήγαινα γυμνάσιο τότε στην Πραξιτέλους (Πετράκη). Λίγο πιο πίσω, στην Αλκιβιάδου, ήταν και το Technoland. Θυμάμαι τις αφίσες και τα σταντ στους τοίχους, γεμάτα κασέτες, και στα δύο μαγαζιά. Fairlight, Elite, Rambo, Ghosts ’n Goblins, Raid Over the Moscow… όλα ήταν εκεί.

Θα ...κλέψω την σειρά του συνονόματου και θα σας δείξω έναν εύκολο τίτλο μια και μιλάμε για tetris clone... Απλά θα ήθελα πέραν του τίτλου να μου πείτε σε τι υπολογιστή/κονσόλα είναι αυτό που βλέπετε!

Συνημμένα

• guess.png
    guess.png
    10,6 KB · Προβολές: 4
Τρομερή ατμόσφαιρα το συγκεκριμένο... διαφωνείς; Είχα ασχοληθεί αρκετά μαζί του εκεινο τον καιρό.... Φοβερή μουσική υπόκρουση με πιάνο...

@spyros_s Να σου πω τη αμαρτία μου, δεν θυμάμαι τη μουσική. Θυμάμαι μόνο ότι το είχα παίξει και μου άρεσε.

Αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο. Το είχα παίξει λίγο πρόσφατα, οπότε έχω φωτό εύκαιρη:

guess.jpg

Πίσω
Μπλουζα