Μία φέτα με ψωμί και με μερέντα....

Dimitrissss είπε:
Διαφήμιση του 1982.
attachment.php
ευχαριστω κι εγω για την φωτογραφια

ειχα ξεχασει την συσκευασια πως ηταν

συνεχιζω να τρωω μερεντα και καταλαβαινω κι εγω μια διαφορα

παλια ηταν πιο ωραια στην γευση
 
Λορένα είπε:
Φετα με λαδι και ζαχαρη εφαγε κανεις σας?
Παραλλαγη ήταν και η φετα με ζαχαρη και νερο...

Η δικη μου μαμα που προτιμουσε παντα τα υγιεινα (ιδεα της μαλλον...) μου εφτιαχνε φετα με ..1 κιλο βουτυρο πανω και μισο κιλο ζαχαρη.. παραπανω!

(Τωρα πως γλυτωσα απο χοληστερινη και τα σχετικα... μαλλον επειδη ημουν υπερδραστηρια)

Επισης τρωγαμε και τις γνωστές αβγόφετες. Τις ξερει κανεις?
Και με νερό και ζάχαρη και αβγοφέτες. Επίσης, εγώ θυμάμαι ότι τρώγαμε φέτες με λάδι κι αλάτι.

Πάντως, πιστεύω πως πράγματι είναι πιο νόστιμο το ψωμί με μερέντα αν του έχεις βάλει και βούτυρο.

ΥΓ: Μερέντα ή νουτέλλα; Υπάρχει κάποιο θέμα για αυτό;
 
Η Μερέντα ήταν το κύριο μέσο της διατροφής μου και το μεγάλο πάθος μου.Μ' αυτό μεγάλωσα.Την έτρωγα για πρωινό...μεσημεριανό..(οταν δεν μ' άρεσε το φαγητό) απογευματινό.....κλπ Πήγαινα καθημερινά στο μπακάλη της γειτονιάς και αγόραζα. Αφού θυμάμαι τον τιμάριθμο...Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '70 είχε 27 δραχμές.Μετά έγινε 30! και όταν ξεπέρασε και τις 30 δρχ....θυμάμαι που είπα μέσα μου...πω πω!! όπως πάει θα το φτάσουν και 100!!!!!αμύθητο ποσό!

θυμάμαι τώρα ένα αστείο γεγονός....κάποτε με το μικρό μου μυαλό... είχα τη φαεινή ιδέα...πως οι καλύτερες που έχουν και περισσότερη ποσότητα είναι κρυμμένες στο πίσω μέρος του ραφιού, γιαυτο και γω πήγα και αγόρασα την τελευταία που υπήρχε στη γωνία στο βάθος.Το αποτέλεσμα.....? ήταν ληγμένη!.....χαχα
 
Το αγαπημένο μου σνακ ήταν μια φέτα ψωμί με μερέντα και μια φέτα ψωμί με βιτάμ και ζάχαρη. Μας άνοιγε η όρεξη όταν βλέπαμε τα άλλα παιδιά στην παρέα να τρώνε αυτές τις λιχουδιές...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε μία από τις πρώτες διαφημίσεις της Μερέντα, αρχές δεκαετίας 1980, έδειχνε έναν πιτσιρίκο που ήταν γεμάτος Μερέντες στο πρόσωπο (κάτι που παθαίναμε κι εμείς :) και φώναζε "Μερέντα!" με χοντρή φωνή.
 
μερεντα με φρυγανιες το αγαπημενο μου απο παιδι.η μερεντα δεν εχει αλλαξει σε γευση αμα ειχε σκαρτεψει δεν θα την τσακιζα οπως πιτσιρικας.η μοναδικη πραλινα που μπορουσε να την ανταγωνιστει ηταν η νουκρεμα που εβγαινε σε γυαλινο δοχειο που μετα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις σαν ποτηρι εβγαινε καπου 1990-1994
 
Kι εμενα μερεντα με φρυγανιες ηταν και ειναι το καλυτερο μου!Ιδιως οταν εχει περαστει πρωτα μια στρωση με βουτυρο.
 
Μερέντα και με φρυγανιές αλλά και με φρέσκο ψωμί ήταν απόλαυση. Με αυτά και μ'αυτά θυμήθηκα την εποχή που δεν υπήρχαν κρουασάν, βάζαμε μια σοκολάτα ΙΟΝ στο ζεστό καρβέλι όπου έλιωνε και τα τρώγαμε.
 
Επειδή 1) έτρωγα μερέντα χωρις διακοπή μέχρι που της αλλάξανε την γεύση (με την αγορά απο Suchard) κι ετσι δεν έχω θέμα μνήμης και παιδικού ενθουσιασμού. και 2) επειδή είχα γνωστή που δούλευε στον Παυλίδη, ναι η αλλαγή ήταν συνειδητή κι όχι για λόγους υγείας. Και μάλιστα 2η αλλαγή ήρθε με την αγορα απο Kraft. Δείτε τη παλιά διαφήμιση που η μερέντα στο μαχαίρι φεύγει σαν υγρό (όπως έκανε πάντα η Nutella). Πάρτε ένα βαζάκι μερέντα τώρα και σηκώστε απο το πάτο με το μαχαίρι και δείτε τι θα γίνει. Μια δοκιμή θα σας πείσει #)
 
τα δικα μου: ψωμι με μερεντα, ψωμι με μελι, ψωμι με ντοματα, χτυπητο αυγο (Best of) :D
 
Πίσω
Μπλουζα