Μία φέτα με ψωμί και με μερέντα....

τοπ λιχουδια η μερεντα την οποια την ετρωγα και σκετη .πολυ καλυτερη απο αλλα συναφη προιοντα .

λορενα ψωμι με λαδι και ζαχαρη ετρωγα τα καλοκαιρια στην ζακυνθο με χωριατικο ψωμι..τι μου θυμισες....!!

παω σουπερμαρκετ για μερεντα εχω να φαω πανω απο 10 χροννια
 
Θυμάστε το μικρό κουτάκι του Ζαχαρούχου Βλάχας;;;; (3451 θερμίδες μόνο). Το άδειαζα όλο σε μιά μπαγκέτα πολυτελείας και το εξαφάνιζα εν ριπή οφθαλμού...

Άλλα πολυαγαπημένα μίνι σνακ ήταν

- μπαγκετίνι με μαργαρίνη και ζάχαρη,

- χωριάτικες φετούλες ψωμί με λάδι και θυμάρι

ή με λάδι, λεμόνι και αλάτι.

Επίσης, όταν τελειώναμε με το φτιάξιμο των κουτιών στην πιτσαρία της γειτονιάς, μας αντάμειβαν με ψημένο ψωμάκι και μπόλικη λιωμένη γκούντα από πάνω ::)
 
Φέτα ψωμί και από πάνω πάστα!!! Ναι πάστα!!! Μπλιάχ!!! :p :p:p
 
Αύτο το θέμα πέρα του ότι μου άνοιξε την όρεξη μου θύμισε τρομέρα πρωινά με τους παπούδες... :p :p:p

  • Χειροποίητη μυζιθρούλα της γιαγιάς πανω σε φέτες χωριάτικο ψωμί με φρέσκια ντομάτα, ελίτσες παραγωγής της και μια πρέζα ριγανίτσα.
  • Ψωμί με ζάχαρη και νερό ή με μέλι
  • και φυσικά το all time classic ψωμί με μερέντα και το κουταλάκι δίπλα... ;)
 
telonio είπε:
Τωρα με την μερέντα θα σας πω κάτι και αν θέλετε με πιστεύετε. Οταν ήμουν στο στρατό θυμάμαι μας έδιναν καμιά κυριακή απο 2 κουτάκια μερέντα ανα ίλη. Λοιπόν το τι ξύλο έπεφτε για την μερέντα δεν περιγράφεται. Μιλάμε για απίστευτα σκηνικά μέσα στο εστιατόριο. Να παίρνει το κουτάκι με την μερέντα ένας και να τρέχει και να πέφτουν επάνω του καμια 30αρια άτομα! Σε σημείο που ο δοιηκητής του στρατοπαίδου μας είχε απογορέψει την μερέντα λογο του πανικού που γινόταν! Σοβαρά μιλάω δεν κάνω πλάκα. Εχουν περάσει τόσα χρόνια αλλα ακόμα δεν κατάλαβα γιατί τόση υστερία με την μερέντα! Λες και δεν μπορούσαμε να πάρουμε μερικά κουτιά μερέντα απο το σουπερμάρκετ όταν ήμασταν εκτός στρατοπαίδου.......
Είναι ο χαβαλές της φάσης μωρέ... άμα ο καθένας πάρει από μία χάνεται η "μαγεία". ;)
 
Ακόμα τρώω από παλιά ψωμί με merenda,μόνο που την αντικατέστησα με nutella,τη θεωρώ καλύτερη!
 
::) Θυμάμαι ότι όταν πεινούσα τα απογεύματα, έφτιαχνα ή μια φέτα ψωμί με πελτέ κύκνος και ρίγανη, ή μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μερέντα, ή νερό και ζάχαρη, ή ψωμί με φυστικοβούτυρο ή έτρωγα 1-2 τυράκια μίνι μπάμπιμπελ! Α, επίσης τον κρόκο δύο αβγών χτυπημένα μέχρι να πονέσει το χέρι με ζάχαρη και κακάο! Είχα επιλογές, δεν λέω! Οπως καταλαβαίνετε μεγάλωσα μέσα στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και επιπλέον τα έφτιαχνα και μόνη μου γιατί η μαμά μου δούλευε όλη μέρα στο μαγαζί και έλειπε από το σπίτι! :(
 
Ακόμα,2 φέτες ψωμί με λάδι και ζάχαρη,για βραδυνό...οικονομικό και υγιεινό!
 
συνταγη για ζαχαρουχο :

1 κουτι ζαχαρουχο, να βρασει (οπως ειναι κλειστο) σε μια κατσαρολα με νερο για 2 με 2.30 ωρες

Προσοχη : απαραιτητα το νερο να σκεπαζει ολο το κουτι (γιατι ετσι και εξεχει εστω και λιγο, θα σκασει το κουτι και θα γεμισει οοοοοοοοολη η κουζινα σας ζαχαρουχο :p ) οποτε.. και πρεπει να το προσεχετε και να συμπληρωνετε με νερο τακτικα..

Οταν βρασει θα ανοιχτει, και θα βγει κατι σαν.. πανακοτα (νοστιμοτατο.. #) )

Ποιος το ετρωγε ετσι? ;) (σκετο ή με ψωμι?)
 
Όχι δεν τη γνωρίζω αυτή τη συνταγή!!!!Πάντως μια ή και δύο φέτες ψωμί με merenda συνοδευόταν με ένα ποτήρι ζεστό γάλα παλιά,και στη συνέχεια και μέχρι τώρα κρύο γάλα!Επίσης μπορούσα να φάω 1 τοστ επιπλέον και στο γάλα να βάλω δημητριακά frosties!Το καλύτερο πρωινό!Με κρατούσε ως το μεσημέρι και δεν χρειαζόμουν να πάρω από το κυλικείο!
 
Με 2.30 ώρες βράσιμο, αυτή η "πανακότα" θα κοστίσει περισσότερο από ολόκληρο ζαχαροπλαστείο. Έχεις δει πόσο έχει πάει η ΔΕΗ το κιλοβάτ; :)
 
Όσο για pannacota με 2,50 euro παίρνεις έτοιμη από το supermarket και τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά και μετά θέλει ψυγείο!Οπότε γιατί να κάνεις τόσο κόπο?
 
μόνο που δεν είναι panacotta αλλά καραμέλα βουτύρου aka dulce de leche το οποίο για όποιον ενδιαφέρεται (λέμε τώρα) κυκλοφορεί τώρα και έτοιμο από τη γνωστή φίρμα bon maman ;)

όσο για τις ''αβγοφέτες'' δεν το'ξερα ότι τις λέγαν έτσι ... τις είχα δει στο πρώτο έργο που πήγα να δω στο σινεμά Kramer vs Kramer και φυσικά δεν τις ξέχασα ποτέ )))

στο σχολείο θυμάμαι με νοσταλγία να μου δίνει η μαμά ψωμί με βούτυρο και ζάχαρη, το βούτυρο και μερέντα το θεωρούσα πάντα βαρβαρότητα :sealed: ενώ το ψωμί και λάδι το ανακάλυψα στην ιταλία mmm bruschetta !!!

ααα! ο αποκάτω μου θύμησε ΤΑ πρωινά στη ρώμη: rosetta κομμένη στη μέση γεμισμένη με nutella και δαγκωματιές από διπλή κόρα!!! αχχχχχ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ψωμι λαδι απ το χωριο και ριγανη, το βαζεις στο φουρνο ή ιδανικα στα καρβουνα και απλα τα σπαει!

Η μερεντα τρωγεται με αλλη τελετουργια. Απο φρεσκο ψωμι, τραγανο, παιρνεις την γωνια και την γεμιζεις μερεντα. Απλα θεικο!
 
Απομιμισεις της Μερεντας βγηκαν αρκετες και ολες αποτυχημενες κατ' εμε. Αλλες αντεξανε στο χρονο, αλλες οχι.

Η Μερεντα παραμενει σταθερη αξια μεχρι σημερα, κατι σαν τη χλωρινη Κλινεξ. "Αυτην ξερετε, αυτην εμπιστευεστε".
 
bambinella 100 είπε:
Απομιμισεις της Μερεντας βγηκαν αρκετες και ολες αποτυχημενες κατ' εμε. Αλλες αντεξανε στο χρονο, αλλες οχι.Η Μερεντα παραμενει σταθερη αξια μεχρι σημερα, κατι σαν τη χλωρινη Κλινεξ. "Αυτην ξερετε, αυτην εμπιστευεστε".
Εγώ συμπαθώ και τη Νουτέλλα να είμαι ειλικρινής! #) Κοινώς, μερεντοειδές να 'ναι & ό,τι να 'ναι! :D
 
Απο οταν ο Παυλιδης εξαγοραστηκε απο την Shouchard/Kraft κτλ, νομιζω οτι αλλαξε η γευση. Δεν ξανα-αγορασα Μερεντα (ειναι αληθεια οτι φτιαχνεται πλεον στο Βελγιο?).

Οποτε με πιανει ο παλιμπαιδισμος αγοραζω την Νουκρεμα της ΙΟΝ.
 
Kαλα, οτι εχει αλλαξει η γευση της Μερεντας και μαλιστα παρα πολυ, αυτο δεν το συζηταμε. Αλλα και τι εχει μεινει ανεπαφο; Λιστα ολοκληρη εχω με τροφιμα που αλλαξαν σε γευση και ποιοτητα, προς το χειροτερο παντοτε.

Παρα την αλλαγη της, η Μερεντα συνεχιζει να μου αρεσει περισσοτερο απο τις αλλες, αλλα αυτο ειναι ζητημα γουστου και μονο.
 
Πίσω
Μπλουζα