Μανίνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
30.jpg

29.jpg

28.jpg

27.jpg

26.jpg

Αν και ανέκαθεν ήμουν φαν της Σούπερ Κατερίνας, μπορώ να πω ότι τα εξώφυλλα είναι ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ!

Το ένα καλύτερο από το άλλο!

Σχόλια: (κοινώς, "κατινιές"! :D )

α) Είδα το Μπονάτσο πιτσιρικά! Κούκλος!

β) Ο Δάκης ήταν κρυφός έρωτας (αν κι εγώ τον πέτυχα στο τέλος της καριέρρας του). Τέλειο χαμόγελο - πανέμορφο προσωπάκι!

γ) Ο Πασχάλης ανέκαθεν δε μ' άρεζε... Ε, τον είδα και σε εξώφυλλο, ήρθε κι έδεσε!.....

δ) Κούκλος και ο Τουρνάς (επίσης πιτσιρίκος! )

ε) Το βιβλιαράκι της εκδρομής ήταν όλα τα λεφτά! :)

Δεν την έζησα τη δεκαετία του '70, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί μια εποχή που δεν είχε καν γεννηθεί... Μια εποχή που την έμαθα από φωτογραφίες, περιοδικά, ντοκιμαντέρ...

Προβληματίζομαι με τον εαυτό μου, ώρες - ώρες! :D

@Tonytony: Ευχαριστώ για τον απολαυστικό πρωινό καφέ που με χάρισες!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εξώφυλλο με τον Τζων Τίκη είναι "πράισλες".

Stormwatch είπε:
Το εξώφυλλο με τον Τζων Τίκη είναι "πράισλες".
(Να μη ρωτήσω εγώ τώρα ποιος είναι ο Τζων Τίκης - θα με πάρετε με τις πέτρες? :D )

Μα καραμπιτ "πράισλες" απ' όπου και να το πιάσεις!.... :sealed:

Και μια ακόμη που μου ξέφυγε...

70.jpg

Δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων μας, για τα υπέροχα εξώφυλλα του περιοδικού που μοιράστηκες μαζί μας tonytony!

:thanx2: :bow2:

Είναι όλα πανέμορφα!! :)

Προς ενημέρωσή σας, όλα τα εξώφυλλα που θα βρείτε στις προηγούμενες σελίδες του παρόντος thread, καθώς και κάποια ακόμα που είχα στο ηλεκτρονικό αρχείο μου, ανέβηκαν στην ARK (θα βρείτε συνολικά 152 εξώφυλλα, από τα πρώτα χρόνια του περιοδικού (1972), μέχρι τα τελευταία του (αρχές '90s)): http://www.retrodb.gr/ark/?q=manina-gallery_page

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας ζητήσω, αν μπορείτε, να με βοηθήσετε να αναγνωρίσουμε τα πρόσωπα στα παρακάτω εξώφυλλα, για τα οποία δεν είμαι σίγουρος. Θα σας παραθέσω και ημερομηνίες για την διευκόλυνσή σας:

attachment.php

27/5/1980 - είναι η Lindsay Wagner??

attachment.php

31/8/1982 - ποιος είναι;;

attachment.php

27/11/1984 - ποιος είναι;;

attachment.php

3/3/1987 - ποιος είναι;;

attachment.php

7/4/1987 - είναι ο John Taylor των Duran Duran?? (το 1987, με τέτοιο μαλλί ήταν ακόμα; )

attachment.php

18/12/1990 - ποιος είναι;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια! :)

bernard.c είπε:
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας ζητήσω, αν μπορείτε, να με βοηθήσετε να αναγνωρίσουμε τα πρόσωπα στα παρακάτω εξώφυλλα, για τα οποία δεν είμαι σίγουρος. Θα σας παραθέσω και ημερομηνίες για την διευκόλυνσή σας:Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια! :)
attachment.php

27/11/1984 - Τζώνης Θεοδωρίδης

attachment.php

3/3/1987 - John Stamos

attachment.php

7/4/1987 - John Taylor

Πω πωωω ... πολύ ωραίο thread, τώρα το ανακάλυψα !!! Τα εξώφυλλα του περιοδικού ΜΑΝΙΝΑ είναι ... "χρυσάφι 24 καρατίων", μόνο μια ματιά τους ρίχνεις και ... σχηματίζεις εικόνα για το "πώς ήταν η εν γένει αισθητική στα 70ς και στα 80ς, ιδίως στην Ελλάδα" !!! Μπράβο που τα αναρτήσατε !!! Φυσικά, δεν μπόρεσα να μη νιώσω μια μικρή συγκίνηση βλέποντας το εξώφυλλο με την αλησμόνητη Ρένα Παγκράτη !!! Και ... ναιιι, το ομολογώ : Ζήλεψα το t-shirt που φορούν οι Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και Κώστας Τουρνάς σε κάποιο εξώφυλλο, με το λουλούδι που ανάμεσά του γράφει : "μανίνα" !!! Περίσσεψε κανένα μπλουζακι από τόοοτε και για μένα :P :P:P ????

Αχ, παιδιά, αν μπορείτε "ανεβάστε" και κάποιο δισέλιδο με τις ιστορίες του περιοδικού [αν φυσικά δεν έχετε πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα] !!! Βλέπετε, κι εγώ εκείνη την εποχή [όπως οι περισσότεροι άνδρες του φόρουμ] πέφταμε με τα μούτρα στο Αγόρι, στο Μπλεκ, στους Σεραφίνους κλπ κλπ και τη "Μανίνα" την ψιλο-αγνοούσαμε !!! Αν και κάποιες φορές που είχα περάσει κάτι μακρινά καλοκαίρια - αρχές 80ς - διακοπές με τα ξαδέλφια μου και τους θείους μου, που είχαν σπίτι στη Χαλκιδική, όποτε η λίγο μεγαλύτερη ξαδέλφη μου αγόραζε "Μανίνα" την ξεφύλλιζα και ... μπορώ να πω ότι μού άρεσε !!! Αν θυμάμαι, η "Μανίνα" ήταν μια "ζωντανή κούκλα" που έκανε παρέα σε ένα κορίτσι, εεε ??? Επίσης, αυτό το κορίτσι έπαιρνε τη Μανίνα και στο σχολείο ??? Ε, αυτά τα πολύ λίγα θυμάμαι :P :P

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας!

(ειδικά τον John Stamos και τον Τζώνη Θεοδωρίδη, είναι τόσο νέοι εδώ που δεν θα τους αναγνώριζα με τίποτα!! Το μέλος των New Kids on the Block δεν το ήξερα κιόλας!!) :)

Επομένως, απομένουν δύο πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί:

attachment.php

27/5/1980 - είναι η Lindsay Wagner??

attachment.php

Επίσης, όποιος άλλος/η έχει (συλλογή με) παλιά τεύχη στο σπίτι του, ας μοιραστεί μαζί μας τα εξώφυλλα εδώ!

Δεν είναι όμορφο να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε; :)

Εμένα τουλάχιστον (όπως και τον φίλο Rinus Cesar από ότι κατάλαβα! :) ), τα εξώφυλλα αυτά με γυρνάνε σε άλλες εποχές, αυτές της παιδικής-εφηβικής μου ηλικίας....

bernard.c είπε:
Επομένως, απομένουν δύο πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί:

attachment.php

Επίσης, όποιος άλλος/η έχει (συλλογή με) παλιά τεύχη στο σπίτι του, ας μοιραστεί μαζί μας τα εξώφυλλα εδώ!
Bernard μου, αυτό δεν πρέπει να είναι σωστό, αλλά το σκέφτομαι από το πρωί και θα σκάσω!

Νομίζω ότι είναι ο John Travolta, αλλά είναι πολύ πιτσιρικόφατσα!....

D@redevil είπε:
Bernard μου, αυτό δεν πρέπει να είναι σωστό, αλλά το σκέφτομαι από το πρωί και θα σκάσω!
Νομίζω ότι είναι ο John Travolta, αλλά είναι πολύ πιτσιρικόφατσα!....
Του φέρνει λίγο, αλλά είναι εξώφυλλο του 1982, επομένως (για παράδειγμα) 4 χρόνια μετά το "Grease".

Αν ήταν 4 χρόνια πριν από το Grease, θα μπορούσε να ήταν αυτός, αλλά το 1982, θα έπρεπε να φαίνεται μεγαλύτερος, όχι μικρότερος. :)

Δεν ξέρω, τι λες κι εσύ; :)

Bernard στο τεύχος 414 είναι η Κρις από τους Άγγελους του Τσάρλυ, η Cheril Land που αντικατέστησε την Farrah Fowcett.

krios είπε:
Bernard στο τεύχος 414 είναι η Κρις από τους Άγγελους του Τσάρλυ, η Cheril Land που αντικατέστησε την Farrah Fowcett.
Άατσα, η krios! :) Τώρα που το λες, σαν να έχεις δίκιο! :)

Χαχα, με μπέρδεψε με το μαλλί της έτσι ανακατεμένο! Μπράβο!! :)

Για πάτα το krios και δες την εικόνα του χρήστη krios...χαχαχα έχω κάνει διατριβή!!!

krios είπε:
Για πάτα το krios και δες την εικόνα του χρήστη krios...χαχαχα έχω κάνει διατριβή!!!
Χαχα - εδώ ταιριάζει το (για μένα) : "Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;"

Σε ευχαριστούμε πολύ για την λύση του "μυστηρίου" της όμορφης άγνωστης νεαρής στο εξώφυλλο! :)

Πίσω
Μπλουζα