Μαντάμ Σουσού (1986 ΕΡΤ2)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας candy
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Λορένα είπε:
Υπεθεσα τοτε, πως αν το αφηνε στον Γαλλο, ισως γινοταν γνωστη η ταυτοτητα του μωρου (λογω εμμονης με την Γαλλια)
Φαντάζομαι ότι η ταυτότητα του μωρού θα γινόταν γνωστή ούτως ή άλλως. Η Σούζη Καντακουζηνού είχε κάνει αίσθηση στους κύκλους του Κολωνακίου και η οικονομική πανωλεθρία της ακόμα μεγαλύτερη. Λίγο δύσκολο ν' αγνοούσαν το σκάνδαλο οι θετοί γονείς, ακόμα κι αν δεν την είχαν γνωρίσει προσωπικά.

Πέρα από αυτό, το ύφος και η γλώσσα του γράμματος σχεδόν έδινε και το όνομα της πραγματικής μητέρας. Με τα ανεκδιήγητα ελληνικά της, την παραδοχή ότι γνώρισε τον κόσμο του Κολωνακίου και της φάνηκε κενός, τις "απαιτήσεις" της για τον τρόπο μεγαλώματος της Κάθριν. Όλα αυτά φώναζαν "Σουσού" από μακριά.

Από την πρώτη φορά που είδα τη σειρά έμεινα με την εντύπωση πως οι θετοί γονείς δεν γινόταν να μη μαντέψουν την ταυτότητα του μωρού αλλά θα ήταν αυτοί και μόνο αυτοί κι ο υπόλοιπος κόσμος του Κολωνακίου δεν θα μάθαινε την αλήθεια.

Είχα βέβαια και την εύλογη απορία πώς η Σουσού ήταν τόσο σίγουρη ότι το ζευγάρι θα δεχόταν με ευχαρίστηση την Κάθριν :xm:
 
Ιστορική σειρά με εξαίρετες ερμηνείες! Τώρα έπεσαν τα DVD στα χέρια μου και από χθες έχω δει τα 8 και συνεχίζω ακάθεκτα!
 
Peter Pan είπε:
Ιστορική σειρά με εξαίρετες ερμηνείες! Τώρα έπεσαν τα DVD στα χέρια μου και από χθες έχω δει τα 8 και συνεχίζω ακάθεκτα!
Με εξαίρετες ερμηνείες είναι η σειρά, όντως.

"Ιστορική" δεν θα την έλεγα όμως - αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε "ιστορική" μια σειρά, αυτή θα έπρεπε να είναι η Μαντά Σουσού του 1972 με την Άννα Παϊτατζή στην ΥΕΝΕΔ...
 
Δεν έχει τύχει να τη δω ποτέ, αν και φαντάζομαι λόγω χρονολογίας η πιο πρόσφατη έκδοση θα είναι πιο εντυπωσιακή.
 
Peter Pan είπε:
Δεν έχει τύχει να τη δω ποτέ, αν και φαντάζομαι λόγω χρονολογίας η πιο πρόσφατη έκδοση θα είναι πιο εντυπωσιακή.
Ούτε εγώ (άλλωστε ήμουν αγέννητος το 1972 :) ).

Όσοι την είχαν δει όμως μιλούν για καταπληκτικές ερμηνείες!

Κρίμα που είναι μια σειρά από την οποία δεν σώζεται ούτε μια σκηνή - μόνο κάποιες φωτογραφίες (και αυτές λίγες) έχουν μείνει για να μας την θυμίζουν...
 
retrofan είπε:
Όπως έζησε στον Μπίθουλα πριν το Κολωνάκι, δημιουργώντας στο μυαλό το δικό της "βασίλειο", θα ζήσει και μετά. Γιατί με την αχαλίνωτη φαντασία που διαθέτει, η κυρά Πανωραία παίζει εξίσου καλά τον ρόλο της "υπηκόου" που δέχεται τον σνομπισμό της με την κυρία Κιτσομήτρου.
.
ειλικρινα ποτε δεν καταλαβα πως δεχοτανε όλες εκεινες οι μεγάλες κυριες του Κολωνακιου τον σνομπισμο της Σουσου τοσο αδιαμαρτηρητα.

Την Σμικλερ την προσεβαλε πολυ ασχημα, της δημιουρησε ουκ ολιγα προβλήματα και εκεινη συνέχισε να ανεβαινει πάνω, να ρωτα για την υγεια της , να την προειδοποιει για τον άνδρα της και τόσα αλλα..τελικα η Σουσου ηταν δασκάλα του σνομπισμού'' καθοτι μεγάλη σνομπαρια και βασίλισσα του Κολωνακιου '' και καμια δεν της παραβγαινε ειτε κατοικουσε στο Κολωνάκι, ειτε ..εις Παρισίους ..ειτε εις Βιεννην! μαλλον ο σνομπισμος της ηταν σε πρωτογονο επίπεδο και δεν μπορούσε ευκολα να τον κρύψει ή να τον δαμάσει. Αυτό κάπου ο λέει και ο Κατακουζηνός.

Πιστευω πως μετα Κολονακι-εποχή, θα εγινε λιγουλάκι πιο ταπεινη..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τιτλοι αρχηςhttp://www.youtube.com/watch?v=kMS4tsIDzjA&context=C4c3c3dbADvjVQa1PpcFPV HlMKxfMyi4MDVVGWCXqKj5pGLH_Wvak=
 
Εξαιρετική σειρά, άφησε εποχή, την έβλεπα τακτικότατα... Απολαυστική η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Θυμάμαι το επεισόδιο που γέννησε το παιδί της και ενώ πριν έλεγε οτι "μια Μαντάμ Σουσού ποτέ δεν θα φωνάξει από τους πόνους της γέννας" όταν έφτασε η ώρα έριξε κάτι φωνάρες τύπου "Παναγία μου άααααααααα...." :D

Επίσης θυμάμαι την τελευταία σκηνή που γύρισε πίσω στον Παναγιωτάκη ταπεινωμένη και μετανοιωμένη...
 
Παναγιωτάκη.. Σιλάνς!

Λατρεύω μαντάμ Σουσού !!! :wub:
 
Μικρές λεπτομέρειες

- Το 1942 εν τω μέσω του πολέμου( ο κόσμος είχε ανάγκη το γέλιο) ανεβαζεται με τον σπουδαίο Αιμίλιο Βεάκη στο θερινό θέατρο της Κατερινα με αυτη στον ρολο.

- Τα σκίτσα της αξέχαστης Σουσούς φιλοτεχνήθηκαν από τον Φωκίωνα Δημητρίαδη στις σελίδες ενος εβδομαδίαιου περιοδικού. Εκεί θα δημοσιευτεί η μαντάμ Σουσού σε σειρά αυτοτελών ευθυμογραφημάτων με τον τίτλο ''Βίος και πολιτεία της μαντάμ Σουσού''

- Γινεται και κινηματογραφική ταινία( δεν γνωρίζω λεπτομέρειες :( ).

- Ακόμα και το 1940 , τον Οκτωβρη, η ''Σουσού'', το βιβλίο θα εξαντληθεί, επίτευγμα για την εποχή εν όψει του πολέμου και εκδοτικό φαινόμενο που άφησε και τον ίδιο τον συγγραφέα έκπληκτο.

- ο ψαθάς την ''πέθανε'' αλλά υπήρξαν μεγάλες διαμαρτυριες απο το αναγνωστικό κοινό που την είχε λατρέψει, έτσι γράφει ο συγγραφέας''Τη Σουσού την θεωρούσε το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού τόσο ζωντανή , ώστε κινδύνευσα να κατηγορηθώ για φόνο εκ προμελέτης, έτσι ομολόγησα δημόσια πως ήμουν κακά πληροφορημένος για τον ''δήθεν θανατός της'' και την ανέστησα εκ των νεκρών'':P

- Η Σουσού έκανε πανελλήνια γνωστό τον Ψαθά, πριν είχαν προηγηθεί δυο βιβλία ΄΄η Θέμις έχει νεύρα'' και η ''Θεμις έχει κέφια''

- Ακόμα και ο Ξενόπουλος θα ''ζηλέψει'' την δημότηκότητα της''Παντού ακούγεται η Σουσού, μορφή πανελληνία''

- Στο βιβλίο υπάρχει μια σπαρταριστή σκηνή με την πλούσια πια Σουσού να παρακολουθεί μια συναυλεία κλασσικής μουσικής #)

- η κυρία Σμικλερ είναι η κυρια Κιτσομήτρου του βιβλίου, άσπονδη φιλη της Σουσούς και αριστοκρατικότατη( αυτη που τα'χει με τον Κοκό :flower: λορεντζο), ποτέ δεν συνθικολογεί με την Σουσού΄μετά το φιάσκο που της κάνει. Η κυρία Σμικλερ είναι δευτερεύων πρόσωπο του βιβλίου. Η πραγματική γόησσα είναι η Ζιζί Κιτσομήτρου και ο σύζυγος της αυτός που πληροφορείται του παρελθόντος της πυργοδέσποινας Σουσούς.

- Το πραγματικό όνομα του Κατακουζηνού είναι '' Χαρχάλιος'', δεν ήταν σικ όμως και δεν το κρατησε

- Η ερωμένη του Ζανέτ εργαζότανε σε καμπαρέ, πριν τον γνωρισει.

-Την καθριν η Σουσου δεν την αφήνει σε πρέσβη αλλά σε εφοπλιστή ενονόματι Χρυσάνθης, στο βιβλίο πάντα.

- Μετα τον Καραβάν η Σουσου υιοθετει μια σκυλίτσα ρατσας πεκινουά την Σαγκάη :P .

- Υπάρχει πάλι μια σπαρταριστή σκήνη που την Σουσού την συλλαμβάνει η τροχαία

- Ο Ξενοπουλος και ο Παλαιολόγου θα προλογήσουν το βιβλίο.

- Η Δημητρούλα-Μαρί-Λεωνί δεν πηγαινει στα μέγαρα της Σουσού σε αντίθεση με την τηλεοπτική σειρά

- Η Χορταριά ήταν το πιο σικ μέρος για να κάνει τις διακοπές του ο καθωσπρέπει κόσμος της εποχής κάτι σαν την σύχρονη Μύκονο :)

- Ο Αιμίλιος Βεάκης στο θεατρικό θα κάνει τον ρόλο του Παναγιωτάκη

Λεπτομέρειες από το βιβλίο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την Σουσού στον κινηματογράφο την ερμήνευσε η Μαρίκα Νέζερ το 1948, ενω τον Παναγιωτάκη ο Λογοθετίδης :) . Η Αρώνη την ερμήνευσε στο θέατρο.
 
Την θυμάμαι πολύ καλά να τη βλέπω τη σειρά μαζί με μάνα κι αδερφή. Από τις πρώτες που θυμάμαι την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Πάνο Χατζηκουτσέλη. Αξέχαστα τα "Παναγιωτάάκη...!!" και κάτι ότι μυρίζει ψαρίλα νομίζω.
 
Πολλά μπράβο Τάσο για όλη την δουλειά που κάνεις και τις στιγμές ευτυχίας που μας χαρίζεις.... Πολύ κατατοπιστική η συνέντευξη και διανθισμένη με λεπτομέρειες. Όσο για το μουσικό θέμα της σειράς αγνοούσα ότι ήταν του Γούναρη και οτι έρχεται από τόσο παλιά.....
 
Άψογος για ακόμα μια φορά Τάσο. Εξαιρετικό το αφιέρωμα.
 
Απο αυριο Σαββατο και καθε βραδυ στις 9 η αγαπημενη σειρα ''Μανταμ Σουσου'' στην οθονη μας.
 
Πίσω
Μπλουζα