Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 6.802
...Και ένας τόμος από την εγκυκλοπαίδεια 'για σας, παιδια' αν και εγώ την παράφραζα "γειά σας παιδιά"!!!
Προβολή συνημμένου 141846
Προβολή συνημμένου 141839
Προβολή συνημμένου 141840
Προβολή συνημμένου 141842
Προβολή συνημμένου 141843
Προβολή συνημμένου 141844
Προβολή συνημμένου 141845
Περιείχε τα πάντα. Απο μαγειρική, οικοκυρικά, μοδιστρική, καθαριότητα σπιτιού, διακόσμηση, σαβουάρ-βιβρ μεχρι ιατρική, πρώτες βοήθειες, ψυχολογία, ανατροφή τέκνων, επικοινωνία με τον σύζυγο, σεξολογία, ψυχολογία, κοινωνικές σχέσεις...Την είχε η μητέρα μου. Δεν νομίζω να την άνοιξε ποτέ!
Ποια οδό ήταν το βιβλιοπωλειο;; (υποθέτω κέντρο Πειραιά).. θα καταλαβω ποιο ήταν...Την Δρ. Ρουθ την θυμάμαι καλά την δεκαετία 80!
Θέλετε να γελάσετε...
Πηγαίναμε μετά το σχολασμα σε ένα βιβλιοπωλείο που ήταν κοντά στο δημοτικό σχολείο για να πάρουμε αυτοκόλλητα και φιγούρες στρουμφάκια (ήμουν εκτάκι τότε και μόλις είχαν έρθει τα κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση και ήταν πολύ διάσημες οι φιγούρες και τα αυτοκόλλητα Στρουμφ) και είχε μερικούς τόμους σε ένα απο τα μεγάλα τραπέζια με τα διάφορα βιβλία και τα ανοίγαμε και μας έπιαναν τα γέλια! Φυσικά μας έπαιρνε χαμπάρι η υπάλληλος και μας έδιωχνε αλλά κάθε μέρα μας άφηνε να μπαίνουμε και να κοιτάμε διαφορά γιατί βλέπετε τα παιδιά ήταν οι καλύτεροι πελάτες του βιβλιοπωλείου!
Ποια οδό ήταν το βιβλιοπωλειο;; (υποθέτω κέντρο Πειραιά).. θα καταλαβω ποιο ήταν...
Όχι δεν ήταν αυτά. Ήταν πιο "ψαγμένα". Δεν θυμάμαι τίτλο!
Καταλαβα ποιο είναι! Υπάρχει ακόμα!!! Βέβαια η Φίλωνος ήταν η οδός των βιβλιοπωλείων, αν θυμάσαι. Στο κομμάτι μεταξύ Τσαμαδού κι Καθολικής Εκκλησίας, στο ταχυδρομείο. Έχουν απομείνει κάποια απο τα 80s, αλλά τα περισσότερα έκλεισαν.Στην οδό Καραΐσκου λίγο πιο κάτω απο τον Οίκο Ναύτου. Αυτά τα βιβλία τα είχε στο πάνω όροφο του βιβλιοπωλείου.
Ναι ακριβώς έτσι έκαναν τότε…τα πήγαιναν για βιβλιοδεσία..εμείς είχαμε και έχουμε ακόμη την Ήλιος. Κορυφαία εγκυκλοπαίδεια. Μάλιστα ο πατέρας μου την αγόραζε τεύχος-τεύχος (ναι παρέχονταν και έτσι για πιο οικονομικά οι εγκυκλοπαίδειες εκείνα τα χρόνια) αρχές δεκαετίας 50 και κατάφερε να μαζέψει όλα τα τεύχη και μετά τα πήγε για βιβλιοδεσία. Έκανε βέβαια το λάθος να δανείσει έναν τόμο σε κάποιον συνάδελφο του και δεν τον ξαναείδε ποτέ (συγκεκριμένα τον τόμο 16)...
Τη δερματόδετη ψάχνω να τη βρω εδώ και καιρό, παρόλο που έχουν περάσει 50 χρόνια από όταν κυκλοφόρησε.O Θαυμαστός κόσμος των Ζώων
Αρχικά κυκλοφόρησε το Μάρτιο του '73 σε 20σέλιδα εφημεριδάκια με πολύχρωμα εξώφυλλα. Δεν ξέρω αν ξεπέρασε τα 100 εφημεριδάκια.
Κυκλοφορούσε στα περίπτερα κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην εκπληκτική (για τότε ) τιμή των 25 δραχμών.
Γύρω στον Απρίλιο ή Μάιο κυκλοφόρησε και το αντίστοιχο εφημεριδάκι για το .. Βασίλειο των Φυτών (δε θυμάμαι αν ο ακριβής τίτλος ήταν το "Μεγάλο Βασίλειο... " ή κάτι άλλο )
Πολύ αργότερα δερματόδετη με τα ομορφότερα ανά κατηγορία εξώφυλλα στόλιζε την βιβλιοθήκη μου. Ήταν 100% τυπωμένη σε ιλλουστρασιόν χαρτί και τσαντιζόμουν όταν προσπαθώντας να αλλάξω σελίδα μάτωνα τα δάχτυλά μου στις γωνίες...
Νομίζω πως ήταν 8τομη ή 10τομη.