Μεγάλες retroκούκλες

spirtoulis είπε:
Katerinak, Ο Κεχαγιάς κατασκευάζε κούκλες το 60 και το 70. Στο ίντερνετ έχω δει μόνο να πουλιούνται. Δημοφιλής σειρά που έβγαζε στο εξωτερικό είναι η Fairy Tale Series.
ευχαριστω για τις πληροφοριες,ηξερα οτι προκειται για κουκλες που κατασκευαστηκαν παλια(νομιζω το εχει αναφερει η fraoulitsa),δηλαδη για να βρει καποιος μια τετοια κουκλα πρεπει να ψαξει στο εξωτερικο μεσω ιντερνετ απ οτι καταλαβα..
 
Katerinak, εγώ προσωπικά μόνο εκεί έχω δει. Πάντως πρέπει να είναι καλοφτιαγμένες κούκλες και τα φορεματά τους έχουν αρκετή λεπτομέρεια από ότι έχω δει στις φωτογραφίες.
 
spirtoulis είπε:
Katerinak, εγώ προσωπικά μόνο εκεί έχω δει. Πάντως πρέπει να είναι καλοφτιαγμένες κούκλες και τα φορεματά τους έχουν αρκετή λεπτομέρεια από ότι έχω δει στις φωτογραφίες.
κι εγω αυτο παρατηρησα στις φωτογραφιες που βρηκα στο ιντερνετ,εκτος απ τα φορεματα που εχουν λεπτομερειες,ειναι πολυ ομορφα και τα προσωπα τους
 
Aggalitsas είπε:
Προβολή συνημμένου 34920Συνεχίζω με την κούκλα ναυτάκι.

Ήρθε στο σπίτι-την ίδια εποχή με την προηγούμενη (1986-1988)-καθισμένη σε ένα σπαστό καρότσι και φορώντας λευκά, πλαστικά πέδιλα,τα οποία δεν υπάρχουν πια..

Ήταν ένα τεράστιο πακέτο τυλιγμένο με χρωματιστό χαρτί, που έστεκε υπομονετικά δίπλα στην πόρτα και με περίμενε να ξυπνήσω!!!

Δεν ευχαριστήθηκα ιδιαιτέρως την κούκλα αυτή, γιατί ήταν τεράστια και δε μπορούσα να την κουμαντάρω - εκείνη την εποχή είχαμε σχεδόν το ίδιο μπόι! ::)

Τώρα πια που γέρασε βέβαια πολύ τη συμπονώ..

Το ωραίο ήταν το καρότσι! Την είχα κάνει άπειρες βόλτες γύρω από την τραπεζαρία και το μπαλκόνι.

Είναι της El greco, αλλά δεν ξέρω ποιάς χρονολογίας...

**********

Προβολή συνημμένου 34921

Αυτή είναι μια κούκλα El greco της οποίας επίσης δε γνωρίζω τη χρονολογία γέννησης!

Μου τη δώρισαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Νομίζω φορούσε αθλητικά παπουτσάκια που έχω φορέσει σε κάποια άλλη παραπάνω.

Ίσως είναι από τη σειρά "Μικρή αδερφούλα".

Η επιτυχία με αυτή την κούκλα είναι πως μυρίζει ακόμη El greco....

**********

Η τελευταία μεγάλη κούκλα που μπήκε στο σπίτι ήταν το Μωρουλίνι Μαμ Μαμ της Hasbro

Γι'αυτό,όμως, θα ανοίξω ένα νέο θέμα κι εκεί θα ανεβάσω τις φωτογραφίες του, ώστε αν κάποιος το αναζητά να μπορεί να το εντοπίσει.

Πέρασαν κι άλλες πολλές κούκλες από το σπίτι μου, αλλά μόνο αυτές σώθηκαν. Ελπίζω να σας άρεσαν!

Αν κάποιος έχει πληροφορίες γι' αυτές θα χαρώ πολύ να τις παραθέσει.


Την κούκλα ναυτάκι με το καροτσάκι την έχω κι εγώ, αλλά ντυμένη στα κίτρινα!!!

Τι γλυκό!
 
Να και η κούκλα Σιμόνα!

Ήταν σε μεγάλο χάρτινο κουτί, σαν αυτές που πουλάγανε κάποτε και στα ζαχαροπλαστεία. Έχει κι ένα καπελάκι.

DSC05846.jpg
 
Πολύ ωραία η Σιμόνα, zouzou! 'Εχει κάτι το αριστοκρατικό! Να τη χαίρεσαι!
 
Αυτή η κουκλίτσα είναι αγορασμένη στην Ελλάδα αρχές της δεκαετίας του 80. Γράφει Made in Italy και όταν της έβγαζες την πιπίλα έκλαιγε (γι' αυτό κι εγώ δεν το έκανα ποτε... #) )

DSC06190.jpg
 
Αυτό είναι ένα διαφημιστικό της starla, δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί. Στο τέλος πάντως ναφέρεται η el greco και είναι από αρχές 90. Βλεποντάς το , το θυμήθηκα και εγώ.
 
zouzou, πολύ ωραίο το ρετρομωρό σου στα γαλάζια του και με ασυνήθιστο χρώμα μαλλιών! Το διατήρησες σε πολύ καλή κατάσταση!

spirtouli, θυμάμαι τη starla-πολύ μου άρεσε αν και δεν την είχα δει ποτέ από κοντά κι ούτε είχα προσέξει ότι ήταν της el greco. Νομίζω ότι ήταν από τα τελευταία παιχνίδια που πολυδιαφημίστηκαν, μετά πρέπει να είχαν μπει κάποιοι περιορισμοί στη διαφήμιση παιχνιδιών! Ωραίο κουκλάκι!
 
Σας παρουσιαζω με περηφανια αυτην την κουκλα που παει απο χερι σε χερι στην οικογενεια. Πρεπει να ειναι απο τα 70ς αγνωστων λοιπων στοιχειων και εχει και φουστανι πρασινο με ασορτι βρακακι.. Καποτε ειχε και κοτσιδες αλλα καποιος της εκοψε. Η κορη μου την λατρευει. Βρηκα και μια Ελ Γκρεκο και μερικες ακομα και θα της ανεβασω. Καθε πληροφορια για τις κουκλιτσες μου ευπροσδεκτη!

DSC00560 2.jpg

DSC00698.jpg

DSC00699.jpg
 
Domenica είπε:
Σας παρουσιαζω με περηφανια αυτην την κουκλα που παει απο χερι σε χερι στην οικογενεια. Πρεπει να ειναι απο τα 70ς αγνωστων λοιπων στοιχειων και εχει και φουστανι πρασινο με ασορτι βρακακι.. Καποτε ειχε και κοτσιδες αλλα καποιος της εκοψε. Η κορη μου την λατρευει. Βρηκα και μια Ελ Γκρεκο και μερικες ακομα και θα της ανεβασω. Καθε πληροφορια για τις κουκλιτσες μου ευπροσδεκτη!
Domenica ειναι πολυ ομορφη και γλυκουλα η κουκλα σου!!κατι ξερει η κορη σου και τη λατρευει :)
 
Ωραία κούκλα domenica, έχεις μεγάλες βλεφαρίδες που είχαν πολλές κούκλες της δεκαετίας του 70.
 
Χαιρομαι που σας αρεσε. Ιδου και η Ελ Γκρεκο η οποια ομως ειναι διαλυμενη. Σαπισε το αφρολεξ που ειχε μεσα πηγα να το αλλαξω καπως ατσαλα και ετσι τωρα το κεφαλακι,τα χερακια και τα ποδαρακια στεκονται στον αερα!Εχει και δισκακι. Ξανανεβαζω και την πολυαγαπημενη μου Ιταλιδα γραφει απο πισω (Lamp Pavia-made in Italy)και ειχε δισκακι που ελεγε μανουλα σε αγαπω στα ιταλικα. Οποιος ξερει κατι...

Αλλο θεμα τωρα-αναρωτιεμαι αν ειναι ενταξει να δινουμε στα παιδια μας τις ρετροκουκλες μας. Ρωταω διοτι νομιζω πως οι διεθνεις κανονισμοι για την ασφαλεια των παιχνιδιων ειναι προσφατοι σχετικα. Σε παλιατζιδικα παντως στην Αγγλια πολλες φορες εχω δει να γραφει στα ραφια με τα παιχνιδια πως δεν ειναι καταλληλα για παιδια αν και δεν φαινεται να εχουν καποιο προβλημα ασφαλειας.

DSC09540.jpg

DSC09541.jpg

DSC09542.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και οι δυο κουκλες αρκετα παλαιοτερες που μου εκαναν δωρο. Αναρωτιεμαι αν πρεπει να τις ανεβασω στα ᾽τρομακτικα παιχνιδια᾽!Καλουλες ειναι αλλα στην μικρη δεν τις δινω!

DSC08813.jpg

DSC08814.jpg

DSC08820.jpg

DSC08824.jpg

DSC08825.jpg
 
Domenica είπε:
Σε παλιατζιδικα παντως στην Αγγλια πολλες φορες εχω δει να γραφει στα ραφια με τα παιχνιδια πως δεν ειναι καταλληλα για παιδια αν και δεν φαινεται να εχουν καποιο προβλημα ασφαλειας.
Ισως περισσότερο να το λένε αυτό γιατί κατά κανόνα τα παιχνίδια στα παλιατζίδικα είναι βρώμικα και προέρχονται από αποθήκες ή σκουπίδια, οπότε καταλαβαίνετε την επικινδυνότητα από άποψη μικροβίων. Εγώ και μετά από την απολύμανση που τους κανω, αν προέρχονται από κάπου που δεν ξέρω (πχ δεν είναι δικές μου κούκλες ή κάποιου συγγενή) δεν τις δίνω στη μικρή για παιχνίδι.

Πολύ όμορφη η ελ γκρέκο κουκλίτσα και πολύ εντυπωσιακό/πρωτότυπο το φόρεμά της! Για την πρώτη μου μας έδειξες, δες αν γράφει κάτι στο σβέρκο ή στην πλάτη.
 
Δύο μεγάλες ρετρό κούκλες που τραγουδούσαν. Δε θυμάμαι μάρκα, ίσως η ροζ να ήταν ελ γκρέκο. Το όνομά της ήταν Πέπη και είχε και μία με πράσινο φουστανάκι.

DSC06638.jpg

DSC06631.jpg
 
Πολύ ωραίες οι κουκλίτσες σου zouzou! Φαίνεται ότι κάποια παιδικά χεράκια τις χάρηκαν, αλλά τους φέρθηκαν και με καλοσύνη! Να τις χαίρεσαι τις γλυκούλες σου! #)
 
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ήταν σε καλύτερη ακόμα κατάσταση αλλά τελευταία τις είχα παρατημένες και δεν τις φύλαξα όσο έπρεπε. Δεν ξέρω αν τυχόν λειτουργούν κι όλας. Θέλω να τις καθαρίσω, κυρίως τα μαλλιά αλλά φοβάμαι μην τα χαλάσω κι άλλο.. στη μία είναι σγουρά!
 
Zouzou πολύ ωραίες οι κούκλες, ιδίως η καστανή. Οι κούκλες που έχουμε από παιδιά έχουν άλλη χάρη.
 
Θα συμφωνήσω spirtouli! Τα παιχνίδια που έχουμε από παιδιά τα συνοδεύει μια ιδιαίτερη συγκίνηση και νοσταλγία! :flower:

Την ίδια ανησυχία έχω κι εγώ για τις μεγάλες ρετρόκουκλές zouzou:Πώς περιποιούμαστε τα μαλλιά τους χωρίς ατυχήματα?
 
Πίσω
Μπλουζα