Supernikos
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 15
Άμα παίρναμε εμείς κάτι από το περιοδικό τους χωρίς να το αναφέραμε, το πιο πιθανό θα ήταν να ακολουθούσε μύνηση από μέρους τους...
Πιστεύω ότι τα λόγια σου εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σε πολλούς από εμάς "ξύπνησαν" (ξανα)βλέποντας την σειρά, ύστερα από 30 χρόνια...ChristosM είπε:Η συγκίνηση μου βλέποντας το προτελευταίο επεισόδιο που ανέβασε η ΕΡΤ στο επίσημο αρχείο της την περασμένη Πέμπτη, ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ότι είχα φανταστεί.Οι τίτλοι αρχής και κυρίως του τέλους με γύρισαν αμέσως 30 χρόνια πριν και μου ξύπνησαν εικόνες και μνήμες.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς "κλείνει" τον κύκλο ζωης του Αλέξη με την Αλίκη με πολύ βίαιο τρόπο, για να ανοίξει όμως την πόρτα στην Γαρουφαλιά να μπεί επίσημα πλεον στην ζωη του Αλέξη, κάτι που οι τηλεθεατές ζητούσαν επίμονα να γίνει. Η Γαρουφαλιά ήταν πάντα ερωτευμένη με τον Αλέξη και στο τελευταίο επεισόδιο κατά κάποιο τρόπο δικαιώνεται η στάση της και η υπομονή της καθώς σμίγουν για μια ζωη.
Ο Βάσος Αδριανός ήταν υπέροχος στο ρόλο του Αλέξη και αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές. Ο ρόλος του ως γεωπόνος, έδωσε αρκετές φορές κουράγιο σε πολλούς αγρότες του τόπου μας.
Η μητέρα του, η κυρία Κούλα (Κούλα Αγαγιώτου), στον ρόλο που την έκανε ευρέως γνωστή στο κοινό. Της ταιριάζει απόλυτα και μάλιστα το είχε πει και η ίδια σε μεταγενέστερη συνέντευξή της ότι προτιμά να ερμηνεύει δραματικούς ρόλους. Βέβαια η Αγαγιώτου ήταν απολαυστική και στα "Λιονταράκια" 4 χρόνια αργότερα σε κωμικό ρόλο.
Η ατμόσφαιρα της σειράς δεν ήταν μακριά από τις ανάλογες παλιές ελληνικές ταινίες που αγαπούσε το κοινό. Οι διάλογοι απλοί, καθημερινοί, απόλυτα κατανοητοί, χωρίς υπερβολές. Η Σούλα Πιερράκου διακρινόταν για το ωραίο της γράψιμμο και τους υπέροχους διαλόγους γεγονός που το "ζούσαμε" για πολλά χρόνια και μέσα από τα σήριαλ του Ξενόπουλου.
Μέσα σπό την σειρά πέρασαν πολλές ιστορίες με μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης, ήθους. Ο "Μεθοριακός Σταθμός" ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης που αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό, όπως και οι παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά χάθηκε εξ αιτίας κάποιων "μορφωμένων" χωρίς ευαισθησίες.
ChristosM είπε:Πραγματικά πολύ συγκινητικό το μήνυμα του κυρίου Πετρίδη και ειλικρινά τον ευχαριστούμε. Προσωπικά θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και για κάτι ακόμα. Για την παρέα που πρόσφερε για 7 χρόνια στην λατρεμένη μου γιαγιά (που μου λείπει τόσο), η οποία αγαπούσε πάρα πολύ τον "Μεθοριακό Σταθμό" και δεν έχανε επεισόδιο. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πετρίδη.
Φαίνεται ότι όλοι μας έχουμε συνδέσει τον "Μεθοριακό σταθμό" με πρόσωπα αγαπημένα που δεν είναι πια κοντά μας... Εγώ θυμάμαι την προ-γιαγιά μου και την αδερφή της, οι οποίες έβλεπαν κάθε Τετάρτη τη σειρά στην ασπρόμαυρη τηλεόραση της γιαγιάς μου. Και εγώ, μικρό παιδάκι ακόμα τότε, να παίζω στον ίδιο χώρο χαζεύοντας πότε πότε τη σειρά. Για αυτό και μου αρκεί το άκουσμα της μουσικής των τίτλων της σειράς για να με συγκινήσει...Dimitrissss είπε:Αυτό που μου έχει αποτυπωθεί έντονα από τον Μεθοριακό Στθμό, είναι ότι τις Τετάρτες τα απογεύματα ερχόταν η μακαρίτισσα πλέον θεία Κυριακή στο σπίτι μας, γιατί δεν είχε τηλεόραση και δεν ήθελε να χάσει τον «Αλέξη»...