Μεθοριακός Σταθμός (1974 ΥΕΝΕΔ)

picture.php
 
Τι όμορφη φωτογραφία - τι όμορφες τηλεοπτικές στιγμές...

Μπράβο tsalk!
 
Μηπως κατα τύχη ξέρετε το ποιος είχε γράψει το θέμα της εκπομπής;

Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις....
 
Όταν λες θέμα τι ενοείς? την υπόθεση? τον σεναριογράφο, ή το μουσικό θέμα των τίτλων?

ή κάτι άλλο?

Διευκρύνισέ μας
 
εννοώ το μουσικό θέμα στους τίτλους της αρχής... Σαν να το έχω ακούσει τελευταία στο ραδιόφωνο.... Τυχαίο; (που λέει και η διαφήμηση...)
 
vevilos είπε:
εννοώ το μουσικό θέμα στους τίτλους της αρχής... Σαν να το έχω ακούσει τελευταία στο ραδιόφωνο.... Τυχαίο; (που λέει και η διαφήμηση...)
Aφού το άκουσες στο ραδιόφωνο φίλε μου, άκουσε τό και από εδώ

Electric Light Orchestra: Daybreaker

 
Να 'σαι καλά φίλε... Μου έφτιαξες τη μέρα.. by the way γεννηθείς πότε, αν επιτρέπετε; Εγω είμαι του 1965.
 
vevilos είπε:
Να 'σαι καλά φίλε... Μου έφτιαξες τη μέρα.. by the way γεννηθείς πότε, αν επιτρέπετε; Εγω είμαι του 1965.
Αν πας στο προφίλ μου θα το δεις. Οτιδήποτε άλλο θελήσεις στείλε μου προσωπικό μύνημα.
 
Μπράβο Άλκη.Πολύ καλό το μουσικό θέμα,το οποιο σημειωτεον τοτε ηταν φρεσκο,ειχε κυκλοφορησει μολις την προηγουμενη χρονια (1973)
 
Όντως, πολύ ωραίο μουσικό θέμα. Να 'χαμε και τη σειρα.....
 
picture.php


Η σεναριογραφος του Μεθοριακου Σταθμου Σούλα Πιερράκου.
 
Πολύ όμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε πολύ bambinella.
 
Εχει να ανεβασει παλι ο tsalk!..............................


Θα ευχαριστηθει η ψυχη του.........



Και η δικη μας!


Όπως έχω ξαναπεί ο Μεθοριακός Σταθμός ήταν ίσως η πιο αγαπημένη μου σειρά στα 70s.

Ευτυχώς που μας την θυμίζει έστω και μ αυτόν τον τρόπο η Ραδιοτηλεόραση, με αυτό το πολύ ωραίο αφιέρωμα!

picture.php


picture.php
 
Ωραίο το αφιέρωμα της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, αλλά... το έχετε αντιληφθεί ότι τα στοιχεία που παραθέτει είναι από τη RetroDB; Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό λήμμα της RetroDB και θα καταλάβετε: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μεθοριακός_σταθμός

Αναφέρει ακριβώς τους ηθοποιούς που έχουμε καταγράψει (και τη διανομή των ρόλων όπως ακριβώς την έχουμε καταγράψει), τις ημερομηνίες προβολής του 1ου και του τελευταίου επεισοδίου, αναφέρει και για τις σειρές του Φώσκολου - η RetroDB γράφει: "Ο "Μεθοριακός σταθμός" κατείχε το ρεκόρ της μακροβιότερης Ελληνικής σειράς στην τηλεόραση, μέχρι που το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε από την "Λάμψη" και το "Καλημέρα ζωή" του Νίκου Φώσκολου. Επομένως, σήμερα είναι η 3η Ελληνική σειρά με τις περισσότερες σεζόν προβολής (8 )". Μέχρι και το ακόλουθο από τη RetroDB αναφέρει: "Η μουσική των τίτλων της σειράς ήταν το γνωστό τραγούδι "Daybreaker" του ροκ συγκροτήματος "Electric Light Orchestra" του 1974". Είναι τυχαίο ότι συμπεριέλαβαν τις ίδιες πληροφορίες; ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σύμπτωση μου φαίνεται... Δείτε και αυτό από το forum μας:

ChristosM είπε:
Ο Μεθοριακός Σταθμός, οπως και το Λουνα παρκ, αν και συνεχιζαν οταν τα περισσοτερα προγραμματα ειχαν χρωμα (1981), αυτα παρεμειναν ασπρομαυρα μεχρι το τελος.
Και αυτό στα trivia του αφιερώματος...
Επίσης έχει κάποια στοιχεία για την υπόθεση (τα οποία είναι όλα μα όλα από το βιβλίο του κ. Στάθη Βαλούκου, ελαφρώς παραφρασμένα όμως) Τυχαίο και αυτό; Το... κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι επαναλαμβάνει ακόμα και... τα λάθη: η Αλίκη σε τροχαίο δυστύχημα δεν πεθαίνει αν δεν κάνω λάθος; Αν μπορεί, ας το επιβεβαιώσει κάποιος που το ξέρει...

Το μόνο που αξίζει από το όλο αφιέρωμα - ΤΟ ΜΟΝΟ - είναι οι όμορφες φωτογραφίες...

Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρουν πηγές (το βιβλίο του κ. Στάθη Βαλούκου, τη RetroDB) και χωρίς να έχουν να προσθέσουν κάτι άλλο το ουσιαστικό...

Αυτά... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχεις απολυτο δικαιον bernard! Τι τεμπεληδες!!!
 
johnalepou είπε:
Εχεις απολυτο δικαιον bernard! Τι τεμπεληδες!!!
Έτσι είναι - δεν πειράζει όμως... Διότι εμείς είμαστε μια ζωντανή κοινότητα που μοιραζόμαστε συνέχεια απόψεις και αναμνήσεις (όπως πχ ο φίλος που είχε ρωτήσει για το τραγούδι τίτλων και του είχε απαντήσει ο tsalk στο forum και έτσι ξεκίνησε το θέμα της μουσικής), ενώ το αφιέρωμα στο περιοδικό (και κάθε περιοδικό) είναι μια στατική και μη ανανεώσιμη κόλλα από χαρτί. Διότι εμείς και φωτογραφίες θα προσθέτουμε κάθε τόσο και νέα trivia και απόψεις και αναμνήσεις... ;)

Τα γράφω αυτά διότι με στεναχώρησε το γεγονός! Όχι για άλλο λόγο, αλλά διότι το forum και η RetroDB έχουν χτιστεί με τη συμμετοχή όλων μας - κάποιος θα ανεβάσει φωτογραφίες, κάποιος άλλος κάποιο βιντεάκι, άλλος θα ρωτήσει κάτι και θα ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, άλλος θα δώσει την απάντηση, άλλος θα μοιραστεί κάτι με τους υπόλοιπους που δεν θυμόμασταν ή που δεν είχαμε προσέξει... Επίσης, άλλος θα κάνει έρευνα σε παλιά προγράμματα για ημερομηνίες προβολής και διάρκειες, κάποιος άλλος θα προσθέσει πληροφορίες για το καστ και τέλος κάποιος άλλος θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις πληροφορίες από το forum και θα τις καταχωρήσει στη RetroDB, δημιουργώντας ένα πλήρες λήμμα. Επομένως, η "δουλειά" και ο "κόπος" είναι συλλογικός και έχουμε όλοι συνεισφέρει σε αυτό που έχουμε φτιάξει. Με στεναχωρεί λοιπόν που όσοι αντιγράφουν από το forum ή τη RetroDB δεν τα αναφέρουν ως πηγές πληροφοριών, διότι είναι σαν να "ξεχνούν" να μνημονεύσουν μια ολόκληρη κοινότητα, που ενώ καταπιάνεται με πράγματα του παρελθόντος, μόνο στατική δεν είναι, αλλά αντιθέτως είναι πολύ ζωντανή και ενεργή. Τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι μας διαβάζουν... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχει δίκιο ο Μπέρναρντ. Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει το περιοδικό ήταν να αναφέρει ονομαστικά την πηγή, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να παραθέσει και τον σύνδεσμο.
 
johnalepou είπε:
Εχεις απολυτο δικαιον bernard! Τι τεμπεληδες!!!
Δεν είναι τεμπέληδες. Είναι 8 γράμματα το δεύτερο είναι Χ (.χ......).

Λυπάμε που το λέω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
 
Πίσω
Μπλουζα