Λοιπόν μετά από τις πάμπολες σημερινές δοκιμές η TV ΔΕΝ δείχνει με τίποτα κανένα σήμα! ούτε RGB ούτε composite, τίποτα! δοκίμασα ΟΛΟΥΣ τους πιθανούς συνδιασμούς με τα pins που έχουν σχέση με συχρονισμούς και με ρεύμα σε pin του scart κτλ, είμαι άκρως απογοητευμένος. Πιστεύω είτε η ΤV για τον A-B λόγο δεν συνεργάζεται με τον ATARI (ακόμα και σε High resolution) από την υποδοχή VGA λέει out of range ενώ στην TFT 19 LG wide παίζει κανονικά! Να πω για να μην λέμε τα ίδια ότι δοκίμασα σήματα RGB από άλλες συσκευές (dreambox, dvd player) και σε σχέση με το CVS η διαφορά είναι μεγάλη, και επιλογή από το menu τους για έξοδο σήματος RGB, οπότε η ΤV δεν παίζει να μην δέχεται σήμα RGB. Και τα καλώδια δοκίμασα όλους τους συνδιασμούς + αυτόν στο
http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?f=15&t=15505. Μπορεί σε παλιότερες tv να έπαιζε, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το ζητούμενο, παρά μόνο να έπαιζε στην δικιά μου! εγώ τα παρατάω πάντως! έχω καταστρέψει πόσα καλώδια! έχω αγοράσει 3 έτοιμα atari st scarts, έχω φτιάξει άλλα 2 που τώρα τα έχω χαλάσει, και έχω κάνει ΑΠΕΙΡΕΣ δοκιμές! οπότε βλέπω 2 λύσεις!
α) να φέρω ξανά πάνω στο γραφείο μου την πολύ καλή Atari SC1224 που ξεκουράζεται στο εξοχικό ή
β) Χρήση εξομειωτή για Atari ST (px Ηatari για linux) και ο ST να μαζευτεί και στο πατάρι. Ο hatari είναι φοβερός και ο ήχος και stereo!!!
Πολύ σύντομα θα κατασκευάσω και ένα καλώδιο για High resolution (13 pin to DB15 pin) ώστε να μπορούμε να τον συνδέουμε σε κανονικές οθόνες TFT ή ΤV για monochrome.
έχω ακόμα νεότερα, με ένα φίλο ηλεκτρονικό τα κοιτάγαμε τώρα και είδα ότι το κύκλωμα που έχω τα σχέδια είναι από παλιότερο μοντέλο μάλλον! θέλω τα schematics για Atari 1040stfm του 87 γράφει πάνω C070789-001 REV.C1
έχω σε άλλο δωμάτιο μια παλιά τv του 87 που έχει χειροκίνητο RGB scart, δλδ αν πατήσω το κουμπί και βάλω πάνω καλώδιο composite to scart δεν δείχνει! σε αυτή όταν είχα φτιάξει καλώδιο εγώ είχα εικόνα αλλά πήγαινε πάνω κάτω με αργό ρυθμό και από πάνω προς τα κάτω! το weekend θα ξανακάνω δοκιμή για να δούμε τι φταίει και αν παίζει σε αυτή. Να υποθέσω ότι σε αυτήν δεν χρειάζετε να δώσω +12volts στο pin 8 του scart ε?
επίσης ένα άλλο μέλος του forum έχει καλώδιο scart που παίζει και σε tv και στην φωτο που ειδα στο scart ΔΕΝ είναι συνδεδεμένα ούτε το pin 8 ούτε και το 16!!! αλλά παίζει! αυτό πως γίνεται ?