Με μιά ματιά!

Turrican

RetroManiaC
Joined
28 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
139
Κάπου στο Forum διάβασα για την ιδιότητα πολλών εξ ημών να κωδικοποιούν κάποιες στιγμές τους , με διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους! Πραγματικά συμφωνώ! Π.X.Το άρωμα από τις νεραντζιές μου θυμίζει το κρυφτό που παίζαμε στη γειτονιά , καθώς μεγάλωνε η μέρα! Τα πρώτα παγωτά , σηματοδοτούσαν την άνοιξη! Κάπως έτσι έχω κατατάξει και τα Computer Games ! Άλλοτε όμορφα και άλλοτε εκνευριστικά κατόρθωσαν να μπούνε ως επικεφαλίδα σε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου. Πιάστε δουλειά και ελάτε να ξαναθυμηθούμε τις καλές , μα και τις κακές στιγμές τους! Αυτό το θέμα δεν είναι Review, οπότε μπορείτε να γράψτε ότι θέλετε , ακόμα και 2 λέξεις !!!Και μάλιστα ούτε καν για παιχνίδια που υποχρεωτικά σας άρεσαν! Χώστε τα ελεύθερα! Μοναδική πρόταση που θα μπορούσα να κάνω, βάλτε έστω μία φωτογραφία από το παιχνίδι , για να καταλάβουμε όλοι για τι μιλάμε , και να μαθαίνουν οι καινούργιες γενιές.Atari St η Amiga, τα 16 bit είναι εδώ!!!
 
Και αρχίζω εγώ κάπως έτσι!

Ποιος δεν θυμάται το Buggy Boy!Αυτό το αυτοκινητάκι με την αστεία κίνηση που κέρδισε τους πάντες με το gameplay του! Κορυφαίες στιγμές το γύρισμα στους πλαϊνούς τροχούς , τα ψηλά του άλματα , και το σημάδεμα μιας …μπάλας ποδοσφαίρου που εμφανιζότανε κάπου στο παιχνίδι! Εκπληκτικό!

buggyjpgsk4.png
 
Ένα παιχνίδι το οποίο λατρεύω είναι το Kung fu master..

Πόσα τάλιρα δεκάρικα εικοσάρικα έχωσα για να το μάθω...

ακόμα ηχούν οι φωνές του στα αυτιά μου....χούγια 500 πόντοι.......


Μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει η ευελιξία του χαρακτήρα!

 


xkungfumasterws6.png



 
Αναρωτηθήκατε ποτέ μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όρια της ανοχής σας;

Η Hewson σας σκέφτηκε!! Η σειρά Cybernoid σας δίνει την απάντηση χωρίς να κουνήσετε από τον καναπέ σας !Η δυσκολία προσωποποιημένη! Δεν καταλαβαίνω τι του βρίσκανε. Εκεί αυτό!!! καρφωμένο μήνες στη κορυφή των charts! Όμορφα χρώματα, λεπτομερή γραφικά, flick-screen μετακίνηση στα επίπεδα. Μετά από τόσα χρόνια έχοντας ηρεμήσει , ακούγοντας την φοβερή μουσική του ,ένα κόμπο νοιώθω στο λαιμό.Και μόλις το ξανά αντικρίζω βάζω τα κλάματα……Θα μου λείψει!!!!

Cybernoid 2

cybernoid2002hh3.jpg


cybernoid2003aq1.jpg
 
Με συγκινήσατε ρε παλιόπαιδα !

Κλαψ κλαψ ...
 
Ειλικρινά υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα ματάκια;

Από την Hewson και αυτό το παιχνίδι!Έχετε τον έλεγχο ενός από τα πιο ''αμφιλεγόμενα'' Sprites που πέρασαν από τις οθόνες μας!Η εμφάνιση του , δίχασε τους ανά τον κόσμο κρητικούς , που προσπαθούσαν να το προσδιορίσουν.Γουρουνόψαρο ή βατραχογούρουνο κέρδισε τελικά τον σεβασμό μας με το σπαθί του!Μη ντρέπεσαι αγαπητό Pogo, Σε αυτό το forum σε θυμόμαστε και σε αγαπάμε!!Εδώ θα μείνεις που θα έλεγε και ο akmakas!!! :)


Nebulus


atarinebuluslf5.jpg
 
Cybernoid, Kung fu master και το Nebulus τα έπαιζα στον Amstrad 6128. Στην Amiga το Blood Money. Ενα πολύ προσεγμένο παιχνίδι shoot em up όταν τα 16bit κυριαρχούσαν. Ενα νοσταλγικό πλέον παιχνίδι, τουλάχιστο για εμένα. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση δεν ήταν τόσο τα γραφικά του αλλα η καταπληκτική δουλειά που είχε γίνει στη μουσική.

2006299591605498374_rs.jpg


2006226513056151166_rs.jpg
 
Να σου πω οτι ακόμα χαζεύω απο τις φωτογραφίες σου , τα backgrounds;

Άψογος telonio :thumbup:
 
Telonio αν σου πω ότι ακόμα ακούω την in-game μουσική του blood money θα το πιστέψεις; Το blood money πιστεύω ότι ήταν ένα από τα καλύτερα shootem up που κυκλοφόρησαν και σίγουρα είχε την πιο ατμοσφαιρική μουσική. Οπως ξαναέχω γράψει το έχει φτιάξει ο Dave Jones ο τύπος που έφτιαξε τα Lemmings και το GTA. Πιο πριν είχε φτιάξει το Menace (one man band) στο blood money είχε ανοίξει μια εταιρία με όνομα DMA. Είμαι σίγουρος ότι θα τη θυμάσαι από την εισαγωγή του BM.

Τώρα έφτιαξε την Real Time Worlds και αν ενδιαφέρεστε ψάχνει για άτομα!!
 
Φίλε μου δεν είσαι ο μόνος που ακούει ακόμη την μουσική απο το Blood money! Που είπαμε κάνουμε αιτήσεις εργασίας;

First there was Menace, now Psygnossis presentes, a DMA desgin game....
 
telonio είπε:
First there was Menace, now Psygnossis presentes, a DMA desgin game....
Bloooood Moneyyyyyyy.....

Πάντα λάτρευα τα παιχνίδια όπου μπορούσες να συνεργαστείς με κάποιον.

Aliens Breed

Από τα πιο αγχοτικά παιχνίδια αφού συχνά πάλευες με το χρόνο να βρεις την έξοδο.

Το διπλό ήταν απίστευτα ωραίο και ζητούσε ιδιαίτερες ικανότητες και άψογη συνεργασία από αυτούς που έπαιζαν μαζί.

alienguide_4.jpg
 
Εγω ειχα κολλησει με το Captain Blood στην Amiga και με το Bubble Bobble.
 
Συμφωνώ με ότι είπες Shock. Για τον ήχο ειδικά έχω να παρατηρήσω ότι τότε μάλλον οι μουσικοί , ήταν πιο ''τολμηροί'' στις συνθέσεις τους.Δεν δίσταζαν να ζορίσουν τo Sinthy , για να βγάλουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Alucard το Aliens Breed το είχα τιμήσει δεόντως στην 1200 μου!

Μαύρο!Απόκοσμο!Τρομακτικό!

Gyubrush To διαστημικό ταξίδι ποτέ δεν ηπήρξε πιο θεαματικό!!(Captain Blood)Nα υποθέσω ότι η αγαπημένη σου εντολή ήταν και εσένα η Destroy Planet;;
 
Και αφού μιλήσαμε για ήχο τι θα λέγατε για κάτι Special;

Rock Star Ate My Hamster

Εμπνευσμένος ο τίτλος του παιχνιδιού, από τις τότε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες , που έβγαζαν στη φόρα τα άπλυτα των διασημοτήτων!Από τη θέση του manager θα πρέπει να οδηγήσετε τα ''αστέρια'' σας να γίνουνε γνωστοί, και να σκίσουν στα charts! Υπολογίστε τώρα λίγο τα γνωστά μεγαθήρια με παραλλαγμένα ονόματα , το αναρχικό χιούμορ , την εντελώς κίτρινη διάθεση,προσθέστε και το άφθονο υβρεολόγιο , καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο cult τίτλο! Μη το χάσετε!!

rock001ua4.png
rock004iv8.png
[
rock005lt1.png
rock006jd4.png
:D
 
Amiga_Warhead.png


Warhead

Από τα πλέον ατμοσφαιρικά Space Simulations.
 
...φοβερό παίγνιο !!

Μου άρεσε πολύ περισσότερο απο το μέτριο Mantis.

...η σειρά των I-War ήταν επίσης φοβερή !! :thumbup:
 
Απο τα πρώτα μου και αγαπημένα παιχνίδια που τα είχα παραγγείλει πριν την αγορά του 16μπιτου μου!! Το GODS απο τους απίστευτους Bitmap Brothers.

snap_dragon.png


Και το Panza Kick Boxing με τι απόλυτα φυσικές κινήσεις των sprites και τον sampled ήχο. Mιλάμε για πολύ ιδρώτα και μπόλικα κοπανήματα στο (ευτυχώς) ανθεκτικό joystick pac man.

Panza%20Kick%20Boxing3.png


Panza%20Kick%20Boxing1.png
 
Άψογος Πάνο! :thumbup:

INTO THE WONDERFUL !!!

gods002fw0.png
 
Πίσω
Μπλουζα