Με μιά ματιά!

Δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου Retro και άξιο να να βρίσκεται ανάμεσα σας , αν δεν είχα κάνει ένα ταξιδάκι με το παλαιό πλήρωμα του αρχικού Enterprize .Το πρώτο σόκ έρχεται με την εισαγωγή ακούγοντας τον Captain James T. Kirk να λέει το γνωστό ''Space, the Final Frontier'',και με την συνοδεία του διάσημου μουσικού θέματος βρισκόμαστε μέσα στην γέφυρα!Είμαστε φυσικά στο Star-Trek , το παιχνίδι των Super Graphics! Ήταν απίστευτο να βλέπεις τα πρόσωπα του πληρώματος με ρετουσαρισμένα digitized γραφικά , και να ακούς τις φωνές τους με digitized ήχο.Είχα τον 800XL μου τότε , και τυχαία σε ένα τεύχος του ATARI ST USER είδα το συγκεκριμένο παιχνίδι! Φίλοι μου είναι ωραίο να ονειρεύεσαι.....!!!

startreck001hm0.png
startreck002oa9.png


startreck003ci0.png
startreck004bv3.png
 
Το θυμάμαι το παιχνίδι σε review του Pixel...Ακόμα ένα σοκ που έπαθα βλέποντας τις γραφικάρες του Atari και της Amiga μπροστά στις σελίδες!!!!
 
...είμαι δηλωμένος fan !! :thumbup:

Μεγάλο μαράζι που το παιχνίδι δεν είχε βγεί στην Amiga (θυμάμαι ότι το ζήταγα επίμονα απο διάφορους γνωστούς φίλους Amigόβιους, αλλά το μόνο που μου είχαν βρεί, ήταν ένα fanmade παιχνιδάκι του Τομπάιας Ρίχτερ...).
 
Τα δύο Platform που με σημάδεψαν αφιερώνοντας πάνω τους παρα μα παρα πολλές ώρες. Και τα δύο έξοχες μεταφορές απο τα coin op, απο τις καλύτερες θα έλεγα και απο μια εταιρία θεσμό: την OCEAN. Rainbow Islands και Pang. Ακόμα θυμάμαι το pang στις σελίδες του User το οποίο εκθειαζόταν για την πιστή του μεταφορά. Σε αυτό το τεύχος είχε παραπιπτόντως και άλλη μια πολύ καλή μεταφορά, το SLY SPY απο το αντίστοιχο coin op της DataΕast.

rainbow.png


bbro0000.png
 
...είμαι δηλωμένος fan !!
Μεγάλο μαράζι που το παιχνίδι δεν είχε βγεί στην Amiga (θυμάμαι ότι το ζήταγα επίμονα απο διάφορους γνωστούς φίλους Amigόβιους, αλλά το μόνο που μου είχαν βρεί, ήταν ένα fanmade παιχνιδάκι του Τομπάιας Ρίχτερ...).

Χθες 23:12
Πόσο σε καταλαβαίνω. :thumbup: :biglaugh: Αλλά κυκλοφορούσαν δύο fanmade Σταρ Τρεκ games. Ένα ήταν του Τομπάιας, και το άλλο ήταν αντίγραφο του παιχνιδού του ST, και για να τρέξει ήθελε επέκταση μνήμης 1ΜΒ και δύο disk drives. :animeek: Πού υπάρχει η έκδοση για ST για κατέβασμα?

Και για να επανέλθω στο thread:

pic.php


http://hol.abime.net/pic.php?id=WkdKekx6QTJNREV0TURjd01DODJNamxmWkdKek1TNXdibWM9NmVWNFJuSnZiblJwWlhJNklFVnNhWFJsSUVsSklDMGdSRzkxWW14bElFSmhjbkpsYkNCVFkzSmxaVzV6YUc5MA==

Χωρίς λόγια :D
 
Panos_GR άλλος ένας καμμένος με το Rainbow islands! Αδελφέ μου! :D
 
Rainbow islands.. από τα παιχνίδια που μιλάνε στην καρδιά μου.. και εγώ μαζί σας φίλοι μου
 
Captain Kal είπε:
Πόσο σε καταλαβαίνω. :thumbup: :biglaugh: Αλλά κυκλοφορούσαν δύο fanmade Σταρ Τρεκ games. Ένα ήταν του Τομπάιας, και το άλλο ήταν αντίγραφο του παιχνιδού του ST, και για να τρέξει ήθελε επέκταση μνήμης 1ΜΒ και δύο disk drives. :animeek:
Γειά σου Captain Kal, φίλε μου !!

Μόλις έδωσες φοβερή πληροφορία (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά). :animeek:

Το δεύτερο Star Trek παιχνίδι (το "αντίγραφο") που ανέφερες, ήταν και αυτό σε Amiga; ...αν ναί, ούτε καν γνώριζα την ύπαρξή του !!

...εκτός αν εννοούσες το παιχνίδι γιά ST που έκανε attach ο Πάνος - το οποίο τώρα το έχουμε και αυτό. :D

...όσο για τις φωτογραφίες (και ειδικότερα εκείνη του Elite Advanced), να πω μόνο ότι έχω patchάρει τo ανάλογo image πριν αρκετό καιρό, αλλά που χρόνος να κάτσω να ασχοληθώ με την ησυχία μου... :( (δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για το άλλο CARE project, το Stunt Car Racer TNT).
 
Panos_Gr είπε:
Και το Panza Kick Boxing με τι απόλυτα φυσικές κινήσεις των sprites και τον sampled ήχο. Mιλάμε για πολύ ιδρώτα και μπόλικα κοπανήματα στο (ευτυχώς) ανθεκτικό joystick pac man.

Panza%20Kick%20Boxing3.png


Panza%20Kick%20Boxing1.png
Thanks Panos_gr που μου θυμισες το PANZA KICK BOXING το παιχνιδι ειχε καταπληκτικα γραφικα ακομα και στον AMSTRAD .(και εκει που ελεγα οτι τα ειχα θυμηθει ολα ,παω να το κατεβασω) :thumbup: EDIT:και μια pic απο τον AMSTRAD για την συγκριση.
picom7.png
 
Panza kick boxing! Όντως Aardvark, πάρα πολύ καλό conversion του Amstrad απο τα 16bit. Πιστεύω πως οι δημιουργοί του έφτιαξαν ένα παιχνίδι που έδειχνε τις πραγματικές γραφικές ικανότητες του Amstrad.
 
...εκτός αν εννοούσες το παιχνίδι γιά ST που έκανε attach ο Πάνος - το οποίο τώρα το έχουμε και αυτό.
Tο παιχνίδι για τον ST, λεγόταν νομίζω Star Trek - The Rebel Universe, και είχε κυκλοφορίσει για Atari ST, Dos, και Commodore 64. :D Πάνο ευχαριστώ για το image :D :thumbup:

Μόλις έδωσες φοβερή πληροφορία (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά).Το δεύτερο Star Trek παιχνίδι (το "αντίγραφο") που ανέφερες, ήταν και αυτό σε Amiga; ...αν ναί, ούτε καν γνώριζα την ύπαρξή του !!
Ναί και τα δύο ήταν για Amiga. To Star Trek του Τομπάϊας ήταν δύο δισκέτες, ενώ το άλλο ήταν στο στύλ του Rebel Universe, και ήταν σε τέσσερις δισκέτες.

Το Star Trek του Τομπάϊας το έχω σε adf, αλλά για το άλλο θα πρέπει να ψάξω στις δισκέτες της Amiga, ή στα διάφορα άλλα forums. :)
 
Panza kick boxing...κορυφαίο παιχνίδι.Με είχε εντυπωσιάσει η φυσικότητα των κινήσεων απλά ένα αριστούργημα!
 
Captain Kal είπε:
Tο παιχνίδι για τον ST, λεγόταν νομίζω Star Trek - The Rebel Universe, και είχε κυκλοφορίσει για Atari ST, Dos, και Commodore 64.
...έτσι ακριβώς. :)

Δεν είχα καταλάβει αν ήταν αυτό που ήθελες (το έχω), αν και πλέον το διέθεσε και πάλι ο Πάνος. :D

Captain Kal είπε:
Nαι τα δύο ήταν για Amiga. To Star Trek του Τομπάϊας ήταν δύο δισκέτες, ενώ το άλλο ήταν στο στύλ του Rebel Universe, και ήταν σε τέσσερις δισκέτες.

Το Star Trek του Τομπάϊας το έχω σε adf, αλλά για το άλλο θα πρέπει να ψάξω στις δισκέτες της Amiga, ή στα διάφορα άλλα forums. :)
Kal, το παιχνίδι του Τομπάιας το έχω και εγώ (παραθέτω την δεύτερη δισκέτα). :)

Αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, είναι το "αντίγραφο" του παιχνιδιού για ST που είπες (είχε ακουστεί κάτι για μία amiga version του γνωστού απο τα PC "Star Trek 5", αλλά μάλλον δεν πρέπει να εννοείς αυτήν, μιά και δεν είναι "αντίγραφο" του παιχνιδιού του ST).

...μακάρι να γίνει το θαύμα και να εντοπίσουμε την έκδοση αυτή !! (...όπως κατάλαβες, μας άναψες φωτιές !! :D ).
 
Kal, σου βγάζω το καπέλο, φίλε !! :animeek:

Εχω "φτιαχτεί" κανονικά !! ....εμπρός για άμεσο download !! :thumbup:
 
Να το παίξουμε κιόλας, γιατί τότε που το πήρα, ήθελε 1 ΜΒ και 2 disk drives, για να μην σου σπάσει τα νεύρα (πάρα πολύ).
 
είναι τρομερό μολις το έβαλα στο φορητό

υπάρχει σε wdload?
 
GET READY FOR MACH 3 !

Η γλυκιά γυναικεία φωνή μας υποδέχεται μετά από ένα σύντομο Loading ,και τα αυτιά μας απολαμβάνουν ένα όμορφο Sampled μουσικό κομμάτι! Μιλάμε για το Mach 3 ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα 16 bit shoot em up που γνώρισε πολλά conversions και στα περισσότερα οκτάμπιτα της εποχής εκείνης.

Αν μπορούσα να συνοψίσω σε λίγες γραμμές τι με εντυπωσίασε στο παιχνίδι , θα έλεγα η άκρως ερωτική κοπέλα με το έντονο μακιγιάζ, και η γλυκεία φωνή της ιδίως όταν σου έλεγε Game Over με ένα τρόπο που δε σου κακοφαινόταν.

Τεχνικά το παιχνίδι τα πήγαινε υπέροχα με την κίνηση του διαστημοπλοίου να ακολουθεί ομαλότατα το mouse , και έναν υπέροχο σχεδιαστικά ουρανό να αναπαύει το βλέμα σου!

Γαλλικό Software Loriciels!

atarithm6.png
ataript2.png
 
Πίσω
Μπλουζα