Με μιά ματιά!

...θυμάμαι το review στο Pixel !! Tους είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η γραφική απόδοση του ουρανού, και φυσικά ο ήχος (μουσική και speech).

Το πρωτοέπαιξα στον amstrad μου, ελάχιστους μήνες μετά το review. :) (το έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν βλάπτει να το πούμε άλλη μία: ο amstrad ήταν ο αγαπημένος οκτάμπιτος των Γάλλων :thumbup: ). Δεν έφτανε φυσικά τις δεκαεξάμπιτες εκδόσεις, αλλά ήταν πολύ ευχάριστο παιχνιδάκι.
 
Μόνο για εσένα billy! :thumbup:

mach31dq7.png
mach33rg5.png
 
...thanks, Turrican. :thumbup:
 
αν τα 10αρικα που έχω χαλάσει σε αυτά τα 2 game τώρα τα είχα θα σήκωνα πολυκατοικία....

yBubble_Bobble.png
zRastan_Saga.png


από Amiga,commodore64 και amstrad ειναι αρκετά games ...αλλά αυτό εδώ το ειχα λατρεψει .το έπαιξα πρώτη φορά στον C64 (πρώτη από δεξιά)

Caratula+Rainbow+Islands.jpg
Foto+Rainbow+Islands.jpg
Foto+Rainbow+Islands.jpg
 
atarithm6.png
ataript2.png


Έλεγα να μη το πω αλλά... Με έτρωγε!

Όταν πήγαινα σχολείο ήμουνα λίγο......Αγαθός!!!

Στην αριστερή φωτογραφία έβλεπα τον μπαμπά πιλότο να χαιρετάει τη μαμά , που κρατούσε το......Μωράκι τους! Αλλά αλίμονο....Πλανεύτηκα πλάνην οικτράν!!! :baby2:
 
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! :D :D
 
B.A.T. Ένα παιχνίδι με το οποίο είχα αναλώσει πολλές - πολλες ώρες. Το είχα σταμπάρει αυτό μαζί με το special review του USER εν έτει 1990 ,που ήταν το περιφημο Lemmings, και είχα προβεί άμεσα στην παραγγελία του. Αναλάμβανες έναν cyberpunk πράκτορα σε ένα διαστημικό περιβάλλον με άμεσο στόχο την εξουδετέρωση του κακού. Είχες να κάνεις με ένα adventure με δόσεις RPG και ατμόσφαιρα που σε εγκλιμάτιζε αμέσως. Ακόμα θυμάμαι τις πολλές μα άκαρπες προσπάθειες μου να προγραμματίσω το εμφυτευμένο υπολογιστή στο χέρι του πράκτορα τον οποίο έλεγαν Β.Ο.Β. Αν δεν είχες το manual ήταν σωστός εφιάλτης.

To ιδιαίτερο που είχε η Atari Version του παιχνιδιού στο πακέτο της ήταν μια κάρτα ήχου ονόματι MV16 (η οποία δεν "περπάτησε") και προσέφερε ήχο μόνο αν την εγκαθιστούσες, γεγονός που θα σε απέτρεπε απο τις κόπιες. Ευτυχώς για εμάς οι crackers απεκατάστησαν την απώλεια αυτήν και απολαμβάναμε τον sampled ήχο στα ηχεία μας.

bat_01.gif
B.A.T.5.png


B.A.T.4.png
B.A.T.2.png
 
Panos GR Θα ήταν καλύτερα να ανοίξεις μια ξεχωριστή ενότητα για αυτό το παιχνίδι πραγματικά αξίζει!!!!!
 
με αυτό το game στον C64 απλά είχα χαζέψει ...είναι αυτό που λέω καμιά φορά ότι εκείνα τα χρόνια μαγευόμασταν με πολύ απλά πράγματα

Captain_Blood.ss.gif
Captain_Blood.mp.gif


captain_blood.gif
blood2.png
 
Πω πω πω...κοπανάτε πράμα βλέπω!!!!!!!
 
Αμάν τι πάθαμε...! Μα τόση διαφορά...! Πραγματικά φίλοι μου κλονίστηκα!

Προς στιγμήν κάτι έσπασε μέσα μου και άλλαξε τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ Atari St και Amiga.

Έτριβα τα μάτια μου εκείνη την ημέρα βλέποντας στο κανάλι του Κουρή ,την εκπομπή που παρουσίαζε τότε τα computer Games.Ήταν ομολογουμένως η πρώτη φορά που έβλεπα ζωντανά μια Amiga επί τω έργω, και μάλιστα να μετακινεί με άνεση μεγάλους όγκους γραφικών , δημιουργώντας ένα ολόκληρο τρισδιάστατο κόσμο! Ένα οπτικό θαύμα που μου γέννησε εμένα προσωπικά την αίσθηση του Virtual Reality.Ο ήχος του ήταν αλλόκοτος μα σίγουρα εντυπωσιακός και έδενε με την όλη εικόνα.

Η ιστορία απλή και ενδιαφέρουσα.Έπρεπε μέσα στο ανθρώπινο σώμα να γίνεις μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και να καταστρέψεις τους εχθρικούς ιούς και βακτηρίδια.Ευτυχώς τελικά το παιχνίδι δεν βγήκε μόνο για Amiga και έσπευσα να το δοκιμάσω με πολλή νευρικότητα και άγχος στον St μου.Θα βρισκόμουνα λοιπόν μπροστά σε ένα μεγάλο φιάσκο; Και Βουαλά!!Το παιχνιδάκι με κοίταζε χαμογελαστό με όλη του τη μεγαλοπρέπεια!Η ίδια γρήγορη κίνηση , ο ίδιος ήχος και διευρυμένη παλέτα χρωμάτων ταυτόχρονα στην οθόνη!

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να σταθεί μόνο του σαν demo!

Υποστηρίζει STE!

vaxine001dy5.png
vaxine009no2.png


vaxine002wf4.png
vaxine004lx0.png


πρωτότυπο!
 
Το παιχνίδι που έστιψε κυριολεκτικά τον Ste μου μέχρι το τελευταίο bit. Επιτέλους ένιωσα περιχαρής που έβλεπα οτι τα 4ΜΒ του αξιοποιήθηκαν πέραν των απαιτητικών εφαρμογών, απο ένα παιχνίδι. Το έβλεπα στα reviews των αγγλικών περιοδικών και το ανέμενα με μεγάλη προσμονή. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε με το παραπάνω.

Το Obsession είναι απο τα καλύτερα Pinball games που έχω παίξει. Αυτό επιτυγχάνεται βέβαια χαρη στο hardware του ste που κινεί ταχύτατα τα πανέμορφα γραφικά συνοδευόμενα απο καθαρό dma stereo ήχο. Η UDS software η εταιρεία που δημιούργησε παράλληλα και το πρώτο FPS για Ατάρι ήταν μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία. Μόνο που δυστυχώς για αυτήν (και εμάς) διάλεξε μια εποχή που τα home είχαν παραχωρήσει την θέση τους στα συμβατά. Όπως και να έχει όμως με αυτα τα ελάχιστα δείγματα δημιουργίας της απέδειξε οτι οι δυνατότητες του Ατάρι δεν είχαν εξαντληθεί.

anim.gif
 
Good Riddance που λένε και οι εγγλέζοι.:mad: :D Όχι ότι η πειρατεία δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά πολύ θα ήθελα να βρώ μια μελέτη, που να εξετάζει την σχέση πειρατείας και outsoursing, να μην πληρώνουν δηλαδή δικούς τους προγραμματιστές, αλλά να στέλνουν τον κώδικα στην Ρωσσία, στην Κίνα, και στην Ινδία, που τα μεροκάμματα, είναι είκοσι φορές πιο κάτω. Αντε γιατί μας πρίξανε με τον θάνατο του PC. Για την ιστορία, τα διαστημικά και τα RPG, που είμαι φανατικός, τα βγάζουν μικρές εταιρίες, και αυτές πλήτονται περισσότερο από την πειρατεία και όχι τόσο εταιρίες όπως η Funcom :mad: , και η ΕΑ :mad: . Αλλά οι μικρές εταιρίες και οι ανεξάρτητοι παραγωγοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν το PC.
 
Oops. :eek: :eek: Λάθος thread παιδιά. Τά έχωνα στην Funcom. (Μάλλον θέλω και δεύτερο καφέ :biglaugh: :biglaugh: )
 
Obsession fanpage !

http://wet.atari.org/obsession/

Πραγματικά το χαίρομαι στον Falcon μου, όπως και το Vaxine (patched από DBug !)
 
Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τίτλο που να είναι ο ορισμός του side-scrolling platform hack 'n' slash!Από τη Hewson εκδόθηκε και αυτό το παιχνίδι (Τι πρωτότυπο!) που είχε την τάση να κυκλοφορεί αλλόκοτα παιχνίδια.

Χειριζόμαστε ένα τραχύ πολεμιστή που περνώντας δια πυρός και σιδήρου προσπαθεί να κατακτήσει όλες τις περιοχές-επικράτειες στον χάρτη.Μέχρι εδώ όλα καλά πιθανών να τα έχετε ξαναδεί ! Αυτό όμως που χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί το Onslaught απο άλλα παιχνίδια του είδους είναι η ασταμάτητη- λυσσαλέα δράση ,και ο φοβερός χαμός που γίνεται στο monitor σας!Τεράστιες εκρήξεις , spells ,δεκάδες sprites ταυτόχρονα στην οθόνη ,digi efx, ορίζουν με μαθηματική ακρίβεια το πιο πώρωτικό παιχνίδι όλων εποχών!Πλημμύρα χρώματατων (Πολύ παραπάνω από αυτά που μπορεί να απεικονίσει ένας ST) δημιουργούν ένα εκπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα!Λόγω της δυσκολίας του , Προτείνεται για Retro Εκτονώσεις και μόνο!

ΟNSLAUGHT Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο ! ! !

onslaught001ql1.png
onslaught002rt7.png


onslaught008nr0.png
onslaught007sh3.png
 
Υπέροχα screenshots Turrican ωραίο και το mini review σου.Δεν το ξέρω το παιχνιδάκι και θα ανατρέξω στα tosec να το δω.Θα μπορούσες το παιχνίδι να το άνοιγες σε μια ξεχωριστή ενότητα,εδώ απλά χάνεται ανάμεσα στα ποστ και είναι κρίμα..Για ότι παιχνίδι ποστάρουμε καλό θα ήταν να ανοίγεται μια ενότητα έτσι ώστε με τον καιρό να αποκτήσουμε μια καλή βιβλιοθήκη παιχνιδιών! :thumbup:
 
Αγαπητέ akmaka τώρα με άγχωσες!!!

Δεν άνοιγα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστό θέμα επειδή δεν είμαι τόσο καλός, ώστε να γράψω ολόκληρο review , και θεωρούσα ότι έτσι θα δέσμευα και κάποιον άξιο που θα μπορούσε και θα ήθελε να κάνει σωστά αυτή τη δουλειά . Έτσι σκέφτηκα τη δημιουργία ενός θέματος που δε θα είναι ανάγκη να γράψει κανείς μεγάλο κείμενο ,και που θα κάνει πιο εύκολη την ανεύρεση των παιχνιδιών από το να γράφονται από εδώ και από εκεί.

Επίσης σκέφτηκα ότι έτσι δε θα εμποδίζει κάποιον να κάνει κανονικό Review αφού τα παιχνίδια δεν έχουν καλυφθεί επαρκώς.

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω….. :confused:
 
Πίσω
Μπλουζα