Με ποια γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε.. [PC]

Μπα, η τελευταία απάντηση για PC μιλάει. Μπορεί και να φτιάξουν τα πράγματα. :)

Πάντως το ότι είναι στο forum για τους Σύγχρονους Υπολογιστές δεν φαίνεται αμέσως, αυτό που έβλεπες κατευθείαν ήταν το "Με ποιά γλώσσα προγραμματισμού ξεκινήσατε" στο topic και καθότι το μαγαζί έχει παλαίουρες κυρίως, απάντησαν όλοι για τα οχτάμπιτα.
 
Γιά να γράψω και εγώ και να ξαραχνιάσω το θρεντ. Ξεκίνησα με C κάπου γύρω στο 94, Assembly, Prolog, και κάτι τέτοια λόγω σχολής αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην συνέχεια visual basic και visual C από χόμπι και εξειδικευμένος προγραματισμός συσκευών και μιμικών λόγω δουλειάς (και τρέλας).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν ξεκίνησα εγώ ο δεινόσαυρος δεν υπήρχαν PC κι έτσι πρωτοέμαθα Fortran και μάλιστα Fortran IV αν και όταν άρχισα σοβαρά να ασχολούμαι είχε εξελιχτεί σε Fortran77. Σε PC εμαθα BΑSIC στην πιο πρωτόγονη μορφή της... MS-DOS και MS-BASIC σε ένα floppy 256kB (δεν υπήρχαν σκληροί ακόμη). Κι όταν ξεκινούσε η BASIC έλεγε ότι έχεις 64k διαθέσιμα.
 
Να πω και εγώ την προγραμματιστική μου πορεία.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον προγραμματισμό σε pc, με GWBASIC, το μακρινό έτος 1992, καθότι αυτή κάναμε στον κλάδο Πληροφορικής του ΕΠΛ Ηλιούπολης, όπου μαθήτευα. Μάλιστα, επειδή ακόμα εκείνη την εποχή δεν είχα αλλαξιπιστήσει, μόλις γυρνούσα σπίτι περνούσα τον κώδικα στην απαίσια Amiga Basic, η οποία είχε αρκετές διαφορές.

Στη συνέχεια τον επόμενο χρόνο, έμαθα Pascal, σε Turbo Pascal 5. Στη συνέχεια πέρασα σε c και αρκετά αργότερα σε C++ κάτω απο Visual Studio. Κάποιο φεγγάρι έγραφα και λίγη Java, αλλά δεν την πολυαγάπησα, οπότε γύρω στο 2005 έμαθα c# και απο τότε την χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά, σε οτιδήποτε γράψω, εκτός δουλειάς.

Λέω, εκτός δουλειάς, διότι εκεί δυστυχώς ακόμα γράφουμε σε Oracle Forms/Reports (PLSQL), την οποία δεν συμπαθώ καθόλου.
 
 


Η γλώσσα προγραμματισμού σε PC ????
Gw-basic και πρωτο προγραμμα που εφτιαξα μονος μου κλασσικα ενα "αθλιο" προγραμμα Προπο.

 

 

 

 


Η πρωτη γλώσσα προγραμματισμού γενικως ????
Commodore-BASIC V2.0 εννοειτε


 
Καθώς ως μαθητής δεν είχα ποτέ υπολογιστή και απέκτησα στη φοιτητική ζωή οτιδήποτε, από προγραμματισμό τα έμαθα στη σχολή. C++ και σε μάθημα με Μικροϋπολογιστές κάτιτις. Γενικά δεν πάω μία τον προγραμματισμό τις εντολές κτλ.
 
Basic, Cobol & Pascal οι πρώτες γλώσσες που μάθαμε και φτιάχναμε πράγματα στο σχολείο μου.
 
Cobol σε σχολεία; Αντί για βέργα/χάρακα όταν πηγαίνατε αδιάβαστοι; :)
 
Άστα να πάνε...

Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα....
 
Ντίνο λες αντί για "Δε θα το ξανακάνω ποτέ" 100 φορές, να γράφουν Cobol; :)
 
Εγώ πήγαινα σε σχολή υπολογιστών και ξεκινήσαμε με Basic και Turbo Pascal. Στο σχολείο αν και ιδιωτικό δεν κάναμε καθόλου υπολογιστές. Στα ΤΕΙ την γλώσσα των PLC της Siemens δεν θυμάμαι πως την λένε και Ladder.

(edit) τώρα είδα το ποστ σου Ρηγάνη και εμείς κάναμε Labview στο ΤΕΙ και μάλιστα για να περάσουμε το εξάμηνο έπρεπε να στήσουμε σε PC ένα πρόγραμμα που θα εκφορτίζει σταδιακά μια μπαταρία μέσω ενός λαμπακιού φακού και θα μετρά τη τάση και το ρεύμα κατά την εκφόρτιση και θα βρίσκουμε την χωρητικότητα της μπαταρίας σε mAh, νομίζω. Επίσης Ladder-είναι γλώσσα προγραμματισμού PLC και αυτή και μοιάζει πολύ με assembly-στο εργαστήριο σε πανάρχαια PC με 386, DOS και φλοππυ 3 1/2 " και 5 1/4"! Μάλιστα, τα παιδιά του εργαστηρίου για να μετακινήσουν μεγάλα αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή είχαν κάτι πανάρχαιους σκληρούς 300 ΜΒ και τους ξηλώναν ολόκληρους και τους ξανατοποθετούσαν στον άλλο υπολογιστή! Κουβέντα βέβαια για σκληρούς σε θήκες, στικάκια κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η τελευταία φορά που διάβασα τη φράση Identification division ηταν το 1993 στο ΙΙΕΚ(ναι κάναμε σοβαρά πράματα τότε και παίρναμε και πΙτυχία)! :D
 
Κι εγώ το '88 - '89 στο Τεχνικό Λύκειο...

attachment.php


(Πήρα κι εγώ πΙτυχίο)
 
1987 (τρίτη δημοτικού!) GW Basic & η αγαπημένη μου Logo με το χελωνάκι! :D
 
Τα πρώτα μου προγράμματα σε Commodore Basic. Πρέπει να ήταν πολύ παλιά. 1977-1978. Το καμάρι μου ήταν το Samantha Fox Super Dialogue, όπου ο Η/Υ σου έθετε ερωτήματα σχετικά με την μεγάλη star της εποχής σε μορφή quiz.

Δεν ασχολήθηκα σοβαρότερα μετά όμως μέχρι το 1992 που έκανα GW-Basic στον κλαδο Πληροφορικής του Πολυκλαδικού Ηλιούπολης.
 
D@redevil είπε:
1987 (τρίτη δημοτικού!) GW Basic & η αγαπημένη μου Logo με το χελωνάκι! :D
Θυμάται όταν πήρα τον 664 ήταν μέσα στη δισκέτα με το CPM. Γύρνα αριστερά, προχώρα, γυρνά δεξιά κλπ. Αλλά δεν είχε χελώνα, ένα βελάκι είχε.

DINO είπε:
IDENTIFICATION DIVISIONPROGRAM-ID "DE THA TO XANAKANO POTE"

ENVIRONMENT DIVISION

:D
Οχιιιιιιι!!!! :)
 
Shock είπε:
Cobol σε σχολεία; Αντί για βέργα/χάρακα όταν πηγαίνατε αδιάβαστοι; :)
Σε Τεχνικό Λύκειο στην 2α και 3η λυκείου είχαμε αυτές τις γλώσσες. Δυστηχός δεν ήταν για τιμωρία, ήταν κανονικό μάθημα, άστα.

DINO είπε:
Κι εγώ το '88 - '89 στο Τεχνικό Λύκειο...
attachment.php


(Πήρα κι εγώ πΙτυχίο)
Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο βιβλίο είχαμε και εμείς το '95 στο τεχνικό λύκειο. Κρίμα που δεν κράτησα τα βιβλία και έκαψα μαζί με τους συμαθητές μου, θα ήταν ωραία ανάμνηση τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε PC ξεκίνησα με QBASIC, μετά Visual BASIC και Actionscript.
Μέχρι το 2007 ασχολήθηκα κυρίως με high level γλώσσες.
Από εκεί και πέρα low level με Assembly μέχρι σήμερα.
 
Πίσω
Μπλουζα