Η πρώτη φορά που άκουσα για γλώσσα προγραμματισμού ήταν στην 1η γυμνασίου όταν μας πήγαν κάτι να κάνουμε (δε θυμάμε πια) στα Τεχνικά Λύκεια . Τότε άκουσα για Pascal , αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί της . Ουσιαστικά η πρώτη επαφή έγινε στη 2α Γυμνασίου όταν έκανα (και για μοναδική χρονιά σε όλο το σχολείο) QBASIC . Άρε χρόνια ! Θυμάμαι πως στις τελικές εξετάσεις μόνο εγώ είχα κάνει την τελευταία άσκηση όπου έπρεπε να γραφτεί ένα πρόγραμμα ! Άρε καμάρι !
Τα χρόνια περάσανε και δεν ξαναέκανα προγραμματισμό στο σχολείο , ενώ εγώ παρότι ξεκίνησα να γράφω ο ίδιος μερικές δικές μου γραμμές , τα παράτησα για κάτι που μου φάνηκε πιο ωραίο : παιχνίδια σε DOS !
Περάσανε και άλλα χρόνια , ώσπου μία μέρα κάπου το 2001 αν θυμάμαι καλά , γνώρησα ένα πρόγραμμα που το λέγανε AutoCAD . Το ενδιαφέρον με δαύτο ήταν πως υπήρχαν διάφορα άλλα προγράμματα τα οποία έτρεχαν επάνω σε αυτήν την πλατφόρμα και πρόσδιδαν διάφορα πιχλιμπίδια στο πρόγραμμα . Οπότε και εγώ αναρωτήθηκα : "Γιατί να μην φτιάχνω και εγώ τα δικά μου μπιχλιμπίδια ;" . Έτσι λοιπόν ήρθα σε επαφή με την φοβερή και μοναδική AutoLISP παρακαλώ ! ! ! ! Βέβαια από το 2000 υπήρχε και η VisualLISP , αλλά εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι και για αρκετό καιρό έγραφα τα προγράμματα σε αρχεία για το σημειωματάριο (Notepad) ! ! ! Σε κάποια φάση θέλησα να φτιάξω τα δικά μου παράθυρα διαλόγου , κάτι για το οποίο η LISP δεν μου έδινε εργαλεία οπότε και ανέτρεξα στη αδελφή γλώσσα της , την DCL ! Άστα βράστα ! Πολύ ιδρώτας για να φτιάξει κανείς ένα παράθυρο , καθώς τα πάντα τα έγραφες με το χέρι (πού οπτικά εργαλεία κτλ ; ! ! ) . Οπότε , αφού σε κάποια φάση μου είε φύγει ο πάτος με την DCL , μία μέρα ανακαλύπτω πως στο AutoCAD υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται VBA Editor . "Τι είναι πάλι και τούτο ;" λέω ! Με λίγες ματιές που του έριξα κατάλαβα πόσο πιο εύκολο ήταν να φτιάξει κανείς παράθυα διαλόγου ! Α , λέω , εδώ είμαστε . Έλα όμως που την πάτησα σαν αρχάριος , διότι η VBA έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την LISP , διότι πολύ απλά είναι αντικι\ειμενοστρεφής γλώσσα ! Στην αρχή την έμαθα κομπογιανίτικα , αλλά όταν αγόρασα ένα βιβλίο και άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά , μου έλυσε τα χέρια ! Βέβαια μετά από αυτό γλικάθηκα και πέρασα και στην αμιγή Visual Basic (VB6 και .NET) , όπου και βρίσκομαι σήμερα .