Πρεπει να ηταν 1996, πηγαινα στο λυκειο τότε. Ειχα ένα Megadrive και ενα SNES τα οποια εκεινη την εποχή είχαν απαρχαιωθεί πια και υπήρχαν ήδη τα Playstation, Saturn αλλά εγώ μαζευα τότε λεφτά για το N64. Ειχα όμως πολύ λιγα παιχνίδια και συνήθως νοικιαζα από ένα games club αλλά ποτέ δεν αγόραζα. Τοτε δεν ειχα την παραμικρή ιδεα απο PC.
Μια μέρα λοιπον νοικιασα το Vectorman και είχα ενθουσιαστεί και αρχισα να μιλάω γι αυτό σε έναν συμμαθητή και φίλο μου ο οποιος είχε PC (νομιζω 486). Toυ έλεγα ποσο εντυπωσιακό είναι και μου απαντησε "το ξερω, το παιζω και εγώ, ωραιο ειναι". Μα καλά, του λέω, πήρες Megadrive? Οχι, μου λεει στο PC το παιζω μέσω emulator.... ! Πρώτο Σοκ.
Στα επομενα διαλειμματα μου εξήγησε τι ειναι οι emulators, τα roms, πως τα κατεβαζει απο το internet κλπ. Δηλαδή του λέω, εγώ ας πουμε, δίνω τάδε χιλιαρικα για να νοικιασω ένα παιχνίδι για μια εβδομάδα κι εσύ τα έχεις όλα διαθέσημα δωρεάν και για παντα? Ναι μου λεει....! Δευτερο Σοκ. Οπως καταλαβαινετε έπρεπε πια να μπώ κι εγώ στον κόσμο των PC. Τους επόμενους μήνες ο φιλος μου χρησιμοποιουσε τις γνώσεις μου ως κονσολάς για να του προτεινω καλά παιχνίδια για NES, Megadrive, SNES κλπ.
Αφου αγόρασα το Ν64 το 1997, ξεχάστηκα λίγο με το θεμα emulators αλλά δυο χρόνια αργότερα, όταν πηγαινα σχολή, οι γονεις μου συμφώνησαν να με βοηθήσουν οικονομικά για να πάρω ενα PC. Ετσι κι έγινε. Εκτός όμως από το photoshop, ο λόγος που το ήθελα πολύ ήταν οι emulators. Φωναξα λοιπον τον φίλο μου να μου εγκαταστήσει μερικους και όπως καταλαβαινετε, μετά από τοσο καιρο ειχε πολύ υλικό (κατεβαζε από το πολυτεχνειο το οποιο ειχε πολύ γρήγορη συνδεση).
Ηρθε λοιπον στο σπίτι μου με δύο, τρια CD γεμάτα emulators και roms από mame και NeoRageX μέχρι Gameboy, Snes κλπ με μπολικα roms. Βρεθηκα στον παραδεισο. Σχεδόν όλα τα games που ειδα ή έπαιξα στην ζωή μου υπήρχαν διαθεσιμα στο PC μου. Ολοκληρα Arcades που αν τα ειχα στην πραγματικότητα θα ήθελα ένα γήπεδο για να χωρέσουν, ήταν όλα σε εναν μικρό σκληρό δίσκο. Sonic, Donkey Kong Country, Super Metroid, ολα τα αγαπημενα παιχνίδια που ειχα, είχαν φίλοι μου, νοικιαζα ή δεν ειχα την ευκαιρία να παιξω, ή που έβλεπα μονο σε περιοδικά, ήταν όλα στην κατοχή μου....! Τριτο Σοκ και ένα nostalgia rush απο το οποιο υπέφερα για μήνες!
Απο τοτε μεχρι σήμερα μαζευω full collections, roms, isos κλπ και έχω πλεον μια τεράστια συλλογή η οποια μεγαλώνει κάθε μέρα