Με ποιον Emu-Game πεσατε απο την καρεκλα!!

Ίσως με τον πρώτο emulator που είδα ποτέ, τον είχε βάλει τότε νομίζω το PC Master στο CD του μαζί με roms, γύρω στο 96 ή 97 (ή 98;), τον Callus να παίζει Cadillacs and Dinosaurs, The Punisher, Heroes of the Knight Round και άλλα κλασικά beat em up's που παίζαμε στα ηλεκτρονικά. Φανταστείτε, το να βλέπω ξαφνικά αυτά τα παιχνίδια να παίζουν στην οθόνη του PC μου και να μην έχω ξανακούσει τι εστί emulator ήταν διπλό shock για μένα. Μετά άρχισα να ανακλύπτω όλους τους άλλους emuls.
 
Συνοπτικoτατα και σε ~χρονολογικη σειρα

Dos

C64s

Kατα καποιο τροπο μετριασε την στεναχωρια μου οταν λογω πρωτοφανους αφηρημαδας=>υπερτατη βλακειας

(βαζοντας ή βαζοντας δεν θυμαμαι το joystick ) -ενω ηταν εν λειτουργεια - <<εχασα>>

τον c64 μου

Genecyst με το splatter gui ατελειωτες ωρες Coach K College Basketball ,Nba live , το καλυτερο 16bito Outrun etc

outrun.gif


R.A.G.E. (Ikari warriors Ftw

)

System16 (Outrun Ftw )

Σε Windows

Bleem beta (υπηρχαν παιχνιδια που ηταν playabe σε Amd k5 166!!!!)

UltraHle με την voodoo καρτα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
#@$%$# τοσο καιρο εσκιζα το ΜΑΜΕ στο λαπτοπι αντι να κανω αυτο που εκανα.

Ειχα την φαεινη ιδεα να συνδεσω το λαπτοπι με την HDTV και και.....επεσα απο την καρεκλα,χρονοδινη timewarp στα arcades που μεγαλωσα.

Πιο κοντα στο real thing απο οτιδηποτε,ενα arcade stick μου λειπει και ημαστε κομπλε!!

Ασε που μου εφυγε η καψα να παιρνω console conversion των arcades,Παραδειγμα το Sunset riders για Mega drive και το Die hard arcade saturn που γλυκοκοιταζα το τελευταιο καιρο,it saves money.
 
Το Mame δίχως άλλο.

Γιατί εξομοίωσε τις arcade εκδόσεις παιχνιδιών ,

που ήταν και οι πιο ... ποθητές εκείνης της εποχής.

Ήταν ο λόγος που επανήληθα στους υπολογιστές , μετά από 7 χρόνια αποχής

(από το 1990 που έσβησε ο 6128 ως τα τέλη 1997 που πήρα το πρώτο pc , λόγω ... mame).

Η τραγωδία είναι ότι με το σημερινό mame ,

έχουμε χειρότερο emulation στα παλιά παιχνίδια ,

λόγω έλλειψης scanlines .

Τραγικό κατά τη γνώμη μου , αν σκεφθείς ότι emulators κονσολών (snes,genesis κτλ)

συνεχίζουν και έχουν scanlines με άψογη εμφάνιση και σε LCD οθόνες ...
 
Oυτε εγω μπορω να καταλαβω γιατι δεν κρατησανε το παλιο scanline blitter εστω για ρετρο λογους...

Παντως αν θες ολα τα overlays να πειραματιστεις, κοιτα εδω
 
Χρησιμοποιώ το MAMEUIFX 32 και τα overlays έχουν αρκετά καλό αποτέλεσμα. Δέν μου έλλειψε το παλιό scanline mode. Συστήνω το συγκεκριμένο build του ΜΑΜΕ καθώς επιδέχεται μπόλικα tweaks
 
Με τους Callus και NeorageX σταμάτησα να αγοράζω καινούρια παιχνίδια για ένα χρόνο. Είχα τα arcades στο σπίτι!!! O Callus ιδιαίτερα σε Windows 98 και με συγκεκριμένες κάρτες, έβγαζε ένα σήμα με scanlines που πλησίαζε πραγματικά τα 15Khz monitors, αντίθετα με τα σημερινά αποτελέσματα. Μιλάμε ατελειώτα Shoryukens! Τότε ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω σε βάθος την διαφορά του arcade με τα ports.
 
ΠΛΑΚΑ τρελη επαθα με το Samurai Showdown 1 και το Art Of Fighting 2 στο Neo Geo CD οταν βγηκε και αργοτερα με το Tekken 1 και το Ridge Racer στο PS1 οταν πρωτοβγηκε το 94 (το japanese απο Japan μολις βγηκε = 320.000 δραχμες!!)
 
Με το NeorageX το 1999! Επαθα πλακα όταν έπαιξα το metal slug!
 
Πρώτη εμπειρία ήταν το απλό mame και snow bros.

Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ, ήταν το Raine για DOS που έτρεχε χωρίς frameskipping σε p2 400mhz, ενώ το MAME δεν περνούσε ποτέ τα 30 καρέ.
 
Widonws 97 running an Acorn Archimedes emulator, in turn running a ZX Spectrum emulator!

:D

Aardvark είπε:
Pooky μ'αρεσε το ποστ σου kαι απο περιεργεια ενετει 1992 τα παιχνιδια που εβαλες στον σκληρο ανευ ιντερνετ που τα βρηκες; :xm: Που τις βρισκατε τις roms τοσο παλια;

Oποιος βρει τι ειναι το παρακατω!! :cool:

Emu_running_emu.jpg
 
Πρεπει να ηταν 1996, πηγαινα στο λυκειο τότε. Ειχα ένα Megadrive και ενα SNES τα οποια εκεινη την εποχή είχαν απαρχαιωθεί πια και υπήρχαν ήδη τα Playstation, Saturn αλλά εγώ μαζευα τότε λεφτά για το N64. Ειχα όμως πολύ λιγα παιχνίδια και συνήθως νοικιαζα από ένα games club αλλά ποτέ δεν αγόραζα. Τοτε δεν ειχα την παραμικρή ιδεα απο PC.

Μια μέρα λοιπον νοικιασα το Vectorman και είχα ενθουσιαστεί και αρχισα να μιλάω γι αυτό σε έναν συμμαθητή και φίλο μου ο οποιος είχε PC (νομιζω 486). Toυ έλεγα ποσο εντυπωσιακό είναι και μου απαντησε "το ξερω, το παιζω και εγώ, ωραιο ειναι". Μα καλά, του λέω, πήρες Megadrive? Οχι, μου λεει στο PC το παιζω μέσω emulator.... ! Πρώτο Σοκ.

Στα επομενα διαλειμματα μου εξήγησε τι ειναι οι emulators, τα roms, πως τα κατεβαζει απο το internet κλπ. Δηλαδή του λέω, εγώ ας πουμε, δίνω τάδε χιλιαρικα για να νοικιασω ένα παιχνίδι για μια εβδομάδα κι εσύ τα έχεις όλα διαθέσημα δωρεάν και για παντα? Ναι μου λεει....! Δευτερο Σοκ. Οπως καταλαβαινετε έπρεπε πια να μπώ κι εγώ στον κόσμο των PC. Τους επόμενους μήνες ο φιλος μου χρησιμοποιουσε τις γνώσεις μου ως κονσολάς για να του προτεινω καλά παιχνίδια για NES, Megadrive, SNES κλπ.

Αφου αγόρασα το Ν64 το 1997, ξεχάστηκα λίγο με το θεμα emulators αλλά δυο χρόνια αργότερα, όταν πηγαινα σχολή, οι γονεις μου συμφώνησαν να με βοηθήσουν οικονομικά για να πάρω ενα PC. Ετσι κι έγινε. Εκτός όμως από το photoshop, ο λόγος που το ήθελα πολύ ήταν οι emulators. Φωναξα λοιπον τον φίλο μου να μου εγκαταστήσει μερικους και όπως καταλαβαινετε, μετά από τοσο καιρο ειχε πολύ υλικό (κατεβαζε από το πολυτεχνειο το οποιο ειχε πολύ γρήγορη συνδεση).

Ηρθε λοιπον στο σπίτι μου με δύο, τρια CD γεμάτα emulators και roms από mame και NeoRageX μέχρι Gameboy, Snes κλπ με μπολικα roms. Βρεθηκα στον παραδεισο. Σχεδόν όλα τα games που ειδα ή έπαιξα στην ζωή μου υπήρχαν διαθεσιμα στο PC μου. Ολοκληρα Arcades που αν τα ειχα στην πραγματικότητα θα ήθελα ένα γήπεδο για να χωρέσουν, ήταν όλα σε εναν μικρό σκληρό δίσκο. Sonic, Donkey Kong Country, Super Metroid, ολα τα αγαπημενα παιχνίδια που ειχα, είχαν φίλοι μου, νοικιαζα ή δεν ειχα την ευκαιρία να παιξω, ή που έβλεπα μονο σε περιοδικά, ήταν όλα στην κατοχή μου....! Τριτο Σοκ και ένα nostalgia rush απο το οποιο υπέφερα για μήνες!

Απο τοτε μεχρι σήμερα μαζευω full collections, roms, isos κλπ και έχω πλεον μια τεράστια συλλογή η οποια μεγαλώνει κάθε μέρα ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηρθε λοιπον στο σπίτι μου με δύο, τρια CD γεμάτα emulators και roms από mame και NeoRageX μέχρι Gameboy, Snes κλπ με μπολικα roms. Βρεθηκα στον παραδεισο. Σχεδόν όλα τα games που ειδα ή έπαιξα στην ζωή μου υπήρχαν διαθεσιμα στο PC μου. Ολοκληρα Arcades που αν τα ειχα στην πραγματικότητα θα ήθελα ένα γήπεδο για να χωρέσουν, ήταν όλα σε εναν μικρό σκληρό δίσκο. Sonic, Donkey Kong Country, Super Metroid, ολα τα αγαπημενα παιχνίδια που ειχα, είχαν φίλοι μου, νοικιαζα ή δεν ειχα την ευκαιρία να παιξω, ή που έβλεπα μονο σε περιοδικά, ήταν όλα στην κατοχή μου....! Τριτο Σοκ και ένα nostalgia rush απο το οποιο υπέφερα για μήνες!
Ωραια πραγματα ,ωραιες εποχες,ωραια συναισθηματα.
 
Εμενα οι πρωτοι μου emus ηταν ο Snes9x και ενας για gameboy color δεν θυμαμαι το ονομα(κοκκινο εικονιδιο αν σας λεει κατι).

Τοτε ειχαμε συνηθησει να πληρωνουμε ενα σκασμο λεφτα για το καθε παιχνιδι! Ομως πλεον μεσω του ιντερνετ ειχαμε οτι παιχνιδι θελαμε τσαμπα! :D

Στο μεταξυ το αστειο ειναι οτι δεν ειχα εγω ιντερνετ , ειχε ενας φιλος και μετεφερα στο PC μου τα παιχνιδια με floppy :p

Τα μεγαλα παιχνιδια τα "σπαγαμε" σε 2 μερη για να χωρεσουν χαχαχαχα. Βλεπεις τα CDR ηταν αρκετα ακριβα τοτε.
 
Απο τους πιο φρεσoκυς, ειχα κατουρηθει απο τη χαρα μου με το (μυστηριωδες) GiriGiri
 
Γνωρισα τους emus το 2000 απο ηδη μυημενους που ειχαν μαζεψει αρκετες ρομς. Κι εγω ομως με τη σειρα μου στη σχολη ηταν η χαρα μου να κατεβαζω παιχνιδια και να τα αποθηκευω σε δισκετες. Οι ρομς των Snes, Mega drive απαιτουσαν πανω απο μια δισκετες. Η αγωνια να γινει καλη αντιγραφη ολης της ρομ ωστε το βραδυ να παιζω donkey kong στην βολη του σπιτιου μου δεν περιγραφεται. Οταν ομως πηρα τον emu για Ν64 και τον αλλο για PS1 τοτε ηταν απεριγραπτη η χαρα μου.
 
Ανακάλυψα ότι υπάρχουν emulators το 2012 (να 'ναι καλά το retro game room!), πάρα πολύ αργά, δυστυχώς...Είχα τόσο ζωντανή στο μυαλό μου την εικόνα από τις αληθινές κονσόλες που μου φαινόταν αδύνατον το ίδιο παιχνίδι να παίζει στον υπολογιστή. Και πάλι όμως μου φαινόταν ότι δεν δούλευαν καλά-κατά την γνώμη μου ειδικά όταν μιλάμε για φοριτή κονσόλα ο υπολογιστής απλώς δεν της πάει! Χάρηκα πολύ όμως που μπορούσα να ξαναζήσω την μαγεία των παιχνιδιών για το NES και το SNES.


Όταν το 2014 πήρα smartphone σκέφτηκα γιατί όχι, ας κάνω μια δοκιμή. Πρώτο βρήκα το
Myboy (GBA) και μόλις αρχισα να το δουλεύω μόνο που δεν χόρευα, η εικόνα και ο ήχος ηταν καλύτερα απ' ότι στο αληθινό Game Boy Advance. Στον χειρισμό βέβαια έχανε...


Τελευταία την προσοχή μου τράβηξε το
Drastic για το DS. Γενικά για πάνω από GBA τους emulators τους είχα ξεγραμμένους θεωρώντας ότι είναι αδύνατον ν' ανταποκριθούν σ' αυτά τα γραφικά (είχα κάνει δοκιμές με κάτι άλλους που ήταν σκέτο αίσχος!), αυτός όμως παίζει τζάμι και μπορείς να χρησιμοποιήσεις καί την οθόνη δεύτερη οθόνη ώς αφής, ενώ δεν κολλάει πουθενά.
 
Η μεγαλυτερη πλακα που ειχα παθει με emulator ηταν τον μαρτιο του 1998 οταν ειχα δει σε σπιτι φιλου μου να τρεχει το cps1 της capcom στο pc.
Σε callus η mame (αν ειχε βγει και εκει).Tι και αν ειχα playstation - N64 με 3d παιχνιδια..Και στο ps1 περιμενα μηπως βγαλουν τα παλια arcades τοτε.
To να βλεπω το 1998 το final fight με γραφικα του arcade στην crt οθονη του pc για μενα ηταν φοβερο.Ηταν και η εποχη που εψαχνα τα αγαπημενα παλια παιχνιδια.

Μετα το 1996 με playstation-saturn-n64 και 3d παιχνιδια εψαχνα να βρω τα παλια αγαπημενα 2d παιχνιδια σε snes-nes η αν εχει βγει καποιος παλιος arcade 2d τιτλος στο ps1.Στο snes τοτε πολυ δυσκολα να βρω καποιους παλιους τιτλους.Ειδικα το 1998 δεν εβρισκα με τιποτα arcade μεταφορες για snes.Eυτυχως ειχα βρει καποια παλια arcades  στο playstation. 

Θυμαμαι οταν ειχα βρει το captain commando το 1999 (ps1) ειχε γινει απ τα πιο αγαπημενα παιχνιδια στο ps1οπως και αλλα παλια arcades .Eψαχνα συνεχεια τοτε μηπως βρω τα παλια αγαπημενα παιχνιδια.Δεν ειχαμε pc στο σπιτι για να εχω emulators γιατι ηταν πολυ ακριβο οποτε οτι εβρισκα στις κονσολες.

O φιλος μου ειχε τα καλυτερα 3d παιχνιδια της εποχης τοτε στο pc αλλα  την μεγαλυτερη εντυπωση με διαφορα  μου την εκαναν τα  παιχνιδια του cps1!!το θυμαμαι σαν να ηταν χθες.

Mετα παλι παρα πολυ  εντυπωσιακοι τοτε ηταν οι emulators για mega drive-snes-nes-master system.Ηταν οι επομενοι emulators που ειχα δει στο pc του φιλου μου.Τα σαγονια μου παλι στο πατωμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν πήρα το πρώτο PC τέλη 99, P200 με 64 μνήμη και κάρτα κάψε με μια cirrus logic χωρίς καν 3D που μετά αλλαξα σε Rage 3d, λέω κάτσε παλια έγραφε στο pixel και PC master ότι υπάρχουν εμουλατορια για spectrum, c64 κλπ.
Για ίντερνετ ούτε λόγος, πάω σε ένα ίντερνετ καφέ, με 64kbit κατεβάζω ένα εμουλατορι ενός Έλληνα zx 32 νομίζω. Μαζί μερικά απαραίτητα Ρομ. Πάω σπίτι πέφτω από την καρέκλα σπάνε μαρμαρα κλπ. Επαιζε τρένο και με scanlines. Κάψιμο τρελό. Επόμενο βήμα φυσικά Mame. 0.35b2 κάτι. Τρέλα γλέντια.

Εδω η σελιδα του δημιουργου οταν υπηρχε ακομα

 
Τελευταία επεξεργασία:
Callus95, Raine και Neorage X τέλη 90 που θυμηθήκαμε τα αγαπημένα μας ηλεκτρονικά, αρκετά από τα οποία είχαν αποσυρθεί τότε. Αλλά ανακαλύψαμε και άλλα που δεν τα γνωρίζαμε καν, πχ το Stakes Winner
Για την εποχή τους είχαν πολύ καλή εξομοίωση, ιδίως ο Callus και δεν είχαν μεγάλες απαιτήσεις.
Επίσης και ο εξομοιωτής στο DOS φτιαγμένος ειδικά για το ηλεκτρονικό Χελωνονιτζάκια, το οποίο μόνο για λίγα λεπτά τότε είχα προλάβει να δω τέλη 80, ενώ έτσι το τερμάτισα!

Aν και όχι στον δικό μου υπολογιστή, είχα εντυπωσιαστεί και απο τον Zinc έπαιζε σε καλό υπολογιστή με Voodoo κάρτα το Street Fighter EX άψογα,
 
Πίσω
Μπλουζα