ΜAME χειριστήριο,αλλά.....

Καλη η ερωτηση...!

Διοτι εμεις,ως Ελληνες,διαφερουμε,ειναι φανταζομαι η απαντηση...! :) :)

(Μαλλον ομως δεν σε πειθει νομιζω....! )
 
Δεν ξέρω ποιανού ήταν η ιδέα για τα stick ανάποδα ούτε πως καθιερώθηκε.

Ξέρω όμως το ενδιαφέρον background του γιατί τα πρώτα χρόνια τα cabinets φτιαχνόντουσαν όλα εδώ:

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στις αρχές της δεκαετίας του 80 (όπως και τα περισσότερα άλλα ηλεκτρονικά είδη) φορολογούνταν ως είδη υπερπολυτελείας με εξοντωτικούς συντελεστές. Οπότε γινόταν η "κομπίνα" να εισάγονται οι πλακέτες σκέτες ως "ηλεκτρονικά εξαρτήματα" που είχαν πολύ χαμηλότερο φόρο.

Προσθέστε και το καθόλου ευκαταφρόνητο κόστος μεταφορικών μιας καμπίνας βάρους 50+ κιλών από το εξωτερικό και θα καταλάβετε γιατί είχε δημιουργηθεί μια μίνι-βιομηχανία που έφτιαχνε εδώ τα cabinets. Από κάποιο σημείο και μετά μάλιστα βρέθηκαν και κάποια σαίνια που έφτιαχναν και bootleg πλακέτες, οπότε το μόνο που εισαγόταν πλέον ήταν τα βασικά components (CPU/RAM κλπ)

Σταδιακά οι φόροι εκλογικεύτηκαν κάπως και άρχισαν να εμφανίζονται και περισσότερα dedicated cabs. :)
 
Παντα χρησιμες οι πληροφοριες του γιατρου.... :) :)
 
Οντως!!! Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
 
Δεν ξέρω ρε παιδιά...ειμαι 34 χρονων.

Εχω προλάβει όλα τα κλασικά arcades το θέμα με τα χειριστήρια δεν το θυμάμαι.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πως ήταν η διάταξη.Το μόνο που θυμάμαι είναι σπανίως να βλέπω κάποιον να παίζει σταυρωτά και να μου φαίνεται παράξενο.

Εγω με το λεβιέ δεξιά δεν μπορώ να παίξω.

Αν τα ηλεκτρονικά στην περιοχή μου τον είχαν "ελληνικά" λογικά θα μου είχε γίνει δεύτερη φύση και δεν θα μπορούσα να παίξω με τον λεβιέ δεξιά.

Αγόρασα πριν απο λίγους μήνες αυτό

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-m-49-en-70-4ra.html

δεν το αλλαζω με τιποτα.Τρομερο
 
Οι κοντές καμπίνες φτιάχνονταν εδώ στην Ελλάδα..Πολλά χειριστήρια ήταν δεξιά άλλα πάλι ήταν αριστερά....
 
Ηταν στην κρίση του κατασκευαστή.... "Για να δω, πως με βολεύει να παίζω" :)
 
Απο χθες,ειμαι κι εγω περηφανος ιδιοκτητης ενος joystick απο αυτα που φτιαχνει ο arc...!!

Δυστυχως δεν εχω ψηφιακη μηχανη για να βγαλω φωτο το αποκτημα μου,εν καιρω ισως....

Δοκιμαστηκε εξαντλητικα το πρωι και εμεινα για μια ακομη φορα απολυτως ικανοποιημενος απο το joystick,οπως και με τα αλλα δυο που ειχα παρει για λογαριασμο φιλων και αποχωριστηκα λιαν συντομως μετα την αγορα τους....
 
Είχα πάρει το αντίστοιχο για Amiga/Amstrad (CMS Pacman-clone, μόνη διαφορά το βύσμα που ήταν για Amiga αντί για USB, και το γεγονός ότι είχε ένα fire button + autofire switch αντί για τα 5-6 κουμπιά που βλέπω να έχει αυτό).

Σε περίπου ένα 6μηνο χάλασε το fire, άρχισε να χρειάζεται πολλή δύναμη για να πατηθεί, μέχρι που σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς το fire. Είχε και autofire, οπότε στην αρχή που ήθελε πολλή δύναμη ανοιγόκλεινα το διακόπτη του autofire αντί να κάθομαι να πιέζω το fire. Μετά από λίγο χάλασε και το autofire.

Από το μοχλό τουλάχιστον δεν είχα πρόβλημα, απ'όσο θυμάμαι! :biglaugh:
 
Λοιπόν είμαι εδώ και περίπου δύο μήνες κάτοχος και χρήστης ενός από τα χειριστήρια του φίλου arc. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ο arc έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Έκτος ότι βάζει τα πλήκτρα όπως τα θέλετε, το joystick είναι στιβαρό και ανταποκρίνεται άψογα σε όλα τα παιχνίδια (ΜΑΜΕ, WinUAE). Έψαχνα χρόνια ένα τέτοιο χειριστήριο.
 
replicant4,οντως ειναι μια εξαιρετικη δουλεια του Ιορδανη και πραγματικα αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω αγορας του...!
 
Σαν νέο μέλος θα ήθελα να πω οτι μετα απο πολυ ψάξιμο βρήκα επιτέλους αυτό που ήθελα, το joystick του ιορδάνη ειναι απλά τέλειο και επιπλέον το φτιάχνει και customized στις ανάγκες σου, ολα τα λεφτά!
 
Φτου ρε παιδιά φαντάζομαι να παίζεις Trizeal στο Dreamcast και Psyvariar II με το joystick αυτό......

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑRRRRRRRRRRRRCCCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Το χειριστήριο του Ιορδάνη όντως αξίζει τα λεφτά του.

Σχετικά με τα τον μοχλό δεξιά 'αλά ελληνικά' και τα πρώτα χειριστήρια για υπολογιστές και κονσόλες είχαν ανάλογη διάταξη.
 
Ασφαλώς και τα αξίζει τα λεφτά του αυτό το χειριστήριο και προσωπικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι θεωρώ τιμή μας να έχουμε μέλος μας ένα τόσο δραστήριο κι "ανήσυχο" άτομο σαν τον Ιορδάνη,που,συν τοις άλλοις,είναι και εξαιρετικού ήθους παιδί...

Η πολύ προσεκτική και ποιοτική δουλειά που κάνει στην κατασκευή του χειριστηρίου αυτού,εν πολλοίς αντικατοπτρίζει και τον χαρακτήρα του θα έλεγα...

Κι επειδή τυχαίνει να είμαι ο πρώτος απο 'δω μέσα που αγόρασα όχι ένα,όχι δύο,αλλά τέσσερα τέτοια χειριστήρια (για μένα και για φίλους μου),θα σας πω ότι η αντοχή τους είναι πραγματικά παροιμιώδης...!!!
 
τόσο το χειριστήριο όσο και ο Ιορδάνης είναι καταπληκτικοί!!!!!
 
Ερχομαι και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου να επιβεβαιώσω όλα τα παιδιά που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την καταπληκτική αυτή κατασκευή του Ιορδάνη (αλλά και για τον ίδιο) αφού εδώ και λίγες μέρες είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς ευτυχείς κατόχους ! Μιλάμε για φοβερή και πολύ προσεχτική δουλειά που έχει κάνει ο Ιορδάνης , ο οποίος είναι πραγματικά άψογος σε όλα.Εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός είναι δύο από τα πολλά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.Οποιος λοιπόν ενδιαφέρεται για arcade χειριστήριο ας μην ψάχνει αλλού...
 
Πίσω
Μπλουζα