Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Για κάποιον περίεργο λόγο, παρόλο που όλοι σχεδόν οι φίλοι μου συμφωνούσαν πως ο "Λευτέρης" είχε τα χειρότερα σουβλάκια στη Ν. Σμύρνη, ήταν το μόνο σουβλατζίδικο που επέζησε τόσα χρόνια (άντε κι ο "Γιώργος" στην Πλατεία). Προσωπικά, προτιμούσα ανέκαθεν του "Μάκη" στην Ομήρου...panp είπε:Ίσως σε κάποιο άλλο post, μια που έζησα Ν.Σ. 1969-1995 να ανοίξουμε κουβέντα για τα παλιά ρετρό καταστήματά της, που έχουν πια απομείνει ελάχιστα, όπως ο "Λώλος" το ψιλικατζίδικο και ο "Λευτέρης" τα σουβλάκια.
Πόσα παντελόνια έχουν σκιστεί σε αυτή την Πυραμίδα πια... :xm:caprice είπε:off topic: Αμετακίνητα στη Νέα Σμύρνη (για τους γνώστες) : Παλούκι και Πυραμίδα![]()
Μονο παντελονια?? βαλε κ τα γονατα..!!Olorin είπε:Πόσα παντελόνια έχουν σκιστεί σε αυτή την Πυραμίδα πια... :xm:
Πές τα Χρυσόστομε. Αλάδωτη πίτα από τότε, και στεγνό σουβλάκι κι ο Μάκης πάντα με την άσπρη ποδιά.Προσωπικά, προτιμούσα ανέκαθεν του "Μάκη" στην Ομήρου...
Απειροελάχιστη διόρθωση, η 4η υπόγεια διάβαση είναι στην Σπάρτης-Μ.Αλεξάνδρου. Η Σκρα δεν έχει υπόγεια διάβαση.panp είπε:-"Στροφή" Νέας Σμύρνης. [/b]Ήταν κάποτε πράγματι στροφή, από τη Συγγρού αριστερά (!) για να δεις τον περίφημο "Παππά" (Γρηγόριο Ε') στο παρκάκι. Τη δεκαετία του 80 η Συγγρού έγινε ταχείας κυκλοφορίας, και κατασκευάστηκαν οι τέσσερις υπόγειες διαβάσεις Ν.Σ.-Καλλιθέας (Αιγαίου με Χαροκόπου, Εφέσου με Αγίων Πάντων, Δαβάκη με Παλαιολόγου - αυτή ήταν η "στροφή"- και Σκρα με Μεγ. Αλεξάνδρου).
Και μια που μίλησα και για σχολείο...Olorin είπε:Με όλα αυτά, μου θυμίσατε ιστορικότατο μπουγέλο την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς Α'Λυκείου (οπότε μιλάμε για 1997... Ναι, οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα ήδη θα είχατε κάνει παιδιά μέχρι τότε...).
Πρέπει να είχαμε ξεκινήσει τον μπουγελοπόλεμο από το σχολείο σχεδόν η μισή τάξη (ήτοι 50-60 άτομα, αφού ήμασταν 4 τμήματα από 25-30 άτομα!!!) με σακούλες που προμηθευόμασταν από το απέναντι σούπερ-μάρκετ (Ατλάντικ), μέχρι να μας διώξουν οι καθηγητές και να αρχίσουμε σιγά-σιγά να εξαπλωνόμαστε στις τριγύρω πολυκατοικίες για κάλυψη, αλλά και ανεφοδιασμό από τις βρύσες που είχαν... Χωρίς να το καταλάβουμε, αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς την Πλατεία (δεν θέλω ηλίθιες ερωτήσεις, μια είναι η "Πλατεία" με "Π" κεφαλαίο!!!), η οποία απείχε κάπου 300-400μ., οπότε καταλαβαίνετε ότι σπέρναμε τον πανικό από όπου περνούσαμε... Τελικά, μετά από κάποια ώρα και μπόλικο βρισίδι από τα τριγύρω μπαλκόνια, φτάσαμε στην Πλατεία (τέλος πάντων... της Ν.Σμύρνης, εννοώ!!!) όπου μας ήρθε η φαεινή ιδέα να μεταφέρουμε το μπουγέλο στα... συντριβάνια!!! Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το να βλέπουν από τις τριγύρω καφετέριες μεσημεριάτικα 50-60 15-16χρονα να πλατσουρίζουν και να κάνουν... μακροβούτια(!) στα συντριβάνια δεν ήταν και το πιο συνηθισμένο θέαμα, με αποτέλεσμα μετά από καμιά ώρα, να έρθει μέχρι και... τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ (νυν ALPHA) και να "παίξουμε" ως θέμα στις ειδήσεις του σταθμού, με στιγμιότυπα, συνεντεύξεις από παιδιά, αλλά και από τους άφωνους περαστικούς και φυσικά γραφικότατα κλισέ από τους δημοσιογράφους ("Με το δικό τους τρόπο επέλεξαν να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ν.Σμύρνης..." κ.λπ.)
Αααχ, αυτές ήταν εποχές... Τώρα μόνο για καφέ πάω στην Πλατεία...
Χμμμ, αν και λογικά θα έπρεπε να μοιραζόμασταν ορισμένους καθηγητές αφού τα σχολεία μας συστεγαζόντουσαν και συνηθιζόνταν καθηγητές που δεν συμπλήρωναν ώρες να διδάσκουν και στα δυο, δεν βλέπω γνώριμα ονόματα (εκτός από τον Τσικουρή, αν και προσωπικά δεν τον είχα). Υποθέτω λόγω ηλικίας (τα δικά μου γυμνασιακά/λυκειακά χρόνια ήταν 1993-1999), αν και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από τους καθηγητές μου δίδασκαν και στην εποχή σου (απλώς θα περιοριζόντουσαν μάλλον στο 1ο)...panp είπε:-Ονόματα καθηγητών 4ου Γυμνασίου-Λυκείου, περίοδος 1982-1987 :Λυκειάρχες-Γυμνασιάρχες : Κοκοτού, Φραγκέλης, Βαρδάκης, ...
Φιλόλογοι : Αναγνωστοπούλου, Γουρζέλα, Παπαλέξη, Χάρλας, Κοτζάκη, Μαντουβάλου, Καραγιάννης, ...
Θρησκευτικοί : Τσικουρής, Σκορδάς (1ο Λύκειο), ...
Φυσικοι : Ζαχαρίου, Γκουβέλης, Δημητριάδης, ...
Μαθηματικοί : Μπατάτσιος, Κουγιούφας, Καραμολέγκος, ...
Αγγλικούδες : Νέζη, ...
Στους γνωστούς Νεοσμυρνιώτες να προσθέσουμε και τους Αφους Κατσιμίχα, της Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την Τζόυς Ευείδη, τη Νόρα Κατσέλη και σίγουρα πολλούς ακόμα που δεν μου έρχονται, αλλά αν τους αναφέρει κάποιος θα πω "Α ναι μωρέ, αφού τον/την πετύχαινα συνέχεια στην Πλατεία ή στη Λαϊκή τις Τετάρτες στο δρόμο κάτω από το σπίτι μου"...panp είπε:Γνωστοί κάτοικοι Νέας Σμύρνης τώρα ή για κάποιο διάστημα : Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Καλαμίτσης, Πωλίνα, Νίκος Πορτοκάλογλου, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Τσιλιμίδης, ...
Από τον "Μάκη" έχω φάει με διαφορά τα περισσότερα σουβλάκια της ζωής μου και σχεδόν όλα της παιδικής/εφηβικής μου ηλικίας. Είχε με διαφορά τα πιο καθαρά σουβλάκια κι ας μην έβαζε πολλά-πολλά μέσα (ούτε τζατζίκι δεν έβαζε). Κάποτε αν δεν κάνω λάθος είχε κάνει το λάθος να το γυρίσει σε... πιτσαρία, κόντεψε να φαλιρίσει και γρήγορα επέστρεψε στα σουβλάκια...panp είπε:Το άλλο άκρο της ταχύτητας βέβαια ήταν ο Μάκης στην Ομήρου.
Για κάποιο λόγο προτιμούσαμε πάντα την Πίτσα Παλλάς για πίτσες... Όχι ότι ήταν άσχημη, αλλά να, τότε δεν μου έκανε και καμιά ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με άλλες πιτσαρίες που είχαν πιο εντυπωσιακά μενού... Επίσης θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει μια φορά που είχαμε πάει από εκεί με τον πατέρα μου να πάρουμε πίτσα, αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια είδα επιτέλους την πιτσαρία από όπου τρώγαμε τόσον καιρό (καλά μην φανταστείτε, 10' περπάτημα από το σπίτι μου ήταν, απλώς ήταν σε σημείο που ποτέ δεν είχε τύχει να περάσω, αφού ήταν χωμένη σε έναν παράδρομο της Συγγρού). Επίσης θυμάμαι ότι όση ώρα περιμέναμε να γίνει η πίτσα εκείνη τη μέρα, μας έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου (ναι, μέρα-μεσημέρι σε παράδρομο της Συγγρού!) και πήραν κάτι τσάντες με ρούχα που μόλις είχαμε αγοράσει... Δεν πρέπει να ξαναπήγαμε από το μαγαζί να παραγγείλουμε...panp είπε:Τέλος, Σεραφίνο, Νατάσα, Ζεας, Παλλάς, Ταορμίνα κλπ. αναφέρονται και εδώ, και στο "Ρετρό πιτσαρίες".
τα οποία και θα γεφυρώσουν το ηλικιακό χάσμα ανάμεσα στον Olorin και στον panp διότι είμαι της ενδιάμεσης γενιάς
Ε δεν το λες και ενδιαμεση γενιαEγώ έκανα στο 4ο Γυμνάσιο 1982-1984 (απόφοιτος Λυκείου το 87)
Μμμμμμμμμ .... μην κάνουμε ένα κοπλιμάν (ρετρό λέξη) αμέσως εσύ να μας την πειςherco είπε:Ε δεν το λες και ενδιαμεση γενια![]()